Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Burundi

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Moet ik een internationaal rijbewijs hebben voor Burundi?

Hoewel het niet verplicht is, wordt een internationaal rijbewijs, ook bekend als een International Driving Permit (IRB), sterk aanbevolen voor elke buitenlandse bestuurder die in het verkeer van het land actief is. U kunt er een verkrijgen door eenvoudigweg het aanvraagformulier in te vullen.

Onze Internationaal Rijbewijs is bruikbaar in meer dan 165 landen wereldwijd, waaronder de volgende:

 • Kenia
 • Zuid-Afrika
 • Botswana
 • Brazilië
 • Bulgarije
 • Cuba
 • Haïti
 • IJsland
 • Ierland
 • Jamaica
 • Laos
 • Lesotho
 • Madagascar
 • Maleisië
 • Mali
 • Malta
 • Namibië
 • Filippijnen
 • Rwanda
 • Saoedi-Arabië
 • Tanzania
 • Verenigd Koninkrijk

Welke leeftijd is vereist om in Burundi te rijden?

Om in Burundi te mogen rijden, moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Als je echter een toerist bent en van plan bent om in het land auto te rijden, gelden er specifieke regels voor het huren van een voertuig.

De beste bestemmingen in Burundi

Als je de mogelijkheid hebt om Burundi te bezoeken, moet je dat zeker doen, want het land heeft veel te bieden. Deze onderschatte bestemming op het Afrikaanse continent zal je niet alleen verbazen, maar ook hunkeren naar meer. Het land is perfect om per voertuig te verkennen. Hieronder worden enkele van de beste voertuigbestemmingen beschreven die je reis naar dit fantastische land leuk en voordelig zullen maken.

Bujumbura

Bujumbura is de hoofdstad van Burundi. De activiteiten in deze stad variëren van historische en natuurtochten tot culturele onderdompeling en sightseeingtours. Bujumbura staat ook bekend om betaalbare helikoptervluchten over de stad. Daarnaast heeft de stad veel hotels, waardoor het een ideale locatie is om te ontspannen.

Koninklijk terrein van Kiganda

Hoewel Kiganda Royal Grounds misschien niet boordevol recreatieve activiteiten zit, biedt deze toeristische plek veel inzicht in de historische betekenis van Burundi. Bij een bezoek aan deze locatie leer je meer over Burundi’s koninklijke families, eeuwenoude vaardigheden en traditionele bestuursvormen.

Karera-watervallen

De Karera-watervallen, vaak omschreven als de verborgen schat van de provincie Rutana in Burundi, blijven bezoekers verbazen met hun schoonheid. Een bezoek aan deze majestueuze plek is perfect voor avonturiers. Hoewel de plaats uitdagend terrein heeft, vinden toeristen de schoonheid van de watervallen de moeite waard. Voor een veiligere expeditie kun je lokale gidsen inhuren om je te begeleiden en te beschermen tijdens je reis.

Gitega

Gitega wordt beschouwd als de op één na grootste stad in Burundi. Het Nationaal Museum is slechts een van de vele attracties die de stad te bieden heeft. Net als Bujumbura is Gitega de perfecte locatie om te ontspannen na een dag reizen door Burundi. De stad biedt vele hotels, restaurants en markten die toeristen kunnen verkennen. Het is aan te raden om naast je nationale rijbewijs ook een internationale rijvergunning mee te nemen als je door dit gebied reist.

Nyanza Lac

Als je een ontspannende dag wilt doorbrengen op een strand of in een resort, is Nyanza-Lac de ideale bestemming. De plaats staat bekend om zijn luxe hotels en resorts die door mensen over de hele wereld worden bezocht. Omringd door stranden, biedt deze locatie een ontsnapping aan de dagelijkse stress van werk in eigen land.

Ruvubu Nationaal Park

Het Ruvubu National Park is een paradijs voor natuurliefhebbers. Deze plek herbergt een verscheidenheid aan interessante wilde dieren en plantensoorten uit Afrika, waaronder prachtige bloemen. Vanwege de opmerkelijke biodiversiteit is dit park een van de topattracties van Burundi.

Belangrijkste verkeersregels

Als toerist die naar het buitenland reist, zoals Burundi, is het essentieel om vertrouwd te raken met de lokale verkeersregels om boetes en sancties te vermijden. Kennis van de Burundese rijregels zorgt niet alleen voor veiligheid, maar maakt je rijervaring ook soepeler en aangenamer.

De verkeersregels in Burundi zijn bedoeld om orde en veiligheid op de wegen te handhaven. Door de voorschriften te begrijpen, kun je genieten van een probleemloze rijervaring in dit prachtige land. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de Burundese rijregels voordat je de weg op gaat, zodat je reis vlot verloopt.

Snelheidslimieten in Burundi

Het is belangrijk om te weten dat de snelheidslimieten in Burundi doorgaans worden aangegeven in kilometers per uur. Zorg ervoor dat je binnen de limiet blijft om boetes te voorkomen. De snelheidslimieten variëren per locatie in Burundi: 60 km/uur binnen bebouwde kommen zoals steden en dorpen; 90 km/uur op onverharde wegen; en 120 km/uur op snelwegen en geasfalteerde wegen. Overtreding van deze limieten resulteert in boetes, afhankelijk van de mate van overschrijding.

Veiligheidsgordelwetten in Burundi

De veiligheidsgordelwetten in Burundi zijn streng. Het is verplicht om altijd een veiligheidsgordel te dragen tijdens het rijden. Hierdoor wordt het risico op letsel bij een ongeval verkleind. Indien om medische redenen geen veiligheidsgordel gedragen kan worden, moet de bestuurder een medisch attest bij zich hebben waaruit blijkt dat het dragen ervan niet mogelijk is.

Voor kinderen gelden nog strengere regels. Kinderen jonger dan 13 jaar moeten worden beveiligd in een geschikt kinderzitje. Kinderen die minder dan 9 kg wegen, moeten met het hoofd naar de achterruit gericht en op een veiligheidsstoel achterin het voertuig worden geplaatst, volgens de Burundese wetgeving over veiligheidsgordels.

Voorrang bij oversteken in Burundi

In bijna alle Afrikaanse landen geldt dat de linkerrijstrook de juiste rijstrook is. Dit is essentiële informatie die inzicht geeft in de verkeersomstandigheden en -gedragingen in het land. Let bij het oversteken op voetgangers, die voorrang hebben, en verminder snelheid. Op rotondes, vooral in stedelijke gebieden, hebben voertuigen die binnenrijden altijd voorrang. Bij het rijden op fietspaden of wegen met voetgangers moeten fietsers en wandelaars de voorkeur krijgen voordat je verder rijdt.

Minimumrijleeftijd in Burundi

In Burundi is de minimumleeftijd om te autorijden 18 jaar. Om officieel een Burundees rijbewijs te verkrijgen, moet je deze leeftijd bereiken en slagen voor de rijexamens. Autoverhuurbedrijven hanteren vaak een minimumleeftijd van 21 jaar voor het huren van voertuigen, terwijl andere organisaties een leeftijd van 25 jaar vereisen voor bepaalde luxeauto’s.