Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Denemarken

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Moet ik een Internationaal Rijbewijs hebben in Denemarken?

Als u van plan bent om in Denemarken te rijden, wordt het sterk aanbevolen om over een Internationaal Rijbewijs (IRB) te beschikken. Zelfs als uw huidige rijbewijs in het Engels is, kan een IRB u helpen mogelijke problemen bij controleposten te voorkomen of als u onbedoeld de verkeersregels overtreedt.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs verkrijgen in Denemarken?

U kunt een Internationaal Rijbewijs verkrijgen zonder een extra rijexamen af te leggen. De vereisten omvatten uw geldige rijbewijs, pasfoto’s, een ingevuld aanvraagformulier en betaalgegevens voor de IRB-vergoeding.

Ons IRB is te gebruiken in verschillende landen, waaronder Brazilië, de Faeröer, IJsland, Noorwegen, Zuid-Korea, Zwitserland, Taiwan, Groenland, Finland, Liechtenstein, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk en meer.

Is het mogelijk om online een Internationaal Rijbewijs te verkrijgen?

Ja, het is mogelijk om uw IRB online te verkrijgen. Zorg ervoor dat u een betrouwbare aanbieder kiest voor het indienen van uw rijbewijsgegevens.

Wanneer u via International Travel Permits een IRB aanvraagt vanuit een ander land, heeft u geen praktijkexamen over de lokale verkeersveiligheidsregels nodig. Als uw verblijf echter langer is dan drie maanden of het gemiddeld toegestane verblijf op een toeristenvisum, en uw rijbewijs van thuis niet in het Engels of Latijns alfabet is, moet u mogelijk het volgende doen:

  • Inschrijven voor een rijcursus bij een lokale rijschool.
  • Een praktisch rijexamen afleggen en zorgen voor een geldig paspoort en medische verklaring.
  • In het bezit zijn van een geldige verblijfsvergunning van de Burgerdiensten.
  • Voldoen aan de leeftijdsvereisten van het land voor autorijden.

Wat zijn de voordelen van een Internationaal Rijbewijs?

Een IRB, dat fungeert als een vertaling van uw thuisrijbewijs, biedt verschillende voordelen:

  • Faciliteert autoverhuur.
  • Handig bij controleposten door de Deense politie.
  • Handig als u wordt aangehouden wegens het overtreden van verkeersregels.
  • Dient als identificatiemiddel in diverse vestigingen.
  • Hulpmiddel bij het aanvragen van een Deens rijbewijs.

Belangrijke rijregels in Denemarken

Het plannen van een roadtrip in Denemarken vereist een grondig begrip van de Deense rijvoorschriften.

Draag altijd essentiële documenten

Wanneer u in Denemarken rijdt, vooral in een huurauto, zorg er dan voor dat u uw Internationale Rijbewijs, lokaal rijbewijs, paspoort, huurovereenkomst en WA-verzekering bij u heeft. Deze documenten zijn erg belangrijk en worden gecontroleerd aan grenzen en controleposten.

Voordat u vertrekt, stel een checklist op van de benodigde documenten. Nadat u ze hebt verzameld, bewaar ze in een veilige envelop of tas, zodat u ze gemakkelijk kunt tonen bij controlepunten.

Het gebruik van veiligheidsgordels is verplicht

Alle inzittenden van het voertuig, zowel op de voor- als achterstoelen, moeten veiligheidsgordels dragen. Kinderen kleiner dan 135 cm moeten in een geschikt autostoeltje of zitverhoger zitten. Zorg ervoor dat de huurauto beschikt over de juiste veiligheidsgordels en kinderzitjes indien nodig.

Gebruik dimlicht overdag

Dimlicht moet te allen tijde worden gebruikt, ongeacht de weersomstandigheden. Mistlampen mogen alleen worden gebruikt bij mist of zware regen, niet in stedelijke gebieden. Overtredingen kunnen leiden tot boetes en het tonen van alle rijgerelateerde documenten.

Controleer de profieldiepte van de banden

Zorg ervoor dat huurauto’s minimaal een profieldiepte van 1,66 mm hebben. Gebruik tussen 15 november en 15 april alleen winterbanden.

Geen mobiele telefoons tijdens het rijden

Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden is verboden. Handsfree systemen zijn toegestaan, maar het gebruik ervan moet zorgvuldig worden beheerd om afleiding te voorkomen.

Strenge alcohollimieten

Denemarken hanteert een strikte alcohollimiet van 50 mg per bestuurder. Vermijd alcoholgebruik voordat u gaat rijden of zorg voor een alternatieve chauffeur als u van plan bent te drinken.

Houd u aan de snelheidslimieten

Houd u aan de aangegeven snelheidslimieten: 50 km/u binnen de bebouwde kom, 110 km/u of 130 km/u op snelwegen en 40 km/u buiten de hoofdstad Kopenhagen.

Rijd aan de rechterkant

In Denemarken moet u altijd aan de rechterkant van de weg rijden. De linkerrijstrook is hoofdzakelijk bedoeld voor het inhalen, met bepaalde regels voor spitsuren.

Ontdek de must-visit locaties van Denemarken

Denemarken toont trots zijn prachtige land met een gastvrije omhelzing van modern design, mode en keuken.

Denemarken is een bestemming van wereldklasse die u moet bezoeken en het beste kunt verkennen via een mooie rit over de prachtige snelwegen, waarbij het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs (IRB) een cruciale sleutel is om het avontuur te verbeteren.

Århus

Aarhus staat bekend als de op een na grootste stad van Denemarken en werd een hotspot voor kunst en architectuur, vooral nadat het in 2017 tot Culturele Hoofdstad van Europa werd uitgeroepen. Het is een schatkamer aan musea en galerijen, waardoor het een uitstekende bestemming is voor kunst- en architectuurliefhebbers.

Helsingør

Helsingør, een middeleeuws stadje op het smalste punt van de Øresund, fascineert met zijn schilderachtige houten huizen, gezellige cafés en met boetiekjes omzoomde geplaveide straatjes. Het voetgangersgebied Stengade is een labyrint van steegjes die naar nog meer winkels en eetgelegenheden leiden.

Roskilde

Ten westen van de hoofdstad van Denemarken ligt Roskilde, een kustplaats die bekend staat om zijn middeleeuwse charme en Viking-erfgoed. Het staat bekend om het Roskilde Festival, een van Europa’s grootste zomermuziekevenementen, dat van eind juni tot begin juli toeristen en zelfs Hollywoodsterren trekt.

Nationaal park Skjoldungernesland

Deze recente toevoeging aan de nationale parken van Denemarken biedt een betoverende ervaring in Frederikssund, Roskilde en Lejre. Het staat bekend om zijn Viking-grafheuvels te midden van prachtige landschappen.

Fredericia

Fredericia, gelegen tussen het schiereiland en de Funen-eilanden, is een versterkte stad gebouwd tijdens de Dertigjarige Oorlog. Het heeft nog steeds zijn historische uitstraling, met overblijfselen uit het verleden die overal in de stad zichtbaar zijn.

Tivoli-tuinen

Tivoli Gardens, een inspiratiebron voor Disney-themaparken, is een magische wereld die teruggaat tot 1843. Het biedt diverse attracties, van spannende attracties tot poppentheaters, restaurants en levendige tuinen. Nachtelijke bezoeken zijn bijzonder, met avondvuurwerk en een feestelijke sfeer tijdens kerst- en zomerrockconcerten.

Lyngby Openluchtmuseum (Frilandsmuseet)

Dit deel van het Deense Nationale Museum ligt op slechts 15 kilometer van de hoofdstad en beslaat 35 hectare. Het toont historische boerderijen, agrarische gebouwen en oude dierenrassen en biedt een uniek kijkje in het landelijke verleden van Denemarken.

Verkrijg een IRB om Denemarken te ontdekken

Naast de beroemde LEGO-creaties en kleurrijke huizen is Denemarken een must-visit voor kunstliefhebbers, met een scala aan musea, verbluffende architectuur en majestueuze kastelen. Breid uw reis uit buiten Kopenhagen en duik dieper in de artistieke schatten van het land met een Internationaal Rijbewijs.