Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Eswatini

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Hoe kan ik een internationaal rijbewijs krijgen voor Eswatini?

Een internationaal rijbewijs (IRB) is een handig document dat jouw geldige rijbewijs vertaalt. Dit stelt de lokale autoriteiten in staat om alle informatie op jouw rijbewijs te begrijpen wanneer je naar andere landen reist, zoals Lesotho, Botswana, Namibië en andere Zuid-Afrikaanse landen.

Om jouw IRB te verkrijgen hoef je het aanvraagformulier in te vullen en een kopie van je geldige rijbewijs toe te voegen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het IRB alleen geldig is in combinatie met jouw eigen geldige rijbewijs. Als je deze documenten niet kunt voorleggen, loop je het risico om niet te mogen rijden of een voertuig te huren in het desbetreffende land. Een alternatief is om een chauffeur in te huren via een autoverhuurservice, maar wees ervan bewust dat deze service slechts beperkt beschikbaar is.

De topbestemmingen in Eswatini

Eswatini, voorheen bekend als Swaziland, is een land gelegen tussen Mozambique en Zuid-Afrika, in de Zuid-Afrikaanse regio. Soms wordt deze verborgen juweel over het hoofd gezien door toeristen die over land reizen vanwege de grootte en geografische ligging. Mis deze unieke Afrikaanse ervaring niet, aangezien Eswatini prachtige landschappen biedt die je nergens anders in Zuidelijk Afrika zult vinden, evenals indrukwekkende nationale parken en reservaten.

Lobamba

Als een van de hoofdsteden van Eswatini, ligt Lobamba in de schilderachtige Ezulwini-vallei en staat bekend als het culturele centrum van het land. Het is tevens een koninklijke stad omdat het de residentie is van de monarchie van Eswatini. Verken de prachtige gebouwen van Lobamba Royal Village, waaronder de Royal Kraal. Breng een bezoek aan het parlementsgebouw en kom meer te weten over de geschiedenis en cultuur van het land door een bezoek aan het Nationaal Museum. Ook kun je het Somhlolo-stadion bezoeken, waar verschillende culturele evenementen, ceremonies, sportwedstrijden en concerten plaatsvinden.

Mbabane

Als een van de twee hoofdsteden van Eswatini, is Mbabane een unieke bestemming om te verkennen. De Swazi-markt is geliefd bij toeristen die op zoek zijn naar souvenirs. Hier kun je handgemaakte producten zoals aardewerk, sculpturen, kralenjuwelen, manden, textiel en traditionele stoffen bewonderen. Verken het noorden richting Pine Valley en geniet van het schilderachtige landschap langs de Umbeluzi-rivier, waar je prachtige watervallen kunt zien.

Mbuluzi-wildreservaat

Het Mbuluzi-wildreservaat moet met voorzichtigheid worden benaderd, gezien de aanwezigheid van krokodillen in de Mlawula-rivier in het gebied. Je kunt tenten en lodges huren voor een nachtelijke wildsafari, waar je giraffen, jakhalzen, koedoes, zebra’s, gnoes en nyala’s van dichtbij kunt bewonderen. ‘s Nachts kun je hyena’s, genets, servals en honingdassen observeren onder de serene nachtelijke hemel. Vogelliefhebbers zullen ook genieten van de diversiteit, met meer dan 300 vogelsoorten, waaronder de prachtige Narina trogon.

Hlane Koninklijk Nationaal Park

Het Hlane Koninklijk Nationaal Park, met een oppervlakte van 22.000 hectare, herbergt een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder olifanten, leeuwen en neushoorns. Ontdek de omgeving om deze dieren in het wild te spotten en geniet van de vogels, waaronder de witruggier, die hier voorkomen op het Afrikaanse continent. Naast het observeren van dieren, kun je hier bergwandelingen maken en een bezoek brengen aan een traditioneel Swazi-dorp in de buurt. Accommodaties in het park zijn beschikbaar voor toeristen die willen overnachten.

Mlawula-natuurreservaat

Dit schilderachtige natuurreservaat biedt een divers landschap, van droge savannes tot groene valleien en rivierbossen, over een uitgestrekt gebied van Lowveld tot Lebombo-gebergte. In Mlawula kun je 60 diersoorten bewonderen, waaronder koedoes, impala’s, gnoes en schildpadden. Daarnaast zijn er meer dan 350 vogelsoorten en diverse planten te vinden. Je kunt veilig wandelen op de wandelpaden, aangezien er geen zwerfleeuwen of olifanten zijn die je ongerust kunnen maken.

Belangrijke verkeersregels

Sommige secundaire wegen in Eswatini zijn in slechte staat, maar de kwaliteit van jouw reis wordt niet alleen beïnvloed door de wegcondities, maar ook door het naleven van de verkeersregels. Deze regels zijn ontworpen om bestuurders te beschermen tegen mogelijke ongelukken als gevolg van overtredingen. Eswatini heeft duidelijke regelgeving die ook door buitenlandse chauffeurs moet worden gevolgd. Hieronder volgen enkele belangrijke verkeersregels in het land.

Altijd je eigen rijbewijs en IRB bij je hebben

Als je de openbare wegen van Eswatini betreedt, dien je altijd jouw eigen rijbewijs en IRB bij je te hebben. Een internationaal rijbewijs voor Eswatini vergemakkelijkt reizen naar afgelegen districten die niet goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Het IRB vertaalt jouw rijbewijs direct in twaalf talen, wat handig is voor communicatie met mensen die verschillende talen spreken.

Een IRB van de International Travel Permits is betaalbaar en heeft verschillende geldigheidsduur. Voor 24,95 kun je een geldigheid van één jaar krijgen, 29,95 geeft je een geldigheid van twee jaar en 34,95 geeft je een geldigheid van drie jaar. Ga naar de pagina ‘Start mijn aanvraag‘ op de aanvraag van een internationaal rijbewijs voor Eswatini te starten.

Respecteer de aangegeven snelheidslimieten

In Eswatini geldt een maximumsnelheid van 80 km/u op openbare wegen, 60 km/u in steden en 120 km/u op snelwegen. Het is alleen toegestaan om deze limieten te overschrijden als je een ambulance, hulp- of reddingsvoertuig bestuurt. Anders riskeer je een boete wegens snelheidsovertreding. Wees voorzichtig in afgelegen gebieden, omdat voetgangers zonder waarschuwing de weg kunnen oversteken. Door je aan de snelheidslimieten te houden vermijd je verkeersongevallen en mogelijke extra kosten bij je autoverhuurbedrijf. Het naleven van deze regel kan conflicten met de politie voorkomen.

Beperk je alcoholgehalte in het bloed

Het is het beste om helemaal niet te drinken als je nog moet rijden. Indien je toch besluit alcohol te gebruiken, mag je niet meer dan 50 mg alcohol per 100 ml bloed in je systeem hebben. Rijden onder invloed is verboden en kan leiden tot agressief rijgedrag of het negeren van de verkeersregels. Bij een controle na een ongeval dien je een blaastest af te leggen. Rijden onder invloed is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen, met mogelijk fatale gevolgen. Drink dus verantwoord en maak de weg veilig voor jezelf en medeweggebruikers.