Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Finland

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Is een Internationaal Rijbewijs nodig in Finland?

Als u van plan bent permanent in Finland te verblijven, moet u uw Finse rijbewijs laten registreren. Als dat niet het geval is, heeft u geen Internationaal Rijbewijs nodig dat in Finland is uitgegeven. Hoewel de term ‘Internationaal Rijbewijs’ vaak wordt gebruikt, is een IRB geen vergunning op zich. Als u nog geen IRB heeft, kunt u online gemakkelijk een aanvraag indienen bij International Travel Permits om voorbereid te zijn in Finland. Als u uit een EER-land komt, mag u alleen rijden met uw geldige rijbewijs. Het is echter altijd handig om een Internationaal Rijbewijs bij u te hebben om potentiële problemen te voorkomen.

Hoe lang is een Internationaal Rijbewijs geldig?

Het document dat uw geldige rijbewijs vertaalt, heet een Internationaal Rijbewijst (IRB). Een IRB kan maximaal drie jaar geldig zijn, hoewel het veelgebruikte internationale rijbewijs maar één jaar geldig is. Het is belangrijk om de geldigheid van uw rijbewijs te controleren om te mogen rijden in het land en te weten dat de IRB van uw gekozen aanbieder mogelijk slechts in bepaalde landen wordt erkend.

Onze IRB wordt gebruikt in meer dan 165 landen over de hele wereld, waaronder:

 • Japan
 • Macau
 • Nieuw-Zeeland
 • Noorwegen
 • Portugal
 • Spanje
 • Zwitserland
 • Taiwan
 • Verenigd Koninkrijk
 • IJsland
 • Italië
 • Nederland
 • Oekraïne
 • en meer.

Hoe verkrijg ik een rijbewijs in Finland?

Als u in Finland rijdt met een voertuig van een autoverhuurbedrijf voor minder dan drie maanden, hoeft u geen Fins rijbewijs te halen volgens de conventie van Genève over het wegverkeer. In dit geval heeft u alleen een Internationaal Rijbewijs nodig.

Als u van plan bent langer in Finland te rijden en een permanente inwoner te worden, heeft u naast een IRB ook een Fins rijbewijs nodig. Om dit te verkrijgen, moet u zich inschrijven bij een rijschool, een rijexamen afleggen en een medisch onderzoek ondergaan voordat u uw rijbewijs ontvangt.

Topbestemmingen in Finland

Finland heeft zijn culturele invloeden gekregen van naburige landen zoals Zweden, Noorwegen en Rusland. Reizigers over de hele wereld plannen hun reizen om elke bestemming maximaal te benutten. Ontdek de schoonheid die dit land te bieden heeft en onthoud: laat alleen voetafdrukken achter en neem foto’s en herinneringen mee naar huis.

Keitelemeer, (Äänekoski)

Het Keitelemeer is een van de grootste meren in Finland, met een oppervlakte van meer dan 493 vierkante kilometer en een panoramisch uitzicht van 365 graden. Langs de oevers van dit prachtige meer liggen lokale dorpen verspreid. Geniet van vissen in de ongerepte wateren met een overvloedige vispopulatie vanwege de lage druk. Verken ook het weelderige bos en de uitgestrektheid ervan.

Vroeger waren de kustlijnen van het Keitelemeer industriële locaties, maar met de betoverende omgeving begon de lokale overheid innovatie te omarmen. Ze begonnen het gebied te promoten vanwege de natuurlijke wandelingen, prachtige bronnen en fietspaden. Tegenwoordig trekt dit serene meer watersporters en vakantiegangers aan die de schoonheid ervan waarderen. De zomer is de beste tijd om van het Keitelemeer te genieten, waar u kunt zwemmen in het verfrissende water.

Hoe er te komen:

 • Neem vanaf de luchthaven Helsinki Route 50/E18 vanaf Route 135.
 • Volg Route 4/E75 naar Kalaniementie in Äänekoski.
 • Neem Havusalmentie naar Nuijamiehentie.

Oulanka Nationaal Park

In het Oulanka National Park vindt u wandelpaden en hangbruggen die u naar enkele van de meest indrukwekkende watervallen in de regio leiden. De Kiutaköngäs-watervallen staat bekend om zijn prachtige stromingen. Plan uw wandeling zorgvuldig en verlaat de aangegeven paden niet.

De beste tijd om Oulanka Park te bezoeken is tijdens de herfst, waar u de kleurrijke bladeren kunt bewonderen. Het park biedt activiteiten zoals kanoën en wandelen in de zomer. In de winter zijn sneeuwschoenwandelen en langlaufen populaire bezigheden, naast de majestueuze uitzichten en landschappen die het park biedt.

Hoe er te komen:

 • Neem vanaf de luchthaven Helsinki Route 50/E18 vanaf Route 135.
 • Volg Route 4/E75, Route 5 en E63 naar Sallantie/Route 950 in Kuusamo.
 • Rijd naar Liikasenvaarantie/Route 8693.

De hoofdstad: Helsinki

Helsinki wordt beschouwd als een van de meest dynamische steden van het land, waar handel en zakelijke transacties vaak voorkomen. Wonen in Helsinki kan prijzig zijn, maar de stad herbergt unieke bezienswaardigheden zoals het Sibelius-monument, de kerk in de rotsen, het eiland Seurasaari en traditionele saunabezoeken.

Met hoogbouw en perfecte infrastructuur is Helsinki ideaal voor sightseeing met familie en vrienden. Om de stad goed te ervaren, adviseren velen minimaal drie dagen te plannen, aangezien er zoveel te zien en te doen is. De beste reistijd voor Helsinki is in mei, begin juni of september, hoewel er het hele jaar door bezoekers naar en uit de stad reizen.

Hoe er te komen:

 • Neem Route 50/E18 vanaf Route 135.
 • Neem Route 45 naar Backasgatan/Mäkelänkatu in Helsinki.
 • Ga verder op Backasgatan/Mäkelänkatu. Neem Sturegatan/Sturenkatu naar Mannerheimintie/Mannerheimvägen/E12.
 • Gebruik de linker twee rijstroken om linksaf te slaan naar Mannerheimintie/Mannerheimvägen/E12.
 • Ga verder op Simonkatu/Simonsgatan naar uw bestemming.

Svedjehamn (Kvarken-archipel)

Svedjehamn is een vissersdorp in de Kvarken-archipel, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Deze archipel staat bekend om zijn eilanden, die elk jaar met 1 centimeter uit de zee rijzen sinds de laatste ijstijd. Verken de bosrijke paden in de omgeving en geniet van de natuurpracht.

De Kvarken-archipel bestaat uit 6.500 eilanden die zowel nieuwe als ervaren reizigers fascineren. Begeleide tours bieden inzicht in de omgeving. In de zomer kun je slalomcruises maken om plaatsen te verkennen die anders verborgen blijven. De activiteiten in Kvarken omvatten cruises, kanoën, kajakken, vissen en fietsen. Bij een autorit heb je een IRB nodig, dat gemakkelijk online kan worden aangevraagd.

Rovaniemi (poolcirkel)

Rovaniemi ligt op de poolcirkel in Lapland, Finland, en is een populaire toeristische bestemming vanwege de iconische glazen iglo’s. Toeristen bezoeken Rovaniemi voor Santa Claus Village en ontmoeten rendieren. Verken de wandelpaden en de Kemijoki-rivier voor een unieke zwemervaring.

De winter is de ideale tijd om Rovaniemi te bezoeken. Ervaar Scandinavische winters met jacht op het noorderlicht, sneeuwschoenwandelen en sneeuwscootersafari’s. De majestueuze landschappen voegen een magisch tintje toe aan uw reis.

Hoe er te komen:

 • Neem Route 50/E18 vanaf Route 135.
 • Volg Route 4/E75 naar Ranuantie/Route 924 in Simo.
 • Ga verder op Ranuantie/Route 924. Neem Route 923 en Route 926 naar Kemintie/E75 in Rovaniemi.
 • Volg de E75 naar Hallituskatu. Neem vanaf de E75 de afslag richting Keskusta Centre.
 • Rijd naar Rovakatu.

Savonlinna (Saimaa-meren)

Savonlinna, gelegen in Oost-Finland, herbergt 35.000 inwoners en is gebouwd op eilanden. Bezoekers kunnen genieten van spa’s en vakantieoorden en het opvallende Olavinlinna-kasteel verkennen. Het Saimaameer, het grootste meer in Savonlinna, biedt een scala aan activiteiten.

Een bezoek aan Savonlinna biedt een unieke ervaring van de Finse cultuur. Combineer het prachtige landschap met lokale lekkernijen. De beste tijd om Savonlinna te bezoeken is van juni tot september, wanneer het weer ideaal is.

Hoe er te komen:

 • Neem Route 50/E18 vanaf Route 135.
 • Volg Route 4/E75 en Route 5 naar Savonlinnantie/Route 14 in Juva. Neem afslag Savonlinna/Juva/Pieksämäki/Virtasalmi vanaf Viitostie/Route 5.
 • Volg Route 14 naar Kauppatori in Nyslott.

Porvoo

Porvoo, een charmant stadje ten oosten van Helsinki, staat bekend als de op een na oudste stad van Finland. De okerkleurige huisjes en rode gebouwen zijn een lust voor het oog. Ontdek de kathedraal, het Edelfelt-Vallgren Museum en andere attracties.

Porvoo is historisch gezien terug te voeren tot de 13e eeuw en trekt nu veel bezoekers. Voor skiliefhebbers is maart de ideale maand om verse poedersneeuw te ervaren. Verken de oude stad, de kasteelheuvel en de kathedraal tijdens uw trip.

Hoe er te komen:

 • Neem Route 50/E18 vanaf Route 135.
 • Volg Route 7/E18 naar Borgå. Neem afrit 60 van Route 7/E18.
 • Volg Läntinen Mannerheiminväylä/Västra Mannerheimvägen en Route 170 naar Fredsgatan/Rauhankatu/Route 1552.

Hämeenlinna

Hämeenlinna herbergt het kasteel van Tavastehus, gebouwd in de 13e eeuw, en is een populaire plek voor toeristen. In de stad vindt u parken en musea, zoals het natuurreservaat Aulanko, het Sibelius Museum en het Hämeenlinna Historisch Museum.

De beste tijd om Hämeenlinna te bezoeken is van juni tot september. U kunt deelnemen aan georganiseerde tours of zelf op ontdekkingstocht gaan. Populaire plekken in Hämeenlinna zijn onder andere het Kukko Cafe, de wijnbar Nooran Viinibaari en de pub Albertin Kellari.

Hoe er te komen:

 • Neem Route 50/E18 vanaf Route 135.
 • Volg de E12 tot afrit 24 in Tavastehus.
 • Voeg in op Route 50/E18.
 • Neem afrit 39B voor Route 3/E12 richting Tampere/Tammerfors/Hämeenlinna/Tavastehus.
 • Voeg in op de E12.
 • Neem afrit 24 richting Hämeenlinna/Aulanko.

Noorderlicht, Lapland

Het noorderlicht is een van de redenen waarom mensen naar Lapland reizen. Dit natuurverschijnsel is zichtbaar tussen september en maart in heldere nachten. Noorderlichtjagers moeten echter op tijd hun hotelkamer boeken vanwege de populariteit van deze reisperiode.

Het noorderlicht, ook wel bekend als aurora borealis, is het best te zien van oktober tot maart in de noordelijke regio van Lapland. Hoewel maart soms bewolkt kan zijn, zijn de lichten meestal zichtbaar van 19.00 tot 02.00 uur.

Hoe er te komen:

 • Neem Route 50/E18 vanaf Route 135.
 • Volg Route 4/E75 naar Ranuantie/Route 924 in Simo.
 • Ga verder op Ranuantie/Route 924. Neem Route 923 en Route 926 naar Kemintie/E75 in Rovaniemi.
 • Volg de E75 naar Pomokairantie in Sodankylä.
 • Rijd naar Pomojoentie.

Nationaal park Lemmenjoki

Voor een avontuurlijke natuurervaring in Finland, bezoek het Lemmenjoki National Park. Met uitgestrekte wildernis biedt het park gratis wildernishutten, sauna’s en kampvuurplaatsen. Ontdek wilde dieren zoals bruine beren, elanden en adelaars in de bossen.

Het park, opgericht in 1956 en uitgebreid tot het grootste park van Finland, beslaat 1.100 vierkante mijl. Bezoekers kunnen genieten van herfstkleuren in september en ervaren wat het park te bieden heeft. Het is een ideale plek voor gezinnen.

Hoe er te komen:

 • Neem Route 50/E18 vanaf Route 135.
 • Volg Route 4/E75 naar Ranuantie/Route 924 in Simo.
 • Ga verder op Ranuantie/Route 924. Neem Route 923 en Route 926 naar Kemintie/E75 in Rovaniemi.
 • Volg de E75 naar Kuusamontie/Route 81. Neem afrit 56 vanaf de E75.
 • Volg verschillende routes naar uw Inari-bestemming.

Lokale voedselwinkels

Naast de prachtige bestemmingen biedt Finland ook heerlijke traditionele gerechten die u moet proeven. De lokale keuken maakt gebruik van ingrediënten uit meren en bossen om het milieu te respecteren. Hier zijn enkele van de Finse gerechten die u niet mag missen tijdens uw verblijf in Finland.

Korvapuusti (kaneelbroodje)

Hoewel kaneelbroodjes wereldwijd bekend zijn, is de Finse versie, Korvapuusti, een unieke lekkernij. Het is het lekkerst met een kop koffie of warme melk. De naam betekent letterlijk ‘een klap op het oor’, vanwege de gelijkenis van het broodje met een menselijk oor.

Merimiespata (stoofpot)

Merimiespata is een Finse stoofschotel gemaakt van rundvlees, aardappelen, uien en rundvlees. Het wordt traditioneel bereid in de oven en op smaak gebracht met kruiden. Velen vinden dat het de volgende dag nog lekkerder smaakt nadat de smaken goed zijn doorgedrongen.

Karjalanpiirakka (Karelische taart)

Karjalanpiirakka komt oorspronkelijk uit de Karelische regio en wordt geserveerd met munavoi, een mix van hardgekookte eieren en boter. Het is populair als snack en kan worden opgewarmd en gekocht in de bakkerijafdeling van supermarkten.

Poronkäristys (gebakken rendier)

Rundvlees, elanden en rendieren zijn een belangrijke voedselbron in Finland. Poronkäristys, gebakken rendieren, heeft een sterke smaak en laag vetgehalte. Het wordt va