Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Gibraltar

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Kan ik een internationaal rijbewijs verkrijgen in Gibraltar?

Indien u over een Gibraltar-rijbewijs beschikt, kunt u een Internationaal Rijbewijs (IRB) verkrijgen bij de afdeling chauffeurs- en voertuigvergunningen van het postkantoor in Gibraltar. Toeristische chauffeurs kunnen tevens online of vanuit hun eigen land een IRB aanvragen in Gibraltar. Het soort IRB dat u ontvangt is afhankelijk van het land dat u bezoekt.

Bijvoorbeeld, Liechtenstein vraagt om een IRB uit 1926, terwijl Spanje, Andorra, Cyprus, Malta, Ierland en IJsland een IRB uit 1949 vereisen. Italië, Frankrijk, Kroatië, Monaco, Zwitserland, Noorwegen en alle andere EU-landen vragen om een IRB uit 1968.

Is een Brits rijbewijs geldig in Gibraltar?

Na de Brexit-overgangsperiode zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd betreft de rijbewijsregelingen. Een rijbewijs uit het Verenigd Koninkrijk blijft geldig in Gibraltar, maar het zou verstandig kunnen zijn om ook een internationaal rijbewijs/vergunning aan te vragen. Chauffeurs uit EER-lidstaten hebben geen internationaal rijbewijs nodig om in Gibraltar te rijden.

Kan ik online een internationaal rijbewijs aanvragen?

Ja, het is mogelijk om online een internationaal rijbewijs aan te vragen. Vul eenvoudigweg het online aanvraagformulier in, upload uw pasfoto, dien een digitale kopie van uw rijbewijs in en betaal de verschuldigde kosten.

Topbestemmingen in Gibraltar

Waarom staat de Rots van Gibraltar centraal in dit artikel? Omdat de structuur, economie en cultuur van het hele land rond deze rots draaien, inclusief alle prachtige sites om te bezoeken! Voor je reis naar het land, zorg ervoor dat je jouw internationaal rijbewijs in Gibraltar in orde hebt en kies welke van de onderstaande bestemmingen je als eerste wilt verkennen!

de Alameda

De Alameda, tegenwoordig bekend als de Botanische Tuinen van Gibraltar, werd oorspronkelijk aangelegd als hersteloord voor soldaten en om hun welzijn te bevorderen. Deze schilderachtige 80.000 m2 grote tuin wordt goed onderhouden en beschikt over geplaveide paden en secties die dienen als ruimtes voor specifieke doeleinden, zoals het openluchttheater. De Gibraltar Botanic Gardens liggen op ongeveer 10 minuten afstand van de luchthaven. Als u groene vingers heeft, kunt u zelfs vrijwilligerswerk doen en de planten helpen verzorgen!

De Alameda is te vinden langs Red Sands Road. De snelste route vanaf de luchthaven naar de tuinen is via Queensway Road en duurt slechts ongeveer 10 minuten of minder. Het park is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

Europa-punt

Europa Point markeert het meest zuidelijke punt van Gibraltar. Er zijn diverse unieke locaties binnen het punt, waarbij de Trinity Lighthouse de meest prominente is. Indien u geïnteresseerd bent in verhalen over schepen die door de Straat van Gibraltar voeren sinds de 19e eeuw, is dit een plek die u moet bezoeken, samen met het Sikorski Memorial.

Europa Point is te vinden langs Levanter Way, een klein zijweggetje van Europa Advance Road. Indien u rechtstreeks vanaf de luchthaven rijdt, is het ongeveer 13 minuten rijden naar het gebied via Sir Herbert Miles Road. U kunt Europa Point op elk moment bezoeken tussen 9.00 en 20.45 uur.

Kabelbaan en Top of the Rock Café

Dineer eens bovenop de Rots van Gibraltar! Er zijn twee manieren om het hoogste punt van de rots te bereiken: te voet via de mediterrane trappen, of per kabelbaan die u binnen 6 minuten naar boven brengt. Eenmaal op de top kunt u genieten van een diner met adembenemend uitzicht over de omliggende wateren van Gibraltar en zelfs Afrika in de verte!

De kabelbaan is dagelijks geopend tussen 9.30 en 17.15 uur en u kunt ter plaatse een kaartje kopen. Het basisstation ligt langs Red Sands Road en de snelste route naar het gebied is via Queensway Road. Het station ligt op slechts ongeveer 3,3 km van de luchthaven en bij gunstig verkeer duurt de rit niet langer dan 10 minuten.

Het Moorse kasteel

Het Moorse kasteel bestaat al sinds de 15e eeuw en er wordt zelfs vermoed dat er in de 8e eeuw al een eerder kasteel stond. Tijdens uw bezoek aan het kasteel kunt u door de diverse gangen, kamers, baden en terrassen wandelen en een glimp opvangen van het middeleeuwse leven.

Om bij het Moorse kasteel te komen, volgt u de toegangsweg direct na Flat Bastion Road. Het kasteel ligt op ongeveer 4,6 km van de luchthaven en via de snelste route doet u er niet meer dan 13 minuten over om er te komen. Het kasteel is dagelijks geopend voor bezoekers van 9.30 tot 18.15 uur.

Catalaanse baai

Een reis naar de Middellandse Zee is niet compleet zonder stranden! Catalan Bay is het op een na grootste strand van Gibraltar, gelegen aan de oostkust en uitkijkend op de Zee van Alboran in de westelijke Middellandse Zee. Het strand biedt zacht, grijs zand en is ideaal om te ontspannen en diverse strand-/watersporten te beoefenen.

Catalan Bay is bereikbaar via Catalan Bay Road vanaf Sir Herbert Miles Road. Het strand ligt op slechts 6 minuten rijden van de luchthaven en de snelste route is via Devil’s Tower Road. Wees voorzichtig tijdens het rijden, aangezien Devil’s Tower Road bekendstaat om te hard rijdende voertuigen.

De Grote Belegeringstunnels

De geschiedenis van Gibraltar kent talrijke oorlogen en belegeringen vanwege de strategische positie van de Rots van Gibraltar. Gedurende de 14e tot de 18e eeuw heeft Gibraltar 14 grote belegeringen doorstaan. De laatste succesvolle belegering was in de Great Siege Tunnels, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de tunnels werden uitgebreid tot 113 meter. U kunt de volledige lengte van de tunnels bezoeken en originele kanonnen, batterijen en ander gebruikte artillerie tijdens de belegeringen bewonderen.

De ingang van de Great Siege Tunnels is te bereiken via Willis’s Road. De tunnels zijn dagelijks geopend van 9.00 tot 18.15 uur en rondleidingen zijn beschikbaar. De ingang ligt op ongeveer 5,3 km van de luchthaven van Gibraltar en het kost niet meer dan 20 minuten om er te komen.

De Gibraltar Skywalk

De Gibraltar Skywalk biedt een 360o uitzicht op 340 meter boven de Middellandse Zee. De structuur bestaat uit stalen en glazen panelen die de vloer van de buitenloopbrug vormen. Als u geen hoogtevrees heeft, geeft de Skywalk u het gevoel alsof u door de lucht zweeft met een steile afgrond onder uw voeten.

De Gibraltar Skywalk is geopend van 9.00 tot 18.15 uur. Als u van plan bent om de Skywalk midden op de dag te bezoeken, raden we aan een paraplu mee te nemen, aangezien er weinig schaduw is vanwege het glazen oppervlak. U vindt de Gibraltar Skywalk langs St. Michael Road en de snelste route ernaartoe is via Queensway Road.

De hangbrug van Windsor

Voor avonturiers is de Windsor Suspension Bridge wellicht het meest opwindende avontuur in Gibraltar. U loopt 50 meter boven een kloof en dient de 71 meter lange brug zonder veiligheidsharnas over te steken. En met alle natuurlijke schommelingen is de adrenaline zeker aanwezig!

Controleer eerst de weersomstandigheden voordat u naar de Windsor Suspension Bridge gaat, aangezien het tussen kliffen ligt en de wind kan toenemen. Desondanks is de brug dagelijks geopend van 09:00 tot 18:15 uur. De ingang van het terrein bevindt zich langs de Old Queen’s Road en de rit vanaf de luchthaven naar de Windsor Suspension Bridge duurt niet langer dan 20 minuten.

Sint-Michielsgrot

St. Michael’s Cave is een glinsterende grot die elke grotliefhebber moet bezoeken. U heeft geen gespecialiseerde speleologiekennis nodig, aangezien de kamers gemakkelijk toegankelijk zijn. Een van de kamers is zelfs omgevormd tot een ondergrondse arena die plaats biedt aan 400 personen!

St. Michael’s Cave ligt in de buurt van het beginpunt van St. Michael’s Road, ongeveer 6,1 km van de luchthaven van Gibraltar. De rit naar de grot duurt niet langer dan 15 minuten en de grot is dagelijks geopend van 9.30 tot 18.15 uur. Vroeg op de dag bezoeken wordt aangeraden vanwege de vele kamers om te verkennen!

Kazemattenplein

Het Kazemattenplein Winkelcentrum bevindt zich aan het noordelijke einde van Main Street, langs Line Wall Road bij de rotonde. Het Kazemattenplein is het centrum voor stedelijk entertainment in Gibraltar, met de beste restaurants en diverse mogelijkheden voor vermaak. Het winkelcentrum ligt op slechts 5 minuten rijden van de luchthaven en sommige vestigingen zijn tot laat in de avond geopend.

Belangrijkste verkeersregels in Gibraltar

De beste manier om door Gibraltar te navigeren is door de geldende verkeersregels te volgen met uw eigen voertuig. Het rijden op de schilderachtige kustwegen van Gibraltar vereist naleving van de verkeersvoorschriften. Naast het zorgen voor een geldig internationaal rijbewijs volgens de lokale wetten, zijn er andere belangrijke aspecten van de verkeersregels in Gibraltar waar u zich bewust van moet zijn:

Rijden onder de 18 jaar is niet toegestaan

U dient minimaal 18 jaar te zijn om in Gibraltar in aanmerking te komen voor een volledig rijbewijs. Mensen van 17 jaar kunnen echter al een voorlopig rijbewijs aanvragen om legaal te kunnen oefenen met autorijden. Personen met enkel een voorlopig rijbewijs moeten begeleid worden door een volwassene met een geldig rijbewijs. Voordat u gaat rijden, moet uw voertuig eerst worden gekeurd bij de voertuigvergunningsinstantie.

Ook voor toeristen geldt deze regel. Ondanks dat u een geldig rijbewijs heeft uit uw eigen land, mag u niet rijden in Gibraltar. Aangezien het verkrijgen van een internationaal rijbewijs ook niet is toegestaan, is het raadzaam om de geldende regels te respecteren.

Rijd altijd binnen de snelheidslimiet

Het is essentieel om binnen de vastgestelde snelheidslimieten te rijden in Gibraltar vanwege de gevarieerde terreinstructuur. Hoewel de wegen goed geasfalteerd zijn, bevatten ze veel bochten en steile hellingen. Voor uw veiligheid dient u extra voorzichtig te zijn op kronkelige wegen met hoogteverschillen.

Gibraltar is een klein gebied waar u snel kunt rondreizen, dus over het algemeen geldt een universeel maximum aan snelheid. Als er geen snelheidsborden zijn, moet u een snelheid van 30 mph – 80 mph aanhouden.

Vermijd alcohol en rijden

Rijden onder invloed van alcohol en/of drugs vermindert uw reactievermogen en vormt wereldwijd een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen. Dit geldt ook voor Gibraltar; daarom worden strikte maximale alcoholgehalten gehanteerd:

  • Alcoholgehalte in adem – 35 microgram per 100 ml adem
  • Bloedalcoholconcentratie – 80 milligram per 100 ml bloed 9 uur eerder