Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Guernsey

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Kan mijn Britse rijbewijs worden gebruikt in Guernsey?

U kunt gedurende één jaar uw Britse rijbewijs in Guernsey gebruiken. Buitenlandse chauffeurs, inclusief die uit het VK en Noord-Ierland, dienen een Internationaal Rijbewijs (IRB) te hebben. Indien u langer dan 12 maanden verblijft, dient u uw Britse rijbewijs om te wisselen voor een Guernsey-rijbewijs. Voor rijbewijzen zonder fotokaart is een IRB vereist om in EU-landen, Noorwegen, Zwitserland, Liechtenstein en IJsland te rijden. Deze regel geldt voor rijbewijzen uit Isle of Man, Jersey en Gibraltar.

Is het mogelijk om online een ​​Internationaal Rijbewijs te verkrijgen?

Ja, u kunt online een Internationaal Rijbewijs verkrijgen als u er geen wilt ophalen bij de afdeling voertuigvergunningen of een postkantoor. Vul eenvoudigweg het online aanvraagformulier in, upload uw pasfoto, dien een digitale kopie van uw rijbewijs in en betaal de kosten. Er is geen rijexamen vereist voor de aanvraag van een IRB.

Populaire bestemmingen in Guernsey

Voor degenen die op zoek zijn naar zowel avontuur als ontspanning op een klein eiland, is Guernsey de ideale bestemming. Verken de winkels en boetiekjes in de hoofdstad, dompel je onder in de rijke cultuur en geniet van watersportactiviteiten. Guernsey zal je zeker verwennen met alles wat een reiziger maar kan wensen.

Sint-Pieterspoort

St Peter Port is vaak het start- en eindpunt van je reis naar Guernsey, vooral als je per veerboot aankomt vanuit een ander Europees gebied. Deze hoofdstad van Guernsey staat bekend om zijn kronkelende geplaveide straten en architectuur. Met zijn prachtige haven wordt het vaak beschouwd als een van de mooiste ter wereld, waardoor het een geweldige start is van je reis.

High Street & Le Pollet

Op korte afstand van de haven kun je wandelen door de smalle straatjes en shoppen in charmante boetiekjes. High Street en Le Pollet bieden een scala aan lokale producten en bekende merkwinkels om te verkennen. High Street behoudt zijn charme met diverse boetiekjes en geschenkwinkels.

Hauteville House

Het voormalige huis van de Franse dichter Victor Hugo, de auteur van ‘Les Misérables’. Veel van Hugo’s werken zijn hier geschreven, toen hij het huis kocht tijdens zijn ballingschap van Frankrijk tussen 1851 en 1870. Het interieur van het huis is ontworpen door Victor Hugo zelf en is rijkelijk versierd met tapijten, zijde en spiegels in gotische, renaissance- en barokstijlen.

Kasteel Cornet

Dit kasteel functioneert al 800 jaar als verdedigingswerk voor het eiland. Gelegen op een rotsachtig eiland en voorheen geïsoleerd, is het kasteel tegenwoordig bereikbaar via een brug en herbergt het vijf openbare musea.

De kleine kapel

De kleine kapel, beschilderd met schelpen, kiezels en porseleinscherven, is een trekpleister in Guernsey vanwege zijn unieke karakter als een van de kleinste kapellen ter wereld. De kapel, gebouwd in 1904 door broeder Déodat, meet slechts negen bij 4,5 voet.

Duits militair ondergronds hospitaal

Een historische bezienswaardigheid op Guernsey is het Duitse militaire ondergrondse ziekenhuis, het grootste overblijvende bouwwerk uit de Tweede Wereldoorlog tijdens de Duitse bezetting. Gebouwd in 1944 door dwangarbeiders uit massief gesteente, biedt het ziekenhuis een inzicht in deze periode.

Scheepswrakmuseum Fort Gray

Fort Gray, gebouwd in de 19e eeuw als defensiewerk, is een historische locatie aan de westkust van Guernsey. De omgeving heeft door de jaren heen vele scheepswrakken gekend, vanwege de ligging bij het rif van Hanois.

Sausmarez Manor

Sausmarez Manor is een veelzijdige en prachtige locatie in Guernsey, met rondleidingen door het huis, spooktochten en minitreinen voor kinderen in het beeldenpark. Delen van het landhuis dateren uit de 12e en 13e eeuw, met prachtige Queen Anne Colonial Architecture.

Cobo Bay

Cobo Bay, een van Guernsey’s meest populaire stranden, biedt de perfecte plek om te dineren in zeezijde restaurants, lokale gerechten te proeven of gewoon te ontspannen en de zonsondergang te bewonderen. Tijdens eb kunt u rotspoeltjes verkennen en de baai is ideaal om te bezoeken in de zomer.

Vazon Bay

Vazon Bay is een favoriete locatie voor sportliefhebbers, met mogelijkheden voor surfen, kitesurfen en andere watersporten aangeboden op het eiland. Als avonturier kunt u watersporttraining krijgen van lokale surfscholen of gewoon genieten van de golven terwijl u lokale gerechten proeft.

Belangrijke rijregels

Bij het rijden in onbekende gebieden is het essentieel om u te concentreren op de weg en vertrouwd te raken met verkeersborden. Vooral in Guernsey, met zijn smalle wegen en oversteekmogelijkheden voor dieren, is oplettendheid geboden. Verkeersovertredingen kunnen uw reis in gevaar brengen; onthoud dat u in Guernsey bent om te genieten en tot rust te komen na een jaar vol activiteiten.

Vergeet niet de vereiste documenten mee te nemen

Naast uw IRB moet u altijd uw rijbewijs bij u hebben tijdens het rijden in Guernsey. Andere benodigde documenten zijn uw paspoort, visum en identificatiedocumenten. Het is mogelijk dat de politie tijdens uw reis om deze documenten vraagt. Rijdt u met uw eigen auto vanuit het VK, dan heeft u een GB-sticker nodig, ook in Spanje, Cyprus en Malta. Een groene kaart is niet vereist, maar zorg voor een verzekeringsbewijs.

Controleer na Brexit eventuele updates met betrekking tot IRB en rijbewijs voor reizen naar EER-landen.

Rij nooit onder invloed van alcohol of drugs

Guernsey hanteert een alcohol limiet van maximaal 80 mg alcohol per 100 ml bloed. Hoewel er geen onmiddellijke boetes gelden in Guernsey, let op, want de politie zal niet aarzelen om in te grijpen als ze vermoeden dat u onder invloed rijdt. Naast boetes kan rijden onder invloed ook leiden tot ongevallen, indien u niet verantwoordelijk handelt.

Houd u aan de snelheidslimieten

Een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen in Guernsey is te hard rijden. Let goed op de geldende snelheidslimieten die op verkeersborden worden aangegeven. De maximale snelheid voor alle voertuigen is 35 mijl per uur. In gebieden zoals St. Peter Port en lokale centra is de snelheidslimiet 20 mijl per uur. In de “Ruette Tranquille” zones geldt een maximumsnelheid van 24 mijl per uur, waar u vaak voetgangers, fietsers en ruiters kunt tegenkomen.

Draag altijd uw veiligheidsgordel

Het is verplicht voor zowel de bestuurder als de passagiers om te allen tijde de veiligheidsgordel te dragen. Voor kinderen onder zes jaar is een autostoeltje verplicht. Indien geen autostoeltje beschikbaar is, moet een volwassene de verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid van het kind. Houd u altijd aan deze regels om boetes te voorkomen wanneer u gecontroleerd wordt.