Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Ethiopië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Verkeersadviezen voor Ethiopië

Ethiopië, de wieg van de mensheid, biedt reizigers de kans om adembenemende landschappen en historische religieuze locaties te verkennen. Om optimaal van uw bezoek te genieten, is het een goed idee om zelf te rijden. Hier zijn enkele tips om uw rijervaring in Ethiopië veiliger en aangenamer te maken.

Essentiële tips:

 • Houd rechts aan op de wegen.
 • Bestuurders moeten minstens 18 jaar oud zijn.
 • Het dragen van veiligheidsgordels is verplicht voor alle inzittenden.
 • Gebruik een handsfree systeem bij het bellen.
 • Drink niet te veel als je nog moet rijden; er geldt geen specifieke alcohollimiet.
 • De snelheidslimiet is 30 km/u in stedelijke gebieden en 100 km/u buiten de stad.
 • Het gebruik van de claxon wordt aangemoedigd om je aanwezigheid kenbaar te maken.
 • Probeer niet ‘s nachts te rijden vanwege verhoogde risico’s.
 • Gezien Ethiopië een van de hoogste verkeerssterftecijfers ter wereld heeft, wordt u aangeraden extra voorzichtig te zijn. Adviezen voor seizoensgebonden rijden: Aangezien Ethiopië in Afrika ligt, ervaart het geen winter zoals bekend in koudere klimaten. Vermijd reizen tijdens het regenseizoen van december tot februari en houd noodbenodigdheden altijd binnen handbereik. Plan uw reis met deze omstandigheden in gedachten.

 

Blijf veilig en geniet van uw reisavontuur!

 

Hoe kan ik een internationaal rijbewijs (IRB) verkrijgen voor Ethiopië?

Voordat u een internationaal rijbewijs (IRB) voor Ethiopië aanvraagt, is het belangrijk om te weten wat een internationaal rijbewijs precies is. Het IRB is een handig hulpmiddel dat wordt aanbevolen voor elke buitenlandse bestuurder in het land, ongeacht de taal waarin hun geldig rijbewijs is uitgegeven. Het IRB vertaalt uw rijbewijs naar 12 van de meest gesproken talen wereldwijd.

Een van de redenen hiervoor is dat niet alle Ethiopische burgers of verkeersautoriteiten bekend zijn met de Engelse taal. Dit geldt ook voor autoverhuurbedrijven. Het IRB fungeert als een handig document om uw rijbewijs te ondersteunen wanneer u een voertuig huurt in een ander land. Het is belangrijk om op te merken dat zelfs als u een IRB heeft, u niet mag rijden in Ethiopië als u niet voldoet aan de vereiste minimumleeftijd van het land of het autoverhuurbedrijf.

Indien u van plan bent om langer dan drie maanden in Ethiopië te verblijven of als permanente inwoner wenst te rijden, hebt u een Ethiopisch rijbewijs nodig. Dit betekent dat u moet voldoen aan de vereisten voor een Ethiopisch rijbewijs, waaronder het verkrijgen van een verblijfsvergunning, het afleggen van een rijexamen en het overleggen van alle vereiste documenten zoals gespecificeerd door de vervoersautoriteiten.

Hoe verkrijg je een Internationaal Rijbewijs?

Het concept van een ‘internationaal rijbewijs’ zoals vaak gedacht, bestaat eigenlijk niet. Wat wel beschikbaar is voor bestuurders die in het buitenland willen rijden, is een Internationaal Rijbewijs (IRB), dat in feite een vertaalde versie van uw nationale rijbewijs is. Hier zijn de stappen om een IRB te bemachtigen:

 • Begin met het invullen van het aanvraagformulier dat u kunt vinden door op de knop ‘Start mijn aanvraag‘ rechtsboven op deze pagina heeft geklikt.
 • Voeg een kopie of duidelijke fotokopie van uw huidige geldige rijbewijs en een recente pasfoto bij uw aanvraag.
 • Voldoe de vereiste vergoeding voor het IRB.
 • U kunt verwachten dat uw IRB binnen 24 uur of minder na aanvraag gereed is.