Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Jemen

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Welke vereisten zijn er voor het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs in Jemen?

Het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs (IRB) in Jemen is een eenvoudig proces. U hoeft alleen uw geldige rijbewijs uit het land van herkomst, een pasfoto en een betaalmogelijkheid zoals een Creditcard voor te bereiden.

Indien uw rijbewijs afkomstig is uit een van de volgende landen, kunt u in Jemen met uw Internationaal Rijbewijs rijden:

  • Canada
  • Oman
  • Saoedi-Arabië
  • Hongkong
  • Japan

Wat is de minimumleeftijd om te rijden in Jemen?

De wettelijke minimumleeftijd om te rijden in Jemen is 18 jaar, wat ook de vereiste leeftijd is om een IRB in het land aan te vragen.

Populaire Bestemmingen

Om optimaal te genieten van het klimaat van Jemen, wordt aangeraden om tussen juni en september te reizen, wanneer de zomer plaatsvindt. Overstromingen treden vaak op tijdens de regenmaanden vanwege het gebrek aan natuurlijke afwatering in het land. Met uw internationale rijbewijs in Jemen, zijn hier enkele van de meest aanbevolen bestemmingen om te bezoeken.

Sana’a

Sana’a, met een oppervlakte van 5.552 km2, is de hoofdstad van Jemen. Het combineert het oude en moderne Jemen en is de geboorteplaats van de islamitische missie in het land. Bezienswaardigheden zijn onder andere moskeeën, badhuizen en oude graven, vooral te vinden in de oude stad van Sana’a. Je vindt hier ook de grootste markt (souq) van het land. Voor authentiek Midden-Oosters textiel, ingrediënten en kunst is een bezoek aan Souq Al-Milh, de oudste souq in Jemen, een must.

Aden

Gelegen aan de zuidkust, is Aden een oude havenstad in Jemen. Het was een belangrijke tussenstop op de oude specerijenroute voor de 3e eeuw na Christus en heeft bijgedragen aan de modernisering van de Europese scheepvaartindustrie. Aden is in drie secties verdeeld, elk met zijn eigen toeristische hotspots, waaronder de Cisterns of Tawila, het Nationaal Museum, het Sira-fort en de Little Ben.

Socotra-eiland

Socotra Island is een van de vier eilanden in de Socotra-archipel. Het eiland trekt internationale toeristen door zijn unieke flora en fauna. Met ecosystemen variërend van droge woestijnduinen tot hoge kalksteenbergen en een rijk koraalrif, biedt Socotra een diverse natuurlijke omgeving. De opvallende flessenbomen van Socotra en het uitgestrekte, witte zandstrand van Qalansiyah Beach mogen niet gemist worden tijdens een bezoek.

Hadramaut

Hadramaut is het grootste gouvernement in Jemen, gelegen in het oost-centrale deel van het land. Het gebied heeft een heuvelachtige kustlijn met valleien landinwaarts. Terwijl de westelijke hooglanden bekendstaan om hun koffie- en fruitproductie, ligt de nadruk in de Hadramut-hooglanden vooral op tarwe en gerst. Ontdek de indrukwekkende Wadi Daw’an, een gebied met dorpen die bovenop kliffen liggen, waaronder het eeuwenoude Haid al Jazil-dorp dat meer dan 500 jaar geleden is gesticht.

Belangrijke Verkeersregels

Jemen werkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, hoewel sommige lokale bestuurders nog steeds agressief zijn en de wet negeren. Als toerist in Jemen dient u de verkeersregels te respecteren en netjes te rijden.

Vermijd het gebruik van alcohol in Jemen

Alcoholconsumptie is verboden in Jemen. Hoewel sommige overwegend islamitische landen alcohol toestaan, geldt dit niet voor Jemen. Het land heeft een strikt beleid tegen rijden onder invloed, met een zero tolerance beleid voor alcohol in het bloed. Overtreding van deze regel kan leiden tot inbeslagname van uw internationale rijbewijs en mogelijk deportatie.

Rij aan de rechterkant van de weg.

In Jemen wordt er rechts gereden. Hoewel sommige bestuurders zich hier niet aan houden en tegen het verkeer in rijden, dient u altijd rechts te blijven rijden en de wegmarkeringen te volgen. In landelijke gebieden zonder duidelijke wegmarkeringen is het belangrijk om aan de rechterkant te blijven als er tegenliggers zijn.