Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Colombia

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig voor Colombia?

Hoewel het niet verplicht is om een internationaal rijbewijs te hebben om in het land te rijden, wordt het sterk aanbevolen om er een te bezitten. Als u een buitenlandse bestuurder bent met een toeristenvisum, kan het zijn dat wegverkeersautoriteiten u stoppen om te controleren of u in aanmerking komt om in het land te rijden.

Of uw rijbewijs nu in het Engels is of niet, het is niet gegarandeerd dat alle lokale verkeersautoriteiten goed thuis zijn in het Engels of de taal van uw thuisland.

Daarom is het essentieel om uw Internationaal Rijbewijs (IRB) bij u te hebben als u van plan bent het land binnen te rijden met een voertuig van een autoverhuurbedrijf. Het document dat de informatie van uw nationale rijbewijs vertaalt, staat bekend als een Internationaal Rijbewijs en het faciliteert de vertaling van uw rijbewijsinformatie in 12 veelgebruikte talen wereldwijd.

U kunt vandaag nog uw IRB bij ons laten verwerken. Onze IRB is te gebruiken in meer dan 165 landen wereldwijd, waaronder:

 • Argentinië
 • Australië
 • Canada
 • Chili
 • Italië
 • Maleisië
 • Spanje
 • Peru
 • Thailand
 • Portugal
 • Oekraïne
 • Vietnam
 • Panama
 • Verenigd Koninkrijk
 • en andere landen.

Kan ik in Colombia rijden met een Amerikaans rijbewijs?

Ja. Zoals eerder vermeld, is het mogelijk om met uw Amerikaanse rijbewijs in het land te rijden, mits u een internationaal rijbewijs bij u heeft.

Topbestemmingen van Colombia

Colombia is een van de meest diverse en pittoreske bestemmingen in Zuid-Amerika. Het land biedt een scala aan landschappen, variërend van stranden tot kliffen tot moerassen langs de Amazone-rivier. Reizigers die hun droomreis plannen, zullen graag buiten de steden reizen om nationale parken, historische bezienswaardigheden en de levendige cultuur van het land te ervaren.

Caño Cristales

Caño Cristales was jarenlang verboden terrein vanwege guerrillarebellen, maar trekt nu meer bezoekers dan ooit tevoren. Deze afgelegen rivierkloof in de regio Orinoquía staat bekend om zijn watervallen en natuurlijke zwemgaten, vooral tussen juli en november, wanneer de algenbloei de rivier in een regenboog van kleuren verandert.

Hacienda Napoles

Hacienda Napoles in Puerto Triunfo, ongeveer 110 mijl ten oosten van Medellín, was ooit het weelderige landgoed van de beruchte drugshandelaar Pablo Escobar. Na zijn dood in 1993 raakte het landgoed in verval, maar werd later door de lokale overheid omgevormd tot een pretpark met themazones, restaurants, een waterpark en een safaristijl dierentuin.

Mompox

Mompox, een stad langs de Magdalena-rivier, staat bekend om zijn koloniale charme en connectie met de verhalen van Gabriel García Márquez. Het diende als rekruteringsplaats voor Simón Bolívar om de onafhankelijkheid van Venezuela te bevorderen. Een IRB is vereist als u een auto wilt huren om Mompox te bezoeken met uw buitenlands rijbewijs.

Providencia-eiland

Providencia-eiland, een excentriek Caribisch eiland dichterbij Nicaragua dan Colombia, verbaast veel toeristen met zijn creoolse bevolking en prachtige stranden.

Bogota

Velen starten hun reis in Bogotá, de grootste stad van Colombia. Deze stad van acht miljoen heeft een mix van historische en moderne attracties en is een must-visit bestemming. Zorg ervoor dat u uw IRB heeft voor een plezierige roadtrip in de stad.

Belangrijkste rijregels

Autorijden in Colombia wordt als relatief riskant beschouwd en wordt over het algemeen niet aanbevolen voor buitenlanders vanwege de unieke rijregels. Het begrijpen van de Colombiaanse rijregels, openbaar vervoer, voertuigbeheer en autoverhuur is van vitaal belang om uw veiligheid en naleving op de weg te waarborgen.

Respecteer de juiste snelheidslimieten

 • Woonwijken en scholen – maximaal 30 km/u
 • Stedelijke gebieden – maximaal 60 km/u
 • Landelijke gebieden – maximaal 80 km/u
 • Snelwegen en hoofdwegen – maximaal 100 km/u

Hou afstand

 • Tussen voertuigen met snelheden tot 30 km/u – 10 meter
 • Tussen voertuigen met snelheden tussen 30 km/u en 60 km/u – 20 meter
 • Tussen voertuigen met snelheden tussen 60 km/u en 80 km/u – 25 meter
 • Tussen voertuigen met snelheden van meer dan 80 km/u – 30 meter

Volg verkeersborden

In Colombia worden verschillende verkeersborden gebruikt om limieten, waarschuwingen en informatie aan te geven. Het is belangrijk om deze borden te herkennen en te begrijpen om veilig te rijden in Colombia.

Vermijd rijden onder invloed

Rijden onder invloed is een ernstig misdrijf in Colombia en kan leiden tot gevangenisstraf. Het is cruciaal om nuchter te rijden om ongelukken te voorkomen en de verkeersveiligheid te waarborgen.