Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Libanon

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is een Internationaal Rijbewijs nodig in Libanon?

Hoewel het hebben van een Internationaal Rijbewijs (IRB) niet verplicht is om in Libanon te rijden, wordt het sterk aanbevolen door de meeste toeristen die het land willen verkennen. Een Internationaal Rijbewijs (IRB) vervangt uw lokale rijbewijs niet. Onze IRB wordt sterk aanbevolen voor het besturen van een motorvoertuig in meer dan 165 andere landen wereldwijd, waaronder de volgende locaties:

  • Italië
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Argentinië
  • Portugal
  • Jordanië
  • Congo
  • Saoedi-Arabië, en meer.

Het bezitten van een IRB betekent echter niet dat je de verkeersregels kunt negeren, zoals niet bellen tijdens het rijden, rechts rijden, correct dragen van veiligheidsgordels, en meer.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs (IRB) verkrijgen in Libanon?

Om goedgekeurd te worden en een IRB te verkrijgen, hoef je alleen het aanvraagformulier in te vullen en een kopie van je pasfoto’s en geldig rijbewijs te uploaden.

Indien je van plan bent om langer dan drie maanden in het land te verblijven en te rijden, dien je een rijexamen af te leggen en een Libanees rijbewijs te behalen.

Topbestemmingen in Libanon

Libanon bevindt zich aan de kust van het Midden-Oosten, met uitzicht op de Middellandse Zee. Het land is omgeven door een natuurlijke bergketen aan de grens met Syrië in het noorden en oosten, terwijl Israël in het zuiden grenst aan Libanon. Het is een land doordrenkt van geschiedenis en archeologische schatten, waarmee het een culturele bakermat van de beschaving vormt.

Beiroet stond ooit bekend als het ‘Parijs van het Midden-Oosten’, voornamelijk vanwege de Franse invloed, maar ook vanwege de liberaliteit van de stad als centrum van vooruitgang op het gebied van mode, kunst en muziek in het Midden-Oosten. Ondanks de onderbreking door een burgeroorlog, heeft het land sinds het einde ervan in 1990 gestreefd naar wederopbouw en ontwikkeling.

Wit strand

Libanon, met zijn ligging aan zee aan de Middellandse Zee, biedt een mix van bergen in het oosten en stranden in het westen, waardoor het een perfect toevluchtsoord is voor natuurliefhebbers. Een van de beste stranden in het land is White Beach, bekend om zijn fijne, witte zand en kristalhelder water. Dit strand, gelegen in Batroun ten noorden van Beiroet, biedt een serene ontsnapping aan de drukte van steden als Beiroet en Tyrus.

Het bergpad van West-Libanon

Met Syrië aan de noord- en oostgrens, biedt Libanon een uitgestrekt bergachtig terrein om te verkennen. Een Internationaal Rijbewijs en een geldig rijbewijs zijn vereist om de bergen te doorkruisen en de grens over te steken tussen Libanon en Syrië. De Anti-Libanon bergketen biedt adembenemende vergezichten op de Libanon gebergten en de West-Libanon bergpaden.

Hoewel de meeste toppen van de Anti-Libanon zich in Syrië bevinden, biedt de westelijke bergketen toppen van 2500 meter en een wandelpad van 440 kilometer; deze route bestrijkt 26 etappes van noord naar zuid. De Qadisha-vallei en het Shouf Cedar natuurreservaat zijn populaire bezienswaardigheden binnen dit uitgestrekte gebied. Een bezoek aan de Nahr Ibrahim-rivier vallei is ook de moeite waard.

Nationaal Museum van Beiroet

Het Nationaal Museum van Beiroet is een schatkamer van de rijke geschiedenis van Libanon, met zijn uitgebreide collectie van 100.000 antiquiteiten, sieraden, munten, keramiek, wapens en andere voorwerpen. Het herbergt ook 1.300 artefacten van prehistorische oorsprong.

Corniche van Beiroet

Een wandeling langs de kustweg van Beiroet geeft je de mogelijkheid om de Libanese kustlijn van 4,8 kilometer te verkennen, met tal van cafés en eetgelegenheden. Zorg ervoor dat je je internationale rijbewijs bij je hebt tijdens deze verkenningstocht. Of je nu geniet van inheems straatvoedsel of klassiekers als hamburgers en hotdogs, de zonsondergang over de Middellandse Zee is een ervaring op zich.

Sursock-museum

Als je meer geïnteresseerd bent in hedendaagse kunst dan archeologie, is het Nicolas Ibrahim Sursock Museum in Beiroet een must-visit. Breng een halve dag door in dit museum, en vergeet niet je internationale rijbewijs mee te nemen, aangezien identificatie vereist kan zijn bij de ingang. De architectuur combineert Italiaanse en Libanese elementen, en het museum herbergt een diverse collectie kunstwerken, sculpturen en gravures uit de hele wereld.

Belangrijkste rijregels

In Libanon gelden diverse belangrijke regels voor autorijden, waarvan vele van kracht zijn vanwege de historische context van het land. Door het verleden van burgerlijke onrust zijn er bijvoorbeeld regelmatige politie- en militaire controles in het hele land om de vrede te handhaven.

Veiligheidsvoorschriften

Veel van de belangrijke rijregels in Libanon zijn gericht op veiligheid, met als doel het aantal verkeersongevallen en -slachtoffers te verminderen. Dit weerspiegelt zich in hun veiligheids- en beveiligingswetgeving, waaronder een strikt verbod op donkergetinte autoruiten. Tijdens de burgeroorlog diende dit als veiligheidsmaatregel, maar nu wordt het gebruikt om de toestand van de bestuurder te controleren.

Met ongetinte ruiten kunnen de autoriteiten gemakkelijk vaststellen of een bestuurder vermoeid of onder invloed is, beide situaties zijn verboden in Libanon. Daarnaast kunnen zij toeristen en buitenlandse bezoekers gemakkelijk identificeren.

Verlichting en parkeren

Ondanks de vele zonnige dagen in Libanon, is het wettelijk verplicht om de autoverlichting te allen tijde aan te laten. Internationale rijbewijshouders die in Beiroet rijden zullen dit opmerken, aangezien de stadsagenten hier streng op controleren, zelfs bij helder daglicht. Bovendien zijn het correct gebruik van waarschuwingslichten bij een ongeval en het plaatsen van een reflecterende driehoek op de weg om tegemoetkomend verkeer te waarschuwen, verplicht.

Parkeren was een punt van zorg voor Libanese chauffeurs vanwege dubbel parkeren en ongeoorloofd parkeren op straat. Er zijn incidenten bekend waarbij Libanese bestuurders op rotondes hebben geparkeerd. Strengere boetes zijn ingesteld door de overheid om op te treden tegen dergelijke overtredingen die hebben geleid tot toenemend verkeer en ongevallen.

Zijspiegels en kinderen

De Libanese autoriteiten hebben verschillende transportmiddelen toegestaan, waaronder fietsen en elektronische scooters, met de vereiste van beschermende kleding en zijspiegels op deze voertuigen. Kinderen onder de 10 jaar mogen niet rijden op een motorfiets en dienen op vierwielige voertuigen in autostoeltjes te zitten voor hun veiligheid.