Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Kroatië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Veelgestelde vragen over het Internationaal Rijbewijs in Kroatië

Het Internationaal Rijbewijs kan van pas komen wanneer u met de auto door Kroatië reist. Met dit document kunt u zorgeloos de weg op en genieten van een stressvrije reis van de ene bestemming naar de andere, zoals Zagreb of Dubrovnik.

Is een Internationaal Rijbewijs verplicht in Kroatië?

Ja, het wordt aangeraden om een Internationaal Rijbewijs bij u te hebben in Kroatië. Als uw land echter deel uitmaakt van de EU en uw rijbewijs in Latijns lettertype is, is het niet vereist. Aanbevolen is echter om een Internationaal Rijbewijs voor autoverhuur bij de hand te hebben als u van plan bent een auto te huren in Kroatië. Controleer altijd uw Internationaal Rijbewijs in Kroatië, met speciale aandacht voor de cijfercodes.

Hebben autoverhuurbedrijven een Internationaal Rijbewijs nodig in Kroatië?

Ja, alle autoverhuurbedrijven in het buitenland vereisen een Internationaal Rijbewijs. Het is verstandig om een Internationaal Rijbewijs voor Kroatië aan te vragen om veilig en zelfverzekerd te rijden in Kroatië of andere buitenlandse landen. Bezoek onze websitepagina voor meer informatie over het aanvragen van een Internationaal Rijbewijs voor Kroatië.

Een betaalmogelijkheid zoals Paypal of een Creditcard is ook vereist voor de pre-betaling van uw Internationaal Rijbewijs. Een Kroatisch rijbewijs is niet nodig om een roadtrip door het land te maken, zelfs niet als toerist.

Rijbewijsvereisten voor voertuigbesturing in Kroatië

U hoeft alleen een Internationaal Rijbewijs voor uw thuisland te tonen om te voldoen aan de verkeerswetten in Kroatië. Ons Internationaal Rijbewijs wordt ook gebruikt in landen als Slovenië, Italië, Ierland, Verenigde Staten van Amerika, Oostenrijk, Canada en meer.

Belangrijkste verkeersregels

Een roadtrip in Kroatië is het best te ervaren met een huurauto. Zoals in elk land, zijn er specifieke verkeersregels die moeten worden gevolgd om een verantwoordelijke bestuurder op de buitenlandse wegen te zijn. Het begrijpen van de Kroatische verkeersregels is hierbij essentieel.

De wettelijke leeftijd voor autorijden in Kroatië is 18 jaar. Echter, om een auto te huren moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Voor bestuurders onder de 21 jaar die een auto willen huren, gelden extra kosten. Deze regels dragen bij aan de veiligheid op de weg.

Houd uw rijbewijs bij u

Het hebben van een geldig rijbewijs is cruciaal bij het autorijden, aangezien het aantoont dat u bekwaam bent om te rijden. Het niet bij u hebben van uw rijbewijs is een ernstige overtreding met zware straffen. Buitenlanders die een auto willen huren in Kroatië dienen de autoverhuurbedrijven te controleren op de vereiste van een Internationaal Rijbewijs. Hoewel niet altijd verplicht, wordt het aanbevolen om een Internationaal Rijbewijs aan te vragen voor veiliger rijden. Het verkrijgen van een IRB op onze website is eenvoudig en snel.

Rijd niet onder invloed

In Kroatië geldt een nultolerantie voor bestuurders onder de 24 jaar die onder invloed van alcohol zijn. BAG-niveaus moeten onder controle worden gehouden, vooral voor professionele bestuurders. Overtreders worden zwaar gestraft.

Respec

Kroatië heeft specifieke snelheidslimieten voor verschillende gebieden. Bestuurders dienen de aanbevolen snelheidslimieten strikt te volgen, zoals 50 km/u in stedelijke delen, 80 km/u op open wegen en 130 km/u op snelwegen.

Verplichte veiligheidsgordels

Het is verplicht voor alle inzittenden om hun veiligheidsgordel te dragen tijdens het rijden, als een preventieve maatregel bij ongevallen om ernstige letsels te voorkomen.

Gebruik van kinderzitje

Kinderen jonger dan 5 jaar moeten in een autostoeltje zitten tijdens het reizen. Voor oudere kinderen is een kinderzitje of stoelverhoger vereist.

Topbestemmingen in Kroatië

Kroatië, gelegen in de Balkan, is een toeristische hotspot in Europa, geliefd bij internationale reizigers vanwege zijn historische locaties, oude ruïnes en imposante forten.

Pula

De stad Pula trekt liefhebbers van geschiedenis aan vanwege het iconische amfitheater, een locatie voor gladiatorengevechten en Romeinse ruïnes. Het Pula Film Festival wordt hier ook gehouden. Verken de stad en bezoek het Brijuni Nationaal Park voor buitenactiviteiten.

Zlatni Rat Beach

Zlatni Rat Beach, bekend als het meest gefotografeerde strand van Kroatië, biedt betoverende kustlandschappen en helder water. Bezoek deze prachtige locatie in Brac tijdens de zomermaanden voor een unieke ervaring.

Korcula Town

Korcula Town, omgeven door middeleeuwse muren, biedt aristocratische geschiedenis en het Marco Polo-huis. Geniet van de traditionele Moreska-zwaarddans en verken de stad in de zomermaanden.

Diocletian’s Palace

Ontdek het majestueuze paleis van Diocletianus in Split, een UNESCO-werelderfgoed. Verken de verlichte ruïnes ‘s nachts en geniet van concerten en evenementen. Neem uw Internationaal Rijbewijs mee voor de reis.

Mljet National Park

Mljet National Park, omgeven door bossen en zoutwatermeren, biedt natuurliefhebbers vele avontuurlijke activiteiten, zoals mountainbiken en kajakken. Verblijf op het eiland of kampeer voor een unieke ervaring.

Euphrasian Basilica

Bezoek de Eufrasiusbasiliek, een UNESCO-erfgoed, voor Byzantijnse kunst en intrigerende mozaïeken uit de 6e eeuw. Plan uw bezoek tussen juni en november en volg de bezoekuren.