Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Jordanië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is een Internationaal Rijbewijs vereist in Jordanië?

Het Internationaal Rijbewijs vertaalt uw rijbewijsgegevens in 12 talen om autoriteiten te helpen bij het overwinnen van taalbarrières.

Hoewel het hebben van een Internationaal Rijbewijs voordelen biedt, met name voor reizigers die in het buitenland willen rijden, is het goed om te weten dat het niet verplicht is voor autorijden in Jordanië. Het Internationaal Rijbewijs wordt erkend in meer dan 150 landen wereldwijd.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs voor Jordanië verkrijgen?

De meest handige manier om een Internationaal Rijbewijs te verkrijgen voor Jordanië is online via onze website. U hoeft alleen maar het juiste type Internationaal Rijbewijs voor Jordanië te selecteren, het aanvraagformulier in te vullen, uw foto’s te uploaden, de aanvraagkosten te betalen en de goedkeuring af te wachten. Binnen slechts enkele uren kunt u uw Internationaal Rijbewijs ontvangen.

Een andere optie is om uw Internationaal Rijbewijs persoonlijk op te halen in het land zelf. Het filiaal van de Royal Automobile Club of Jordan bevindt zich op 26 Princess Tharwat Street, Amman.

Wat zijn de kosten van een Internationaal Rijbewijs?

De kosten voor een Internationaal Rijbewijs bedragen $ 25 voor één jaar geldigheid. Voor een geldigheid van twee of drie jaar zijn de kosten respectievelijk $ 30 en $ 35. Na goedkeuring kan uw Internationaal Rijbewijs binnen slechts twee uur worden verkregen.

Hoewel uw Internationaal Rijbewijs persoonlijke en relevante informatie bevat, dient het niet als vervanging voor uw lokale rijbewijs. Het is belangrijk op te merken dat het Internationaal Rijbewijs slechts dient als vertaling van uw lokale rijbewijs en kan worden gebruikt voor identificatiedoeleinden bij het autorijden. Internationale reizigers met zowel een lokaal rijbewijs als een Internationaal Rijbewijs mogen het land bezoeken voor een periode van maximaal zes maanden.

Kan ik met een Brits rijbewijs in Jordanië rijden?

Het is toegestaan om met een Engels/VK-rijbewijs in Jordanië te rijden, mits u van plan bent om minimaal 12 maanden in het land te verblijven. Hoewel een Internationaal Rijbewijs niet verplicht is in Jordanië, wordt het sterk aanbevolen omdat het fungeert als een reisdocument voor identificatiedoeleinden.

Autoverhuur in Jordanië

Het openbaar vervoer in Jordanië verbindt voornamelijk de grote steden, waardoor autorijden een ideale manier is om verschillende bestemmingen in het land te verkennen. Huur een auto om stressvrij door de steden te navigeren en lokale bezienswaardigheden te ontdekken. Huur een auto voor een uitstekende manier om de antieke steden en uitgestrekte woestijnen te verkennen.

Autoverhuurbedrijven

Volgens de rijbewijsvereisten in Jordanië moet u minimaal 18 jaar oud zijn en een geldig rijbewijs hebben dat erkend is in uw eigen land om in Jordanië te rijden en een auto te huren. Het wordt echter sterk aanbevolen om een Internationaal Rijbewijs te hebben, aangezien sommige autoverhuurbedrijven dit vereisen voordat u een voertuig kunt huren.

Veel autoverhuurbedrijven bieden handige ophaallocaties, waaronder de hoofdstad Amman. Of u nu op zoek bent naar een voordelige huurauto of een luxe voertuig, er zijn talloze keuzemogelijkheden beschikbaar. Doe wat onderzoek naar de verschillende autoverhuurbedrijven om een passende optie te vinden die aansluit bij uw budget. Hier zijn enkele van de autoverhuurbedrijven:

 • Alamo
 • Avis
 • Budget
 • Dollar
 • Enterprise
 • Europcar
 • Global Autoverhuur
 • Hertz
 • Sixt
 • Thrifty Autoverhuur
 • Easy Rent
 • NU Autoverhuur

Er zijn diverse internationaal bekende autoverhuurbedrijven en lokale agentschappen die autoverhuurdiensten aanbieden in Jordanië. Lokale verhuurmaatschappijen kunnen goedkopere tarieven hanteren dan internationale ketens. Deze autoverhuurbedrijven bieden verschillende ophaal- en inleverlocaties waaruit u kunt kiezen, evenals een divers aanbod aan auto’s voor korte en langere huurperiodes.

De top 5 locaties om een auto te huren zijn:

 • Luchthaven Amman
 • Amman Al Bayader
 • Amman Kempinski Hotel
 • Aqaba Al Qudess-straat
 • Akaba King Hussein Inter Airport

Benodigde documenten

De essentiële documenten die nodig zijn om een auto te huren in Jordanië zijn uw paspoort en geldig rijbewijs. Het meenemen van uw Internationaal Rijbewijs (IRB) als extra identificatie wordt ook aanbevolen. Daarnaast is een creditcard vereist voor de betaling van de autoverhuur borg.

Voertuigtypes

U heeft een verscheidenheid aan opties wanneer u een auto huurt, afhankelijk van uw reisbehoeften. Hoewel de economy klasse de meest populaire keuze is, kunt u ook kiezen voor een full-size SUV of een luxe auto, afhankelijk van uw budget. Enkele beschikbare voertuigtypes zijn:

 • Economy Auto – Deze populaire keuze biedt een zuinige en betaalbare optie voor individuele bestuurders en kleine groepen, met plaatst voor vier passagiers en bagageruimte.
 • SUV – Ideaal voor gezinnen of avonturiers die ruimte en comfort nodig hebben. De SUV biedt plaats aan zeven passagiers en heeft voldoende bagageruimte voor grotere reisbehoeften.
 • Minibus – Voor grotere groepen die meer ruimte nodig hebben dan een standaard auto, biedt de minibus plaats aan negen tot twaalf passagiers en is perfect voor groepsreizen.
 • Luxe Auto – Voor wie op zoek is naar een premium rijervaring, zijn luxe auto’s beschikbaar in verschillende modellen zoals Mercedes, Jaguar, BMW Series en Audi.

Kosten autoverhuur

De kosten van autoverhuur variëren afhankelijk van het autoverhuurbedrijf en het gekozen voertuigtype. Gemiddeld liggen de dagelijkse huurkosten tussen de 25-30 JD ($35-40) voor een nieuw model inclusief verzekering en airconditioning. Internationale autoverhuurders hebben over het algemeen hogere tarieven dan lokale verhuurders. Buiten de grote steden kunt u vaak voordeligere huurprijzen vinden. Het is raadzaam om uw autohuur van tevoren te regelen om een goede deal en lagere prijzen te garanderen.

Belangrijke verkeersregels in Jordanië

Om problemen met de lokale autoriteiten in Jordanië te voorkomen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van en te voldoen aan de verkeersregels in het land. Hieronder vindt u enkele belangrijke verkeersregels die strikt moeten worden opgevolgd.

Rijden onder invloed is verboden

Rijden onder invloed wordt strikt verboden in Jordanië. Als overwegend islamitisch land hanteert Jordanië een nultolerantiebeleid ten aanzien van rijden onder invloed van alcohol. Er mag geen enkele hoeveelheid alcohol in het bloed worden gedetecteerd. Autoriteiten maken gebruik van blaastests om het alcoholgehalte te meten aan de hand van een ademmonster. Overtreding van deze regel kan resulteren in een boete of rijontzegging.

Verplicht dragen van veiligheidsgordels

Het dragen van veiligheidsgordels is verplicht voor extra bescherming tijdens het rijden en om de kans op letsel bij auto-ongevallen te minimaliseren. Het is essentieel dat alle passagiers op de voorstoelen hun veiligheidsgordels dragen, anders riskeren ze een boete van 15 JD. Daarnaast dienen kinderen jonger dan 10 jaar op de achterbank te zitten.

Minimumleeftijdseis

Om een voertuig te mogen besturen in Jordanië moet u minimaal 18 jaar oud zijn. Rijbewijzen worden alleen verstrekt aan personen boven deze wettelijke minimumleeftijd.

Snelheidslimieten

Hoewel het verleidelijk kan zijn om te snel te rijden, vooral in landelijke gebieden en op snelwegen, is het van groot belang om de snelheidslimieten te respecteren voor uw eigen veiligheid. De geldende snelheidslimieten zijn onder meer:

 • Stedelijke snelheidslimiet – 60 kilometer/uur
 • Snelheidslimiet buiten de stad – 80 kilometer/uur
 • Snelheidslimiet op snelwegen en autosnelwegen – 120 kilometer/uur

Rijden aan de rechterkant van de weg

Net als in de meeste Europese landen en de Verenigde Staten van Amerika, wordt er in Jordanië rechts gereden.

Belangrijke documenten meenemen

Zorg ervoor dat u altijd uw paspoort, rijbewijs en internationaal rijbewijs bij u draagt voor identificatiedoeleinden. Het kan voorkomen dat autoriteiten controles uitvoeren, dus het is belangrijk om deze essentiële documenten te allen tijde bij u te hebben.

Topbestemmingen in Jordanië

Welkom in het Midden-Oosterse koninkrijk met een rijke geschiedenis en cultuur die u tijdens uw onvergetelijke reis zullen begeleiden. Jordanië herbergt vele plaatsen van werelderfgoed waar u van kunt genieten. Slaap onder de sterren in Wadi Rum, ontspan in de Dode Zee, ontdek de verloren stad Petra of bewonder de Byzantijnse mozaïeken in Madaba.

Amman

Het is een fantastisch idee om uw roadtrip in Jordanië te beginnen in de hoofdstad, Amman. Deze moderne metropool trekt veel bezoekers vanwege haar commerciële, culturele en politieke betekenis. Breng een bezoek aan de oude citadel die dateert uit de Neolithische periode.

Madaba

Deze stad staat bekend om haar culturele diversiteit en vredige co-existentie tussen de islamitische en christelijke gemeenschappen. Madaba is beroemd om zijn indrukwekkende mozaïeken en artistieke Byzantijnse kunstwerken, met het bekendste mozaïek te vinden in de Sint-Joriskerk, dat wordt gezien als de oudste kaart van het Heilige Land. Verken de markten en heilige plaatsen in uw eigen tempo.

Mount Nebo

Op een klein eindje rijden ten noordwesten van Madaba ligt het prachtige, ruige landschap van Mount Nebo. Deze bergtop bereikt een hoogte van ongeveer 820 meter, met een panoramisch uitzicht op de Dode Zee en de rivier de Jordaan vanaf de top. Mount Nebo is een belangrijke religieuze locatie in Jordanië vanwege de bijbelse associatie met de berg waar Mozes het Beloofde Land aanschouwde. Een bedevaartsoord voor christenen.

Dode Zee

De Dode Zee staat bekend om zijn unieke kenmerken, waaronder het feit dat geen leven mogelijk is door de hoge zoutconcentratie. De therapeutische en helende eigenschappen van het water maken het een populaire bestemming voor ontspanning. Met de laagste ligging op aarde ervaart u het drijvende gevoel in deze zee, omgeven door witte zoutkristallen.

Jerash

Jerash is een van de best bewaarde Romeins-Griekse steden en biedt 2000 jaar oude ruïnes. De stad beschikt over een oud sportveld met plaats voor 15.000 toeschouwers en een prachtig theater met indrukwekkende versterkingen. De stenen sculpturen, waaronder strijdwagens en tempels, zijn een must-see.

Ajloun

Een korte rit van Jerash brengt u door olijfgaarden en dennenbossen naar Ajloun. Ontdek hier een 600 jaar oude moskee met minaret en Ajloun-kasteel, of Qalaat Errabadh (Arabisch voor “Hilltop Castle”). Het kasteel is strategisch gelegen op een heuveltop en diende als verdediging tegen invasies en bescherming van de regio.

Kerak

Kerak, een van de belangrijkste Moabitische nederzettingen uit de 9e eeuw voor Christus, is bekend om het kruisvaardersbolwerk Kerak Castle. Dit indrukwekkende architecturale meesterwerk op een heuvelrug met diepe grachten herbergt een doolhof van stenen gewelfde zalen en doorgangen. Bezoek de massieve deur naar de ondergrondse gangen.

Petra

Een bezoek aan Jordanië is niet compleet zonder een reis naar de afgelegen vallei van Petra, een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Bereik deze unieke “rozerode stad, half zo oud als de tijd” door de smalle Siq-kloof te volgen naar de iconische Al Khazneh (Schatkamer) en verder naar de uitgehouwen straten vol tempels en historische monumenten.

Wadi Rum

Ontdek het adembenemende landschap van Wadi Rum met zijn spectaculaire rotsformaties en uitgestrekte zandwoestijn. Deze zuidelijke woestijn van Jordanië biedt de mogelijkheid om te genieten van zonsondergangen, verblijf in woestijnkampen, sterren te bewonderen of te genieten van traditionele Jordaanse gerechten.

Aqaba

Gelegen aan de Rode Zee, biedt Aqaba prachtige ongerepte stranden en kleurrijke koraalriffen. Deze stad is de belangrijkste toegangspoort tot de zee en biedt mogelijkheden voor watersporten zoals waterskiën en parasailen. Bezoek de eeuwenoude kerk uit de 3e eeuw na Christus, evenals de overblijfselen van Mamluk Fort en de ommuurde stad Ayla.