Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Litouwen

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is een Internationaal Rijbewijs nodig voor Litouwen?

Het bezitten van een Internationaal Rijbewijs (IRB) heeft voordelen voor buitenlandse bestuurders. Volgens het Weens Verdrag inzake het wegverkeer kunt u als buitenlander met alleen een IRB en uw geldige rijbewijs rijden in een ander land. Dit geldt echter alleen als u van plan bent om minder dan drie maanden in het land te rijden met een voertuig dat is gehuurd bij een autoverhuurbedrijf.

Om in Litouwen te mogen rijden, moet u ook aan de minimumleeftijdseis voor het besturen en huren van een auto voldoen. Als hier niet aan wordt voldaan, is rijden niet toegestaan, ongeacht de rijleeftijd in uw eigen land, die mogelijk lager kan zijn dan 18 jaar.

Als u van plan bent langer dan drie maanden in Litouwen te rijden, kan het zijn dat u een Litouws rijbewijs nodig heeft om legaal te blijven rijden in het land. U dient uw woonplaats en beroep op te geven.

Welke landen vereisen een Internationaal Rijbewijs?

Er bestaat geen specifiek ‘Internationaal Rijbewijs’; het document dat uw geldige rijbewijs vertaalt naar 12 van ‘s werelds meest gebruikte talen is bekend als het Internationaal Rijbewijs of IRB.

Hier zijn enkele van de meer dan 165 landen die een IRBP vereisen voor buitenlandse bestuurders:

 • Duitsland
 • Ierland
 • Italië
 • Noorwegen
 • Spanje
 • Zwitserland
 • België
 • Bulgarije
 • Canada
 • Congo
 • Cyprus
 • Denemarken
 • Estland
 • IJsland
 • Japan
 • Letland
 • Liechtenstein
 • Luxemburg
 • Maleisië
 • Malta
 • Nederland
 • Polen
 • Portugal
 • Roemenië
 • Zweden
 • Tobago

Topbestemmingen in Litouwen

Litouwen biedt naast goed bewaarde historische architecturale structuren zoals kastelen, culturele complexen en prehistorische steden, ook avontuurlijke nationale parken en prachtige zeekusten. De toeristische bestemmingen in Litouwen zullen een verfrissende sfeer bieden die de reizigers zeker niet teleurstelt.

Poorten van de dageraad

De Poorten van de Dageraad zijn de hoogste verdedigingsmuren in Litouwen en een van de meest bekende historische en religieuze monumenten in Vilnius. Tijdens de vernietiging van de verdedigingsmuren van Litouwen door de Russen bleven de Poorten van de Dageraad onaangeroerd. De muur met het schilderij van de Heilige Maagd Maria werd gespaard omdat de Russen er huiverig voor waren om deze te vernietigen.

De kapel in de Poorten van de Dageraad is geopend van mei tot oktober van 06.00 uur tot 19.00 uur, en van november tot april van 07.00 uur tot 19.00 uur. Bij het betreden van de kapel is passende kledij vereist en de toegang is gratis voor alle bezoekers. De kapel trekt veel toeristen en lokale bewoners aan.

Kasteel van Trakai-eiland

Het Kasteel van Trakai-eiland is het enige kasteel op een eiland in Oost-Europa en een van de meest bezochte kastelen in Litouwen. Gelegen in Trakai langs het meer van Galves, komen de kastelen in de zomer tot leven met tal van culturele en muzikale evenementen. Bezoekers kunnen zwemmen, vissen en zelfs kamperen bij het meer van Galves dat het kasteel omringt.

Het kasteel is het hele jaar door geopend en de toegangsprijs begint bij € 2. In de zomer bloeien de bloemen, maar een bezoek in de winter is ook betoverend.

Sint-Annakerk

De Sint-Annakerk in Vilnius is een historisch en beroemd monument in Litouwen, gebouwd rond 1500. De kerk heeft veel oorlogen en de Sovjet-heerschappij doorstaan en overleefd. In gotische stijl gebouwd, zou de kerk ter ere van Anna, de vrouw van Vytautas de Grote, zijn opgericht.

De kerk is dagelijks geopend, behalve op maandag, van 11.00 uur tot 18.00 uur. Bezoek de kerk tijdens de lente of zomer voor een verfrissende sfeer, en kleed u passend. De toegang is gratis.

Negende Fort Museum & Monument

Het Negende Fort Museum & Monument bevindt zich in Kaunas en is een herinnering aan de Holocaust van meer dan 50.000 Joodse mensen tijdens de Duitse bezetting van Litouwen. Het fort heeft een herdenkingsmonument en een museum dat het tragische verleden van het fort vertelt.

Entree voor het museum start bij € 3 voor volwassenen en € 1,5 voor kinderen. Toegang tot het monument is gratis.

Nationaal park Aukštaitija

Bezoek het Aukštaitija Nationaal Park in het noordoosten van Litouwen voor een verfrissende ervaring weg van de stad. Het park, het oudste in Litouwen, biedt bossen, meren en rivieren, en heeft geen toegangsprijs. Kamperen is gratis, maar sommige gebieden vereisen een vergunning.

U kunt wandelen, vissen en kajakken in het park, maar respecteer de beschermde gebieden.

Heuvel van kruisen

De Heuvel van Kruisen is een unieke en gedenkwaardige plek in Litouwen, met naar schatting 300.000 kruisen ter herdenking van overledenen. U kunt de heuvel vrij bezoeken, en een bezoek in de lente of zomer wordt aanbevolen vanwege het aangename weer.

Belangrijkste rijregels

Bij het rijden in Litouwen, houd u aan de rechterkant van de weg en haal in aan de linkerkant. Overtreding van de rijregels kan gevaarlijk zijn, dus wees bewust van de Litouwse verkeersvoorschriften.

Neem altijd uw IRB mee

Het is verplicht om een Internationaal Rijbewijs bij u te hebben tijdens het rijden in Litouwen, zodat u het kunt tonen bij controleposten onderweg.

Vergeet niet de vereiste documenten mee te nemen

Zorg ervoor dat u naast uw Internationaal Rijbewijs ook uw lokale rijbewijs, paspoort en autodocumenten bij u heeft wanneer u in Litouwen rijdt. Deze documenten kunnen nodig zijn bij controleposten door de wegbeheerders.

Rijden onder invloed en het gebruik van illegale drugs is verboden

Rijden onder invloed van alcohol is illegaal in Litouwen en kan ernstige gevolgen hebben, dus drink niet voordat u rijdt.

Draag altijd uw veiligheidsgordel

Alvorens te vertrekken, zorg ervoor dat u en uw passagiers de veiligheidsgordel dragen. Dit verkleint de kans op verwondingen bij een mogelijke aanrijding.

Volg verkeersborden

Gehoorzaam de verkeersborden langs de wegen in Litouwen, die u helpen tijdens uw reis en die van cruciaal belang zijn om veilig te rijden en verdwalen te voorkomen.