Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs België

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

België biedt een scala aan attracties voor reizigers die geïnteresseerd zijn in kunst, natuur, architectuur en winkelen. Het verkennen van dit Europese juweeltje zorgt voor een vloeiende overgang tussen museumbezoeken, winkelen en het nachtleven.

FAQ over Internationale Rijbewijzen

Verken België vol vertrouwen met een Internationaal Rijbewijs (IRB).

Is een IRB nodig om in België te rijden?

EU-burgers hebben meestal geen IRB nodig om in België te rijden. Niet-EU/EER/Zwitserse burgers, waaronder Amerikaanse staatsburgers, worden echter geadviseerd om een Internationaal Rijbewijs (IRB) te verkrijgen wanneer ze in België gaan rijden. Autoverhuurbedrijven vragen vaak om een IRB, hoewel Amerikaanse chauffeurs hun Amerikaanse rijbewijs kunnen gebruiken.

Hoe vraag ik een IRB aan voor België?

Voor het verkrijgen van een IRB, nodig als uw rijbewijs niet in het Engels is of uit een niet-EU-land komt, heeft u de volgende documenten nodig:

  • Een pasfoto
  • Een kopie van uw paspoort
  • Uw geldig origineel rijbewijs

De aanvraag voor een Belgisch IRB kan online of persoonlijk worden ingediend. Een online aanvraag via onze website zorgt voor gemak en snelle verwerking.

Zodra de vereiste documenten zijn ingediend, is binnen enkele uren een digitale kopie van uw IRB beschikbaar. Een fysieke kopie kan op verzoek naar uw huisadres worden verzonden. Neem voor vragen contact op met onze klantenservice.

Belangrijke Rijregels in België

Volg de lokale rijregels voor een zorgeloze reis

Zorg altijd voor de benodigde documentatie bij u

Om in België te rijden, heeft u een EU- of een buitenlands rijbewijs nodig uit een land met een wederkerigheidsovereenkomst. Voor niet-Engelstalige of niet-verdragsland rijbewijzen is een IRB nodig, vaak ook vereist bij autoverhuur. Zonder wederkerigheid is een Belgisch rijbewijs vereist. Identiteitsdocumenten zoals paspoorten, autoverzekeringen, certificaten en uw rijbewijs zijn aan te raden, en een veiligheidsset wordt aanbevolen voor noodgevallen.

Handhaaf de Snelheidslimieten

Respecteer altijd de aangegeven snelheidslimieten in België voor uw veiligheid. De limieten zijn 50 km/u in steden, 70-90 km/u in landelijke gebieden en 120 km/u op snelwegen. Snelheidsboetes variëren en kunnen voor buitenlandse bestuurders oplopen tot 866 euro.

Niet Rijden onder Invloed

Rijden onder invloed is ernstig strafbaar. De wettelijke alcoholpromillage limieten in België zijn 0,5 mg voor reguliere bestuurders en 0,2 mg voor professionals, inclusief chauffeurs van bussen, vrachtwagens, taxi’s, limousines en ambulances. De onmiddellijke boete voor rijden onder invloed is 125 euro, en niet-EU-rijbewijshouders kunnen hun rijbewijs voor drie uur kwijtraken.

Populaire Bestemmingen in België

Verken de Toplocaties in België

Ardennen

De Ardennen, een populaire bestemming in België, biedt avontuurlijke activiteiten zoals fietsen, kajakken, kanoën en klimmen te midden van de natuurlijke schoonheid. Voor ontspanning zijn serene wandelingen, fietstochten en paardrijden een aanrader.

Gent

Gent, de derde grootste stad van België, staat bekend om zijn middeleeuwse pracht. Bezienswaardigheden zoals het Gentse Gravensteen, de Graslei-haven en het UNESCO-werelderfgoed Gentse Belfort trekken geschiedenisliefhebbers aan. Voor fijnproevers en shoppers is een bezoek aan Patershol Centrum een must!

Antwerpen

Antwerpen betovert met zijn gotische architectuur en culturele schatten zoals het Museum Plantin-Moretus en het huis van schilder Rubens. Proef authentieke Belgische frietjes en bezoek de beroemde Antwerpse Brouwerij voor een culinaire ervaring.

Maasvallei

De Maasvallei, met Luik als historische hotspot, biedt een schilderachtig landschap langs de Mosa-rivier. Bezoek dit gebied in het voorjaar voor het beste weer en de prachtige natuur.

Brugge

Brugge charmeert met zijn middeleeuwse architectuur en historische bezienswaardigheden zoals de Grote Markt en de Basiliek van het Heilig Bloed. Proef lokale lekkernijen en maak een romantische gondeltocht voor een onvergetelijke ervaring.

De Haan

De Haan is geliefd om zijn 11 km lange zandstrand en charmante Belle Epoque-sfeer. Geniet van strandwandelingen, lokale bars en cafés voor een ontspannen uitje.