Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Georgië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs in Georgië verkrijgen?

Dit is een veelgestelde vraag voor mensen die het land willen bezoeken of verhuizen vanuit een ander land.

Het proces om een Internationaal Rijbewijs in Georgië te verkrijgen, is vrij eenvoudig. Allereerst moet u beschikken over een rijbewijs en vervolgens uw Internationaal Rijbewijs (IRB) gebruiken als ondersteunend document om uw geldige rijbewijs uit uw land van herkomst te laten vertalen, ongeacht of uw rijbewijs in het Engels is.

Kan ik met een Internationaal Rijbewijs in Georgië rijden?

Het document dat wordt gebruikt, is een Internationaal Rijbewijs (IRB). Dit document vertaalt het nationale rijbewijs van toeristen die uit een ander land komen. Het land ‘Georgië’ waarvoor wij de documenten verstrekken, bevindt zich in Europa en niet in de Amerikaanse staat. Dus of u nu wel of niet een Amerikaanse staatsburger bent, is niet relevant.

U kunt uw IRB direct bij ons aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen en een kopie van uw nationale rijbewijs en pasfoto bij te voegen.

Hoe lang mag ik met een buitenlands rijbewijs in Georgië rijden?

Als u minder dan drie maanden in het land verblijft, heeft u alleen uw IRB en uw geldig rijbewijs uit uw eigen land nodig.

Rijden met een Georgisch rijbewijs is alleen vereist als u van plan bent langer dan drie maanden in het land te blijven en te rijden, bijvoorbeeld als internationale student, werknemer in het buitenland of inwoner van Georgië.

Dit zijn de vereisten die u moet halen om in aanmerking te komen voor een Georgisch rijbewijs als u van plan bent langer dan drie maanden in het land te verblijven:

 • Oogtest
 • Identiteitsbewijs
 • Rijtest

Wat is het verschil tussen een Internationaal Rijbewijs en een Georgisch rijbewijs?

Een Georgisch rijbewijs wordt meestal verwerkt of verleend aan in aanmerking komende inwoners van Georgië. Dit rijbewijs dient als een geldig identiteitsbewijs om een motorvoertuig in het land te besturen. Een Internationaal Rijbewijs (IRB) is een vertaling van uw nationale rijbewijs om de taalbarrière te overbruggen als u op reis bent.

Is het Internationaal Rijbewijs geldig in Georgië?

Ja, ons IRB kan worden gebruikt in het land. Als dit echter niet wordt erkend door wetshandhavingsfunctionarissen, bieden wij een geld-terug-garantie. Neem simpelweg contact op met onze klantenservice via e-mail, livechat of telefoon en verstrek het benodigde bewijs.

Topbestemmingen in Georgië

Als u geïnteresseerd bent in een reis naar een nauwelijks ontdekt land in de Grote Kaukasus, waar natuurlijke wonderen en culturele diversiteit u op elke hoek verwachten, lees dan dit artikel voor reistips. Hoewel het land nog niet veel op de toeristenradar staat, maakt dat het juist zo uniek.

Tegenwoordig is Georgië de meest bezochte bestemming in de zuidelijke Kaukasus. In slechts tien jaar tijd is het van een mysterie voor reizigers veranderd in een favoriet van de media. De rijke cultuur en gevarieerd landschap maken het een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers en geschiedenisliefhebbers.

Tbilisi

Tbilisi, de hoofdstad en een van de topbestemmingen van Georgië! Gelegen aan de oevers van de rivier de Mtkvari, omringd door bergen en heuvels, is Tbilisi sinds de 6e eeuw de hoofdstad van het land. De gevarieerde architectuur weerspiegelt de lange en complexe geschiedenis.

Wat maakt deze bestemming zo bijzonder?

Bijna elke toerist die naar het land reist, bezoekt op een gegeven moment Tbilisi, en de stad stelt niet teleur, ondanks de populariteit. De schilderachtige oude stad bovenop een klif biedt een spectaculair uitzicht, eersteklas eetgelegenheden, een levendig nachtleven, hoogwaardige accommodatie en talrijke historische bezienswaardigheden tegen redelijke prijzen.

De strategische ligging maakt Tbilisi een ideale uitvalsbasis voor dagtochten naar omliggende bergen, wijngebieden en woestijnen. Velen boeken een hotel in Tbilisi voor hun hele verblijf en maken aparte dagtochten of reguliere tours.

Mtscheta

Mtskheta, een dorp nabij Tbilisi, staat bekend als het centrum van de orthodoxe kerk van Georgië. De stad herbergt diverse stenen kathedralen, waaronder het Jvari-klooster, een 6e-eeuws complex op een bergtop. Het is een van de symbolen van de vroege orthodoxe kerk en een van de eerste naties die het christendom omarmde.

Wat maakt deze bestemming zo speciaal?

Als religieus en spiritueel centrum en belangrijkste stad van Georgië, is Mtskheta prominent. De Svetitskhoveli-kathedraal staat centraal en is ontworpen in de 4e eeuw. Deze UNESCO-werelderfgoedkerk is een architectonisch meesterwerk.

Kacheti

Hoewel bijna elk huishouden in Georgië druiven heeft en wijn maakt, heeft Kakheti een speciale plaats als wijngebied. Deze regio omvat Oost-Georgië, en Telavi, het centrum van wijnmakerijen en proeverijen, is de populairste locatie. De wijngeschiedenis van het land gaat meer dan 8000 jaar terug, en sommige wijngaarden gebruiken nog steeds eeuwenoude methoden. Proef de Qvevri-wijnen, gerijpt en gefermenteerd in grote aarden potten.

Ontdek dit gebied met een dagtocht of bezoek locaties zoals Shumi Winery en Teliani Valley voor meer inzicht in de praktijk van wijn maken en om te genieten van wijnproeverijen.

Nationaal Park Tusheti

Tusheti National Park, gelegen in de Kaukasus, biedt prachtige valleien, uitdagende bergpassen en traditionele versterkte muren.

Wat maakt deze bestemming uniek?

Wandelen is een geweldige manier om dit noordoostelijke park te verkennen. Het verkenningpad door de Abano-pas is schilderachtig en uitdagend, maar de moeite waard. Rust uit bij het uitkijkpunt van de Torah Pass, waar u wordt beloond met adembenemende uitzichten op de rotsachtige bergen en kronkelende paden.

Gori

Gori, bekend als de geboorteplaats van Joseph Stalin in 1878, is gevestigd in centraal Georgië. Er is een museum gewijd aan Stalin, hoewel enigszins eenzijdig, dat een fascinerende locatie is voor geschiedenisfans.

Wat maakt deze bestemming zo speciaal?

Buiten Gori ligt Uplistsikhe, een oude rotsstad die rond 1000 voor Christus werd uitgehouwen. Deze stad diende als belangrijk religieus en politiek centrum in het voorchristelijke Georgië en biedt vandaag de dag een inkijkje in de wijnkelders, huizen en tempels.

Svaneti

Svaneti wordt vaak de buitenhoofdstad van Georgië genoemd, met de indrukwekkende bergen van de Kaukasus en diverse wandelroutes. Mestia en Ushguli zijn populaire bestemmingen, waarvan Ushguli met zijn stenen torens en ligging tussen de bergen de voorkeur geniet.

Wat maakt deze bestemming zo bijzonder?

Voor ervaren bergbeklimmers is Svaneti een paradijs met toppen als Ushba, Tetnuldi en Shkhara. Minder ervaren wandelaars kunnen kiezen uit verschillende eenvoudige routes. ‘s Winters verandert Svaneti in een wintersportcentrum, met gegarandeerde sneeuw op deze hoogten en diverse ski- en snowboardmogelijkheden.

Belangrijkste rijregels

Autorijden door het prachtige landschap van Georgië kan een fantastische ervaring zijn. Om uw reis optimaal te benutten, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de rijregels in Georgië, vooral als u een roadtrip plant. Het begrijpen van deze specifieke verkeersregels kan het rijplezier vergroten, zelfs met een Internationaal Rijbewijs.

Verkeersregels in Georgië zijn voor de veiligheid van bestuurders ontworpen en dienen als richtlijnen om ongevallen en letsel te verminderen. Hoewel naleving belangrijk is, blijft persoonlijke verantwoordelijkheid essentieel om veilig te rijden.

Algemene regels en veiligheid

Om de veiligheid op Georgische wegen te waarborgen, zijn algemene regels opgesteld:

 • Bij nadering van een stoppende schoolbus moeten beide voertuigen vertragen en stoppen wanneer de gele waarschuwingslichten branden.
 • Het is verboden om een stoppende schoolbus te passeren die passagiers in- of uitlaadt wanneer de rode lichten branden en de stopborden zijn uitgezet.
 • Geef voorrang aan wegwerkzaamheden en werknemers in de bouwzone.
 • Verminder snelheid en geef ruimte aan politie- of ambulancevoertuigen. Schakel naar rechts uit als u op een weg met meerdere rijstroken rijdt.
 • Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden wordt afgeraden, inclusief internet, e-mail en berichten.
 • Ken de Georgische wet met betrekking tot internationale rijbewijzen als u in het land wilt rijden.

Afslaan en inhalen

Wanneer is het veilig om af te slaan? Hier zijn enkele voorwaarden:

 • Rechtsaf slaan op rood is toegestaan bij verkeerslichten, tenzij anders aangegeven.
 • Het is verboden om op rood vanuit de linkerbaan van een eenrichtingsweg naar links af te slaan.

Voorrang op de weg

Om een veilige en vlotte verkeersstroom te garanderen, gelden de volgende voorrangsregels in Georgië:

 • Geef voorrang aan voertuigen bij stopborden. Blijf achter de stoplijn tot alle voertuigen zijn gepasseerd.
 • Op ongereguleerde kruispunten moet het voertuig rechts voorrang krijgen.
 • Voetgangers hebben voorrang op kruispunten met stopborden. Als twee voertuigen tegelijk arriveren, heeft het voertuig rechts voorrang.
 • Laat voertuigen linksafslaande auto’s voorrang verlenen.
 • Bij het linksaf slaan, geef voorrang aan tegemoetkomend verkeer.

Snelheidslimieten

Snelheidslimieten verschillen per locatie en situatie in Georgië. Neem de bewegwijzering in acht. Snelere auto’s moeten de rechterrijstrook gebruiken, behalve bij specifieke omstandigheden. Op snelwegen en routes worden minimumsnelheidslimieten gehanteerd, afhankelijk van de locatie.

 • Landelijke wegen: 55 mph
 • Tweebaanswegen: 65 mph
 • Snelwegen binnen stadsgebieden: 55-70 mph
 • Snelwegen buiten stadsgebieden: 70 mph
 • Binnen stadsgebieden: 25-45 mph