Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Cambodja

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Wordt een internationaal rijbewijs erkend in Cambodja?

Ja, Cambodja erkent een internationaal rijbewijs (IRB). Dit document vertaalt uw geldige rijbewijs naar 12 van de meest gebruikte talen wereldwijd. Toeristen kunnen met dit IRB een voertuig van een autoverhuurbedrijf besturen, naast hun geldige rijbewijs.

Onze IRB is te gebruiken in meer dan 165 landen, waaronder:

 • Australië
 • Laos
 • Japan
 • Pakistan
 • IJsland
 • Indonesië
 • Thailand

Als u van plan bent om langer dan drie maanden in het land te rijden, heeft u een Cambodjaans rijbewijs nodig.

Topbestemmingen in Cambodja

Cambodja biedt een overvloed aan adembenemende bezienswaardigheden, cultuur en avontuur, waardoor een bezoek aan het Kingdom of Wonder een onvergetelijke ervaring wordt. Het land heeft voor elke toerist iets te bieden, van tropische stranden tot weelderige bossen en oude ruïnes tot bruisende steden.

Phnom Penh

Er is iets magisch aan het aanschouwen van een stad van bovenaf. Dankzij Rosewood Phnom Penh, gelegen in de hoofdstad, kan dit nu worden ervaren. De Sora Skybar op de 37e verdieping van de 39 verdiepingen tellende Vattanac Capital Tower biedt een adembenemend panoramisch uitzicht over de opkomende hoofdstad, vooral bij zonsondergang.

Siem Reap

Siem Reap, bekend van Angkor Wat, is een must-visit bestemming. Hoewel het stadscentrum populair is bij toeristen, is het gemakkelijk om te ontsnappen naar de rustige omgeving rondom de stad, wat zeker de moeite waard is na een bezoek aan de tempels.

Phnom Kulen National Park is de thuisbasis van watervallen, oude heilige plaatsen, wilde dieren en prachtige uitzichten. Banteay Srei biedt verschillende natuurervaringen en er zijn tours in Siem Reap die toeristen meenemen naar het plattelandsleven.

Kampot

Kampot wint snel aan populariteit vanwege zijn relaxte charme. Ondanks de opkomst van hippe plekken, zoals wijnbars en boetieks, behoudt de stad haar ontspannen sfeer. Met hoogwaardige eetgelegenheden is Kampot een must-visit bestemming.

Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloem is een paradijselijk eiland met afgelegen stranden, wit zand en kristalheldere wateren. Voor een ontspannen zonsondergang met een drankje is dit de ideale bestemming.

Kep

Kep staat bekend om zijn rust en stilte, ideaal voor wie op zoek is naar een ontspannen ervaring. Met opties zoals Rabbit Island, paardrijden en strandtripjes is er genoeg te doen. Het beste is om tussen mei en oktober te bezoeken vanwege het regenachtige weer.

Om van Phnom Penh naar Kep te reizen, kunt u kiezen tussen een busreis van 4 uur of een taxirit van 3-4 uur, tegen tarieven van $7 tot $40. De bus is de meest betaalbare optie en de beste tijd om te bezoeken is tijdens het regenseizoen tussen mei en oktober.

Belangrijke verkeersregels

In maart 2020 heeft de Cambodjaanse regering de verkeerswetten herzien, met bijgewerkte strafmaatregelen voor verkeersovertredingen. Autorijden in Cambodja vereist de nodige voorzichtigheid, gezien de gevaren voor zowel voetgangers als automobilisten. Deze gids geeft meer inzicht in de Cambodjaanse verkeersregels.

Een Cambodjaans rijbewijs is verplicht voor reizigers die na zes maanden in Cambodja willen rijden. Hoewel kleinere motorfietsen geen rijbewijs vereisen volgens de wet, wordt toch aangeraden dit te controleren bij uw reisverzekering.

Rijvereisten

Internationale reizigers moeten mogelijk een rijexamen afleggen of een geldig rijbewijs uit hun thuisland tonen. Naast een rijbewijs wordt het ook aangeraden om een internationaal rijbewijs te hebben voor een lang verblijf.

Bestuurders ouder dan 65 jaar moeten tijdens het rijden een medische keuring en oogtest bij zich hebben. Om een Cambodjaans rijbewijs te verkrijgen, moeten internationale chauffeurs bepaalde documenten overleggen, waaronder een kopie van hun paspoort en rijbewijs.

Snelheidslimieten

Net als in andere landen gelden er in Cambodja specifieke snelheidslimieten op verschillende wegen. Hier volgen de limieten die moeten worden nageleefd:

In steden:

 • Maximaal 30 km/u voor motorfietsen en driewielers
 • Maximaal 40 km/u voor alle auto’s

Buiten steden:

 • Maximaal 90 km/u voor alle voertuigen
 • Voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton is dit 70 km/u
 • Aanhangwagens hebben een limiet van 60 km/u

Rijden onder invloed en afleiding

Dronken bestuurders krijgen een boete van 250.000-800.000 Riel ($60-200) en kunnen niet verder rijden als ze de wettelijke limiet overschrijden. Er geldt nultolerantie voor alcoholgebruik tijdens het rijden en een boete voor mobiel gebruik zonder handsfree.

De bloedalcoholconcentratie van 2% wordt gehanteerd als limiet en overtredingen worden bestraft. Veilig rijden en het vermijden van afleiding zijn essentieel voor een veilige rit in Cambodja.