Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Indonesië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Erkenning van internationale rijbewijs in Indonesië

Het is belangrijk op te merken dat uw internationaal rijbewijs alleen als geldig worden beschouwd als deze vergezeld gaan van uw originele rijbewijs uit uw eigen land. De taal van het rijbewijs, of het nu in het Engels is of niet, speelt geen rol, gezien niet alle lokale Indonesische politieagenten de taal machtig zijn. Dit stelt u in staat om in elk vreemd land te rijden zonder de noodzaak van een specifiek rijbewijs van dat land.

Het internationaal rijbewijs (IRB) dat wij verstrekken, kan ook worden gebruikt bij het huren van een motorvoertuig of motorfiets bij lokale autoverhuurbedrijven. Daarom, als u van plan bent te rijden en plaatsen in Indonesië te verkennen, zoals Jakarta, wordt het ten zeerste aanbevolen om een IRB aan te schaffen.

Wanneer u bij ons een IRB aanvraagt, is het aanvraagproces eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

  • Bereid uw geldige rijbewijs, een pasfoto en creditcard voor.
  • Vul het aanvraagformulier in op basis van de informatie op uw geldige rijbewijs.
  • Voeg een kopie van uw rijbewijs en pasfoto toe.
  • Voer uw creditcardgegevens in om de IRB-vergoeding te betalen.
  • Blijf op de hoogte van de verzendingsupdates via uw e-mail.

Rijden met een Brits rijbewijs in Indonesië

Zeker, u mag in Indonesië rijden, of u nu in het bezit bent van een Amerikaans rijbewijs of een rijbewijs uit landen als Hongkong, Laos, Cambodja, Singapore, Vietnam, Nieuw-Zeeland en meer, zolang uw rijbewijs wordt ondersteund door een IRB.

Echter, houd rekening met het volgende zodra u uw IRB ontvangt.

  • Een IRB betekent niet dat u vrijgesteld bent van lokale verkeersovertredingen.
  • Het geeft geen vrijbrief om te rijden als u jonger bent dan de minimumleeftijd voor autorijden in het land.
  • Indien u van plan bent langer dan drie maanden in het land te verblijven, wordt aangeraden een praktijkexamen en theorie-examen af te leggen en een KITAP of permanente verblijfsvergunning te tonen om een Indonesisch rijbewijs te verkrijgen.

Topbestemmingen in Indonesië

De overvloed aan schatten in Indonesië maakt het een ideale bestemming om de diverse culturen, landschappen en steden te verkennen. Met bijna 13.500 eilanden, biedt het land talloze opties voor avontuur, spirituele ontdekking en opwindende vulkanische activiteiten.

Borobudur

Borobudur, een oude tempel die tevens fungeert als een iconisch monument van Indonesië, dateert uit de 8e eeuw en is omgezet tot een traditionele boeddhistische mandala. Vanwege de unieke structuur wordt het door UNESCO erkend als werelderfgoed.

Hoewel deze historische locatie door de jaren heen in de vergetelheid was geraakt door een massale verhuizing van de bevolking naar Oost-Java door vulkaanuitbarstingen, is het in de 19e eeuw herontdekt. Sindsdien is het een van de belangrijkste toeristische attracties van het land.

Nationaal park Komodo

Het Nationaal Park Komodo is vermaard om zijn zeeleven en ongerepte wateren die de omliggende eilanden verbergen. Dit park is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege de diverse en weelderige flora en fauna die het herbergt.

Indien u wat vrije tijd heeft, is een bezoek aan het Pink Beach een aanrader. De roze zandstranden zullen u zeker verbazen.

Pura Tanah Lot

Pura Tanah Lot is een van de beroemde iconische tempels van Bali, gelegen op een rotsformatie die uitsteekt in de zee. Ondanks het verval van een deel van de originele rotsformatie en de kunstmatige reconstructie, blijft Pura Tanah Lot bezoekers trekken.

Heilig Apenbos

Het Sacred Monkey Forest, gelegen in het culturele hart van Bali, biedt een magische ervaring waar u de pracht en praal van de plek kunt ervaren. Deze heilige tempel herbergt talloze langstaart makaken, een apensoort die voornamelijk voorkomt in Zuidoost-Azië. De unieke mix van het Balinese hindoeïsme met andere religies zorgt voor een bijzondere vorm van spiritualiteit.

Belangrijkste verkeersregels

Als u van plan bent om in Indonesië te rijden, is het belangrijk te beseffen dat de verkeerssituatie in Zuidoost-Azië verschilt van die in andere landen zoals de Verenigde Staten, Europa en Australië. Het is van essentieel belang om op de hoogte te zijn van de lokale rijgewoonten en gedragingen van medeweggebruikers. Het is raadzaam om deze te begrijpen en hierop in te spelen.

Rijden aan de linkerkant van de weg

Indonesië hanteert het ‘links rijden’. Lokale bestuurders maken gebruik van de linkerrijstrook om te rijden en de rechterbaan om in te halen, indien mogelijk. Het is belangrijk om de verleiding te weerstaan om onverantwoordelijk rijgedrag te vertonen, aangezien dit kan leiden tot ongelukken.

Alcoholvrij rijden

Het rijden onder invloed van alcohol wordt niet getolereerd in Indonesië. Er zijn strenge regels met betrekking tot rijden onder invloed en bestuurders dienen zich hiervan bewust te zijn.

Documentatie bij het rijden in een gehuurde auto

Naast het IRB en het originele rijbewijs, dient u ook de huurdocumenten bij u te hebben wanneer u een gehuurde auto bestuurt in Indonesië. Deze documenten dienen als bewijs van huur en ondersteunen uw status als toerist.

Verplichte veiligheidsgordels

Passagiers op de voorstoelen dienen te allen tijde hun veiligheidsgordel te dragen tijdens het rijden. Hoewel de wet alleen van toepassing is op de bestuurder en de voorpassagier, wordt het ten zeerste aangeraden dat alle inzittenden hun gordel dragen voor maximale veiligheid.

Verbod op mobiel gebruik tijdens het rijden

Het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden is strikt verboden in Indonesië. Bestuurders dienen hun telefoon niet te gebruiken tijdens het rijden, aangezien dit hun aandacht van de weg kan afleiden en gevaarlijke situaties kan veroorzaken.

In het geval van een verkeersongeval waarbij gewonden vallen, dient u te wachten op de politie en medische hulp. Bij een aanrijding met een voetganger wordt van de bestuurder verwacht dat deze de persoon naar het ziekenhuis vervoert indien er geen ambulance beschikbaar is. Het is belangrijk om te allen tijde met de autoriteiten samen te werken.