Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs China

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Hoe kan ik een internationaal rijbewijs aanvragen in China?

Om een ​​internationaal rijbewijs te verkrijgen in China, dient u de volgende stappen te volgen:

  • Controleer of u in aanmerking komt voor een internationaal rijbewijs. Meestal moet u in het bezit zijn van een geldig rijbewijs uit uw eigen land.
  • Verzamel de benodigde documenten, waaronder uw paspoort, het rijbewijs van uw thuisland en twee pasfoto’s.
  • Klik op de knop ‘Start mijn aanvraag’ linksboven op de pagina.
  • Zorg dat u uw geldige rijbewijs, een officiële pasfoto met een witte achtergrond en een creditcard bij de hand heeft. Alle informatie op uw geldige rijbewijs moet overeenkomen met wat u heeft ingevuld op het aanvraagformulier.
  • Betaal de vereiste kosten. De kosten van een internationaal rijbewijs in China kunnen variëren, afhankelijk van uw thuisland en de geldigheidsduur die u kiest.
  • Mogelijk moet u informatie verkrijgen over de vereiste om een Chinees rijbewijs te behalen via een rijexamen of medisch onderzoek om een voertuig te kunnen huren bij een autoverhuurbedrijf in het land.
  • Nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld, dient u de vergoeding te betalen.
  • U ontvangt e-mailupdates zodra uw IRB naar uw locatie wordt verzonden.

Het is verplicht om dit rijbewijs altijd bij u te hebben wanneer u in China rijdt. Zelfs als uw thuislandrijbewijs niet in het Engels is, zal de verkeerspolitie u toch aanhouden en een Chinese vertaling eisen.

Als u van plan bent om minder dan twaalf maanden in China te blijven, is een IRB handig omdat het uw rijbewijsgegevens vertaalt naar twaalf wereldtalen.

Een internationaal rijbewijs (IRB) stelt toeristen in staat om in het land te rijden zoals elke Chinese burger. Hopelijk is deze informatie nuttig. Neem gerust contact op met onze klantenservice voor meer specifieke hulp.

Mogen Britse burgers in China autorijden?

Ja, een Brits rijbewijs wordt algemeen erkend als geldige rijdocumentatie in China. Als u echter van plan bent om langere tijd in China te verblijven en daar te rijden, wordt aangeraden om een internationaal rijbewijs aan te schaffen. Dit vergemakkelijkt het huren van een auto en rijden in China, omdat het internationale rijbewijs speciaal is ontworpen voor buitenlandse chauffeurs in andere landen.

Daarnaast is een tijdelijk rijbewijs of een Chinees rijbewijs vereist om legaal te kunnen rijden in het land. Een schriftelijke test en een verblijfsvergunning zijn ook noodzakelijk.

Is het internationale rijbewijs geldig in China?

Een IRB is geldig in Beijing, Shenzhen en andere grote steden in China, evenals in buitenlandse gebieden zoals Macau, Taiwan en Hong Kong, die behoren tot de Volksrepubliek China of de Republiek China.