Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Brunei

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Internationaal rijbewijs in Brunei Darussalam

Het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs (IRB), ook wel bekend als een Internationaal Rijbewijs, is essentieel voor wie van plan is om in Brunei Darussalam te rijden. Het is van groot belang om een IRB te bemachtigen voordat u in Brunei gaat rijden, omdat de autoriteiten van Brunei dit document zullen vragen bij wegcontroles.

Is een lokaal rijbewijs geldig in Brunei?

Het is toegestaan om met een buitenlands rijbewijs in Brunei te rijden, mits u dit combineert met een International Driving Permit. Het is echter van cruciaal belang om altijd uw IRB bij u te hebben, aangezien u anders mogelijk in overtreding bent. Brunei staat slechts drie maanden rijden toe met uw lokale rijbewijs en IRB. Blijft u langer en rijdt u door Brunei zonder te voldoen aan deze vereisten, dan riskeert u een boete.

Vervangt een IRB een lokaal rijbewijs?

Uw Internationaal Rijbewijs in Brunei is geen vervanging voor uw lokale rijbewijs, maar een aanvullend document. Het is verplicht om zowel uw IRB als uw lokale rijbewijs bij u te hebben tijdens het rijden in Brunei, aangezien het ontbreken van een van deze documenten illegaal is. Naast het gebruik ervan tijdens het rijden, heeft u uw IRB ook nodig wanneer u een auto huurt in Brunei.

Wie kan een IRB aanvragen?

Een aanvraag indienen voor een internationaal rijbewijs in Brunei vereist geen examen of rijtest. Eenvoudigweg op de knop “Start mijn aanvraag” klikken op onze website en het aanvraagformulier invullen, samen met een geldige kopie van uw lokale rijbewijs en twee pasfoto’s uploaden.

Na het indienen van uw aanvraag duurt het 2 uur voor ons team om deze te verwerken. Bij goedkeuring wordt uw IRB onmiddellijk verzonden. Voor inwoners van de VS duurt het 7-15 dagen om hun IRB te ontvangen, en internationaal kan dit tot 30 dagen duren.

Het is ook mogelijk om een internationaal rijbewijs aan te vragen bij het Land Transport Department (JPD) van het Ministerie van Transport en Infocommunicatie.

Kan ik mijn digitale kopie gebruiken als ik mijn IRB ben kwijtgeraakt?

Tijdens het rijden in Brunei is enkel de fysieke kopie van uw IRB geldig, niet de digitale versie. Het is daarom van groot belang om onmiddellijk een vervanging aan te vragen in geval van verlies.

Als ik na Brunei een ander buitenland bezoek, is mijn IRB dan nog steeds geldig?

Als u uw internationale rijbewijs via International Travel Permits heeft verkregen voor het rijden in Brunei, blijft deze geldig voor andere landen die de IRB accepteren, zolang deze niet is verlopen. Let er tevens op dat uw lokale rijbewijs geldig moet zijn wanneer u uw IRB gebruikt.

Is het Maleisische rijbewijs geldig in Brunei?

Inwoners van Maleisië mogen rijden in Brunei met hun Maleisische rijbewijs, mits dit wordt aangevuld met een Internationaal Rijbewijs.

Kan ik in Brunei rijden met een Brits rijbewijs?

Britse inwoners mogen hun lokale rijbewijs gebruiken in Brunei, mits zij ook in het bezit zijn van een International Driving Permit. Het is van essentieel belang om beide documenten te tonen, aangezien Bruneiaanse wegbeheerders hierom vragen bij controles.

Hoe haal ik een rijbewijs in Brunei?

Indien u van plan bent om langer dan drie maanden in Brunei te verblijven, dient u een Brunei-Rijbewijs aan te vragen. Er zijn verschillende klassen beschikbaar om aan te vragen, zoals 2B, 2A, 2, 4, 5, 6A, 6, 8, 9, 10, 11 en 12.

Aanvragen voor een Brunei-Rijbewijs kunnen worden ingediend bij de vestigingen van de Land Transport Department (JPD) en LTD. Meer informatie is beschikbaar via online diensten zoals het GOV.BN-portaal en de TransportBN-app. Een gratis online account aanmaken bij e-Darussalam versnelt en vergemakkelijkt dit proces.

Belangrijkste rijregels

Als u van plan bent om de prachtige plekken van Brunei te ontdekken door zelf te rijden, is het van groot belang om bekend te zijn met de lokale rijregels. Het naleven en begrijpen van deze voorschriften is essentieel om problemen met de Bruneise autoriteiten te voorkomen.

Een cruciaal aspect van de Brunei-rijregels is de vereiste van een Internationaal Rijbewijs (IRB). Dit document behoort tot de wettelijke documenten die de autoriteiten van u verlangen, naast uw lokale rijbewijs, registratiepapieren en paspoort.

Vergeet niet de vereiste documenten mee te nemen

Zorg er altijd voor om uw identiteitsbewijzen bij u te hebben (internationaal rijbewijs, lokaal rijbewijs, paspoort, registratiepapieren). Bij wegcontroles bestaat de mogelijkheid dat u wordt gevraagd om deze documenten te tonen.

Rijden onder invloed van alcohol of drugs

Ondanks het alcoholverbod in Brunei voor moslims, is het voor niet-moslims nog steeds mogelijk om alcohol te kopen en te consumeren in specifieke winkels. Echter, autorijden na alcoholgebruik kan leiden tot ernstige verkeersongevallen. Daarom is het ten strengste verboden om onder invloed te rijden.

Snelheidslimiet op de weg

De maximumsnelheid op wegen wordt duidelijk aangegeven door verkeersborden en is ingesteld door de Bruneise verkeersautoriteiten. Respecteer en volg altijd de geldende snelheidslimieten. Het niet naleven hiervan is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen in Brunei. Het voorkomen van ongelukken moet een prioriteit zijn tijdens uw reis.

Verkeersborden

Verkeersborden zijn uw gids tijdens het rijden en geven waardevolle informatie over regels en waarschuwingen op de weg. Volg deze borden nauwlettend op, aangezien ze zijn geplaatst voor uw eigen veiligheid en ter voorkoming van verkeersongevallen.

Gebruik uw telefoon niet tijdens het rijden

Concentreer u volledig op de weg tijdens het rijden om verkeersongevallen te voorkomen. Gebruik uw telefoon daarom niet tijdens het rijden, tenzij het een noodgeval betreft. In dat geval, parkeer aan de kant van de weg, activeer uw waarschuwingsknipperlichten en gebruik uw telefoon.

Rijd niet door rood licht

Stop altijd bij een rood verkeerslicht. Het negeren hiervan brengt niet alleen u, maar ook andere weggebruikers in gevaar. Door rood rijden is illegaal en kan leiden tot ernstige verkeersongevallen.

Draag altijd uw veiligheidsgordel

Het dragen van een veiligheidsgordel voor en tijdens het rijden is verplicht in Brunei en zal de impact van letsel bij verkeersongevallen verminderen. Het naleven van deze regel is van essentieel belang voor uw veiligheid tijdens het rijden in Brunei.

Topbestemmingen in Brunei

Met zijn prachtige architectuur en weelderige natuurlijke landschappen heeft Brunei veel te bieden. Eenmaal in Brunei zult u ervan overtuigd zijn dat dit land een must-visit bestemming is voor reizigers, met heerlijke gerechten die een mix zijn van verschillende keukens.

Kampong Ayer

Kampong Ayer wordt beschouwd als ‘s werelds grootste drijvende dorp en bevindt zich in Bandar Seri Begawan, de hoofdstad van Brunei. Het dorp, ook wel bekend als het Venetië van het Oosten, herbergt al meer dan 1.300 jaar bewoners die op het water leven. Met meer dan 30.000 inwoners vormt dit dorp 10% van de totale bevolking van Brunei.

Het bezoekerscentrum van Kampong Ayer is het hele jaar geopend, behalve op feestdagen, van 9.00 uur tot 17.00 uur (met uitzondering van vrijdagen, die sluiten van 11.30 uur tot 14.30 uur). De beste periode om Kampong Ayer te bezoeken is van januari tot mei, aangezien dit als een ideaal seizoen wordt beschouwd.

Omar Ali Saifuddien-moskee

De Omar Ali Saifuddien-moskee, genoemd naar de 28e sultan van Brunei, is een iconische moskee in Brunei. De elegante architectuur en omringende kunstmatige lagune maken het een must-visit locatie. Om de moskee te bezoeken is de ochtenduren voor 11.30 uur ideaal, aangezien bezoekers tijdens de dagelijkse gebedsuren niet worden toegelaten. Op donderdag en vrijdag is de moskee gesloten.

Jame’ Asr Hassanil Bolkiah-moskee

De Jame’ Asr Hassanil Bolkiah-moskee is een andere beroemde moskee in Brunei. Gebouwd ter ere van de heerschappij van de huidige sultan gedurende 25 jaar, heeft de moskee een unieke uitstraling en geschiedenis die het bezoek waard maken. Het bezoekersschema varieert, en bezoekers mogen geen foto’s of video’s maken in het interieur van de moskee.

Istana Nurul Iman

Istana Nurul Iman is ‘s werelds grootste residentiële paleis met bijna 1.800 kamers en dient als de officiële residentie van de sultan van Brunei. Hoewel het paleis gesloten is voor het publiek, hebben bezoekers tijdens Hari Raya de gelegenheid om de koninklijke familie van Brunei te ontmoeten.

Koninklijk Regaliamuseum

Het Royal Regalia Museum biedt bezoekers een kijkje in het luxueuze leven van de Bruneise sultan. Met gratis toegang tot het museum en tentoonstellingen die teruggaan tot 29 generaties van de huidige sultan, is dit een culturele must-see. Het museum is dagelijks geopend, behalve op vrijdagmiddag.

Speeltuin in Jerudong Park

De Jerudong Park Playground, ooit ‘s werelds grootste themapark, biedt diverse attracties en activiteiten voor bezoekers. Met een toegangsprijs kunt u genieten van de attracties en evenementen in dit historische park, waar zelfs Michael Jackson heeft opgetreden.

Recreatiepark Tasek Lama

Recreatiepark Tasek Lama, ook bekend als het ‘Watervalpark’, is een ideale plek voor ontspanning te midden van de natuurlijke schoonheid van Brunei. Met een waterval en een meer, vormt dit park een rustige locatie voor wandelingen, vissen en picknicks. Het park is dagelijks geopend en biedt een serene omgeving voor bezoekers.