Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Iran

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is het toegestaan om met een internationaal rijbewijs in Iran te rijden?

Het rijden in Iran met een internationaal rijbewijs (IRB) wordt aangeraden. Echter, om te voldoen aan de wettelijke vereisten, dient u ook uw geldige nationale rijbewijs bij u te hebben.

Volgens het Verdrag van Wenen inzake het wegverkeer van de Verenigde Naties heeft u, net als elke andere Iraanse bestuurder, het recht om voertuigen van autoverhuurbedrijven in het land te besturen.

Indien u van plan bent om langer dan drie maanden in Iran te verblijven en te rijden, zoals de lokale inwoners, dient u naast uw internationaal rijbewijs ook een Iraans rijbewijs en een verblijfsvergunning aan te vragen.

Is rijden in Iran gedekt met een Internationaal Rijbewijs?

Met ons internationaal rijbewijs of IRB kunt u veilig rijden in Teheran en andere locaties in Iran. Ons IRB wordt wereldwijd gebruikt in meer dan 165 landen, waaronder:

  • Afghanistan
  • Azerbeidzjan
  • IJsland
  • Irak
  • Italië
  • Japan
  • Maleisië
  • Pakistan
  • Trinidad en Tobago
  • Verenigd Koninkrijk

Wordt een Iraans rijbewijs geaccepteerd in de Verenigde Staten?

Elke Amerikaanse staat aanvaardt een Iraans rijbewijs in combinatie met een IRB. Het IRB vertaalt uw Iraanse rijbewijs naar het Engels, waardoor het begrijpelijk wordt voor Amerikaanse burgers.

Belangrijkste toeristische bestemmingen in Iran

Iran, met een rijke geschiedenis en cultuur, herbergt diverse toeristische bestemmingen die deel uitmaken van het UNESCO Werelderfgoed. Deze locaties belichten de religie, rituelen en tradities van het land, waardoor bezoekers een dieper inzicht krijgen. Voor degenen die minder geïnteresseerd zijn in geschiedenis, biedt het land ook tal van restaurants met heerlijke lokale gerechten om van te genieten. Gedurende de reis kunnen tolkosten voorkomen, dus is het handig om wat extra zakgeld bij u te hebben.

Persepolis

Persepolis, gelegen aan de voet van de Kuh-e Rahmat (Berg van Barmhartigheid), werd gesticht door Darius I in 518 v.Chr. en vormt nu een van ‘s werelds meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen. Deze unieke locatie, met zijn prachtige houtsnijwerk en het nabijgelegen Pasargadae en Naqsh-E-Rustam, een stenen mausoleum voor voormalige koningen, trekt vooral historici en geschiedenisliefhebbers aan. Een bezoek aan Persepolis wordt het best gepland in de lente vanwege het aangename weer.

Vallei van de sterren

De Valley of the Stars, in de buurt van Berkeh Khalaf, is een populaire GeoSite die wereldwijd bekendstaat. Lokale bewoners noemen het “Estalah-kaftah” vanwege de overtuiging dat het gebied is gevormd door meteorietinslagen en sommigen verwijzen ernaar als de Ghost Valley vanwege mysterieuze geluiden en gefluister tussen de rotsen. Bezoekers kunnen de unieke steenformaties exploreren en hun ervaring vastleggen.

Anzali-lagune

De Anzali Lagoon, gelegen aan de kust van de Kaspische Zee bij de haven van Anzali, is een internationaal geregistreerd wetland. Met zijn eilanden en diverse flora en fauna, waaronder de zeldzame Kaspische lotus, biedt de lagune een rustgevende omgeving. Naast boottochten zijn er ook lokale restaurants in de omgeving die culinaire hoogstandjes serveren, zoals Kabab-e Torsh en Mirza Ghasemi, voor een authentieke smaakervaring.

Rudkhan-kasteel

Het Rudkhan-kasteel in de provincie Gilan is een middeleeuws fort dat deel uitmaakte van het leger. Bekend als het “Kasteel van de Duizend Trappen”, is het gemaakt van baksteen en natuursteen, en vereist een steile klim van ongeveer 935 treden. De locatie biedt een prachtig uitzicht en een unieke historische ervaring voor bezoekers.

Katlah Khor-grot

De Katale Khor Cave in Zanjan, nabij de Saqizloo-bergen, belicht een diepe grot die zich uitstrekt tot 700 meter. Met een intrigerende geologie en een betoverende omgeving, is de beste tijd om te verkennen tijdens de lente en zomer, wanneer de grot niet overstroomd is.

Chogha Zanbil

Chogha Zanbil, een UNESCO-werelderfgoedgebied in Khuzestan, diende ooit als religieus centrum van de oude stad Elam. Als een indrukwekkende ziggurat buiten Mesopotamië, biedt de locatie inzicht in de geschiedenis en cultuur van het land tijdens het Median Empire. Bezoekers worden geadviseerd om tussen november en half maart te reizen vanwege het mildere klimaat.

Babak-kasteel

Het Babak Castle, gelegen in Noord-Iran, domineert de horizon boven de Gharasu-rivier. Gelegen op 2.300 tot 2.700 meter boven zeeniveau, vereist de toegang tot het kasteel een steile beklimming via een smal pad. Het kasteel, gebouwd ter bescherming van Babak Khoramdin tijdens historische conflicten, biedt prachtige vergezichten en een fascinerende geschiedenis.

Essentiële verkeersregels

Autorijden in Iran kan een plezierige ervaring zijn, mits u op de hoogte bent van de lokale verkeersregels. Een goed begrip van deze regels is essentieel om veilig en efficiënt te navigeren op de Iraanse wegen en om mogelijke problemen te voorkomen.

Wetgeving omtrent rijden onder invloed

Vanwege het islamitische verbod op alcohol zijn alcoholische dranken in Iran strikt verboden. Dus, rijden onder invloed zal zware straffen met zich meebrengen. Verdenking van alcoholgebruik kan resulteren in ademtesten en bij weigering volgen strafmaatregelen volgens het Iraanse rechtssysteem, inclusief zware boetes of lijfstraffen. Het is raadzaam om geen alcohol of likeur mee te nemen naar Iran om problemen te voorkomen.

Snelheidslimieten

De snelheidslimieten in Iran variëren en zijn afhankelijk van het type weg. De maximumsnelheden zijn als volgt: binnen steden 50 km/u, buiten de stedelijke gebieden tussen 70 en 110 km/u, en op snelwegen tussen 70 en 120 km/u, zoals aangeduid door verkeersborden. Het kennen en respecteren van deze snelheidslimieten is essentieel om ongelukken te voorkomen en om mogelijke boetes te vermijden in Iran.