Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Madagaskar

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Kunnen Amerikanen autorijden in Madagaskar?

Ja, Amerikanen mogen in Madagaskar rijden met een geldig internationaal rijbewijs. Het is echter belangrijk op te merken dat de rijomstandigheden in Madagaskar een uitdaging kunnen zijn vanwege slecht onderhouden wegen, beperkte straatverlichting en onvoorspelbaar rijgedrag van andere bestuurders. Bovendien vereist autorijden in Madagaskar een goed begrip van de lokale verkeerswetten en -voorschriften. Het wordt aanbevolen dat bezoekers aan Madagaskar overwegen een lokale chauffeur in te huren of georganiseerde tochten te maken in plaats van zelf te rijden.

Voor Welke landen is het internationale rijbewijs geldig?

Het internationale rijbewijs (IRB) wordt in meer dan 150 landen wereldwijd gebruikt. Het is in wezen een vertaling van het rijbewijs van uw eigen land in meerdere talen, waardoor het voor buitenlandse autoriteiten gemakkelijker wordt om uw rijvaardigheid te begrijpen en te erkennen.

Het IRB is geen op zichzelf staand document en moet worden gebruikt in combinatie met uw geldige rijbewijs uit uw eigen land. De specifieke landen waar een IRB wordt geaccepteerd, kunnen variëren, dus het is altijd het beste om bij de lokale ambassade of consulaat van het land dat u wilt bezoeken na te gaan of een IRB vereist of aanbevolen is.

Over het algemeen accepteren de meeste landen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Oceanië een internationaal rijbewijs, maar nogmaals, het is altijd het beste om voor vertrek contact op te nemen met de lokale autoriteiten. Enkele landen zijn onder andere: Australië, Bangladesh, Brunei, Burkina Faso, Canada, Congo, Cyprus, Duitsland, IJsland, Ierland, Italië, Japan, Jordanië, Malta, Maleisië, Panama, Spanje.

Topbestemmingen in Madagaskar

Aan de oostkust van Afrika, aan de overkant van de rivier de Mozambique, ligt Madagaskar. Als een van de meest opvallende bestemmingen vanwege zijn maki’s, levendige kameleons, prachtige orchideeën en majestueuze baobabbomen, staat Madagaskar bekend om zijn zeldzame flora en fauna. Een meerderheid van de reptielen en amfibieën, de helft van de vogelsoorten en alle makisoorten zijn inheems in Madagaskar en kunnen nergens anders op aarde worden gevonden.

Madagaskar is ideaal voor zowel dierenliefhebbers als outdoor-avonturiers. In de nationale parken kunnen toeristen oog in oog komen te staan met een verscheidenheid aan dieren en vegetatie. De Avenue of the Baobab is omzoomd met torenhoge baobabbomen, terwijl er op Madagaskar ook rotsformaties en wandelmogelijkheden zijn.

Beschermd Reservaat Tsingy de Bemaraha

Het strikte natuurreservaat Tsingy de Bemaraha, langs de westkust van Madagaskar, herbergt indrukwekkende geologische formaties en een reeks bedreigde diersoorten. Meer dan 528 kilometer bos vormen het UNESCO-werelderfgoed. Het is de thuisbasis van 11 soorten maki’s, 17 soorten zoogdieren, zes soorten vogels en meer. Het hoogtepunt hier zijn de hoge grijze kalkstenen toppen van het reservaat, die 328 voet lang zijn.

Baobab Laan

De 250 meter lange Avenue of the Baobabs is, zoals de naam al doet vermoeden, een strook van gigantische baobabbomen die eeuwenoud zijn. De Avenue of the Baobabs is absoluut een van de beste plekken in het land om foto’s te maken, vooral bij zonsopgang en zonsondergang.

Nationaal Park Mantadia

Het Mantadia National Park is een van de handigste parken om te bezoeken in Madagaskar. Het Mantadia National Park ligt ongeveer 160 kilometer ten oosten van de hoofdstad Antananarivo en is de thuisbasis van 14 soorten maki’s, waaronder 117 soorten vogels en 84 soorten amfibieën. Ook bonenliefhebbers komen hier aan hun trekken. In dit weelderige park groeien meer dan 1200 plantensoorten, waarvan 120 orchideeën.

Vroegere reizigers genoten van wandelen langs de vijf paden van Mantadia National Park, eraan toevoegend dat elk pad en elke trap goed bewaard is gebleven. Sterker nog: anderen zeggen dat dit beschermde gebied een must-see is als je van lemuren houdt. Overweeg bovendien om tegen betaling een gids in te huren bij de receptie van het park. Elke lokale gids is een ervaren spotter die ervoor zorgt dat u uw kansen op het zien van een verscheidenheid aan dieren kunt vergroten.

Mantadia National Park is elke dag om 8.00 uur geopend. Tickets verkocht bij de receptie en het Analamanga Regional Tourist Office in Antaninarenina kosten 45.000 Malagassische ariary (ongeveer $ 14) voor volwassenen en 25.000 Malagassische ariary ($ 8) voor kinderen.

Nationaal Park Lokobe

Als uw visie op een reis naar Madagaskar bestaat uit wandelen in het tropische woud en maki’s in het wild zien, dan moet u het Lokobe National Park bezoeken. Lokobe National Park, gelegen op het zuidoostelijke puntje van Nosy Be, een eiland voor de westkust van Madagaskar dat bekend staat om zijn pittoreske stranden en zonsondergangen, is een van de weinige overgebleven bossen in de Sambirano-regio. Alleen gemotoriseerde, kano-achtige boten, pirogues genaamd, komen het park binnen, wat bijdraagt aan de rustige, ongerepte omgeving.

Terwijl enkele recente toeristen waarschuwden dat het erg vermoeiend kan zijn om naar het park te gaan en het te verkennen, waren ze het meest geboeid door het landschap en de dieren in het wild. Je hebt de mogelijkheid om drie soorten maki’s te spotten, evenals verschillende soorten amfibieën en reptielen. Hoogtepunten voor voormalige reizigers waren onder meer het zien van boa constrictors in de bomen glijden, kameleons zien opgaan in hun omgeving en maki’s bananen voeren. Net als het Mantadia National Park is Lokobe National Park geopend van 08.00 uur tot 16.00 uur

Je zult een van de prauwen van het park moeten roeien van Nosy Be naar Lokobe National Park, wat ongeveer 20 tot 40 minuten duurt. Transfers van pirogues zijn inbegrepen in de toegangsprijs van het park van 55.000 Malagassische ariary (of $ 17,50) per volwassene en 25.000 Malagassische ariary ($ 8) per kind. In het park vind je drie wandelpaden, toiletten en een cadeauwinkel.

De Drie Baaien

Als je wilt genieten van het uitzicht op het water zonder voor de kust naar eilanden als Nosy Sakatia of Nosy Be te gaan, ga dan naar The Three Bays. Het bestaat uit drie baaien, Sakalava, Pigeon en Dune. De regio omvat ongerepte stranden waar sporten zoals duiken, kamperen, windsurfen en kitesurfen kunnen worden beoefend. Je hebt hier ook genoeg kansen om adembenemende foto’s te maken.

Bezoekers zijn enthousiast over de prachtige omgeving van The Three Bays en voegen eraan toe dat de omstandigheden om te kitesurfen in de baai van Sakalava uitstekend zijn. De plaats is ook gemakkelijk bereikbaar via de weg, aangezien het slechts 16 kilometer ten noordoosten van Antsiranana ligt. Voor degenen die The Three Bays liever op een quad bezoeken, biedt Diego Raid tours met vierwielaandrijving aan voor $ 21 per persoon (of $ 120 per voertuig).

Anja Gemeenschapsreservaat

Hoewel Madagaskar vele plaatsen biedt om maki’s te spotten, is een van de meest ongebruikelijke natuurgebieden het Anja Community Reserve. Gelegen op ongeveer 66 kilometer ten zuidwesten van Fianarantsoa langs rijksweg nr. 7, heeft deze milieu- en culturele beschermingssite tot doel de lokale flora en fauna in een bevolkt gebied te behouden. Ringstaartmaki’s, kameleons, muizen en meer zijn hier te vinden. Het nabijgelegen granieten rotsreservaat beschikt over wandelpaden en grotten.

Belangrijke rijregels

Wanneer u een auto bestuurt, alleen of met anderen, moet veiligheid altijd voorop staan. Het is van cruciaal belang dat u de basisregels voor veilig rijden kent en volgt wanneer u onderweg bent. Als u van plan bent om in Madagaskar te rijden, zorg er dan voor dat u op de hoogte bent van de rijregels van Madagaskar. Hier zijn enkele tips voor uw reis:

Rijden onder invloed

Rijden onder invloed van alcohol is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen in het land. De autoriteiten nemen streng en serieus actie tegen iedereen die dronken rijdt in Madagaskar. Alcohol en drugs kunnen de capaciteiten en het oordeelsvermogen van de bestuurder beïnvloeden door de alertheid van de bestuurder te verminderen. Het is beter om een taxi te nemen als u gedronken heeft dan anderen in gevaar te brengen, vooral als u in het buitenland rijdt.

Snelheidsovertredingen

Sommige wegen zijn aangewezen als zones met een lage snelheidslimiet. Dit geldt ook voor gebieden met druk verkeer, zoals schoolzones en straten met veel kruispunten. Als u de maximumsnelheid overschrijdt, brengt u uzelf en anderen in gevaar.

In stedelijke gebieden is de maximale snelheid dus 50 km/u. Wilde en gedomesticeerde dieren, evenals kinderen, kunnen soms onverwachts de weg op rennen. Op landelijke wegen is de toegestane snelheid van 60-70 km/u. De maximale snelheid op openbare verharde wegen is 80 km/u.

Andere belangrijke regels

Andere belangrijke regels om te onthouden zijn onder andere:

  • Passeer nooit een stilstaande bus waar kinderen uit kunnen stappen en het stopbord naar links uitsteken.
  • Wanneer u een sirene van hulpdiensten hoort, stop dan aan de kant van de weg in en wacht tot de politie of de brandweer passeren.
  • Stop bij stopborden en kijk uit voor andere voertuigen en voetgangers voordat u verder gaat.