Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Burkina Faso

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Wat is de minimumleeftijd om te rijden in Burkina Faso?

De minimumleeftijd om in Burkina Faso te rijden is 18 jaar. Ongeacht of je een Internationaal Rijbewijs (IRB) bezit, moet je nog steeds de regels naleven die door het land zijn vastgesteld.

Belangrijk is dat als je rijbewijs uit je thuisland in het Engels is, je een Internationaal Rijbewijs nodig hebt om het te laten vertalen in 12 van de meest gebruikte talen ter wereld, waaronder Frans, Arabisch en andere.

Wat is het verschil tussen een internationaal rijbewijs en een rijbewijs in Burkina Faso?

Een internationaal rijbewijs, ook bekend als een Internationaal Rijbewijs (IRB), ondersteunt je geldige rijbewijs uit je eigen land. Met een IRB mag je tot drie maanden in het buitenland rijden zonder een lokaal rijbewijs nodig te hebben, volgens het Verdrag van Wenen betreffende het wegverkeer van de Verenigde Naties.

Ons internationaal rijbewijs is beschikbaar en wordt erkend in meer dan 165 landen over de hele wereld, waaronder onder andere: Congo, Ghana, Japan, Zuid-Korea, Angola, Saoedi-Arabië, Argentinië, Australië, Bahrein, Wit-Rusland, Bhutan, Brazilië, Brunei, Kameroen, Canada, Kaapverdië, Ivoorkust, Kroatië, Djibouti, Egypte, Gabon, Duitsland, Griekenland, Guinee-Bissau, Honduras, Indonesië, Iran, Ierland, Italië, Jordanië, Kenia, Koeweit, Liberia, Liechtenstein, Litouwen, Macau, Maleisië, Mauritanië, Mozambique, Nepal, Nicaragua, Oman, Pakistan, Panama, Sao Tomé en Principe, Qatar, Slovenië, Zuid-Afrika, Spanje, Soedan, Zwitserland, Trinidad en Tobago, Oekraïne, Vietnam, en andere landen wereldwijd die u kunt bekijken via onze pagina Geldige landen.

Wat betreft een rijbewijs in Burkina Faso, dit wordt vaak gebruikt door de lokale bevolking of onderdanen van het land.

Topbestemmingen voor roadtrips in Burkina Faso

Omringd door verschillende Afrikaanse landen, is Burkina Faso een ware schat met diversiteit. Het land wordt omgeven door verschillende buurlanden, zoals Ivoorkust in het zuidwesten, Togo en Ghana in het zuiden, Niger in het noordoosten, Benin in het zuidoosten en Mali in het noordwesten. Bereid je voor op een avontuur dat boven al je verwachtingen uitstijgt, ontspan en plan je reis naar voren!

Boromo

Boromo is een plek van diverse culturen en tradities in Bale, Burkina Faso. Deze biodiversiteit herbergt verschillende Afrikaanse etnische groepen zoals Bobo, Dafing, Dioula, Mooses en Winiens (of Kos). Gelegen tussen de belangrijke steden Ouagaloudougou en Bobo-Dioulasso, biedt het zicht op veel natuurlijke hulpbronnen, waaronder goud en zeeleven. Boromo is een centrum van landbouw en veeteelt.

Sindou-pieken

Sindou is een stad die dient als vertrekpunt voor bergexcursies naar de berg Tenakourou, de hoogste berg in Burkina Faso. De bergen bevinden zich in de provincie Leraba, de hoofdstad van Sindou en de provincie Leraba. Ongeveer 50 km ten westen van Banfora, vind je een smalle en grillige bergketen met prachtige stenenformaties die zijn gevormd door natuurlijke elementen. Een plek met enkele van de meest spectaculaire landschappen van Burkina Faso.

Arli Nationaal Park

Als je geïnteresseerd bent in het observeren van Afrikaanse wildlife, dan is Arli National Park dé plek. Dit park herbergt een diversiteit aan planten- en diersoorten en strekt zich uit over een groot gebied waar veel inheemse dieren te vinden zijn. Inwoners zijn onder andere de Afrikaanse wilde hond, apen en nijlpaarden. Ook wordt de Taunga beschouwd als de drinkplaats van het Arli National Park.

Tiebele

Voor liefhebbers van Afrikaanse cultuur en tradities is Tiebele een must-visit in Burkina Faso. Dit dorp is een populaire toeristische bestemming vanwege de huizen gebouwd met leem en riet, vanwege de armoede in de omgeving. De huizen zijn uniek in ontwerp en systematisch gerangschikt, waardoor de plek memorabel is en een lust voor het oog.

Ziniare

Droom je ervan om de film “The Lion King” in het echt te ervaren? Dan is Ziniare de perfecte avontuurlijke en prachtige bestemming voor jou. Ziniare huisvest verschillende wilde dieren zoals tijgers, leeuwen en hyena’s. Deze dieren leven in het Ziniare National Park, dat ongetwijfeld je kinderdromen zal waarmaken.

De belangrijkste rijregels in Burkina Faso

Autorijden in Burkina Faso is zowel uitdagend als opwindend. Dit wordt overal ter wereld erkend in rij- en reisadviezen. Burkinabezen houden zich vaak niet aan verkeersregels en de autoriteiten hebben moeite om deze toe te passen. Met verkeersongevallen, autopech en waarschuwingen voor terrorisme is het van essentieel belang om goed voorbereid te zijn op je reis. Hier volgen enkele van de belangrijkste verkeersregels die je in gedachten moet houden als je van plan bent de wonderen van Burkina Faso te verkennen.

Vermijd autorijden ‘s nachts

Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, mag dan wel de regeringszetel zijn, maar dit betekent niet dat de stad veilig is. Veel automobilisten rijden zonder verlichting en voetgangers kunnen midden op de weg lopen. Het is cruciaal om ‘s nachts niet te rijden, want diefstal en auto-ongelukken zijn reële gevaren in de duisternis.

Altijd persoonlijke benodigdheden en communicatiemiddelen meenemen

De wegen in Burkina Faso, met name rond de hoofdstad Ouagadougou, zijn net zo uitdagend als ze klinken. Je zult veel lokale bewoners op fietsen zien en willekeurige checkpoints op straat tegenkomen. De afstanden tussen steden zijn groot en brandstof, voedsel, water en tweewegcommunicatie via radio zijn sterk aanbevolen voor noodgevallen.