Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Duitsland

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Internationaal Rijbewijs in Duitsland

Hoewel het niet verplicht is om een Internationaal Rijbewijs te hebben in Duitsland, wordt het ten zeerste aanbevolen voor niet-Duitstalige toeristen om mogelijke miscommunicatie met wetshandhavers te voorkomen. Bovendien kunnen autoverhuurbedrijven vragen om een geldig Internationaal Rijbewijs bij het huren van een auto. Voor een zorgeloze reis in Duitsland is het daarom raadzaam om voor vertrek een Internationaal Rijbewijs aan te vragen.

Aangezien niet veel wetshandhavers Engels spreken, kan het hebben van een Internationaal Rijbewijs problemen met de taalbarrière helpen voorkomen.

Aanvragen van een Internationaal Rijbewijs voor Duitsland

Het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs voor Duitsland is eenvoudig. U kunt uw aanvraag starten op onze website door het invullen van het aanvraagformulier, het uploaden van uw nationale rijbewijs en een pasfoto. Er is geen schriftelijk of rijexamen vereist. Uw aanvraag wordt binnen enkele uren goedgekeurd, waarna u een e-mail ontvangt.

Het is handiger om het Internationaal Rijbewijs online aan te vragen, aangezien de ADAC geen fysiek Internationaal Rijbewijs meer verstrekt.

Gebruik van een Lokaal Rijbewijs in Duitsland

Het rijden met een lokaal rijbewijs in Duitsland is gedurende zes maanden geldig, zolang het rijbewijs niet is verlopen. Als het rijbewijs is afgegeven door een land buiten de EU of de EER (Europese Economische Ruimte) en u langer dan zes maanden in Duitsland wilt verblijven, dient u een Duits rijbewijs aan te vragen. Het is ook verplicht om uw Internationaal Rijbewijs mee te nemen tijdens het rijden in Duitsland, samen met uw lokale rijbewijs en andere vereiste documenten om problemen met autoriteiten te voorkomen.

Rijden met een Amerikaans Rijbewijs in Duitsland

Toeristen uit alle Amerikaanse staten en Canada mogen gedurende maximaal zes maanden rijden in Duitsland. Indien zij na deze periode willen blijven rijden met een Amerikaans rijbewijs, dienen zij een Duits rijbewijs aan te vragen. Het is echter toegestaan om legaal met een Amerikaans rijbewijs te rijden in Duitsland gedurende maximaal 364 dagen. Het is vereist om contact op te nemen met het lokale chauffeursregistratiekantoor en hen op de hoogte te stellen van de intentie om te blijven rijden met een Amerikaans rijbewijs tot het einde van deze termijn. Voor meer informatie kunt u de officiële website van AAA raadplegen.

Aanvraag van een Duits Rijbewijs

Indien u een niet-EU-burger bent, dient u te slagen voor het Duitse rijexamen, zowel schriftelijk als praktisch, in zowel het Duits als het Engels. De specifieke kosten worden bepaald door individuele rijscholen. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een verblijfsvergunning om toestemming te krijgen voor het afleggen van het rijexamen.

Belangrijkste Rijregels

Voor expats die in Duitsland wonen of van plan zijn om het land te verkennen met een huurauto, is een grondige kennis van de Duitse rijregels essentieel. Naast het voorkomen van mogelijke complicaties op de weg, dragen het naleven van deze regels bij aan een veilige en plezierige rijervaring.

Essentiële Documenten

Het is verplicht om uw Internationaal Rijbewijs, nationaal rijbewijs, paspoort en andere relevante autodocumenten bij u te hebben tijdens het rijden.

Rijden onder Invloed

Rijden onder invloed kan ernstige verkeersongevallen veroorzaken en is een van de hoofdoorzaken van ongelukken op de weg. Een alcoholgehalte van 0,5-1,09 mm en een positieve drugstest kunnen voor de eerste overtreding resulteren in een boete van € 500 en een rijbewijsopschorting van één maand.

Snelheidslimieten

Net als in andere landen, is het in Duitsland verboden om de aangegeven maximumsnelheid te overschrijden. Het land heeft het federaal gecontroleerde snelwegsysteem genaamd Autobahn, waar soms geen federaal vastgestelde snelheidslimiet geldt voor bepaalde voertuigklassen. Tenzij anders aangegeven op verkeersborden, is de maximumsnelheid 130 km/u op snelwegen, 100 km/u op hoofdwegen en 50 km/u in stedelijke gebieden.

Veiligheidsgordel en Kinderbeveiliging

Voor uw eigen veiligheid is het verplicht om altijd een veiligheidsgordel te dragen. Niet-naleving kan resulteren in een boete van € 30,-. Kinderen onder de drie jaar dienen te reizen in een kinderzitje. Kinderen van drie jaar en ouder dienen op de achterbank te zitten. Alle kinderzitjes en veiligheidsuitrusting moeten voldoen aan Europese normen.

Verkeersborden

Duitse chauffeurs zijn zeer goed gedisciplineerd en respecteren de verkeersregels. Het naleven van verkeersborden is essentieel om ongevallen te voorkomen. Het verkeerslichtsysteem met drie kleuren wordt gehanteerd en het volgen van verkeersborden is van cruciaal belang tijdens het rijden.

Gebruik van Mobiele Telefoons

Het is verboden om uw telefoon te gebruiken tijdens het rijden, inclusief het beantwoorden van oproepen en sms’en. Deze afleiding kan leiden tot verkeersongevallen. Indien nodig, gebruik het handsfreesysteem om te communiceren.

Voorrang op de Wegen

In Duitsland heeft u voorrang op alle niet-gereguleerde kruispunten tot anders aangegeven met borden met “Voorrangsweg Bebouwde Kom”, “Stop” of “Einde Voorrangsweg”. Noodhulpvoertuigen met zwaailichten hebben voorrang, zelfs zonder sirene. Verkeer van rechts heeft voorrang op alle kruispunten en wisselwegen.

Duitsland hanteert een uniek voorrangsverkeersbord (bord 306) dat aangeeft dat de weg een voorrangsweg is. Verkeerop deze weg heeft voorrang op verkeer dat de weg kruist op niet-gereguleerde kruispunten. Het is verboden om buiten steden en dorpen op een voorrangsweg te parkeren, tenzij er specifieke parkeerborden zijn.

Topbestemmingen in Duitsland

Romantische Weg

De 400 km lange Romantische Strasse biedt een pittoreske reisroute door Duitsland. Deze handelsroute uit de middeleeuwen verbindt het centrum van Duitsland met het zuiden en is bezaaid met historische stadjes, kastelen en landschappen. De aanbevolen reisduur is 3 dagen, met het traditionele startpunt in Würzburg en het eindpunt in Füssen, ideaal om te verkennen in de herfst, zomer of winter.

Neuschwanstein Kasteel

Het beroemde Neuschwanstein Kasteel, gelegen in Beieren, is een iconisch sprookjeskasteel en een must-see attractie in Europa. Gebouwd voor koning Ludwig II, biedt het kasteel een betoverend uitzicht vanaf Mary’s Bridge en een unieke fotografie-ervaring.

Brandenburger Tor in Berlijn

De Brandenburger Tor, gelegen in de kern van Berlijn, is een historisch symbool van de stad. Gebouwd in 1791, biedt het architectonische meesterwerk een belangrijke fotomoment en een rijke geschiedenis die de moeite waard is om te verkennen. Aanbevolen tijden voor bezoek zijn ‘s middags en ‘s avonds, met minder drukte rond 12.00 uur.

Dom van Keulen

De Dom van Keulen is een ontzagwekkend gotisch meesterwerk en de grootste kathedraal in Noord-Europa. Met zijn indrukwekkende architectuur en rijke geschiedenis is de kathedraal een UNESCO-werelderfgoedlocatie die een onvergetelijke ervaring biedt aan bezoekers.

Oktoberfest

Het wereldberoemde Oktoberfest in München is het grootste bierfestival ter wereld, met jaarlijks miljoenen bezoekers. Bezoekers kunnen genieten van bier, eten en Beierse cultuur tijdens dit jaarlijkse festijn. Het festival, gehouden sinds 1810, biedt een unieke ervaring in Bayern en is toegankelijk per trein of auto vanuit heel Europa.

Zugspitze

De Zugspitze is de hoogste berg van Duitsland en biedt een adembenemend uitzicht vanaf de top. Bezoekers kunnen met hun eigen auto naar de top rijden of een kabelbaan nemen voor een onvergetelijke ervaring op de grens van Duitsland en Oostenrijk.

Rijksdag in Berlijn

De Rijksdag in Berlijn is een historische locatie met een glazen koepel die een panoramisch uitzicht over de stad biedt. Bezoek tijdens de dag om te genieten van het uitzicht en de parlementaire geschiedenis van Duitsland te ontdekken, en vermijd nachtelijke bezoeken vanwege mindere reflectie in het glas.

Miniatuur Wunderland

Het Miniatur Wunderland in Hamburg is ‘s werelds grootste modelspoorweg en een unieke ervaring voor modeltreinfans. Met aandacht voor detail en historische replica’s, biedt het museum een boeiende kijk op de wereld van modelspoorwegen.

Sanssouci Park

Het historische Sanssouci Park in Potsdam biedt bezoekers een kans om prachtige architectuur en tuinen uit de 18e eeuw te verkennen. Het Sanssouci Paleis, gebouwd door Frederik de Grote, is een hoogtepunt van het park en is gratis toegankelijk met optionele toegang tot andere paleizen binnen het park.

Schwarzwald Hochstrae

De Schwarzwald Hochstrae, ook bekend als de Zwarte Woud Hoogweg, is een schilderachtige route van 60 km die Baden-Baden en Freudenstadt verbindt. Onderweg zijn haltes zoals Baden-Baden, met het kasteel van Hohenbaden, en de All Saints Waterfalls te ontdekken.