Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Dubai

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Hoe vraag je een internationaal rijbewijs voor Dubai aan?

Wanneer je een internationaal rijbewijs (IRB) aanvraagt voor in Dubai, dien je te voldoen aan de vereiste documenten. Geef online je gegevens en pasfoto op en betaal de kosten. De prijs van een internationaal rijbewijs of vergunning in Dubai varieert afhankelijk van de geldigheidsduur, die kan oplopen tot drie jaar. Na het indienen van je online aanvraag, word je binnen maximaal twee uur goedgekeurd. Vervolgens wordt een fysieke kopie van je rijbewijs naar je adres verzonden.

International Travel Permits heeft een lijst van landen waar een internationaal rijbewijs in Dubai geldig is. Het is ook essentieel om te allen tijde over alle benodigde documenten voor de autoverzekering te beschikken.

Veelgestelde vragen

Kan ik een internationaal rijbewijs gebruiken in Dubai?

Het Internationaal Rijbewijs is het meest voorkomende rijbewijs dat door landen wereldwijd wordt afgegeven. Het kan worden gebruikt in alle staten. Officieel bekend als een internationaal rijbewijs (IRB), lost het taalbarrières op tussen inwoners en buitenlanders. Het vertaalt je rijbewijs naar het Engels of een andere herkenbare taal voor de burgers van het land.

Je kunt ermee rijden in het land, maar moet het eerst omzetten in een VAE-rijbewijs, indien je een bezoekvisum hebt en enkel naar het land reist. Indien je echter in het land werkt, is het cruciaal om het eerst om te zetten naar een VAE-rijbewijs.

Het Internationaal Rijbewijs is gestandaardiseerd en stelt de houder in staat legaal te rijden in elk land of staat die de internationale overeenkomst heeft ondertekend.

Hoeveel kost het internationale rijbewijs in de VAE?

Het internationale rijbewijs in de VAE kost slechts $ 25, officieel bekend als het internationaal rijbewijs (IRB). Je kunt het eenvoudig bestellen via onze website door de volgende stappen te volgen:

 • Klik op de knop “Start Mijn Aanvraag” in de rechterbovenhoek van de pagina.
 • Vul de benodigde gegevens in en voltooi het aanvraagformulier.
 • Verstrek je geldige rijbewijs.
 • Voeg je pasfoto toe.
 • Wacht daarna tot je IRB bij je thuis wordt afgeleverd, indien je geen afleveradres hebt opgegeven.

Welke rijbewijzen zijn geldig in de VAE?

Vrijwel elk rijbewijs is geldig in de VAE, mits vergezeld van een internationaal rijbewijs en zolang je rijbewijs is omgezet naar een VAE-rijbewijs.

Een geldig rijbewijs uit het buitenland, zoals die van: Australië, Japan, Bahrein, België, Canada, Denemarken, Finland, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Korea, Koeweit, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oman, Polen, Portugal, Qatar, Roemenië, Saoedi-Arabië, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, Zuid-Afrika, Verenigd Koninkrijk en meer, wordt als acceptabel beschouwd, zolang het IRB ook geldig is.

Is het mogelijk om een internationaal rijbewijs om te zetten naar een Dubai-rijbewijs?

Je kunt een IRB niet omzetten naar een VAE-rijbewijs. Echter, kun je jouw rijbewijs van thuisland wel omzetten naar een VAE-rijbewijs, indien je in het land werkzaam bent en woont. Een geldig VAE-rijbewijs is een wettelijke vereiste voor zowel nationale als buitenlandse bestuurders om te mogen rijden in het land.

Topbestemmingen van Dubai

Bij je eerste bezoek aan deze wereldberoemde stad in de Verenigde Arabische Emiraten, zul je naast de rijke cultuur en tradities van de stad, betoverd worden door de imposante torens, prachtige stranden en luxe winkelcentra. Maar er zijn waarschijnlijk veel prachtige plekken die je nog niet kent. De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) staan bekend om opvallende attracties zoals de Burj Khalifa, ‘s werelds hoogste gebouw, en enkele winkelcentra met enorme aquaria en indoor skihellingen.

Burj Khalifa

Met een hoogte van 828 meter is de torenhoge Burj Khalifa in het centrum het hoogste door mensen gemaakte bouwwerk ter wereld. Deze beroemde toren is een van de meest populaire toeristische attracties in het Midden-Oosten en wordt beschouwd als een uniek kunstwerk. Het wordt vaak de Jewel of Dubai genoemd omdat je, vanaf het observatiedek op de 124e verdieping, een ongeëvenaard uitzicht op de skyline van de stad en daarbuiten hebt.

Het is het middelpunt van deze stad en is elk oud en nieuw het belangrijkste ontmoetingspunt van de Verenigde Arabische Emiraten. Vuurwerk en lichtshows verlichten zijn flitsende uitstraling, en in het interieur zijn verschillende functies waarvan je kunt genieten tijdens deze hoogbouwervaring. Probeer te brunchen, lunchen, genieten van afternoon tea of dineren in het sfeervolle restaurant op niveau 122, of geniet van cocktails en hapjes in The Lounge op niveau 152 tot 154.

Het is een geweldige startpunt voor je sightseeingtour door het land. Interessant is dat je hier het op een na hoogste casual observatiedek ter wereld vindt. De Burj-ervaring draait om pracht en plezier, een absolute must voor elke bezoeker van het land.

Openingstijden:

 • Zondag tot en met woensdag – 10.00 – 22.00 uur
 • Donderdag tot en met zaterdag – 10.00 – middernacht

Dubai Museum

Al Fahidi Fort is een architectonisch wonder en een prachtige woestijnfortress in het Dubai Museum. Een bezoek aan het museum voert je terug in de tijd met tentoongestelde voorwerpen die getuigen van een modernere versie van de stad. Het ondergrondse segment gebruikt moderne technologie om de geschiedenis van de Verenigde Arabische Emiraten te belichten. Bereid je voor op een boeiende ervaring terwijl je diverse prehistorische artefacten, handgemaakte wapens en het gereconstrueerde graf van de Al-Qusais-graven bewondert.

Het fort diende als de residentie van de heersende familie, een zetel in de regering, het garnizoen en zelfs de gevangenis gedurende zijn geschiedenis. Na de reconstructie in 1971 werd het een prominente museumattractie. De ingang toont oude kaarten van het land en de Emiraten, waardoor je de enorme groei goed ziet.

Openingstijden:

 • Zaterdag tot en met donderdag – 8:30 – 20:30 uur
 • Vrijdag – 14:30 – 20:30 uur

Al Bastakiya

Al Bastakiya, ook bekend als Al Fahidi Historical District van de stad, behoort tot de oudste en wellicht meest traditionele gebieden in Bur Dubai. Het gebied werd gebouwd in de jaren 1690 en biedt boeiende inzichten in de rijke geschiedenis en cultuur van Dubai. Het historisch erfgoed vormt een contrast met het modernisme en de technologische ontwikkeling waar de stad bekend om staat. Voor geschiedenisliefhebbers is een bezoek aan Al Bastakiya een absolute must.

De prachtige omgeving neemt je mee op een rondleiding door het authentieke oude Dubai. Smalle straatjes, sfeervolle windtorens en oude architectuur zullen je betoveren en doen afvragen hoe ver de stad is geëvolueerd. Omringd door opvallende Arabische architectuur, herinneren de smalle steegjes aan een lang vervlogen tijdperk in de geschiedenis van Dubai. In het gebied vind je onder andere de Majlis Gallery met traditioneel Arabisch aardewerk en meubilair in een windtoren, en de AlSerkal Cultural.

Kies voor een Heritage Tour of Walking Tour door Al Bastakiya om de buurt te verkennen. Veel rondleidingen bevatten ook een stop voor authentieke Arabische thee en koffie.

Openingstijden:

 • Zaterdag: 9.00 tot 10.30 uur;
 • Zondag, dinsdag en donderdag: 10.30 uur tot 12.00 uur

Dubai Aquarium

Het Dubai Aquarium, een prominente toeristische attractie van de stad, huisvest 140 verschillende zeediersoorten in de immense tank op de begane grond van de Dubai Mall. Binnen de Underwater Zoo kun je genieten van een gratis kijkje vanuit het winkelcentrum en zelfs een wandeling maken door de aquarium tunnel. In het Dubai-aquarium vind je diverse zeedieren, waaronder otters, piranha’s, Humboldt-pinguïns, kaaimankrokodillen, koraalduivels, grote spinkrabben en meer.

Diverse activiteiten laten je het zeeleven van dichtbij beleven. In het Aquarium en Underwater Zoo kun je duiken, kiezen voor een boottocht met glazen bodem, haaien ontmoeten, met dolfijnen zwemmen en verschillende vissoorten ontdekken. Boottochten met glazen bodem bovenop de tank zijn zeer geliefd. Ook worden duiken met haaien en snorkelen in een kooi aangeboden. Kinderen zullen deze plek zeker geweldig vinden. Vergeet niet om leuke souvenirs te kopen in de Aquarium-winkel.

Openingstijden:

 • Zondag tot en met woensdag – 10.00 – 22.00 uur
 • Donderdag tot en met zaterdag – 10.00 – 12.00 uur

Burj Al Arab

Het op drie na hoogste hotel ter wereld, Burj Al Arab, rijzend tot 321 meter op het kunstmatige eiland, is zichtbaar langs de kustlijn van de stad. Alleen toeristen met een IRB hebben echter toestemming om door de stad te bewegen. Dit 7-sterrenhotel biedt de hoogste luxe en is een meesterwerk in techniek en ontwerp, dat elk ander gebouw wereldwijd overtreft. Het hotel herbergt ook een van de beste spa’s in de stad, Assawan Spa, naast andere ultramoderne faciliteiten en diensten.

Het hotel is ontworpen om te lijken op een golvend dhow-zeil, verlicht door een kleurrijk nachtelijk ontwerp. De Burj Al-Arab is een van de duurste hotels ter wereld, met suites die meer dan $ 15.000 per nacht kosten. De twee restaurants, Al Muntaha en Al Mahara, zijn ook een speciale vermelding waard. Het hotel is 24/7 geopend.

Ski Dubai

Ski Dubai, het eerste indoor skiresort in het Midden-Oosten, is de ultieme toeristische bestemming. Hier wacht een adembenemende winterse sfeer, 60.000 ton sneeuw en eindeloos plezier op je. Geniet van het bouwen van een sneeuwpop, sneeuwballengevechten of activiteiten zoals skiën, snowboarden en rodelen. Er is geen betere manier om te ontsnappen aan de hitte van de woestijn dan te genieten van wintersporten en andere ijzige plezieractiviteiten, waaronder zorbing in grote transparante ballen.

Met ‘s werelds eerste indoor zwarte piste, biedt het skicentrum vijf pistes van verschillende moeilijkheidsgraden en lengtes van 60 tot 400 meter. De ticketprijzen zijn inclusief de huur van skikleding, dus je hoeft geen eigen schoenen, stokken en ski’s mee te nemen. Mis de nieuwste toevoeging aan dit skigebied niet – knuffelige sneeuwpinguïns! Vergeet niet het themarestaurant St Moritz Café, Avalanche Café en de souvenirwinkel Sno Pro te verkennen. Of het nu winter of zomer is, Ski Dubai heeft voor alle leeftijden veel verrassingen in petto.

Openingstijden:

 • Zondag tot en met woensdag – 10.00 tot 23.00 uur;
 • Donderdag – 10.00 tot 12.00 uur; Vrijdag – 9.00 tot 12.00 uur;
 • Zaterdag – 9.00 tot 23.00 uur

Miracle Garden

Zoals de naam al doet vermoeden, straalt Miracle Garden magische schoonheid uit. De landschapsbloemen creëren een kleurrijk spektakel dat je het gevoel geeft alsof je in het paradijs bent beland. Gecombineerd met het verbluffende vakmanschap van tuinieren, biedt een breed scala aan bloemen in diverse kleuren een verbluffende omgeving. Om echt de pracht te ervaren, is een bezoek aan de Miracle Garden een must. Het is een wonderland voor zowel jong en oud.

De tuinautoriteiten introduceren een 3D-vlindertuin, waar negen prachtig ontworpen koepels vol zitten met talloze kleurrijke vlindersoorten. Duik in miljoenen bloemen gerangschikt in spectaculaire bogen, patronen en vormen, waaronder een teddybeer van 12 meter hoog, een gang in hartvorm, sprookjeshuizen en een kasteel, allemaal gevormd met bloemen.

Openingstijden:

 • Zondag – zaterdag: 10.00 tot 12.00 uur

Belangrijkste rijregels in Dubai

In de VAE kwamen in 2016 tragisch 725 mensen om het leven bij verkeersongevallen. Dit staat gelijk aan een gemiddelde van twee ongevallen per dag, in vergelijking met 675 in het voorgaande jaar. Het begrijpen en naleven van de rijregels van Dubai is niet alleen een wettelijke vereiste, maar vormt ook een waardevolle hulp in tijden van nood. Naast het naleven van deze regels, kan het meenemen van een noodpakket in je voertuig van onschatbare waarde zijn.

De rijregels van Dubai zijn ontworpen ter bevordering van verkeersveiligheid en ter verkleining van de kans op ongevallen. Het naleven van deze voorschriften kan je ervaring op de wegen van Dubai veiliger en plezieriger maken.

Veiligheidsgordelwetten

Voertuigen moeten aan de rechterkant van de weg staan in Dubai. Kinderen jonger dan 13 jaar mogen niet voorin zitten tijdens het reizen. Kinderen van 4 tot 8 jaar dienen op een stoelverhoger plaats te nemen. Het dragen van veiligheidsgordels is altijd verplicht en bij gebruik van mobiele telefoons dien je een handsfree-systeem te gebruiken.

Alle voertuigen moeten voldoen aan de rijklaarheidseisen, een vergunning hebben en geregistreerd zijn. Voertuigen van ongeveer twee jaar oud dienen jaarlijks gekeurd te worden.

Rijden op tramknooppunten

Om de veiligheid van de metro te waarborgen, zijn nieuwe verkeerslichten geïnstalleerd en boetes ingesteld voor het negeren van verkeerslichten op tramknooppunten (een boete tot AED 30.000). Autorijscholen bieden ‘Tramtheorie’ lessen aan in de hoop dat de nieuwe regelgeving wordt nageleefd en de wegen veiliger en minder druk bezet worden.