Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Kirgistan

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Kunnen buitenlanders rijden in Kirgizië?

Buitenlanders mogen rijden in elk buitenland met een huurauto van lokale verhuurbedrijven, mits ze een geldig rijbewijs hebben. Daarnaast wordt ook een Internationaal Rijbewijs (IDP) aanbevolen.

Het verkrijgen van een IDP is een eenvoudig proces. U hoeft alleen het aanvraagformulier in te vullen, uw geldige rijbewijs en betaalgegevens, zoals een creditcard, te uploaden, en uw aanvraag wordt zo snel mogelijk goedgekeurd.

Ons IDP wordt gebruikt in meer dan 165 landen, waaronder:

Kazachstan Oezbekistan Congo Pakistan Japan Noorwegen IJsland Nederland Tadzjikistan Trinidad en Tobago Cyprus Verenigd Koninkrijk, en meer Het is echter belangrijk op te merken dat zelfs met een IDP om in een ander land te rijden, men zich nog steeds moet houden aan de verkeersregels, zoals rechts rijden, het dragen van een veiligheidsgordel en het volgen van andere verkeersregels in dat land.

Belangrijke bestemmingen in Kirgizië

Kirgizië is een prachtig land in Centraal-Azië, omringd door bergen, dat ooit diende als de toegangspoort tot het Westen voor handelaren op de Zijderoute. Het is een van de eerste landen in Centraal-Azië die het visumbeleid heeft versoepeld en heeft een sterk toeristennetwerk ontwikkeld, waardoor reizen comfortabeler en gemakkelijker wordt. U kunt ontspannen en zwemmen in het Issyk Kul-meer, wandelen en trekken in Arslanbob, en tijd doorbrengen met nomadenfamilies.

Bishkek

Kirgizië heeft twee belangrijke luchthavens, één in Bishkek en de andere in Osh. De meeste internationale vluchten landen in de hoofdstad Bishkek. Een perfecte plek om uw avontuur in Kirgizië te beginnen, met Sovjetarchitectuur en moderne locaties tegen de achtergrond van besneeuwde bergen. Bezoek architectonische bezienswaardigheden zoals Ala-Too Square en de Manas-beelden.

Nationaal Park Ala Archa

Op ongeveer een uur rijden ten zuiden van Bishkek ligt de ruige maar toegankelijke kloof van Ala Archa. In het Kirgizisch betekent Ala Archa ‘heldere jeneverbes’, die overvloedig aanwezig is op de bergflanken. Het is omgevormd tot een nationaal park voor wandelingen, trektochten, klimmen in de Ak Say Canyon en wandelingen naar de Ak Say-gletsjers. Geniet van ontspanning bij de rivier en waterval van Alamein, en picknicks in de zomer.

Kloof Konorchek

Rijd naar dit prachtige landschap en maak een wandeling door de oranje kloof. Het is een verandering van omgeving ten opzichte van de weelderige groenblijvende vegetatie die te zien is in het Ala Archa National Park. De rotsen veranderen in rood zandsteen, vergelijkbaar met de Fairytale Canyon (Skazka Canyon) aan de zuidkant van Issyk-Kul. Een fascinerend kenmerk van de kloof is een drie miljoen jaar oude slapende vulkaan. Geniet van de adembenemende natuur en ontspan.

Issyk-Kul-meer

Het Issyk-Kul-meer, omringd door besneeuwde toppen, wordt van onderaf verwarmd door thermische activiteit, waardoor het zelfs in de winter nooit bevriest. De naam Issyk-Kul betekent “warm meer” in het Kirgizisch. Het is het op een na grootste bergmeer ter wereld, met een lengte van 182 km en een breedte van 58 km. Een perfecte roadtrip met uitzicht op kleurrijke velden en met sneeuw bedekte bergpieken.

Vallei van Chon-Kemin

De Vallei van Chon-Kemin is geliefd bij natuurliefhebbers vanwege de gevarieerde landschappen, flora, fauna en gletsjers. Verken het park te paard of met een vlot op de rivier voordat u kampeert in een traditionele joert. Ontdek verschillende oude grafheuvels die teruggaan tot de 4e eeuw voor Christus als u geïnteresseerd bent in geschiedenis. De gastenverblijven bieden eenvoudige maar comfortabele accommodaties.

Belangrijke verkeersregels in Kirgizië

Het is essentieel om de regels te volgen bij het rijden om de veiligheid te waarborgen, vooral in Kirgizië. Om legaal te kunnen rijden in het land, heeft u uw paspoort, een lokaal rijbewijs en een Internationaal Rijbewijs nodig. Het naleven van de verkeersregels in Kirgizië is cruciaal.

Geen alcohol achter het stuur

Het is ten strengste verboden om onder invloed van alcohol te rijden in Kirgizië, met een wettelijke limiet van 0% alcohol in het bloed. Overtreders riskeren een boete van 17.500 Kirgizische som of $200. Het land tolereert geen rijden onder invloed, met onmiddellijke gevangenisstraf zelfs voor een kleine hoeveelheid alcoholconsumptie tijdens het rijden.

Niet inhalen

Inhalen is niet toegestaan wanneer voetgangers oversteken of binnen 100 meter van een spoorwegovergang in Kirgizië. Vanwege de meeste tweebaanswegen in het land is inhalen beperkt. Vermijd inhalen bij gereguleerde kruispunten en secundaire wegen zonder toegang tot tegenliggers.

Respecteer de snelheidslimieten

Snelheidslimieten worden gehandhaafd op verschillende wegen in Kirgizië, met specifieke maximumsnelheden. Het is belangrijk om deze limieten te respecteren, vooral op slecht verlichte wegen, om boetes te vermijden:

Woonwijken – 20 km/u Stedelijke gebieden – 60 km/u Buiten stedelijke gebieden – 110 km/u op snelwegen en 90 km/u op andere wegen