Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Cyprus

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Geldigheid van een Internationaal Rijbewijs in Cyprus

Een Internationaal Rijbewijs is geldig in Cyprus zolang het overeenkomt met de klasse van het voertuig dat u wilt besturen. Bij het rijden op Cyprus dient u altijd uw nationale rijbewijs bij u te hebben. Hiernaast is het ook handig om een Internationaal Rijbewijs bij u te hebben. Met een IRB is het niet nodig om een Cypriotisch rijbewijs aan te vragen of een rijexamen af te leggen.

Hoe kan ik een Internationaal Rijbewijs verkrijgen in Cyprus?

Het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs in Cyprus is eenvoudig. U kunt een aanvraag indienen bij een wegvervoerbedrijf of online. Online aanvragen is gemakkelijker omdat u slechts het online aanvraagformulier hoeft in te vullen, twee pasfoto’s moet uploaden en een digitale kopie van uw rijbewijs uit uw eigen land moet indienen.

Welke rijbewijzen zijn geldig in Cyprus?

Indien uw rijbewijs is opgesteld in het Grieks of Engels, dan is uw rijbewijs geldig in Cyprus. Bestuurders met rijbewijzen uit EU-landen kunnen hun rijbewijs in Cyprus gebruiken tot de vervaldatum ervan. Aan de andere kant zijn rijbewijzen uit bepaalde landen, zoals Australië, Japan, en IJsland, maximaal twee maanden geldig in Cyprus. Hieronder vindt u een lijst van enkele van deze landen:

Populaire bestemmingen in Cyprus

Cyprus, een van de sprankelende eilandlanden in de Middellandse Zee, biedt het hele jaar door voordelen van zon en prachtige kustlijnen met prachtige stranden. Als het op twee na grootste eiland in de Middellandse Zee, hebben veel toeristen Cyprus bovenaan hun lijstje van bestemmingen staan.

De beste tijd om te bezoeken

Voor een eilandnatie is de zomer altijd het hoogseizoen, met strandgangers die genieten van de zon en zonnebaden op het strand.

Grensovergangen

Voordat u Cyprus gaat verkennen, dient u zich ervan bewust te zijn dat er nog steeds een scheiding is met het door Turkije gecontroleerde deel van Cyprus. Hoewel visa worden erkend voor transitreizigers, is het aannemelijk dat uw internationale rijbewijs (IRB) bruikbaar is in Noord-Cyprus.

Het kan echter anders zijn bij het huren van een auto, aangezien sommige autoverhuurbedrijven hun voertuigen niet de grens laten oversteken. Zelfs als u over een visum en een Internationaal Rijbewijs voor Cyprus beschikt, hebben autoverhuurbedrijven nog steeds de eindbeslissing en kunt u ervoor kiezen om een ander autoverhuurbedrijf te gebruiken.

Baden van Aphrodite

Een manier om te genieten van uw tijd op Cyprus is door te verblijven in een van de grote steden met comfortabele hotels of accommodaties.

De baden van Aphrodite zijn het pareltje van het Akamas-schiereiland, gelegen op de plek waar de Chrysochous-vallei eindigt en de ruige kliffen beginnen. Volgens de legende vond Aphrodite haar geliefde, Adonis, hier bij deze baden. De locatie heeft een natuurlijk zwembad onder een majestueuze vijgenboom. Volg het Aphrodite-pad voor een adembenemend uitzicht op de baai van Chrysochou.

Huis van Dionysus

Keer terug naar Paphos en verken de archeologische vindplaatsen van de stad. Bezoek het huis van Dionysus, een van de mooiste huizen en een populaire attractie in Paphos.

De mozaïeken strekken zich uit tot aan de trottoirs en tonen de meest indrukwekkende scènes uit de kleurrijke Griekse mythologie, zoals Ganymedes die door een adelaar teruggebracht wordt naar Olympus, en Dionysus in een strijdwagen voortgetrokken door luipaarden. In de nabijheid van het huis van Dionysus vindt u ook het huis van Theseus en het huis van Aion, die ook prachtige mozaïeken bevatten.

Kustpromenade van Paphos

Terwijl u Paphos verkent en de archeologische wonderen bewondert, is het ook belangrijk om tijd te nemen om te ontspannen en te genieten. Maak een wandeling over de kustpromenade, ideaal om te winkelen en te dineren.

Loop vanaf het fort van Paphos naar het Louis Phaethon Beach Resort via de promenade. Onderweg kunt u langs enkele van de belangrijkste stranden van Kato passeren.

Archeologisch Museum

Als u bewijs zoekt van Cyprus als bakermat van de beschaving, bezoek dan het Archeologisch Museum. Het museum herbergt enkele van de belangrijkste historische opgravingen, variërend van het neolithicum tot het Byzantijnse tijdperk. Het bevat aardewerk, beeldhouwwerken, figuren en artefacten, waaronder marmeren objecten en stukken uit het huis van Dionysus.

Dorpsleven in Omodos

Naast het genieten van de stranden en geschiedenis van Cyprus, is een culturele onderdompeling ook een must. Richting de Troodos-gebergte, vóór het bereiken van grote hoogtes, vindt u het charmante dorp Omodos. Omringd door wijngaarden die de traditionele wijnproductie voortzetten, kunt u genieten van een verscheidenheid aan voortreffelijke Cypriotische wijnen zoals Xynisteri, Mavro en Zivania.

Cyprus-museum

Tijdens uw reis naar Cyprus moet een bezoek aan de hoofdstad Nicosia niet ontbreken.

In het hart van de hoofdstad bevindt zich het Cyprus-museum, met een uitgebreide verzameling artefacten verzameld uit het gebied, van de prehistorie tot de Byzantijnse tijd. Met meer dan een dozijn exposities met artefacten en kunstwerken, vormt dit museum een indrukwekkende tijdcapsule van de geschiedenis van het eiland.

Bellapais

Een beroemde toeristische attractie die wordt vereeuwigd in het boek “Bittere citroenen van Cyprus” is Bellapais.

Dit dorp lijkt rechtstreeks uit een ansichtkaart te zijn geplukt, met oude witgekalkte huisjes gelegen op de heuvels en als middelpunt de ruïnes van de Abdij van Bellapais. Het oude Augustijnenklooster heeft prachtig gebeeldhouwde bogen die een buitenaardse sfeer scheppen en een rustgevende ambiance uitstralen.

Nachtleven in Ayia Napa

Voor degenen die denken dat Cyprus niet meer te bieden heeft dan alleen stranden en oude ruïnes, wacht er een verrassing. Ayia Napa herbergt een van de meest bruisende barcentra van Europa. Het Central Party District (CPD) zorgt het hele jaar door voor een levendig nachtleven, zelfs buiten het hoogseizoen. Met locaties zoals Ayias Mavris Street, is het bijna onmogelijk om deze neonstad over het hoofd te zien.

Verwacht kwaliteitsentertainment met live bands in locaties zoals Square Bar en speciale drankjes in Eden, wat een carnavalsfeestgevoel oproept vergelijkbaar met dat in Rio of Louisiana.

Strandbars

Voor een tropisch feestgevoel in Ayia Napa, bezoek de strandbars in plaats van het CPD. Hier zijn de bars minder luidruchtig, met een ontspannen sfeer waar u kunt genieten van livemuziek en verfrissende drankjes terwijl u zich omringd voelt door het gouden zand en de azuurblauwe golven. Stranden zoals Makronissos Beach en Nissi Bay Beach bieden een scala aan opties, inclusief heerlijke gerechten overdag. Ayia Napa is op zichzelf al een bestemming waard om te ontdekken.

Larnaca

Larnaca, een pittoreske kuststad in Cyprus, is de thuisbasis van een van de grootste luchthavens van het eiland. Naast stranden en kustforten, biedt Larnaca bezienswaardigheden gewijd aan ‘s werelds grootste religies. Het Agios Lazarus en Hala Sultan Tekke zijn populaire bezienswaardigheden vanwege hun indrukwekkende architectuur en spirituele sfeer.

Andere attracties in de regio zijn onder andere het Stavrovouni-klooster en de Turkse wijk die uitstrekt van het fort van Larnaca, dat langs de kustlijn ligt en fungeert als symbool van Cyprus. Het fort diende als gevangenis tijdens de Britse heerschappij en herbergt nu een middeleeuws museum en de grote moskee.

Bezienswaardigheden in Noord-Cyprus

Met het oog op een hereniging van Cyprus, zijn er steeds minder beperkingen.

Als u het noordelijke deel bezoekt, ontdekt u de havenstad Kyrenia, een charmante badplaats, en de oude ommuurde stad Famagusta. Door het gebied met een eigen voertuig te verkennen heeft u de vrijheid om de attracties op uw eigen tempo te verkennen.

Schiereiland Karpas (Karpaz)

Op het noordelijkste punt van het eiland ligt het adembenemende schiereiland Karpas, met stille kloosters en kerken die plaats hebben gemaakt voor de pracht van de natuur. Het Apostolos Andreas-klooster, aan het uiteinde van het schiereiland, biedt een meditatieve setting met het geluid van de golven als achtergrondmuziek.

Algemene rijregels

Respecteer de snelheidslimieten

De maximale snelheidslimiet op Cyprus is 100 km/u doordat er geen snelwegen zijn in dit kleine land. De standaardlimieten zijn 80 km/u en zelfs lager, bij 50 km/u in bebouwde gebieden. Hoewel u waarschijnlijk niet naar een eiland gaat voor een haastige ervaring, zijn er flitscamera’s langs hoofdwegen die ook toeristen in de gaten houden. Cyprus heeft geen snelwegen met hogere snelheidslimieten, dus wees bewust van flitspalen voor snelheidscontroles.

Geen eten of drinken tijdens het rijden

Voor degenen gewend aan het eten in de auto, op Cyprus is het strikt verboden om tijdens het rijden te eten of te drinken. Overtreders riskeren een boete van 85 euro bij betrapping, in plaats van dat het alleen wordt afgekeurd of ontmoedigd.

Rijden aan de linkerkant van de weg

Ondanks de gedeeldheid van het eiland, volgen de verkeersregels in zowel Cyprus als Noord-Cyprus dezelfde normen.

Zowel Cyprioten in het zuiden als in het noorden besturen voertuigen aan de linkerkant en halen rechts in. Hoewel dit een aanzienlijke aanpassing kan zijn voor sommigen, rijden in door het VK beïnvloede landen zoals Malta of Cyprus maakt het al vertrouwd voor een soepele ervaring.

Naleving van veiligheidsvoorschriften

Als u met kinderen reist, let dan op de passagiersstoelen. Huurauto’s hebben rode nummerplaten met zwarte letters. Kinderen die korter zijn dan 150 cm mogen niet op de voorstoel zitten, en moeten een autostoeltje gebruiken op de achterbank. Het dragen van veiligheidsgordels is verplicht voor alle passagiers, ook achterin, en bij het niet naleven kan een boete worden opgelegd. Noteer het contactnummer van uw verhuurbedrijf voor eventuele problemen met veiligheidsvoorschriften.