Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Bhutan

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Kunnen buitenlanders rijden in Bhutan?

Jazeker, toeristen uit het buitenland mogen vrij rondrijden in Bhutan met een internationaal rijbewijs (IRB). Het IRB is een aanbevolen document en vertaalt uw rijbewijs in 12 van de meest gebruikte talen wereldwijd. Landen zoals Brazilië, Qatar, Panama, Armenië, Angola, Bahrein, Ghana, Kenia, Maleisië, Senegal, de Filippijnen, Pakistan, Nieuw-Zeeland, Litouwen, Kazachstan, Letland, IJsland, Griekenland, Duitsland, en Italië erkennen eveneens deze licentie.

Essentiële verkeersregels in Bhutan

Voordat u op reis gaat naar verschillende locaties in Bhutan, is het van essentieel belang om vertrouwd te raken met de belangrijkste Bhutaanse rijregels. Een ongeluk is iets wat u zeker wilt vermijden, vooral omdat bewoonde gebieden en hulpdiensten behoorlijk afgelegen kunnen zijn. Als u echter al in het bezit bent van een rijbewijs, zou het geen grote uitdaging moeten zijn om de Bhutaanse verkeersregels onder de knie te krijgen.

Rijden aan de linkerkant van de weg

Net zoals in Australië, India, Indonesië, Zuid-Afrika en enkele voormalige koloniën van het Verenigd Koninkrijk, rijden Bhutanezen aan de linkerkant van de weg. Grappig feitje: wist u dat slechts 30% van de landen wereldwijd aan de linkerkant van de weg rijdt?

Als u afkomstig bent uit een land waar men aan de rechterkant van de weg rijdt, zoals Frankrijk of Canada, moet u mogelijk voorzichtiger rijden op langere afstanden. De steile wegen en scherpe bochten kunnen een uitdaging en risico vormen, vooral als u in het buitenland bent met een lokaal rijbewijs.

Handhaving van snelheidslimieten

Te hard rijden is nooit veilig. Bij overschrijding van de snelheidslimiet riskeert u een boete van Nu 5.000. Het is mogelijk dat uw rijbewijs, inclusief het internationale rijbewijs, in beslag wordt genomen. De snelheidslimieten in Bhutan zijn als volgt:

  • Binnen bewoonde gebieden: 30km/uur
  • Buiten bewoonde gebieden: 50km/u (voor lichte voertuigen en tweewielers); 35 km/u (voor middelzware en zware voertuigen)

Rijden buiten Thimphu en Paro zonder routevergunning

Met een standaard toeristenvergunning mogen houders alleen rondreizen in de districten Thimphu en Paro. Voor bezoeken aan andere dzongkhags (districten) is een routevergunning of speciale toelating vereist, verkrijgbaar bij het immigratiebureau. Deze aanvragen kunnen tegelijk met de standaard toeristenvergunning worden ingediend.

Dit is een belangrijk punt, omdat er in het hele land immigratiecontroleposten zijn. Gelukkig kan uw touroperator helpen bij het aanvragen van de routevergunning, aangezien ook uw reisplan moet worden overlegd.

Verbod op rijden onder invloed

Het rijden onder invloed is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersdoden. Veel van deze gevallen komen voor na avondfeesten. Daarom heeft de regering aangedrongen op wijziging van de RSTA-wet van 1999. Op dit moment is de toegestane alcoholconcentratie in het bloed volgens de RSTA 0,08 gram alcohol per 100 ml bloed.

Voor meer informatie over routes tijdens uw bezoek, raadpleeg de Driving Guide voor Bhutan. Hier vindt u ook tips en trucs voor reizen naar Bhutan, reisprotocollen, rij-etiquette, autoverhuur en drie extra bestemmingen!

Topbestemmingen in Bhutan

Bhutan ligt op de zuidelijke hellingen van het Himalaya-gebergte, net als Nepal, India en Pakistan, en grenst aan Myanmar. Het terrein is ruw, met brede, vruchtbare valleien die een overvloed aan bloeiende menselijke, plantaardige en dierlijke gemeenschappen ondersteunen, vergelijkbaar met India. Als u van plan bent er binnenkort naartoe te reizen, zijn hier enkele locaties die u kunt bezoeken en verkennen:

Tijgernest-klooster

Het Tijgersnest-klooster, lokaal bekend als Paro Taktsang, is een van de unieke tempels in Bhutan. Niet alleen is het gebouwd in een grotopening, maar het bevindt zich ook op de rand van een zeer hoge, steile klif. Een bezoek aan dit klooster combineert culturele en natuurverkenning. U moet zeker twee en een half uur wandelen om het gebied te bereiken naast het verkennen van de binnenkant van het klooster.

Desalniettemin zullen de adembenemende uitzichten op het klooster elke fysieke vermoeidheid doen verdwijnen. Hoewel de helling niet zo zwaar is, behalve de trappen vlak voor Paro Taktsang.

Haa-vallei

Wilt u de meest traditionele Bhutanese gewoonten en levenswijzen ervaren? Ga dan naar het platteland. De Haa-vallei is een populaire plek voor ontspannen wandelingen. Naast wandelen kunt u er ook fietsen. Kamperen onder de sterren is mogelijk op aangewezen open plekken.

De uitdaging voor chauffeurs, vooral beginners, is dat de Bondey-Haa Highway veel scherpe bochten heeft. Wees uiterst voorzichtig tijdens het rijden op deze weg. Een bijkomend voordeel is een tussenstop bij het uitkijkpunt Chele La Pass!

Dagala Duizend Meren

Om de Dagala Thousand Lakes te zien, moet u een meerdaagse trektocht maken van minimaal zes dagen volgens de Toerismebond van Bhutan. De Dagala Thousand Lakes Trek is een van de grootste en meest uitdagende trekkings in Bhutan. U wandelt door de weelderige alpenbossen in het noorden van Bhutan en geniet van een prachtig uitzicht op de Mount Everest en andere majestueuze bergen.

De meren herbergen verschillende soorten forel en u kunt vissen wanneer u kampeert. Let op: voor het vissen heeft u een vergunning nodig. Onderweg komt u ook inheemse Bhutanese dorpen tegen waar bergyaks worden gehouden. Een uitgelezen kans om meer te leren over de cultuur van de hooglandgemeenschappen.

Jungshi handgemaakte papierfabriek

Kent u dat speciaal vervaardigde papier dat vaak wordt gebruikt om geschenken in te pakken of plakboeken te maken? Dit staat bekend als Deh-sho-papier en wordt met de hand gemaakt voor schrijf- en drukwerkdoeleinden. Bhutan behoort tot de weinige landen die nog steeds de traditionele methode van papierproductie gebruiken voor commerciële doeleinden. U kunt zelf het proces proberen en wellicht de resulterende producten als souvenir of geschenk meenemen!

Chele La Pass

Chele La Pass is een van de meest populaire uitkijkpunten aan de noordwestelijke kant van het land. Dit traject bevindt zich op ongeveer 13.083 voet boven zeeniveau en biedt adembenemende panoramische uitzichten op verschillende Himalaya-pieken. Of u de pas nu in de winter of zomer bezoekt, u zult gegarandeerd prachtige landschappen aantreffen. Draag in de winter extra kledinglagen voor de kou op Chele La Pass.

Punakha Dzong

Als u niet van plan bent om te wandelen of zware activiteiten te ondernemen, breng dan een bezoek aan dit historische klooster. Punakha Dzong is bekend om kroningsceremonies en bruiloften, en het is tevens de laatste rustplaats van prominente figuren uit Bhutan. Rust uit op een van de drie binnenplaatsen en geniet van de kalmerende geluiden van de Pho Chhu- en Mo Chhu-rivieren.

Nationaal park Jigme Dorji

Het Jigme Dorji National Park is een paradijs voor wandelaars. Kies uit verschillende paden en spot enkele van de belangrijkste wilde dieren van het land, zoals de Bengaalse tijger, de takin en de sneeuwluipaard. Dit park was het eerste waar de Bengaalse tijger en de sneeuwluipaard samen op grote hoogte leefden. Naast diverse flora is het park rijk aan inheemse plantensoorten, wat zorgt voor een leerzame tocht door de natuur.

Voor een uitdagende reis, met name voor ervaren wandelaars in Nepal, is het park een geweldige bestemming om te verkennen.