Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Brazilië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Bent u op zoek naar een vakantiebestemming die een bruisend nachtleven combineert met natuurlijke schoonheid? Zoek niet verder dan Brazilië!

Bestemming belofte ongelooflijke bezienswaardigheden te bieden, zoals de iconische Suikerbroodberg en het standbeeld van Christus de Verlosser. Geniet van de prachtige ongerepte stranden en diverse wilde dieren. Mis de carnavalsfestiviteiten en een verfrissend biertje niet terwijl u meedeint op het ritme van de samba!

Met een internationaal rijbewijs kunt u gemakkelijk in een auto stappen en Brazilië op eigen gelegenheid verkennen.

Veelgestelde vragen over internationale rijbewijzen

Mag een buitenlander autorijden in Brazilië?

Buitenlanders die een voertuig huren bij lokale autoverhuurbedrijven om in Brazilië te rijden, hebben een Internationaal Rijbewijs (IRB) en een geldig rijbewijs nodig. Dit is vereist als het verblijf in Brazilië korter is dan 90 dagen.

Wat zijn de vereisten voor het huren van een auto in Brazilië?

De vereisten omvatten:

 • Een geldig rijbewijs met een minimale geldigheid van twee jaar.
 • De huurder moet minimaal 21 jaar oud zijn. Als er een minderjarige van minstens 16 jaar wordt vergezeld, zijn de rijbewijzen van zowel de huurder als de minderjarige vereist.
 • De huurder moet vrij zijn van financiële verplichtingen bij het verhuurbedrijf of andere partijen met onbetaalde schulden aan het verhuurbedrijf.
 • Het rijbewijs mag de afgelopen drie jaar niet zijn geschorst of ingetrokken.

Mag ik in Brazilië autorijden met mijn buitenlandse rijbewijs?

Ja, met een buitenlands rijbewijs kunt u drie maanden in Brazilië rijden, zolang u ook een geldig IRB bij u heeft als vertaling van uw rijbewijs. Voor een langer verblijf is een Braziliaans rijbewijs vereist, waardoor inschrijving bij een rijschool en een rijexamen noodzakelijk is.

Heb ik een IRB nodig in Brazilië?

Een IRB is nodig in Brazilië als uw lokale rijbewijs niet in het Portugees is. Het IRB vertaalt uw rijbewijs naar meerdere talen, waaronder Portugees, de officiële taal van Brazilië, waardoor de lokale autoriteiten uw informatie gemakkelijker kunnen begrijpen.

Moet je een IRB gebruiken in Brazilië?

Ja, een IRB wordt aangeraden om te gebruiken in Brazilië. Met uw geldige lokale rijbewijs en IRB kunt u wettelijk autorijden in Brazilië.

Is het IRB een vervanging voor mijn lokale rijbewijs?

Nee, een IRB vult uw lokale rijbewijs alleen aan en moet beide worden meegenomen tijdens het autorijden in Brazilië. Het IRB vertaalt uw oorspronkelijke licentie, maar is niet op zichzelf voldoende als bewijs van rijbevoegdheid.

Hoe vraag ik een internationaal rijbewijs aan in Brazilië?

Om een IRB voor Brazilië aan te vragen via International Travel vermits, volgt u deze stappen:

 • Vul het aanvraagformulier in.
 • Voeg een kopie van uw geldig rijbewijs toe.
 • Voeg een pasfoto toe.
 • Geef creditcardgegevens op voor de betaling van de aanvraagkosten.

Belangrijke rijrichtlijnen in Brazilië

Autorijden in Brazilië biedt een gevarieerde ervaring langs het uitgebreide wegennet, van drukke stedelijke snelwegen tot ruige landelijke wegen. Kennis van lokale rijvoorschriften is essentieel voor een veilige en soepele reis en om mogelijke boetes te vermijden.

Rijvereisten

Om legaal te rijden in Brazilië, zijn een geldig rijbewijs en een Internationaal Rijbewijs nodig. Bij het verkrijgen van een IRB, dienen contact- en betalingsgegevens te worden verstrekt voor uw gemak.

Snelheidslimieten

Typische snelheidslimieten zijn 30 km/u op landelijke wegen, 60 km/u in stedelijke gebieden en 80-110 km/u op snelwegen. Wees alert op verkeersdrempels, vaak aangegeven met kleurrijke strepen.

Begrip van verkeersborden

Verkeersborden zijn in het Portugees. Maak uzelf vertrouwd met essentiële termen en let op borden zoals “Pare” (stop).

Regels omtrent alcohol en afleiding

Brazilië hanteert een nultolerantiebeleid voor alcohol en een BAG-limiet van 0,02%. Gebruik van een mobiele telefoon zonder handsfree-eenheid tijdens het rijden is verboden.

Parkeeruitdagingen

Parkeren kan uitdagend zijn. Overweeg parkeerservices op parkeerterreinen en houd rekening met parkeertarieven in openbare ruimtes. Op straat bieden individuen soms bewaking tegen een kleine fooi voor extra veiligheid.

Staat van de wegen

De kwaliteit van de wegen varieert van tolwegen tot landelijke paden. Plan uw route voorbereid en wees bereid voor verschillende omstandigheden. Toltarieven zijn afhankelijk van het voertuigtype.

Overzicht rijrichtlijnen

Algemene rijrichtlijnen voor autorijden in Brazilië zijn:

 • Houd altijd uw geldig rijbewijs, paspoort en IRB bij u.
 • Rij aan de rechterkant van de weg.
 • Draag verplicht een veiligheidsgordel.
 • Gebruik handsfree-apparaten voor telefoons tijdens het rijden.
 • Minimumleeftijd om te rijden en een auto te huren is 18 jaar.
 • Respecteer de alcoholpromillage wettelijke limiet van 60 mg per 100 ml bloed.
 • Volg de snelheidslimieten: 30-50 km/u in stedelijke gebieden, 60 km/u in landelijke gebieden en maximaal 120 km/u op snelwegen.
 • Zorg voor voldoende brandstof om boetes te voorkomen.
 • Rijden op slippers is verboden.

De belangrijkste reisbestemmingen van Brazilië

Brazilië, een van de grootste en meest cultureel diverse landen ter wereld, biedt een schat aan geschiedenis, cultuur, religie, sport en natuurwonderen. Verken enkele must-visit locaties van Brazilië:

Manaus

Manaus is een belangrijk commercieel centrum en de toegangspoort tot het Amazone-regenwoud voor rivierexcursies. Ontdek de zeldzame bonte tamarin-aap, de prachtige Love Cascade en de Paricatuba-waterval.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro staat bekend om het extravagante carnaval met straatfeesten, muziek, dans en kleurrijke parades. Omringd door natuurlijke wonderen zoals Corcovado- en Suikerbroodbergen, en iconische stranden zoals Ipanema en Copacabana.

Foz do Iguaçu

De adembenemende Iguazu Falls strekken zich uit over de Argentijns-Braziliaanse grens en behoren tot ‘s werelds grootste watervallen. Geniet van wandelingen in het regenwoud en boottochten door de watervallen.

Salvador

Salvador, aan de Baai van Allerheiligen, biedt prachtige stranden en een rijke historie ideaal voor surfen, zwemmen en zonnebaden. Ontdek Stella Maris, Flamengo en Porto De Barra en geniet van het bruisende carnaval.

Florianópolis

Florianopolis, verdeeld tussen vasteland en eiland, biedt weelderige bossen, watervallen, duinen en een lagune. Met 60 prachtige stranden wordt het terecht ‘Magic Island’ genoemd.

Verkrijg een IRB en verken Brazilië

Brazilië, een van ‘s werelds grootste landen, biedt een rijke ervaring die het best per auto kan worden ontdekt. Vraag een Internationaal rijbewijs aan om naadloos de diverse landschappen en culturele schatten van Brazilië te verkennen!