Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Chili

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Moet ik een internationaal rijbewijs hebben in Chili?

Het rijden in Chili kan een droom zijn, maar u moet voldoen aan bepaalde eisen volgens het verdrag inzake het wegverkeer voordat u mag rijden in een stad in het land.

Als toerist die drie maanden of minder in het land rijdt, wordt een Internationaal Rijbewijs (IRB) sterk aanbevolen. Het IRB kan echter alleen worden erkend in combinatie met uw nationale rijbewijs.

Een internationaal rijbewijs vertaalt uw geldige rijbewijs in 12 veelgebruikte talen over de hele wereld. Ons IRB is te gebruiken in meer dan 165 landen, waaronder:

 • Peru
 • Argentinië
 • Canada
 • Australië
 • Ecuador
 • Brazilië
 • Bolivia
 • Italië
 • Korea
 • Spanje
 • Oekraïne
 • Maleisië
 • Verenigd Koninkrijk
 • Nieuw-Zeeland
 • en meer

Hoe kan ik een internationaal rijbewijs verkrijgen in Chili?

Er bestaat geen specifiek internationaal rijbewijs of IRB. Het document dat uw rijbewijs vertaalt, staat bekend als een IRB of Internationaal rijbewijs, zoals eerder vermeld.

Het bezitten van een IRB betekent niet dat u vrijgesteld bent van de verkeersregels van het land. Van rijden aan de rechterkant van de weg tot het dragen van uw veiligheidsgordel en niet telefoneren tijdens het rijden, moet u nog steeds alle verkeersregels naleven.

Topbestemmingen in Chili

Jungle en oceaan. Door de ongebruikelijke lengte van het land heeft Chili verschillende klimaten, zoals een van de droogste woestijnen ter wereld in het noorden en het leefgebied van koude wezens in het uiterste zuiden. Als u echter over de lange en avontuurlijke wegen van het land wilt rijden, zorg er dan voor dat u in het bezit bent van een internationaal rijbewijs.

Paaseiland

Paaseiland, gelegen in het hart van de Stille Oceaan, stond oorspronkelijk bekend als T Pito O Te Henua, wat “de Navel van de Wereld” betekent. Het eiland trekt jaarlijks veel aandacht en bezoekers, ondanks zijn afgelegen ligging. Het staat bekend om de Moai-beelden en is de belangrijkste attractie van het eiland.

Wat te bezoeken?

Een onmisbare attractie op Paaseiland en de enige plek die u niet mag missen. Het is waar de Moai-beelden worden vervaardigd en waar u ze in alle productiefasen zult bewonderen. Ongeveer de helft van alle Moai op Paaseiland bevindt zich in dit nationale park.

Tongariki, een iconische bezienswaardigheid op Paaseiland die vaak te zien is in foto’s en tv-shows. Hier ziet u 15 Moai-beelden naast elkaar op een Ahu (ceremonieel platform) dat landinwaarts is gericht. Bij zonsopgang vormt zich een schaduwachtige contour van de beelden.

Volgens de overlevering was Anakena de eerste nederzetting op het eiland. Het is een van de beste stranden op het eiland en gemakkelijk bereikbaar. Een ideale plek om te ontspannen op het witte zandstrand en te zwemmen in het kristalheldere water.

Wat is de beste tijd om te bezoeken?

Omdat Paaseiland op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen omgekeerd. De beste maanden om te bezoeken zijn van december tot februari. Hoewel oktober, november, maart en april ook geschikte maanden zijn om te verkennen, kunnen de Antarctische winden in die periode voor minder comfortabele temperaturen zorgen.

Wat zijn de activiteiten op Paaseiland?

Bezoekers kunnen genieten van twee witte zandstranden, duiken voor de kust en deelnemen aan inheemse tours die unieke bezienswaardigheden bieden. Het is echter belangrijk om een respectabele afstand tot de beelden te bewaren om boetes te voorkomen.

Rano Raraku is een beschermde vulkanische krater die ooit een heilige ceremoniële ruimte was, met een groot zoetwatermeer in het midden. Orongo, aan de rand van de krater, was de thuisbasis van een lokale sekte die een vogelgod aanbad, wat blijkt uit rotstekeningen en afbeeldingen.

Een prominente attractie in Hanga Roa, de belangrijkste stad op het eiland, is het museum dat de geschiedenis en cultuur van Paaseiland belicht. Het toont artefacten zoals replica’s van Rongo-Rongo-tabletten, bedekt met ontcijferbare hiërogliefen van de Hotu Matua-bevolking.

Wat maakt Paaseiland uniek?

Een fascinerende bestemming die geschiedenis, natuur, mystiek, ontspanning en gastvrije inwoners combineert. Mythen en legendes omringen de familiegrotten bewaakt door Aku-Aku-goden, waar stenen handwerk, rotstekeningen en houtsnijwerk te bewonderen zijn.

Heeft Paaseiland een historische betekenis?

Vroeger bekend als Rapa Nui, werd Paaseiland hernoemd door Nederlandse ontdekkingsreizigers ter ere van hun aankomstdag in 1722. Aan het einde van de 19e eeuw werd het eiland aan Chili toegevoegd en is nu voornamelijk afhankelijk van toerisme.

Torres del Paine

Ook wel bekend als “Torres of Blue”, maakt het deel uit van de top tien mooiste natuurparken van Chili en is waarschijnlijk het meest populaire park van het land. De drie massieve torens in het park geven het zijn naam en herbergen ook verschillende pieken en gletsjermeren.

Wat te bezoeken?

De uitgestrekte gletsjer beslaat 270 vierkante kilometer en behoudt nog steeds zijn indrukwekkende omvang. Een boottocht op het meer biedt een prachtige gelegenheid om de gletsjer van dichtbij te bewonderen. Het is een ontspannende en schilderachtige manier om de enorme landmassa’s te verkennen en te genieten.

Laguna Azul, oftewel Blue Lagoon, is een betoverend meer met diepblauw water omgeven door hoog gras en granieten torens als achtergrond. Fietsen rond het meer is een fantastische manier om van de prachtige omgeving te genieten. Misschien spot u zelfs guanaco’s, dieren verwant aan lama’s, in de omgeving.

French Valley, in de buurt van het Pehoe-meer, is een wandelroute onderdeel van de W Trek. Deze dagtocht met gemiddelde moeilijkheidsgraad biedt een unieke kans om de geologische formaties van het gebied te bewonderen voor de avontuurlijke wandelaar.

Wanneer is de beste tijd om te bezoeken?

De ideale periode is van november tot begin maart, wanneer het zomer is op het zuidelijk halfrond. Tijdens deze maanden kunt u echter wel te maken krijgen met drukte, omdat dit de beste tijd is om het Nationaal Park en Tierra del Fuego te verkennen.

Wat zijn de activiteiten in Torres del Paine?

Populaire activiteiten zijn wandelen langs de granieten torens en ijsklimmen op de grijze gletsjers voor liefhebbers van unieke landschappen en avontuur.

Het verkennen van het nationale park per paard is een geweldige manier om meer terrein te bestrijken; sommige paden bieden zelfs de mogelijkheid om te worden begeleid door een paard naast u tijdens het wandelen. De aanwezige estancias (ranches) ademen nog steeds de gaucho-cultuur (traditionele ruiters), waardoor het terrein een waar paradijs voor ruiters is.

Een unieke ervaring is veilig kajakken tussen immense ijsbergen tot aan de grijze gletsjer. Voeg een halve dag aan uw reis toe met een wandeling naar Gray Lake voordat u zich waagt aan deze activiteit, een onvergetelijke combinatie.

Wat maakt Torres del Paine beroemd?

Het adembenemende landschap met besneeuwde bergen, kristalheldere meren en glooiende heuvels en valleien maakt dit park een must-visitervaring. De schoonheid van dit natuurwonder is zowel betoverend als meeslepend.

Heeft Torres del Paine een historische betekenis?

Torres del Paine is de thuisbasis van de beroemde grijze gletsjer, de W-Trek, de O-Trek en de drie indrukwekkende granietpieken genaamd “Torres del Paine”. Opgericht in 1959 en oorspronkelijk genaamd Parque Nacional de Turismo Lago Gray in 1959, kreeg het park zijn huidige naam in 1970.

San Pedro de Atacama

Gelegen in de regio Antofagasta in Chili, omringd door bergen, meren en rotsformaties, is San Pedro de Atacama een opvallende stad met stoffige geplaveide straten. Het dient als de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de Atacama-woestijn.

Wat is er te zien?

Een populaire attractie in de Atacama-woestijn zijn de geisers, waar stoom- en waterstralen majestueus de lucht in spuiten te midden van het desolate landschap. Een zeer uniek fenomeen en zeker een hoogtepunt in de woestijn.

De Vallei van de Maan, genaamd naar zijn maanachtige landschap, betovert bezoekers met richelpaden, grotten, duinen en rotsformaties. Fietsen, wandelen, rotsklimmen of duiken zijn enkele van de activiteiten die u hier kunt ondernemen.

Laguna Cejar biedt een ontspannende ervaring waar bezoekers op het zoute water kunnen drijven te midden van een prachtig landschap. Omgeven door vulkanen en met kristalhelder water strekt het meer zich uit tot aan de horizon voor een rustgevende ervaring.

Wanneer is de beste tijd om te bezoeken?

De maanden september tot november en maart tot mei worden beschouwd als het “schouderseizoen” en zijn ideaal voor een bezoek aan de Atacama-woestijn. Profiteer van aangename temperaturen en een rustige woestijnsfeer tijdens deze periode, aangezien de zomer de heetste tijd in de woestijn is.

Wat zijn de activiteiten in San Pedro de Atacama?

De Atacama-woestijn staat bekend om zijn ongerepte sterrenkijklocaties. Het gebied heeft weinig lichtvervuiling, wat perfect is om de Melkweg te bewonderen.

Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van San Pedro de Atacama, kunt u de Petroglyphs bij Yerbas Buenas bezoeken. Hier leert u meer over de geschiedenis en de menselijke aanwezigheid in het gebied.

Een onvergetelijke ervaring in San Pedro de Atacama is een ballonvaart bij zonsopgang boven de Atacama-woestijn. Het biedt een adembenemend uitzicht en is een van de beste activiteiten om te ondernemen in de stad.

Wat maakt San Pedro de Atacama beroemd?

San Pedro is een charmante stad met levendige cafés en een relaxte sfeer. Veel mensen gebruiken het als uitvalsbasis om de omgeving te verkennen, met historische precolumbiaanse archeologische sites en ruïnes die gemakkelijk te bezoeken zijn vanuit het stadscentrum.

Is er historische betekenis in San Pedro de Atacama?

Vanwege het aanwezige water in het midden van de woestijn was San Pedro van historisch belang. Het diende eeuwenlang als een oase en belangrijke tussenstop voor oude inheemse culturen, als rustplaats voor reizigers en hun dieren tijdens de nitraatboom in Chili.

Belangrijkste verkeersregels in Chili

Autorijden in Chili kan stressvol en gevaarlijk zijn als u niet bekend bent met de Chileense verkeersregels. Met enkele van ‘s werelds langste snelwegen is het essentieel om op de hoogte te zijn van de belangrijkste verkeersregels in Chili voor een veilige reis door het land.

Rijden onder invloed

De alcohollimiet in Chili is zeer laag, ongeveer 30 mg (0,05%). Overtreding hiervan kan resulteren in zware boetes, intrekking van het rijbewijs en zelfs gevangenisstraf voor overtreders met een hoog alcoholgehalte.

Snelheidslimieten

De maximale rijsnelheden zijn doorgaans 50 – 60 km/u in steden, 120 km/u op snelwegen en 100 km/u op landelijke wegen, tenzij anders aangegeven. Het is belangrijk om de aangegeven snelheidslimieten te respecteren, aangezien de Carabineros (politie van Chili) deze actief controleren. Het is onverstandig om te proberen hen om te kopen, aangezien zij trots zijn op hun integriteit.

Leeftijdsvereisten

In Chili moeten lokale bestuurders minimaal 18 jaar oud zijn en een geldig Chileens rijbewijs hebben. Toeristen die een auto willen huren, moeten meestal minstens 20 jaar oud zijn. Autoverhuurbedrijven kunnen echter een minimumleeftijd eisen tussen 21-25 jaar, dus controleer zorgvuldig hun vereisten en of een internationaal rijbewijs nodig is.

Documenten

Voor buitenlandse bestuurders: zorg ervoor dat u altijd alle benodigde documenten bij u heeft, zoals uw internationale rijbewijs, rijbewijs, paspoort, visum en autoverhuurdocumenten. Er zijn veel controleposten in Chili, waar de Carabineros alle documenten kunnen opvragen. Zorg ervoor dat uw internationale rijbewijs duidelijk het land van afgifte vermeldt en controleer regelmatig of het nog geldig is voor gebruik.