Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Kirgizië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Kunnen buitenlanders rijden in Kirgizië?

Buitenlanders mogen rijden in elk vreemd land met een huurauto van lokale verhuurbedrijven, op voorwaarde dat ze een geldig rijbewijs hebben. Hiernaast wordt een Internationaal Rijbewijs ook aangeraden (IRB).

Het verkrijgen van een IRB is een eenvoudig proces. U hoeft alleen het aanvraagformulier in te vullen, uw geldige rijbewijs en betaalgegevens, zoals een creditcard te uploaden en uw aanvraag wordt zo snel mogelijk goedgekeurd.

Onze IRB wordt gebruikt in meer dan 165 landen, waaronder:

 • Kazachstan
 • Oezbekistan
 • Congo
 • Pakistan
 • Japan
 • Noorwegen
 • IJsland
 • Nederland
 • Tadzjikistan
 • Trinidad en Tobago
 • Cyprus
 • Verenigd Koninkrijk en meer

Het is echter belangrijk om te weten dat zelfs met een IRB om in een ander land te rijden, men nog steeds de verkeersregels moet volgen, zoals rijden aan de rechterkant van de weg, het dragen van de veiligheidsgordel en het naleven van andere verkeersregels in dat land.

Belangrijke bestemmingen in Kirgizië

Kirgizië is een prachtig land in Centraal-Azië, omgeven door bergen, dat vroeger diende als de toegangspoort tot het westen voor handelaren op de zijderoute. Het is een van de eerste landen in Centraal-Azië die het visumbeleid heeft versoepeld en een sterk toeristisch netwerk heeft ontwikkeld, waardoor reizen comfortabeler en gemakkelijker is geworden. U kunt ontspannen en zwemmen in Issyk Kul, wandelen en trekken in Arslanbob, en tijd doorbrengen met nomadische families.

Bisjkek

Kirgizië heeft twee belangrijke luchthavens, één in Bishkek en de andere in Osh. De meeste internationale vluchten landen in de hoofdstad Bishkek. Een perfecte plek om uw Kirgizische avontuur te beginnen, met Sovjet-architectuur en moderne plaatsen tegen de achtergrond van besneeuwde bergen. Bezoek architectonische bezienswaardigheden zoals het Ala-Too-plein en de Manas-beelden.

Nationaal park Ala Archa

Op ongeveer een uur rijden ten zuiden van Bishkek ligt de ruige maar toegankelijke kloof van Ala Archa. In het Kirgizisch betekent Ala-Archa ‘heldere jeneverbes’, die veel voorkomt op de berghellingen. Het is omgebouwd tot een nationaal park voor wandelingen, trektochten, klimmen in de Ak Say Canyon en wandelingen naar de Ak Say-gletsjers. Geniet van ontspanning bij de rivier Alamein en de waterval, en picknicken in de zomer.

Konorcheck Canyon

Rijd naar dit prachtige landschap en wandel door de oranje kloof. Het is een verandering van omgeving van de weelderige groenblijvende vegetatie die je ziet in Ala Archa National Park. De rotsen veranderen in rode zandsteen, vergelijkbaar met de Fairytale Canyon (Skazka Canyon) aan de zuidkant van Issyk-Kul. Een boeiend kenmerk van de kloof is een drie miljoen jaar oude slapende vulkaan. Geniet van de adembenemende natuur en kom tot rust.

Issyk-Kulmeer

Het Issyk-Kulmeer, omringd door besneeuwde toppen, wordt van onderaf verwarmd door thermische activiteit, waardoor het nooit bevriest, zelfs niet in de winter. De naam Issyk-Kul betekent “warm meer” in het Kirgizisch. Het is het op een na grootste bergmeer ter wereld, met een lengte van 182 km en een breedte van 58 km. Een perfecte roadtrip met uitzicht op kleurrijke velden en besneeuwde bergtoppen.

Chon-Kemin-vallei

De Chon-Kemin-vallei is geliefd bij natuurliefhebbers vanwege de diverse landschappen, flora, fauna en gletsjers. Verken het park te paard of met een vlot op de rivier voordat u gaat kamperen in een traditionele yurt. Ontdek verschillende oude grafheuvels die dateren uit de 4e eeuw voor Christus als u geïnteresseerd bent in geschiedenis. De pensions bieden eenvoudige maar comfortabele accommodaties.

Kern rijregels in Kirgizië

Het is essentieel om de regels te volgen bij het autorijden om de veiligheid te garanderen, vooral in Kirgizië. Om legaal te rijden in het land, heeft u uw paspoort, lokaal rijbewijs en een Internationaal Rijbewijs nodig. Het naleven van de rijregels in Kirgizië is cruciaal.

Geen alcohol achter het stuur

In Kirgizië is autorijden onder invloed van alcohol ten strengste verboden, met een wettelijke limiet van 0% alcohol in het bloed. Overtreders riskeren een boete van 17.500 Kirgizische som of $ 200. Het land tolereert geen rijden onder invloed, met directe gevangenisstraf, zelfs bij een kleine hoeveelheid alcoholconsumptie tijdens het rijden.

Niet inhalen

Inhalen is niet toegestaan als voetgangers oversteken of binnen 100 meter van een spoorwegovergang in Kirgizië. Door de meeste tweebaanswegen in het land is inhalen beperkt. Vermijd inhalen op gereguleerde kruispunten en secundaire wegen zonder toegang tot tegemoetkomende rijstroken.

Respecteer snelheidslimieten

Snelheidslimieten zijn van kracht op verschillende wegen in Kirgizië, met specifieke maximumsnelheden. Het is van belang om deze limieten te respecteren, vooral op slecht verlichte wegen, om boetes te voorkomen:

 • Woonwijken – 20 km/h
 • Stadsgebieden – 60 km/h
 • Buiten de bebouwde kom – 110 km/u op snelwegen en 90 km/u op andere wegen