Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Malta

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs aanvragen?

  • Volg deze stappen om een Internationaal Rijbewijs aan te vragen:
    1. Vul het aanvraagformulier voor een Internationaal Rijbewijs
    2. Upload een pasfoto en handtekening.
    3. Uw aanvraag wordt binnen 2 uur goedgekeurd en het fysieke exemplaar wordt naar u verzonden, waar ter wereld u zich ook bevindt, of het nu in India, Italië, Noorwegen, Spanje, de Filippijnen, Australië, België, Ierland, Zweden, Duitsland, Zwitserland, Taiwan, enzovoort is.

Wanneer moet ik een IRB voor Malta bestellen?

Om een Internationaal Rijbewijs voor Malta te verkrijgen, hoeft u geen voorschot te betalen. Ga eenvoudigweg naar de website van International Travel Permits en laat uw IRB naar Malta verzenden door uw adres en postcode op te geven.

Heb ik een Maltees rijbewijs nodig?

Nee, u hoeft geen Maltees rijbewijs aan te vragen of een praktijkexamen af te leggen. Een Internationaal Rijbewijs (IRB) is voldoende.

Echter, als u langer dan 12 maanden in Malta verblijft, moet u een Maltees rijbewijs hebben. “Om uw EU/EER/Zwitserse/Australische rijbewijs om te zetten naar een Maltees rijbewijs, moet u minstens 12 maanden in Malta hebben gewoond.”

Is een IRB vereist voor toeristen uit EU-landen?

Malta is een deelnemer aan het Verdrag van Wenen inzake het wegverkeer. Bestuurders uit andere EU-lidstaten hebben geen Internationaal Rijbewijs nodig.

Rijregels en vervoer in Malta

Malta heeft specifieke rijregels die moeten worden nageleefd om de veiligheid van zowel de inwoners als toeristen te waarborgen. Veel mensen bezoeken Malta om te genieten van de rijke cultuur en festivals. Het Land Transport Office heeft echter gemeld dat sommige chauffeurs, inclusief degenen met een Internationaal Rijbewijs, zich niet aan deze regels houden, zoals rijden onder invloed.

Als reactie hierop heeft de regering maatregelen genomen die hebben geleid tot aanzienlijke vermindering van het aantal verkeersongevallen in de afgelopen vijf jaar. Het is belangrijk om de verkeersregels van Malta te respecteren, waarbij veiligheid altijd voorop staat.

Minimumleeftijd voor autoverhuur

Malta hanteert de rijleeftijd van 18 jaar, conform de EU-normen, maar heeft ook strengere regels ingesteld. Autoverhuurbedrijven mogen een Internationaal Rijbewijs en een hogere minimumleeftijd eisen voor autoverhuur. Sommigen hanteren een minimumleeftijd van 25 jaar, terwijl anderen 21-jarigen toestaan ​​te huren met een toeslag.

Deze leeftijds- en documentvereisten dienen als voorzorgsmaatregel en hebben mogelijk bijgedragen aan een afname van verkeersongevallen. Het Land Transport Office heeft deze maatregel genomen om ook jongere toeristen te beschermen, aangezien autorijden in Malta uitdagend kan zijn.

Strikte handhaving van rijden onder invloed regels

De limiet voor rijden onder invloed is vastgesteld op 0,08 mg, wat in de buurt ligt van de meeste landen. De Maltese autoriteiten stellen echter voor om deze limiet te verlagen naar 0,05 mg, en zelfs nog lager voor bestuurders met een Maltees rijbewijs van minder dan twee jaar. Deze strengere regels gelden ook voor bestuurders van zware voertuigen, motorrijders en scooterrijders.

Voor professionele chauffeurs van het openbaar vervoer, zoals taxi’s en bussen, is alcoholgebruik en rijden ten strengste verboden.

Extra controleposten

Politieagenten hebben de bevoegdheid om voertuigen aan te houden waarvan wordt vermoed dat ze onder invloed rijden. Tijdens vakantieperiodes worden er extra controleposten opgezet, wat tot verkeersopstoppingen kan leiden. Desalniettemin zijn deze maatregelen effectief gebleken met een aanzienlijke daling van verkeersongevallen in de afgelopen jaren.

Strikte handhaving van veiligheidsgordelwetten

Naast het aanpakken van rijden onder invloed, zorgt Malta ervoor dat passagiers verplicht een veiligheidsgordel dragen. Als EU-lidstaat volgt Malta de Europese norm voor veiligheidsgordels en kinderzitjes. Kinderen jonger dan 12 jaar en kleiner dan 150 cm mogen niet voorin zitten zonder passend autostoeltje. Veiligheidsgordels zijn verplicht voor kinderen ouder dan 12 jaar en voor alle passagiers.

Topbestemmingen

Gelegen in het hart van de Middellandse Zee, dient Malta zich aan als de ideale zomerbestemming die nu het hele jaar door aantrekkelijk is. Het eiland herbergt zowel natuurlijke als door de mens gemaakte wonderen, waar bezoekers de zeezegeningen ervaren en de rijke geschiedenis van Europa, Afrika en Azië kunnen ontdekken, aangezien ze alle drie zijn doorkruist door de drie eilanden van Malta.

De beste tijd om te bezoeken

De zomer is ideaal voor wateractiviteiten, terwijl kerken en musea het hele jaar door kunnen worden bezocht.

Valletta

Als historisch militair centrum weerspiegelt Valletta de strategische positie van Malta. Veel van de structuren dragen een rijke historische betekenis en getuigen van prachtige architectuur. Valletta staat op de UNESCO werelderfgoedlijst vanwege de historische en esthetische waarde van de eeuwenoude bouwwerken.

Hal Saflieni Hypogeum

Boven Valletta bevindt zich het Hal Saflieni Hypogeum, ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit archeologische wonder is uniek in zijn soort en vereist vooraf aangeschafte toegangstickets om te bezoeken.

Sint-Janskathedraal

De magnifieke Sint-Janskathedraal, met zijn rijke geschiedenis en spectaculaire architectuur, is een must-visit bestemming. Na het verdrijven van het Ottomaanse Rijk en de herovering na het Grote Beleg van 1565, werd de kathedraal gebouwd. Het herbergt negen kapellen, waaronder die van Castilië, Leon en Portugal, de Provence, Auvergne, Aragon, Italië, Frankrijk, Duitsland, de Anglo-Beierse Langue en Onze-Lieve-Vrouw van Philermos.

De kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Philermos heeft zijn eigen kerkbeheerder en wordt gekenmerkt door prachtig marmer en kunstwerken, waaronder werken van Mattia Pretti en Michelangelo de Caravaggio, waaronder het bekende kunstwerk ‘De onthoofding van Johannes de Doper’.

Mdina

Stel je voor dat je ontwaakt in een sprookjeskasteel met echte historische defensieve elementen, zoals in films. Dat is de charme van het middeleeuwse stadje Mdina, een spectaculaire bestemming die niet teleurstelt. Gelegen op een heuveltop biedt Mdina adembenemend uitzicht over de kust en is een niet te missen bestemming voor elke reiziger. Het stadje ligt op slechts enkele kilometers ten westen van Valletta en is gemakkelijk bereikbaar met de auto.

Ervaar de tijdloze sfeer van Mdina, inclusief zijn Citadel, de kathedraal van Sint-Paulus en de Karmelietenpriorij, evenals musea zoals het National History Museum en het Dungeon Museum.

St. Paul’s Catacomben

In de buurt van Mdina liggen de catacomben van St. Paulus. Deze oude begraafplaatsen, daterend uit 300 voor Christus, bieden een fascinerend inzicht in de begrafenispraktijken van de Romeinen en christenen. Bezoekers kunnen de mystiek van deze plek ervaren die wordt geassocieerd met St. Paulus’ Grotto.

Marsaxlokk

Een korte rit van Mdina naar het zuiden brengt u naar Marsaxlokk, een van de meest pittoreske vissersdorpen van Europa. Op slechts 16 kilometer van Mdina kunnen bezoekers genieten van verse zeevruchten van de Middellandse Zee voor slechts 15 euro.

Naast de vismarkt biedt Marsaxlokk een blik op de traditionele Maltese luzzu-boten, die culturele erfstukken zijn met het kenmerkende oog van de Egyptische god Horus. Vergeet niet een duik te nemen en een onvergetelijke herinnering vast te leggen bij St. Peter’s Pool, een natuurlijke lagune aan de kust.

Hagar Qim

De tempels van Hagar Qim, daterend uit ongeveer 3300 voor Christus, zijn archeologische juweeltjes met intrigerende prehistorische kunst.

Deze eeuwenoude tempels bieden bezoekers de mogelijkheid om de prehistorie van Malta te verkennen en kunnen worden bezocht met eigen vervoer.

Ghar Lapsi en Dingli Cliffs

Een korte reis van de Hagar Qim-tempels naar het westen leidt tot Ghar Lapsi, een populaire duiklocatie, en verder naar de Dingli Cliffs. Deze kliffen, gelegen aan de westkust van Malta op 253 meter boven zeeniveau, bieden prachtige uitzichten op Filfa en de Middellandse Zee.

Rotunda Mosta

Als een van de grootste niet-ondersteunde koepelkerken ter wereld, trekt de Rotunda Mosta bewondering van bezoekers met zijn schitterende architectuur en historie. De koepel, gebouwd tussen 1833 en de jaren 1860, is een neoklassiek meesterwerk dat het wonder van een miraculeus bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog herdenkt.