Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Mexico

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Mexico staat in de top 10 van ‘s werelds meest bezochte landen en is een ware toeristische trekpleister, met overvloedige zonneschijn, adembenemende landschappen en uitgestrekte zandstranden. Het land herbergt meer dan 30 UNESCO-werelderfgoedsites, waaronder beroemde oude Azteekse en Maya-ruïnes die qua populariteit kunnen wedijveren met zijn beroemde strandbestemmingen.

Voor optimaal genot van deze ervaringen wordt aangeraden om Mexico te verkennen met een auto voorzien van een Internationaal Rijbewijs (IRB).

Veelgestelde vragen over Internationale Rijbewijzen

Is een Internationaal Rijbewijs vereist in Mexico?

Ja. Ondanks de nabijheid van de Verenigde Staten spreekt niet iedereen in Mexico vloeiend Engels. Daarom wordt het sterk aanbevolen voor buitenlandse bestuurders om een IRB te verkrijgen, aangezien dit een vertaling is van het geldige rijbewijs uit hun thuisland.

Kan ik met een Amerikaans rijbewijs rijden in Mexico?

Zowel toeristen als lokale chauffeurs kunnen rijden met een geldig Amerikaans rijbewijs en een IRB.

Zonder deze documenten loopt u het risico om door de lokale autoriteiten te worden tegengehouden en mogelijk een boete of zelfs arrestatie op te lopen, afhankelijk van de overtreding.

Het afsluiten van een verzekering voor uw huurauto is essentieel wanneer u in een ander land rijdt, om eventuele verkeersongevallen te dekken. Deze verzekering is verplicht voor Amerikaanse staatsburgers, zoals vastgesteld door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zijn de IRB-vereisten in Mexico anders dan in andere landen?

De IRB-vereisten in Mexico zijn vergelijkbaar met die van landen zoals IJsland, Zwitserland, Nieuw-Zeeland, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk en andere. Het proces omvat meestal het indienen van een geldig rijbewijs, een pasfoto, betaalgegevens en een ingevuld aanvraagformulier.

Hoe verkrijg ik een Internationaal Rijbewijs in Mexico?

Het proces voor het verkrijgen van een Internationaal rijbewijs in Mexico volgt de standaard Internationale praktijken. Het hebben van een IRB kan nodig zijn bij het huren van een auto, aangezien sommige verhuurbedrijven dit eisen.

U kunt een IRB aanvragen via onze website bij de International Travel Permits en wij kunnen een fysiek exemplaar naar elk adres in Mexico sturen. Zorg ervoor dat u uw stad, land en postcode nauwkeurig vermeldt in uw aanvraag voor een snelle verwerking.

Belangrijke rijvoorschriften in Mexico

Het verkennen van Mexico per auto is een efficiënte en plezierige manier om het land te ontdekken, met meer flexibiliteit en kosteneffectiviteit dan het openbaar vervoer. Hier volgt een gids met essentiële verkeersregels en voorschriften in Mexico:

  • Vereiste documenten: Zorg ervoor dat u een geldig paspoort, rijbewijs en een internationaal rijbewijs bij u heeft, vooral bij het huren van een auto.
  • Rijrichting: In Mexico rijden auto’s aan de rechterkant van de weg.
  • Leeftijdsbeperkingen: De minimale rijleeftijd is 18 jaar, terwijl autoverhuurbedrijven vereisen dat bestuurders minimaal 25 jaar oud zijn en minstens 2 jaar een rijbewijs hebben.
  • Alcohollimieten: De maximale wettelijke alcohollimiet in het bloed is 0,8 g/l. Sommige staten hebben strengere limieten.
  • Snelheidslimieten: Respecteer de snelheidslimieten van 40 km/u in stedelijke gebieden, 90 km/u in landelijke gebieden en 120 km/u op snelwegen.
  • Mobiel telefoongebruik: Handsfree bellen is toegestaan.
  • Gebruik van veiligheidsgordels: Het dragen van een veiligheidsgordel is verplicht voor alle inzittenden.

Winterrijden en seizoenen

Sneeuw is zeldzaam behalve in hooggelegen gebieden. Mexico heeft twee hoofdseizoenen:

  • Regenseizoen van mei/juni tot oktober/november
  • Droog seizoen van december tot april

Verken Mexico: topbestemmingen om te bezoeken

Mexico, bekend om zijn prachtige stranden, is een schatkamer van geschiedenis, cultureel erfgoed en culinaire hoogstandjes. Hier zijn enkele topbestemmingen om te ontdekken:

Cancún

Cancún staat bekend om zijn adembenemende stranden met fijn zand en kristalhelder water. Naast ontspanning aan zee biedt Cancún een rijke Maya-cultuur, historische monumenten en diverse activiteiten. Het blijft een betaalbare vakantiebestemming op het westelijk halfrond.

Mexico-Stad

Als hoofdstad en een van ‘s werelds meest dichtbevolkte steden is Mexico-Stad een must-see vanwege de musea, kunstgalerijen en historische bezienswaardigheden. In het Unesco-werelderfgoedgebied van 15 vierkante kilometer bevinden zich meer dan 1400 koloniale gebouwen uit de 16e tot 19e eeuw.

Chichen Itza

Chichen Itza, op het schiereiland Yucatan, is een belangrijke archeologische site en een UNESCO-werelderfgoed. Het is een van de nieuwe zeven wereldwonderen en biedt een diepgaande blik op de Maya-beschaving met goed bewaarde bouwwerken zoals El Castillo en de Tempel van de Krijgers.

Cabo San Lucas

Cabo San Lucas is een eersteklas strandbestemming aan een prachtige kustlijn van 30 kilometer. Het staat bekend om luxe hotels, resorts en golfbanen, waardoor het een topkeuze is voor reizigers die op zoek zijn naar plezier en luxe in Baja California.

Guanajuato

De hoofdstad Guanajuato, een UNESCO-werelderfgoed, omvat historische gebouwen, kleurrijke huizen en levendige kerken. De ondergrondse straten en tunnels voegen toe aan de charme, terwijl attracties zoals de Mummies van Guanajuato-expositie unieke ervaringen bieden.

Tulum

Tulum, bekend om zijn schilderachtige schoonheid en Maya-ruïnes aan zee, trekt zowel strandliefhebbers als geschiedenisliefhebbers aan. Bezoekers kunnen oude ruïnes verkennen, zwemmen in cenotes en ontspannen in de Caribische sfeer met diverse accommodaties.

Guadalajara

Als de op één na grootste stad van Mexico en de hoofdstad van Jalisco, is Guadalajara de bakermat van mariachimuziek. De koloniale architectuur en culturele evenementen zoals het Guadalajara International Film Festival maken het een must-visit bestemming.

Koperen Canyon

De Copper Canyon in Chihuahua biedt adembenemende landschappen en avontuurlijke activiteiten, met canyons groter dan de Grand Canyon. De treinreis met El Chepe door de kloof is een populaire manier om dit natuurschoon te verkennen.

Mérida

Als hoofdstad van Yucatán toont Mérida een rijke geschiedenis en cultuur. De koloniale herenhuizen, levendige pleinen en zondagsmarkten bieden een reis terug in de tijd. De smalle straatjes leiden naar topmusea, kunstgalerijen en culinaire lekkernijen.

Puerto Vallarta

Vallarta aan de Pacifische kust van Jalisco combineert resortluxe met traditionele Mexicaanse charme. Bezoekers kunnen genieten van prachtige stranden, luxe hotels, winkelcentra en avontuurlijke excursies naar jungles en watervallen.

Verken Mexico met een IRB

Van prachtige stranden tot rijke geschiedenis en UNESCO-erfgoedsites: ontdek Mexico op een avontuur van zon, cultuur en culinary delights, alles toegankelijker gemaakt met een Internationaal Rijbewijs!