Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Bolivia

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Welke landen accepteren een internationaal rijbewijs?

De website van International Travel Permits biedt een IDP met een geldigheidsduur van maximaal 3 jaar en wordt erkend door meer dan 150 landen wereldwijd, waaronder Belize, Botswana, Kameroen, Colombia, Chili, Dominicaanse Republiek, Gambia, Georgië, Ghana, Guatemala, Honduras, El Salvador, IJsland, Maleisië, Mauritanië, Mauritius, Nicaragua, Papoea-Nieuw-Guinea, Paraguay, de Filipijnen, Seychellen, Zuid-Afrika, Spanje, Soedan, Tanzania, Thailand, Tunesië, Oeganda, Oekraïne, en vele anderen.

Is het toegestaan om in Bolivia te rijden met een Amerikaans rijbewijs?

Amerikaanse burgers kunnen hun Amerikaanse rijbewijs gebruiken om in Bolivia te rijden. Toeristen mogen echter maximaal 90 dagen in Bolivia verblijven. Als u na 90 dagen in Bolivia wilt blijven rijden, moet u uw rijbewijs omzetten naar een lokaal afgegeven rijbewijs. Rijd niet met een verlopen rijbewijs.

Kan een buitenlander een Boliviaans rijbewijs verkrijgen?

Als u langer in Bolivia wilt verblijven en een Boliviaans rijbewijs wilt verkrijgen, is dit mogelijk. U moet de benodigde documenten indienen en de vereiste vergoeding betalen voor de verwerking van uw aanvraag. Om een Boliviaans rijbewijs aan te vragen, moet u minstens 18 jaar oud zijn, een geldig adres hebben en dit specifieke adres verstrekken voor adresverificatie voordat u doorgaat met het proces.

U heeft mogelijk ook een certificaat van een rijschool en een medisch certificaat nodig dat is goedgekeurd en geaccrediteerd door de Servicio General de Identificación Personal (SEGIP), evenals een bankstorting bij Banco Union. De verwerking van al deze vereisten kan 2-4 dagen duren voordat uw Boliviaanse vergunning kan worden afgegeven.

Essentiële verkeersregels

Als u van plan bent om in Bolivia te rijden en een autoverhuurpakket wilt gebruiken, moet u de vereiste documenten verstrekken. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de verkeersregels in Bolivia, inclusief kennis van de wegomstandigheden en verkeersborden. Rijden in Bolivia kan uitdagend zijn, dus het begrijpen van Boliviaanse verkeersregels is cruciaal voor een soepele en probleemloze reis.

Altijd uw IDP bij u hebben

Politiecontroles zijn frequent in Bolivia, dus het is belangrijk om uw volledige reisdocumenten bij u te hebben tijdens het rijden. In geval van controle door de autoriteiten, vooral in drukke steden, moeten essentiële documenten zoals uw nationale rijbewijs en internationaal rijbewijs worden getoond.

Rijden onder invloed en drugsgebruik

Hoewel plezier hebben tijdens het reizen belangrijk is, moet dit altijd verantwoord gebeuren. Overmatig alcoholgebruik wordt niet getolereerd door Boliviaanse autoriteiten. Het toegestane alcoholgehalte in het bloed is niet meer dan 0,05%. Schending hiervan kan leiden tot boetes en mogelijk gevangenisstraf. Rijden onder invloed van alcohol en drugs kan ook leiden tot verkeersongevallen.

Maximumsnelheid

Snelheidslimieten worden meestal aangegeven op verkeersborden langs de weg, maar het is belangrijk om de maximumsnelheid te kennen op wegen die naar uw bestemming leiden. In stedelijke gebieden mag de snelheid niet hoger zijn dan 50 km/u, terwijl op landelijke of provinciale wegen een maximumsnelheid van 70 km/u geldt. Op open wegen mag de snelheid niet hoger zijn dan 80 km/u.

Het dragen van een veiligheidsgordel en zorgen voor kinderveiligheid

Het dragen van een veiligheidsgordel tijdens het rijden in Bolivia is essentieel om verwondingen bij ernstige botsingen te voorkomen. Als u met een kind reist, is het belangrijk om een ​​kinderzitje op de achterbank te gebruiken. Autoverhuurbedrijven bieden vaak de mogelijkheid om autostoeltjes te huren.

Let op verkeersborden

Weg- en verkeersborden zijn soms moeilijk te zien, vooral in gebieden met onvoldoende wegverlichting in Bolivia. Daarom is het belangrijk om u te concentreren op het rij

den en verkeersborden. Neem de tijd en rij voorzichtig, vooral als de borden niet duidelijk zichtbaar zijn.

Gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden is niet toegestaan

Als u uw mobiele telefoon wilt gebruiken tijdens het rijden, gebruik dan een handsfree systeem. Het wordt aanbevolen om het gebruik van een telefoon tijdens het rijden zoveel mogelijk te vermijden, omdat dit kan leiden tot afleiding van het rijden. In Bolivia is het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden verboden.

Rijd niet met een verlopen rijbewijs

Rijden met een verlopen rijbewijs en zonder een internationaal rijbewijs zoals vereist tijdens het rijden in Bolivia is een overtreding. Zelfs als uw eigen rijbewijs is verlopen, vervangt een IDP uw geldige rijbewijs niet en is het niet geldig wanneer autoriteiten erom vragen.