Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Dominicaanse Republiek

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Ontdek de veelzijdige mogelijkheden van de Dominicaanse Republiek, een tropisch paradijs met diverse toeristische attracties in het binnenland. Avonturiers kunnen genieten van activiteiten zoals paardrijden, ziplining en buggy-excursies voor een opwindende ervaring. Het bezitten van een Internationaal Rijbewijs verrijkt deze avonturen en vergemakkelijkt de verkenning van diverse attracties.

Veelgestelde vragen over Internationale Rijbewijzen

Is een IRB nodig in de Dominicaanse Republiek?

Hoewel niet verplicht voor toeristen die in de Dominicaanse Republiek rijden, wordt het sterk aanbevolen om een Internationaal Rijbewijs (IRB) te hebben. Het vertaalt uw rijbewijs naar 12 veelvoorkomende talen, wat de communicatie met de verkeersautoriteiten vergemakkelijkt.

Velen die in de Dominicaanse Republiek hebben gereden, vinden het IRB handig bij het verifiëren van hun licentiegegevens, vooral bij het huren van voertuigen.

Is een IRB een vervanging voor mijn lokale rijbewijs?

Het is belangrijk om te weten dat een Internationaal Rijbewijs uw lokale rijbewijs niet vervangt, maar fungeert als een ondersteunend document waarin de gegevens van uw geldige rijbewijs worden vertaald. Zorg ervoor dat u zowel uw eigen rijbewijs als het IRB bij u heeft wanneer u in het buitenland rijdt.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs verkrijgen?

Het aanvragen van een IRB voor rijden in de Dominicaanse Republiek is een eenvoudig proces:

1. Start de aanvraag: Ga naar de website van de International Travel Permits en klik op “Mijn aanvraag starten”.

2. Vul het aanvraagformulier in: Voer alle vereiste gegevens in.

3. Voeg een kopie van uw rijbewijs toe: Dien een kopie in van uw huidige geldige rijbewijs.

4. Upload een pasfoto: Voeg een recente pasfoto toe.

5. Betaling: Voer uw betaalgegevens in om de kosten voor het IRB te dekken.

Na het voltooien van deze stappen wordt uw aanvraag verwerkt, waardoor u zorgeloos kunt genieten van uw rijervaring in de Dominicaanse Republiek. Het IRB is van onschatbare waarde voor effectieve communicatie en validatie van uw rijgegevens in het buitenland.

Belangrijkste verkeersregels in de Dominicaanse Republiek

Het navigeren op de wegen van de Dominicaanse Republiek kan een unieke ervaring zijn vanwege de specifieke rijregels en uitdagingen die het land met zich meebrengt.

Lokale rijpraktijken

Tijdens het rijden in de Dominicaanse Republiek dient u rekening te houden met de volgende praktijken:

 • Claxongebruik: Autoclaxons worden vaak gebruikt als vorm van communicatie.
 • Voorrang: De voorrangsregeling wordt vaak bepaald door de grootte van het voertuig in plaats van verkeerslichten.
 • Veiligheidsgordels: Alle passagiers zijn verplicht om veiligheidsgordels te dragen volgens de Dominicaanse wetgeving.
 • Gebruik van mobiele telefoons: Het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden is verboden.
 • Motoren: Motorfietsen zijn veelvoorkomend en navigeren vaak onverwachts door het verkeer.
 • Nachtelijk rijden: Dit wordt afgeraden vanwege onvoldoende straatverlichting en het risico van onverlichte voertuigen.

Wettelijke rijleeftijd

Volg de leeftijdsvereisten zoals hieronder vermeld:

 • Minimumleeftijd: Zowel lokale als buitenlandse bestuurders moeten minimaal 18 jaar oud zijn. Deze leeftijdseis is ook van toepassing op het verkrijgen van een internationaal rijbewijs, mits u in het bezit bent van een geldig rijbewijs uit uw thuisland.
 • Houders van een leerlingrijbewijs: Indien u 18 jaar oud bent maar een leerlingrijbewijs heeft, mag u volgens de wet van de Dominicaanse Republiek alleen rijden onder toezicht van een bevoegde bestuurder.

Snelheidslimieten

Snelheidslimieten variëren afhankelijk van de weg:

 • Snelwegen: 120 km/u
 • Belangrijkste stedelijke wegen: 80 km/u
 • Dorpen en kleine steden: 40 km/u

Het naleven van de snelheidslimieten is essentieel om de veiligheid te waarborgen, ondanks minder strenge handhaving in plattelands- en berggebieden.

Regelgeving voor rijden onder invloed

Autorijden onder invloed wordt sterk afgeraden. Hoewel specifieke alcoholgrenzen niet duidelijk zijn gedefinieerd, wordt algemeen aangenomen dat de limiet niet hoger mag zijn dan 0,10. Gezien de drukbevolkte stadsgebieden en uitdagende plattelandswegen, is autorijden onder invloed zeer riskant en wordt ten zeerste ontraden.

Wettelijke voorschriften voor veiligheidsgordels

Alle inzittenden dienen veiligheidsgordels te dragen, ongeacht hun zitpositie in het voertuig. Hoewel er geen specifieke kinderveiligheidsgordelwetgeving is, is het aan te raden om autostoeltjes voor kinderen te gebruiken, die vaak beschikbaar zijn bij autoverhuurbedrijven tegen een extra vergoeding.

Door deze verkeersregels in de Dominicaanse Republiek te begrijpen en te respecteren, kunt u tijdens uw reis een veilige en plezierige rijervaring verzekeren.

Topbestemmingen in de Dominicaanse Republiek

De kusten van de Dominicaanse Republiek bieden prachtige mariene ecosystemen die worden gevoed door zowel de Caribische als Atlantische wateren, wat geweldige ervaringen biedt voor duik- en snorkelliefhebbers.

Hier zijn enkele must-visit locaties:

Cayo Arenas (Paradijseiland)

Ontdek dit juweeltje in het noorden van de Dominicaanse Republiek. Een korte boottocht vanaf Punta Rucia brengt je naar een schilderachtig eiland met wit zand, perfect om te zonnen, zwemmen, snorkelen en duiken.

Damajaqua Cascades (de 27 watervallen)

Avonturiers kunnen hier terecht voor watervalspringen en canyontrekking. Kies uit 7 tot 27 watervallen voor een unieke ervaring, met rondleidingen die de veiligheid garanderen. Gelegen op 3 uur rijden van Santo Domingo, is een vroege start aan te raden voor het maximale plezier.

Mount Isabel de Torres

Geniet van een panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan vanaf een hoogte van 800 meter. Kies tussen een wandeling of een ritje met de enige kabelbaan in het Caribisch gebied. De top biedt niet alleen een adembenemend uitzicht, maar ook grotten en botanische tuinen. De kabelbaan in de wijk Las Flores is dagelijks geopend van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Laguna El Dudu

Verken de 20 meter diepe zoetwaterlagune in Cabrera met activiteiten zoals kajakken, grotverkenning, hoge plankduiken of gewoon ontspannen. De reis vanaf Santo Domingo duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten via Carr. Juan Pablo II.

Playa El Valle

Playa El Valle is ideaal voor rustig dineren en genieten van het strand. Gelegen aan de noordoostelijke kust, 3 uur rijden van Santo Domingo via Autopista Nagua Samana. Zwemmen is mogelijk, maar voorzichtigheid is geboden vanwege getijden.

Heiligdom van de bultruggen

Ervaar de majestueuze bultruggen in hun natuurlijke habitat en geniet van hun unieke liedjes die over het water resoneren.

Piratenrumfabriek en Taino-grot

Ontdek het rijke rum-erfgoed van het Caribisch gebied met handgemaakte brouwsels in de Pirate Rum Factory en verken de historische Taino-grot. Een rit van ongeveer 2 uur via Autopista del Este vanuit Santo Domingo.

Nabijgelegen is de beruchte Taino-grot te verkennen en te leren over de inheemse bewoners lang voordat Columbus Amerika ontdekte.

Verken de Dominicaanse Republiek met een IRB

Van de prachtige watervallen in het binnenland tot de kalme oceaangolven, overal in de Dominicaanse Republiek wacht een avontuur. Met een Internationaal Rijbewijs kunt u verder reizen dan Punta Cana en de kans grijpen om dieper in de bruisende cultuur en adembenemende natuurlijke wonderen van het land te duiken!