Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Ierland

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Voor het verkennen van Ierland wordt aangeraden om te voet of met de fiets te gaan, vooral vanwege het goed functionerende openbaar vervoerssysteem. Echter kan autorijden de betere optie zijn als u de ongerepte groene heuvels, kustlijnen en verborgen schatten van het land wilt ontdekken.

Veelgestelde vragen over Internationale Rijbewijzen

Is mijn Amerikaans rijbewijs geldig in Ierland?

Een Amerikaans rijbewijs is maximaal 12 maanden geldig voor Amerikaanse of Canadese toeristen in Ierland. Indien u van plan bent langer dan 12 maanden in Ierland te verblijven, moet uw Amerikaans of Canadees rijbewijs worden omgezet naar een volledig Iers rijbewijs.

Raadpleeg de website van de Automobile Association (AAA) voor meer informatie, maar het wordt aangeraden een Internationaal Rijbewijs aan te vragen voor het gemak van reizen door de prachtige Ierse landschappen.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs voor Ierland verkrijgen?

Het proces om een Internationaal Rijbewijs (IRB) te verkrijgen voor Ierland kan online worden afgerond.

  • Ga naar onze website, klik op “Start mijn aanvraag” en vul het online aanvraagformulier in.
  • U dient een foto te uploaden voor en de aanvraagkosten te betalen met een betaalkaart of PayPal.
  • Aanvragen worden doorgaans binnen enkele uren verwerkt.

Er is geen schriftelijk of rijexamen vereist voor het verkrijgen van dit rijbewijs. Het IRB is beschikbaar voor EU/EER-burgers en niet-EU/EER rijbewijsbezitters. De geldigheid van de vergunning is 1 tot 3 jaar vanaf de uitgiftedatum en kan opnieuw worden aangevraagd na vervaldatum.

Een Internationaal Rijbewijs is een handig document voor reizigers naar Ierland en fungeert als een aanvulling op uw eigen rijbewijs.

Hoe zet ik mijn nationale rijbewijs om naar een Iers rijbewijs?

Indien u van plan bent langdurig in Ierland te verblijven, is het handig om uw nationale rijbewijs om te zetten naar een volledig Iers rijbewijs. Aanvragers dienen minimaal 17 jaar oud te zijn.

Het volgen van een rijschool en het behalen van een rijexamen zijn verplichte stappen in dit proces. U kunt een voorlopige vergunning verkrijgen alvorens het volledige Ierse rijbewijs te behalen, zelfs voor het slagen voor het rijexamen.

Rijregels in Ierland

Autorijden in Ierland biedt een fantastische ervaring met prachtige uitzichten op de oceaan, rustige wegen en weelderige landschappen. Om optimaal te genieten van uw Ierse avontuur, is het belangrijk dat u bekend bent met de Ierse rijregels.

Belangrijke rijregels:

Bij het navigeren op de Ierse wegen gelden essentiële regels om de veiligheid en naleving te waarborgen.

  • Verkeer rijdt aan de linkerkant van de weg in Ierland.
  • De wettelijke rijleeftijd is 17 jaar.
  • Veiligheidsgordels zijn verplicht voor alle inzittenden van voertuigen.
  • Strikte handhaving van de alcohollimieten; rijden onder invloed resulteert in zware boetes.
  • Het gebruik van apparaten die flitscamera’s detecteren is verboden en wordt bestraft met boetes.
  • Snelheidslimieten zijn ingesteld op 50 km/u in stedelijke gebieden, 80 km/u op lokale wegen, 100 km/u op nationale wegen en 120 km/u op snelwegen.
  • Het bezit van een WA-verzekering is wettelijk verplicht.

Wegoriëntatie

In Ierland dienen bestuurders aan de linkerkant van de weg te blijven met de bestuurdersstoel aan de rechterkant. Dit kan verwarrend zijn voor toeristen uit landen zoals de VS. Fietsers dienen ook links te blijven en voetgangers wordt aangeraden aan de rechterkant van de weg te lopen.

Gebruik van veiligheidsgordels

Het dragen van veiligheidsgordels is verplicht voor alle passagiers. Kinderen onder 150 cm lang en minder dan 36 pond dienen gebruik te maken van een kinderzitje.

Interpretatie van verkeersborden

Bordkleuren geven het type weg aan: blauw voor snelwegen, groen voor hoofdwegen en wit voor lokale wegen. In de Republiek Ierland bevatten borden zowel Ierse als Engelse tekst met afstanden in kilometers, terwijl in Noord-Ierland de borden in het Engels zijn met afstanden in mijlen.

Voorrang verlenen

Bij ongemarkeerde kruispunten of rotondes hebben voertuigen van rechts voorrang. In de Republiek gelden gele borden met zwarte patronen voor voorrangsregels bij kruispunten.

Wettelijke rijleeftijd

Bestuurders dienen minimaal 17 jaar oud te zijn en dienen te slagen voor een rijtheorie-examen. Autoverhuurbedrijven vereisen doorgaans een minimumleeftijd van 21 jaar voor bestuurders, met extra kosten voor personen onder de 25 jaar of ouder dan 70 jaar. In bepaalde delen van Ierland is autorijden toegestaan tot 75 jaar.

Inhaalregels

Volgens de Algemene Verordening Wegverkeer uit 1964 is het toegestaan om rechts in te halen, maar alleen wanneer dit duidelijk en veilig is.

Winterrijden in Ierland

Autorijden in de winter kan uitdagend zijn. Zorg ervoor dat uw voertuig is uitgerust met winterbanden en gebruik sneeuwkettingen in besneeuwde gebieden. Houd altijd uw koplampen aan en controleer de koelvloeistof van uw voertuig om bevriezing te voorkomen.

Must-visit bestemmingen in Ierland

Ierland staat bekend om zijn culturele schatten en natuurlijke wonderen en wordt vaak liefkozend genoemd met diverse bijnamen. Het is een ideale bestemming voor prachtige roadtrips, literatuurliefhebbers en feestgangers.

Dublin

Dublin, de hoofdstad van Ierland, is een betoverende stad die bezoekers trekt met zijn charmante sfeer en vriendelijke bevolking. Met meer dan duizend pubs, bruisende straten en de status van UNESCO Literatuurstad, is Dublin een schatkist van ontdekkingen.

Wild Atlantic Way

De Wild Atlantic Way, een adembenemende roadtrip langs de westkust van Ierland, neemt u mee door indrukwekkende landschappen. De route biedt schitterende kliffen, sfeervolle stadjes en pittoreske baaien en stranden. Galway, gelegen in het hart van de Wild Atlantic Way, staat bekend om zijn artistieke creativiteit en diverse festivals.

Cliffs of Moher

De Cliffs of Moher, 214 meter hoog en 8 km lang langs de westkust, bieden een adembenemend uitzicht op de kustlijn. Deze kliffen, bekend van populaire films zoals ‘Harry Potter en de Halfbloed Prins’, zijn meer dan 320 miljoen jaar oud en vormen een natuurwonder dat u gezien moet hebben.

Causeway Coast

De Causeway Coast, een topbestemming voor roadtrips, is doordrenkt van mythen, geschiedenis en prachtige landschappen. Het gebied diende als filmlocatie voor ‘Game of Thrones’ en is erkend als UNESCO Werelderfgoedlocatie, met buitengewone bezienswaardigheden.

Verken Ierland met een Internationaal Rijbewijs

Ga op een onvergetelijk avontuur op het Smaragdgroene Eiland, ontdek kastelen en geniet van de natuurpracht per auto. Zorg ervoor dat u een Internationaal Rijbewijs heeft om deze droomreis werkelijkheid te laten worden!