Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs India

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Veelgestelde vragen over internationale rijbewijzen

Is een internationaal rijbewijs vereist in India?

Om in India te kunnen rijden, heeft u zowel uw lokale rijbewijs als een internationaal rijbewijs nodig. Deze twee documenten zijn essentieel en moeten te allen tijde bij u zijn wanneer u door het land reist. Met deze documenten hoeft u zich geen zorgen te maken over de autoriteiten in India.

Wat zijn de stappen voor het verkrijgen van een internationaal rijbewijs in India?

Het verkrijgen van een internationaal rijbewijs omvat enkele eenvoudige stappen:

  • Klik op “Start mijn aanvraag” in de rechterbovenhoek van onze pagina.
  • Vul het aanvraagformulier in.
  • Upload een kopie van uw rijbewijs (minimaal zes maanden geldig vanaf de uitgiftedatum) en uw pasfoto.
  • Betaal de aanvraagkosten met uw creditcard.

Aanvragers moeten minstens 18 jaar oud zijn en een geldig rijbewijs uit hun eigen land hebben. Het behalen van schriftelijke en aanvullende rijexamens, evenals een visietest, is ook vereist.

Is een rijexamen vereist voor het verkrijgen van een internationaal rijbewijs in India?

Nee, er is geen rijexamen vereist om een internationaal rijbewijs (IRB) in India te verkrijgen.

Volgens de VN-regels volstaan een geldig rijbewijs. Een IRB wordt ook aangeraden om mee te nemen. Deze regel geldt voor landen zoals de VAE, Spanje, enz. Als u echter van plan bent langer dan een jaar in India te verblijven, is het verkrijgen van een geldig Indiaas rijbewijs verplicht.

Moeten Britse burgers een IRB aanvragen in India?

Zeker. Om problemen met de Indiase autoriteiten te voorkomen, is het essentieel om een internationaal rijbewijs (IRB) te hebben voordat u populaire toeristische bestemmingen in het land bezoekt.

Net zoals bij het verkrijgen van een internationaal rijbewijs (IRB) in het Verenigd Koninkrijk, moeten Britse burgers in India een internationaal rijbewijs verkrijgen om te kunnen rijden en de bezienswaardigheden te bezoeken. Hoewel uw Internationaal Rijbewijs persoonlijke en relevante informatie bevat, dient het niet als vervanging voor uw lokale rijbewijs. 

Moeten VAE-burgers een IRB aanvragen in India?

Absoluut. Een IRB is een officiële vertaling van uw lokale rijbewijs. Als u niet over de juiste documentatie beschikt, kunnen de autoriteiten passende maatregelen treffen. Daarom moeten VAE-burgers een internationaal rijbewijs verkrijgen om in India te kunnen rijden. Voor het huren van een voertuig is ook een IRB/internationaal rijbewijs vereist.

Is een Indiaas rijbewijs geldig als internationaal rijbewijs?

Een Indiaas rijbewijs wordt internationaal erkend wanneer het wordt gebruikt in combinatie met een internationaal rijbewijs (IRB). U kunt een IRB verkrijgen bij het dichtstbijzijnde regionale transportkantoor (RTO), de consulaire dienst of via ons door de volgende documenten te verstrekken:

  • Geldig rijbewijs
  • Pasfoto’s van paspoortformaat
  • Geldig paspoort (optioneel)
  • Aanvraagkosten

Let op, uw geschiktheid is ook afhankelijk van de wettelijke rijleeftijd in het betreffende land. Zelfs met een geldig rijbewijs mag u niet rijden als u niet voldoet aan de leeftijdseisen voor autorijden of voertuigen huren.

Topbestemmingen in India

Als het grootste land ter wereld qua oppervlakte, biedt India een rijke diversiteit aan culturen en erfgoed, zowel historisch als hedendaags.

Voordat u vertrekt, is het raadzaam om de essentiële Indiase verkeersregels te lezen voor een veilige en wettelijke rijervaring.

Hier zijn enkele topbestemmingen die u in India kunt ontdekken:

Taj Mahal in Agra

De Taj Mahal in Agra, een symbool van liefde gebouwd door keizer Shah Jahan, is het meest iconische monument van India.

De Gouden Tempel in Amritsar

De Gouden Tempel van Amritsar, ook bekend als Harmandir Sahib, is een belangrijk centrum voor de Sikh-cultuur en geschiedenis. Het combineert op prachtige wijze islamitische en hindoeïstische architectonische elementen.

De heilige stad Varanasi

Varanasi, een van ‘s werelds oudste bewoonde steden, is een belangrijk pelgrimsoord voor het hindoeïsme, verbonden met de rivier de Ganges. De ‘ghats’, trappen langs de rivieroever waar gelovigen zich kunnen reinigen voor het gebed, bieden een unieke culturele ervaring.

Amerfort in Jaipur

Het Amer Fort, gelegen op steile heuvels, is het best bereikbaar met de auto. Dit fort, gebouwd door Maharaja Man Singh in 1592, beschikt over binnenplaatsen met olifanten, de Shila Devi-tempel voor de oorlogsgodin en de Sukh Niwas, versierd met bloemperken en panelen.

Het Rode Fort in New Delhi

Het Rode Fort, gebouwd in 1648, diende als zetel van de Mughal-heersers en is opmerkelijk vanwege het gebruik van rode zandsteen. De indrukwekkende poorten zoals de Lahore Gate en de Delhi Gate dragen bij aan zijn grootsheid.

Udaipur

Udaipur, bekend als de stad van meren en paleizen, is een romantische bestemming in India. Het stadspaleis van de koninklijke familie, nu een museum, biedt inzicht in hun leven en erfgoed.

De Gateway of India in Mumbai

Het hoogste bouwwerk van Mumbai, een 26 meter hoog monument met uitzicht op de Arabische Zee genaamd The Gateway of India, is gebouwd in 1911 ter ere van het bezoek van koning George V en koningin Mary en heeft een Indo-Saraceens ontwerp.

Goa-stranden

Voor een ontspannen strandvakantie, biedt de prachtige kustlijn van Goa, de thuisbasis van enkele van ‘s werelds mooiste stranden, rust en adembenemende uitzichten. Verken ook het weelderige Bhagwan Mahavir Wildlife Sanctuary.

Belangrijkste rijregels in India

Een roadtrip door India kan uw reiservaring verrijken, maar het begrijpen van de Indiase rijregels is essentieel voor een veilige reis. Met een internationaal rijbewijs kunt u vrij reizen, maar het naleven van de verkeersregels is van groot belang.

Belangrijke regels zijn onder meer het respecteren van de snelheidslimieten, het vermijden van rijden onder invloed, het altijd dragen van de veiligheidsgordel en rijden aan de linkerkant van de weg. Zorg ervoor dat u te allen tijde autodocumenten zoals registratie en verzekering bij u heeft voor wettelijk rijden.

Bekijk onze internationale rijpakketten voor een soepele en probleemloze transactie.