Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Botswana

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Aanvraagprocedure voor een internationaal rijbewijs voor Botswana

U kunt gemakkelijk een International Rijbewijs (IRB) aanvragen zonder examens of rijtests af te leggen. Om te beginnen met uw aanvraag voor een internationaal rijbewijs, klikt u simpelweg op de knop “aanvraag starten” op onze website. Vervolgens voert u uw contactgegevens in en uploadt u uw nationaal rijbewijs en een pasfoto.

Zodra u uw aanvraag heeft ingediend, zal ons team deze binnen enkele uren beoordelen en goedkeuren. Daarna ontvangt u de digitale kopie van uw internationaal rijbewijs via het opgegeven e-mailadres.

Met uw internationaal rijbewijs kunt u in meer dan 150 landen wereldwijd rijden, waaronder Australië, Bahrein, Brazilië, Canada, Japan, Kenia, Maleisië, Sri Lanka, en nog veel meer.

Lokale en Britse rijbewijzen in Botswana

Uw lokale rijbewijs is alleen geldig in Botswana. Voor het oversteken van de grens naar een ander land kan het handig zijn om een internationaal rijbewijs te hebben. Hetzelfde geldt voor een Brits rijbewijs, dat alleen geldig is binnen Botswana’s grenzen. Zorg er altijd voor dat u een internationaal rijbewijs bij de hand heeft voor grensoverschrijdend rijden, indien nodig.

Vereisten voor het rijden in steden en districten van Botswana

Buitenlanders met een Engelse rijbewijs kunnen tot 90 dagen rijden zonder een International Rijbewijs (IRB) te verkrijgen. Echter, als u geen Engels rijbewijs heeft, raden we aan om direct een International Rijbewijs aan te vragen om problemen te voorkomen bij frequente controleposten in de steden van Botswana.

Hoewel de regels wellicht minder strikt zijn in de wijken, raden we aan om altijd een speciale vergunning bij u te hebben, vooral als u van Namibië naar Botswana reist. In andere gevallen kan het bezit van een IRB uw reis veel gemakkelijker maken.

Belangrijke verkeersregels in Botswana

Het is essentieel om bekend te zijn met de belangrijkste verkeersregels van Botswana om veilig te rijden. Alle bestuurders in Botswana dienen zich strikt aan de verkeerswetten te houden.

Rijden onder invloed

Bestuurders die betrapt worden op rijden onder invloed van alcohol, worden streng gestraft volgens de wettelijke bloedalcoholgehalte limiet van 0,08% per honderd milligram bloed. Het negeren van een ademtest resulteert automatisch in schuldig bevonden worden. Autoriteiten kunnen ook vragen om een internationaal rijbewijs, nationaal rijbewijs, paspoort en autodocumenten.

Wilde dieren op de weg

Hoewel het zeldzaam is om overdag wilde dieren zoals olifanten en ezels tegen te komen, is de kans groter wanneer u ‘s nachts rijdt. Het wordt sterk afgeraden om in het donker te rijden vanwege de aanwezigheid van wilde dieren die de snelwegen kunnen oversteken.

Veiligheidsgordels

Het dragen van veiligheidsgordels is verplicht voor voorpassagiers en optioneel voor achterpassagiers voor extra veiligheid.

Snelheidslimieten

Het is verplicht om de aangegeven snelheidslimieten te respecteren op alle snelwegen in Botswana. De maximale snelheid op stedelijke wegen is 30 km/u, terwijl het varieert van 60 tot 100 km/u op landelijke wegen met minder verkeer. Op snelwegen geldt een maximumsnelheid van 120 km/u.

Gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden

Afleiding tijdens het rijden is een van de meest gevaarlijke factoren die verkeersongevallen veroorzaken. Het is cruciaal om de focus te houden op de weg en het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden te vermijden. Mocht het toch nodig zijn, maak dan gebruik van handsfree systemen.

Rijden aan de linkerkant

In Botswana rijdt men aan de linkerkant van de weg. Zorg ervoor dat u binnen uw rijstrook blijft, tenzij u een afslag naar rechts moet maken. Oefen vooraf als u niet gewend bent om aan de linkerkant te rijden voordat u de weg opgaat.

Beveiliging van persoonlijke bezittingen

Laat geen waardevolle spullen onbeheerd achter wanneer u op uw bestemming aankomt. Bewaar ze altijd binnen handbereik om verlies te voorkomen, zelfs in een veilig land als Botswana.

Topbestemmingen in Botswana

Botswana, gelegen in Zuidelijk Afrika, staat bekend als een veilig en stabiel land. Het land is beroemd om zijn natuuravonturen, safari’s en wildreservaten. Als u kiest voor een autorit, biedt Botswana de ultieme vrijheid om onvergetelijke plekken te verkennen.

Voordat u op reis gaat, bekijk de vereisten voor een internationaal rijbewijs, ook wel bekend als een IRB in Botswana, op de officiële website van International Travel Permit. Deze site biedt gedetailleerde informatie over het aanvraagproces voor een International Rijbewijs.

Kgale Hill

Kgale Hill is een iconische heuvel in Botswana en een populaire bestemming voor bergbeklimmers, joggers en gezinnen die op zoek zijn naar een idyllische picknickplek. Met adembenemende landschappen en aangename wandelroutes is het ideaal om deze heuvel tussen mei en september te verkennen.

Ontmoetingen in het wild

Bezoekers kunnen in het Gaborone Game Reserve een verscheidenheid aan wilde dieren tegenkomen, waaronder impala’s, zebra’s en apen. Dit reservaat biedt een prachtige omgeving om het lokale wildleven te bewonderen.

Mokolodi Natuurreservaat

Het Mokolodi Natuurreservaat is een natuurlijke schat van meer dan 3.700 hectare, dat in 1994 werd opgericht voor wilde dieren en exotische planten. Het is ideaal om dit reservaat tijdens de droge seizoenen te bezoeken voor een onvergetelijke ervaring.

Supa Ngwao-museum

Het Supa Ngwao Museum in Botswana is een cultureel monument dat de rijke geschiedenis en kunst van de regio tentoonstelt. Bezoekers kunnen genieten van een unieke verzameling ambachten en meesterwerken die een historisch inzicht bieden in de Kalanga-cultuur.

Dit museum is geopend op alle dagen behalve zondag, met de beste weersomstandigheden in augustus voor een bezoek.