Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Filipijnen

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Ontdek de Filippijnen

Bent u van plan om er even tussenuit te gaan en overweegt u de Filipijnen als uw volgende vakantiebestemming? Dan bent u hier aan het juiste adres!

De Filippijnen is een divers land waar u kunt genieten van de levendige straten van Manilla en de rustige stranden van Palawan. Met duizenden eilanden biedt het land een overvloed aan wilde dieren, geschiedenis en prachtige stranden.

Als u door de Filipijnen reist, heeft u de vrijheid om de wonderen van het land op uw eigen tempo te verkennen. Als u van plan bent om zelf te rijden, heeft u een Internationaal Rijbewijs (IRB) nodig. Dit document toont uw rijbevoegdheid in verschillende talen en wordt in veel landen over de hele wereld geaccepteerd.

Lees verder voor meer informatie over het verkrijgen van uw IRB vandaag nog!

Aanvragen van een IRB in de Filipijnen

Het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs (IRB) is een essentiële stap voor iedereen die van plan is om in de Filipijnen te rijden. Hier is een gestroomlijnd proces om een IRB te verkrijgen:

 • Snelle goedkeuring: zodra u uw aanvraag heeft ingediend, wordt deze doorgaans snel en zonder vertraging goedgekeurd.
 • Eenvoudig proces: het aanvraagproces is ontworpen om snel en gebruikersvriendelijk te zijn.
 • Geldigheidsduur: U heeft de mogelijkheid om een IRB te kiezen die 1, 2 of 3 jaar geldig is, afhankelijk van uw reisbehoeften.
 • Wettelijke naleving: Met een IRB kunt u legaal rijden in de Filipijnen en in meer dan 150 andere landen.
 • Meertaligheid: Het IRB wordt vertaald in 12 talen, waardoor effectieve communicatie mogelijk is met lokale autoriteiten.
 • Internationale erkenning: Een Internationaal Rijbewijs wordt wereldwijd gebruikt in meer dan 150 landen, waardoor het een waardevol document is voor autorijden in het buitenland.
 • Bezorging: Nadat uw aanvraag is verwerkt, wordt het IRB wereldwijd naar u verzonden met verschillende expressverzendopties.

Door een IRB bij u te dragen in de Filipijnen, voldoet u aan de wettelijke eisen voor autorijden, waardoor uw internationale reis soepel verloopt en voldoet aan lokale voorschriften.

Is een Internationaal Rijbewijs echt nodig in de Filipijnen?

Het hangt ervan af. Als u uit een niet-ASEAN-land komt en uw rijbewijs niet in het Engels is, is het raadzaam om een IRB aan te schaffen. Een Filipijns Internationaal Rijbewijs (IRB) kost tussen de $49 en $59 (2500 – 3100 PHP), afhankelijk van de geldigheid ervan. Het wordt aanbevolen voor alle buitenlanders om een IRB te verkrijgen.

Om te mogen rijden in de Filipijnen zijn zowel uw rijbewijs als uw IRB vereist. Het IRB fungeert als een vertaling van uw rijbewijs als deze niet in het Engels is. Aangezien u online een IRB kunt aanvragen, kunt u ervoor kiezen dit te doen zodra u in het land aankomt. Houd er echter rekening mee dat u geen Internationaal Rijbewijs voor de Filipijnen kunt aanvragen in Quezon City of op het kantoor van de Automobile Association Philippines (AAP) in Makati. Uw IRB moet uit uw thuisland komen.

Voor Overseas Filipino Workers (OFW’s) kan een aanvullend officieel ontvangstbewijs vereist zijn.

Vereisten voor een Internationaal Rijbewijs in de Filipijnen

Om een Internationaal Rijbewijs te verkrijgen voor gebruik in de Filipijnen, dient u te voldoen aan de volgende vereisten:

 • Geldig rijbewijs: Een actueel en geldig rijbewijs uit uw thuisland is vereist.
 • Duidelijke kopieën: Dien duidelijke kopieën in van de voor- en achterkant van uw rijbewijs.
 • Pasfoto: Een recente kleurenfoto met een witte achtergrond, vergelijkbaar met een pasfoto, is vereist.
 • Handtekening: Zorg voor een handtekening die overeenkomt met die op uw rijbewijs.
 • Betaling: Er zijn verwerkingskosten verschuldigd die kunnen worden voldaan via creditcard of andere beschikbare betalingsmogelijkheden.
 • Aanvraagformulier: Vul het IRB-aanvraagformulier in met nauwkeurige informatie.

Deze vereisten zijn van toepassing op alle personen, inclusief dubbele staatsburgers en permanente inwoners die legaal willen rijden in de Filipijnen met een Internationaal Rijbewijs.

Kan ik mijn internationale rijbewijs gebruiken in de Filipijnen?

Ja, u kunt uw Internationaal Rijbewijs gebruiken zolang het niet is verlopen. Indien u uit een ASEAN-land komt, kunt u er ook voor kiezen om zonder Internationaal Rijbewijs in de Filipijnen te rijden, aangezien ASEAN-landen in dit land zonder IRB mogen rijden.

Hoe kan ik mijn internationale rijbewijs omzetten naar een Filipijns rijbewijs?

Het is belangrijk om te weten dat dit niet mogelijk is. Ga naar het Land Transportation Office (LTO) om uw geldige rijbewijs om te zetten naar een Filipijns rijbewijs of om een nieuw rijbewijs aan te vragen.

Essentiële verkeersregels

Het is niet alleen beleefd, maar ook verantwoord om de verkeersregels van het land dat u bezoekt te respecteren. Om een vlotte en veilige reis in de Filipijnen te garanderen, is het van essentieel belang dat u op de hoogte bent van de Filipijnse verkeersvoorschriften. Hier zijn enkele belangrijke regels die u moet onthouden voor een zorgeloze reis.

Vergeet niet uw buitenlands rijbewijs

Neem altijd uw buitenlands rijbewijs mee. Dit is nodig om een auto te huren en om boetes te voorkomen voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Uw rijbewijs is 90 dagen geldig in de Filipijnen. Indien u langer wilt rijden, dient u een Filipijns rijbewijs aan te schaffen.

Neem altijd uw internationale rijbewijs mee

Een Internationaal Rijbewijs (IRB) dient als vertaling van uw niet-Engels rijbewijs. Indien u uit een ASEAN-land komt, heeft u geen IRB nodig in de Filippijnen. Echter, autoverhuurbedrijven vragen vaak om een IRB, dus is het verstandig om er een bij u te hebben tijdens uw bezoek.

Uw IRB vervangt uw feitelijke rijbewijs niet en u mag niet rijden met een verlopen rijbewijs. Indien u uw rijbewijs in de Filippijnen kwijtraakt, kan het 1 tot 3 jaar duren voordat een vervanging is verkregen.

Het Land Transportation Office (LTO) accepteert een IRB alleen als vertaling van uw rijbewijs, niet als een officieel document om dit om te zetten naar een Filipijns rijbewijs.

Rijden onder invloed is verboden

Volgens de ‘Anti-Drunk and Drugged Driving Act van 2013’ is het niet toegestaan om te rijden na consumptie van alcohol of drugs. Deze wet is bedoeld om het aantal verkeersongevallen door rijgedrag te verminderen.

Indien u deze wet overtreedt, riskeert u boetes of intrekking van uw rijbewijs, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

Altijd dragen van veiligheidsgordels

Zowel bestuurders als passagiers dienen veiligheidsgordels te dragen om letsel bij auto-ongelukken te verminderen, zoals vereist door de “Seat Belts Use Act van 1999.” Kinderen jonger dan zes jaar mogen niet op de voorstoel zitten. Volg deze regels om boetes te voorkomen en om uw rijbewijs te behouden.

Gebruik van mobiele telefoons en gadgets is verboden

Het gebruik van mobiele telefoons en gadgets achter het stuur is verboden, zoals in veel landen. Overtreders worden bestraft. Verkeersongevallen zijn niet ongebruikelijk in het land, dus het is verstandig om deze regel uit voorzorg te volgen.

Verbod op rokende voertuigen

Conform de ‘Clean Air Act van 1999’, Republic Act 8749, is het verboden dat voertuigen uitlaatrook uitstoten, omdat dit bijdraagt aan luchtvervuiling. Hoewel dit geen directe invloed heeft op verkeersregels, worden overtreders passend gestraft.

Topbestemmingen voor roadtrips

De Filippijnen bestaat uit meer dan 7600 eilanden in Zuidoost-Azië, bekend om zijn toeristische attracties. Met prachtige stranden en historische locaties zijn er tal van bezienswaardigheden om te verkennen. Het land is ideaal voor een roadtrip, met tal van populaire bestemmingen om te bezoeken.

El Nido, Palawan

Geniet van het strand en verken El Nido in Palawan, een beroemd eiland dat veel toeristen trekt. Het eiland biedt diverse activiteiten en prachtige plekken, waaronder heldere lagunes en stranden.

Het droge seizoen van januari tot april is de beste tijd om te bezoeken, terwijl het buiten maart en april minder druk is. Vermijd augustus vanwege de regenachtige maanden in Palawan.

Routebeschrijving: (5-8 uur via Puerto Princesa North Road)

 • Vertrek vanaf de internationale luchthaven van Puerto Princesa in westelijke richting op Airport Rd.
 • Sla twee keer rechtsaf op Rizal Avenue.
 • Maak een bocht naar rechts en dan links op Puerto Princesa North Road.
 • Bij de rotonde, neem de derde afslag naar Taytay-El Nido National Hwy.
 • Sla linksaf naar Real St.
 • Ga vervolgens linksaf naar Amban St.
 • Sla rechtsaf naar San Joaquin St.
 • Sla rechtsaf.
 • Neem tot slot linksaf.

Chocolate Hills, Bohol

De Chocolate Hills in Bohol zijn bekend om hun unieke vorm en zijn een must-see in de Filippijnen. Ze beslaan meer dan 50 vierkante kilometer en hebben in het droge seizoen een bruine kleur, vandaar de naam. De beste tijd om ze te bezoeken is van december tot mei, vooral in april.

Geniet van het uitzicht vanaf aangewezen uitkijkpunten, maak een ATV-tour of geniet van andere activiteiten zoals ziplinen, wandelen en paardrijden.

Routebeschrijving: (1 uur en 30 minuten via Balilihan-Hanopol-Batuan Road)

 • Vertrek vanaf de internationale luchthaven Panglao naar het oosten en blijf rechtdoor rijden.
 • Maak een flauwe bocht naar links naar Panglao Island Circumferential Rd.
 • Sla rechtsaf.
 • Sla vervolgens rechtsaf de Borja-brug op.
 • Sla rechtsaf naar Bohol Circumferential Rd/Tagbilaran East Road.
 • Sla daarna linksaf naar Ligason St.
 • Sla rechtsaf naar Carlos P. Garcia East Avenue.
 • Vervolgens linksaf en verder op Provincial Rd.
 • Sla rechtsaf naar Tagbilaran City-Corella-Sikatuna-Loboc Rd.
 • Sla linksaf en verder op Corella-Balilihan Rd.
 • Neem daarna rechtsaf naar Cortes-Balilihan-Catigbian-Macaas Rd.
 • Sla rechtsaf naar de Balilihan-Hanopol-Batuan Road.
 • Sla linksaf de Loay Interior Road op.
 • Sla rechtsaf naar Chocolate Hills Rd.

Intramuros

Bezoek Intramuros, de oude ommuurde stad van Manilla, om een ​​glimp op te vangen van hoe koloniaal Manilla er vroeger uitzag. Het werd meer dan 400 jaar geleden gebouwd en diende als militaire basis en verdedigingswal tegen indringers, zoals piraten. Tegenwoordig kunt u er kerken, forten, musea en tuinen bewonderen. Het is zowel leuk als educatief.

Routebeschrijving: (40 minuten via Roxas Blvd/R-1)

 • Rijd vanaf de internationale luchthaven Ninoy Aquino in zuidoostelijke richting richting Multi-Level Parking Access Rd en blijf rechtdoor rijden.
 • Voeg in op Andrews Ave/Sales Rd en houd links aan om op de weg te blijven.
 • Rijd rechtdoor en houd rechts aan om op Andrews Ave te blijven. Ga verder op Airport Rd.
 • Neem bij de rotonde de tweede afslag en blijf op Airport Rd.
 • Sla rechtsaf naar Roxas Blvd/R-1.
 • Vervolgens rechtsaf naar Remedios St.
 • Linksaf bij de eerste dwarsstraat, Roxas Boulevard East Svc Rd op.
 • Sla rechtsaf naar Kalaw Ave.
 • Linksaf naar Ma. Orosa St.
 • Ga door naar General Luna St.
 • Sla rechtsaf naar Muralla St.
 • Ten slotte linksaf naar Cabildo St.

Oslob, Cebu

Oslob in het zuiden van Cebu is bekend vanwege de walvishaaitours, maar deze zijn controversieel vanwege de mogelijke negatieve effecten op het natuurlijke gedrag van de haaien.

In plaats van de walvissen te spotten, kunt u genieten van de witte stranden en het heldere water van Oslob, eilandhoppen, de Tumalog-watervallen bewonderen of snorkelen om te genieten van de koraalriffen.

Routebeschrijving: (3 uur via Natalio B. Bacook S National Hwy)

 • Ga vanaf Mactan International Airport naar het zuidoosten richting Airport-Departure Rd en sla linksaf.
 • Sla linksaf naar Airport Access Rd/Lapu-Lapu Airport Rd
 • Vervolgens rechtsaf naar Lapu-Lapu Airport Rd/Terminal Bldg Access Rd.
 • Sla linksaf de ML Quezon National Highway op.
 • Voeg in op UN Ave en vervolg over de Marcelo Fernan-brug.
 • Sla linksaf naar Mandaue Causeway/Ouano Ave/Plaridel St.
 • Ga door op de Sergio Osmeña Jr Blvd en houd rechts aan.
 • Houd links aan om door te rijden naar de CSCR-tunnel.
 • Sla vervolgens iets linksaf terwijl de weg overgaat in Cebu South Coastal Rd.
 • Sla linksaf en ga door op Cebu S Rd/Natalio B. Bacook S National Hwy.
 • Bij Carcar City Circle neemt u de tweede afslag naar Natalio B. Bacook S National Hwy.
 • Blijf rijden totdat u Poblacion, Oslob, Cebu bereikt.

Wolk 9, Siargao

Surfen is populair op de Filippijnen en Siargao is een topbestemming voor surfers van alle niveaus. Cloud 9 in General Luna staat bekend om de indrukwekkende golven, met surfscholen voor beginners.

Siargao biedt ook lagunes, rotsformaties, grotten en eilandjes om te verkennen. Het eiland is een geweldige plek om te ontsnappen aan de stadse drukte.

De beste reistijd hangt af van uw activiteiten. Het eiland is het drukst van maart tot september, terwijl de beste golven voor surfen van juli tot november te vinden zijn. Als u het Siargao International Surfing Cup wilt meemaken, bezoek dan tijdens het surfseizoen.