Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Israël

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is een Internationaal Rijbewijs vereist in Israël?

Hoewel het niet verplicht is om een Internationaal Rijbewijs te hebben in Israël, wordt het sterk aanbevolen door veel toeristen. Het maakt niet uit of uw IRB in het Engels is of niet, het is noodzakelijk om een IRB te hebben om uw document te ondersteunen en te vertalen in 12 van de meest gebruikte talen wereldwijd, waaronder Arabisch.

Als u een IRB heeft, hoeft u geen Israëlisch rijbewijs aan te vragen, zoals een lokale bestuurder. U moet uw geldige rijbewijs en IRB bij u hebben als u van plan bent om minder dan drie maanden in Israël te rijden.

Volg deze stappen om een IRB aan te vragen:

 • Klik op ‘Start Mijn Aanvraag’.
 • Zorg ervoor dat u uw geldige rijbewijs uit uw land van herkomst, pasfoto en creditcard bij de hand heeft.
 • Vul het aanvraagformulier in, dat overeen moet komen met wat er op uw geldige rijbewijs staat.

Wordt het Amerikaanse Rijbewijs geaccepteerd in Israël?

Als u een motorvoertuig wilt besturen of huren bij lokale autoverhuurbedrijven in Israël, wordt een Amerikaans rijbewijs geaccepteerd, mits u een Internationaal Rijbewijs (IRB) heeft om dit te ondersteunen. Het hebben van een IRB betekent echter niet dat u de verkeersregels kunt negeren.

Onze IRB wordt gebruikt in meer dan 165 landen wereldwijd, waaronder:

 • Cyprus
 • Egypte
 • Japan
 • Jordanië
 • Zwitserland
 • Finland
 • Iran
 • Malta
 • Noorwegen
 • en andere landen

Als u van plan bent langer dan drie maanden in Israël te verblijven, wordt u geadviseerd een rijexamen af te leggen en een Israëlisch rijbewijs te verkrijgen.

Topbestemmingen in Israël

Israël herbergt enkele van de meest prachtige toeristische attracties aan de zuidoostkust van de Middellandse Zee. Voor een opwindend autovakantie-avontuur is het een must om enkele van de meest populaire bestemmingen te verkennen. Met een Internationaal Rijbewijs in Israël kunt u moeiteloos door synagogen en moskeeën rijden terwijl u zich verdiept in de rijke religieuze invloeden.

Nazareth

Voor veel toeristen is Nazareth een van de eerste plekken die opkomen bij een bezoek aan Israël. Gelegen in het zuidelijke deel van de Galilese regio, is Nazareth een heilige bestemming geworden voor bedevaarten en andere religieuze groepen. De locatie staat ook bekend om zijn rijke culturele en historische verhalen die de ervaringen van mensen verrijken. Afgezien van de religieuze invloeden, staat de plaats ook bekend om zijn unieke architectonische schoonheid.

Naast het vastleggen van bezienswaardigheden in foto’s, zijn er tal van activiteiten te ondernemen in Nazareth. Van het bezoeken van de Mensa Christi-kerk en St. Gabriel’s Church tot Mary’s Well, waar levendige fresco’s in het plafond zijn verwerkt, is er voor ieder wat wils in Nazareth.

De beste tijd om Nazareth te bezoeken is tussen augustus en juni, wanneer het weer gunstig is voor sightseeing. Het wordt echter afgeraden om in januari en februari te gaan, aangezien de temperaturen dan het laagst zijn en mogelijk voor ongemak kunnen zorgen.

Golanhoogten

De Golanhoogten staan bekend om hun bergachtige terrein en unieke landschappen. Het vormen van natuurreservaten heeft de prachtige oriëntatie van de locatie benadrukt. Met uitgestrekte gebieden van noord naar zuid en van oost naar west, grenzend aan Libanon en Syrië, is het een must om Hermon Mountain te bezoeken voor skiën tijdens de wintermaanden en een unieke belevenis te ervaren.

Gelegen in de meest noordelijke regio van het land, is het ideaal om de Golanhoogten te bezoeken van december tot maart voor de beste skigebieden. Voor een betoverend uitzicht op groen blad, is juni een perfecte tijd om de Golanhoogten te verkennen. De locatie heeft natuurlijke minerale bronnen die jaarlijks door miljoenen bezoekers worden bezocht.

Tel Aviv

Tel Aviv staat bekend als een van de beste bestemmingen in Israël. Met prachtige stranden en wereldklasse musea, wordt de hoofdstad vanwege zijn UNESCO-werelderfgoed als een hoogtepunt beschouwd. Naast het overvloedige aanbod van restaurants in het centrum, blinkt Tel Aviv uit vanwege de diverse keukens die beschikbaar zijn. Als u een culinaire ervaring van topklasse wilt, bezoek dan zeker deze plek tijdens uw reis!

Bezoek Tel Aviv het beste van maart tot april en van september tot november. De aangename temperaturen en weersomstandigheden maken strandactiviteiten en het verkrijgen van een zomers tintje extra aantrekkelijk voor bezoekende toeristen. Plan uw reis naar Israël en voeg Tel Aviv toe aan uw route om te genieten van de vele activiteiten die de stad te bieden heeft!

Dode Zee

Met een hoogte van meer dan 430 meter onder de zeespiegel, biedt de Dode Zee een unieke ontspanningservaring in de buitenlucht. Het is een van de endorheïsche meren die reizigers en religieuze groepen al lang fascineren. Geniet van het prachtige uitzicht op de Dode Zee tijdens een roadtrip.

Naast sightseeing is het mogelijk om te drijven en te zwemmen in het meer! Het wordt echter afgeraden om uw hoofd onder water te houden om rode ogen te voorkomen. De beste tijd om de locatie te bezoeken is over het algemeen augustus en juli, wanneer de meeste toeristen de plaats aandoen.

Jeruzalem

Als een van de heiligste steden ter wereld staat Jeruzalem bekend als een symbool van het christendom en jodendom. De oude stadsmuren weerspiegelen een rijke religieuze geschiedenis die nauw verbonden is met de Holocaust. Verdeeld in vier wijken, waaronder de moslimwijk, de Armeense wijk, de christelijke wijk en de joodse wijk, biedt Jeruzalem een rijke culturele ervaring.

Als u van plan bent om uw verblijf in Jeruzalem te verlengen, zorg er dan voor dat u op de hoogte bent van de postcode van de hoofdstad: 9103401. Controleer online voor eventuele updates over deze informatie.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de locatie, biedt Jeruzalem een breed scala aan winkels, restaurants, musea en bars om de bruisende metropool te verkennen. De beste tijd om de stad te bezoeken is tussen augustus en juni, wanneer de temperaturen ideaal zijn voor sightseeing en verkenning.

Belangrijke Rijregels

Als u van plan bent om de verschillende toeristische bestemmingen in Israël te verkennen met de auto, is het essentieel om vertrouwd te raken met de Israëlische rijregels. Het kan voorkomen dat er regels en beperkingen gelden die anders zijn dan u gewend bent, dus door de Israëlische rijregels te begrijpen, voorkomt u onaangename verrassingen tijdens uw reis. Een van de belangrijkste rijregels in Israël is dat er rechts wordt gereden. Daarnaast moet u minimaal 17 jaar oud zijn om te mogen autorijden. Door bekend te zijn met de Israëlische rijregels, kunt u zorgeloos en plezierig genieten van uw reis door het land.

Snelheidslimieten kennen

Een bestuurder moet op de hoogte zijn van de maximumsnelheden voor autorijden in Israël. Over het algemeen is de maximumsnelheid in stedelijke gebieden 50 km/u, op interlokale wegen is dit maximaal 80 km/u, en op snelwegen kan de snelheid oplopen tot 100 km/u.

Beperk het aantal passagiers in een voertuig

Het aantal passagiers dat in een voertuig mag worden vervoerd, varieert afhankelijk van het type rijbewijs. Voor houders van een Israëlisch rijbewijs van niveau 02 is het maximaal toegestane aantal passagiers 8. Voor rijbewijshouders van niveau 03 is dit aantal 11 passagiers. Dit geldt ook voor toeristen, waarbij het maximum aantal passagiers 11 is.

Geen alcohol achter het stuur

Als buitenlandse bestuurder dient u de verkeersregels en voorschriften van het land te respecteren. Toeristen die betrapt worden op rijden onder invloed van alcohol zullen zwaar gestraft worden. De limiet voor alcohol in het bloed mag niet hoger zijn dan 50 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht of 10 mg alcohol per 100 ml bloed.

Politieagenten hebben het recht om een ademtest af te nemen als ze vermoeden dat u onder invloed van alcohol rijdt. Weigering kan leiden tot een gevangenisstraf van maximaal een jaar of een boete van 10.000 sjekel. Bij een veroordeling voor rijden onder invloed kan uw rijbewijs worden ingetrokken of geschorst voor een periode van 30 dagen tot 2 jaar.

Altijd een lichtreflecterend vest bij u hebben

Een lichtreflecterend vest is een essentieel veiligheidsitem om bij u te hebben in geval van nood. Mocht uw voertuig het begeven tijdens het rijden, dan kunt u het vest gebruiken om uzelf kenbaar te maken. Dit goed zichtbare waarschuwingskledingstuk dient als signaal voor andere weggebruikers, waardoor potentiele veiligheidsrisico’s kunnen worden vermeden.