Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Marokko

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is een Internationaal Rijbewijs nodig voor Marokko?

Hoewel het niet verplicht is om een Internationaal Rijbewijs (IRB) te hebben voor Marokko, wordt het sterk aanbevolen. Als buitenlandse bezoeker die van plan is om minder dan drie maanden in het land te rijden, is het noodzakelijk om naast uw geldige rijbewijs in eigen land ook een IRB te bezitten.

Bovendien is een IRB vereist om een voertuig te huren bij autoverhuurbedrijven in Marokko.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs verkrijgen voor Marokko?

Er bestaat geen specifiek document genaamd een internationaal rijbewijs. Het document dat wordt gebruikt om uw geldige rijbewijs te vertalen in 12 van de meest voorkomende talen wereldwijd staat bekend als een Internationaal rijbewijs (IRB). U kunt een IRB aanvragen via onze website door op de knop “Start Mijn Aanvraag” in de rechterbovenhoek van de pagina te klikken.

Voeg een kopie van uw geldige rijbewijs toe, samen met uw pasfoto en creditcardgegevens om de IRB-kosten te betalen.

Onze IRB is te gebruiken in meer dan 165 landen over de hele wereld, waaronder:

 • Japan
 • Argentinië
 • Australië
 • Brazilië
 • Canada
 • Ivoorkust
 • Duitsland
 • Ierland
 • Italië
 • Korea
 • Maleisië
 • Nieuw-Zeeland
 • Peru
 • Portugal
 • Spanje
 • Zwitserland
 • Taiwan
 • Trinidad en Tobago
 • Kalkoen
 • Verenigd Koninkrijk
 • Vietnam, en meer.

Kan ik met een Brits rijbewijs rijden in Marokko?

Ja, u mag in Marokko rijden met een geldig Brits rijbewijs, op voorwaarde dat u ook een Internationaal Rijbewijs (IRB) bij u heeft. Bovendien is een IRB vereist om te verifiëren wat er in uw rijbewijs staat wanneer u een auto huurt.

Kan ik met een Marokkaans rijbewijs rijden in de VS?

Ja, u mag in de VS rijden met uw Marokkaanse rijbewijs.

Als uw Marokkaanse rijbewijs echter in een andere taal is, heeft u een IRB nodig om dit te vertalen naar het Engels. Autoriteiten in de Verenigde Staten begrijpen geen Arabisch, dus het is essentieel dat uw rijbewijs in het Engels wordt vertaald met een IRB.

Populaire bestemmingen in Marokko

Marokko biedt meer dan alleen een pittoreske filmlocatie voor toeristen. Met een combinatie van historische monumenten en moderne infrastructuur is Marokko een betoverend land waar verleden en heden samenkomen. Of u nu op zoek bent naar avontuur of culturele onderdompeling, Marokko is de perfecte bestemming. Laat u betoveren door de bruisende Marokkaanse cultuur en het adembenemende landschap.

Marrakech

Ooit een handelscentrum in Marokko, Marrakech is een levendige keizerlijke stad die een ideale bestemming is voor avontuurlijke reizigers. Levendige markten, gezellige cafés en straatkunstenaars brengen de straten van de stad dag en nacht tot leven. Met zijn rode tinten die de gebouwen en muren versieren, staat Marrakech bekend als de Rode Stad. De Marokkaanse cultuur is voelbaar terwijl u door de steegjes en straten dwaalt, waar traditie nog steeds heerst.

Marrakech, net als andere steden in Marokko, biedt een mix van verleden en heden. Binnen de medina kunt u oude paleizen en herenhuizen bewonderen, lokale producten kopen in de markten of genieten van de heerlijke Marokkaanse keuken in eetkraampjes langs de straten. Maak een wandeling naar Ville Nouvelle om te genieten van koffie of een bezoek te brengen aan trendy boetieks. De beste tijd om de stad te verkennen is in de vroege ochtend of late namiddag, wanneer de magie tot leven komt.

Casablanca

Ondanks dat Casablanca bekend staat als de filmlocatie van een Hollywood-productie, heeft de stad veel meer te bieden. Het ronddwalen in de kronkelende straatjes van Casablanca onthult verborgen schatten en laat u het dagelijks leven van de Marokkanen ervaren. In plaats van kleurrijke markten zijn de medina’s van Casablanca gevuld met reguliere bedrijven.

Verken de centrale markt waar lokale producten worden verkocht en geniet van verse gegrilde zeevruchten. Bezoek ook de indrukwekkende Hassan-il-moskee, de grootste moskee van Marokko, en de Sacre Coeur kathedraal. Na een dag vol historische bezienswaardigheden kunt u ontspannen in Rick’s Cafe, het beroemde restaurant uit de film, en genieten van heerlijk eten of een kopje koffie.

Dades-vallei

Naast de Marokkaanse architectuur en medina’s, biedt Marokko ook een scala aan natuuractiviteiten voor natuurliefhebbers en avonturiers, zoals wandelen en bergbeklimmen. De Dades-vallei staat bekend als het land van de duizend kasbahs en strekt zich uit van de Hoge Atlas tot Jbel Sarho, waar rotsachtige bergen en weelderige bomen een contrastrijk landschap vormen.

De kasbahs in de vallei, gebouwd ter bescherming, zijn gerestaureerd tot toeristische attracties. Naast de majestueuze kasbahs trekken toeristen ook graag door de natuurpaden van de Todra-kloof, waar adembenemende kliffen en rotsformaties te zien zijn. Voor een avontuurlijke ervaring kunt u met vrienden rotsklimmen. De lente is de beste tijd om de vallei te bezoeken, wanneer de bomen bloeien en het weer aangenaam is.

Rabat

Als hoofdstad van Marokko behoudt Rabat zijn culturele erfgoed met diverse historische bezienswaardigheden. De medina van Rabat, minder chaotisch en toegankelijker dan andere medina’s in Marokko, is een must-see tijdens uw reis. Het is ook een uitstekende plek om Marokkaanse souvenirs te kopen.

Verken historische bezienswaardigheden, zoals de ruïnes van Chellah, de Hassan-toren, de Kasbah van de Udayahs en de Andalusische tuinen. U kunt Rabat het hele jaar door bezoeken, maar de beste tijd is in augustus om de drukte te vermijden.

Meknes

Net als andere steden in Marokko is Meknes verdeeld in een historisch deel en een modern deel. De medina herbergt historische gebouwen, terwijl de moderne wijk luxe auto’s en grote huizen herbergt. Geniet van heerlijke maaltijden in de fine dining restaurants of verblijf in een luxe hotel in de nouvelle.

Verken de historische bezienswaardigheden, dwaal door de medina en geniet van thee in theehuizen voor een romantische sfeer. Uw bezoek aan Meknes is niet compleet zonder een uitstapje naar de Romeinse ruïnes van Volubilis, slechts 40 minuten verwijderd. De lente tot oktober is de ideale periode om Meknes te verkennen vanwege het aangename weer.

Fez

Opgericht in de 9e eeuw, is Fez de thuisbasis van de oudste universiteit ter wereld en diverse historische monumenten. De medina van Fez, een UNESCO-werelderfgoed, biedt monumentale gebouwen en kleurrijke markten in smalle steegjes en straatjes. Fez blijft het culturele en spirituele hart van Marokko.

Bezoek moskeeën en medersas, historische bezienswaardigheden, waaronder de Joodse wijk en het Batha Museum. De lente en herfst zijn de beste seizoenen om Fez te verkennen vanwege het aangename weer.

Essentiële rijregels in Marokko

Rijden onder invloed is verboden

Rijden onder invloed van alcohol is de belangrijkste oorzaak van verkeersongevallen en streng verboden in Marokko. Overtreders kunnen een boete krijgen, hun rijbewijs verliezen of zelfs gevangenisstraf opgelegd krijgen. Vermijd alcoholgebruik om ongelukken en boetes te voorkomen, vooral ‘s nachts.

Veiligheidsgordels zijn verplicht

Het dragen van veiligheidsgordels is verplicht voor alle inzittenden in Marokko om letsel bij een ongeval te voorkomen. Chauffeurs zijn verantwoordelijk voor boetes als passagiers betrapt worden zonder gordel. Kinderen moeten in een kinderzitje of veiligheidssysteem worden bevestigd voor hun veiligheid tijdens het rijden. U kunt een kinderzitje verkrijgen bij uw autoverhuurbedrijf om problemen te voorkomen.

Rijden aan de rechterkant van de weg

In Marokko wordt aan de rechterkant van de weg gereden, vergelijkbaar met de meeste Europese landen. Afkomstig uit een land waar rechts gereden wordt, zal het navigeren op de Marokkaanse wegen niet moeilijk zijn. Als u gewend bent aan links rijden, kan het even wennen zijn om rechts te rijden. Blijf oefenen totdat u eraan gewend bent.