Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Belarus

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Populaire bestemmingen in Belarus

Ontdek de 300 meren in Braslav, een oud kasteel in Mir, en ervaar het stadsleven van Minsk, de hoofdstad van Belarus. Wat uw motivatie ook is om naar Belarus te reizen, deze bestemmingen zullen u zeker bekoren. Laat u verbazen door de wonderen die Belarus te bieden heeft. Hoewel veel mensen Russisch spreken, vindt u hier ook inwoners uit Oekraïne en andere buurlanden. Belarus is misschien niet de ideale strandbestemming zoals Brazilië of Qatar, maar het herbergt verschillende populaire en interessante locaties en ligt dicht bij Tsjernobyl, Oekraïne.

Onafhankelijkheidsplein

Voordat u het platteland op gaat, mag u het Onafhankelijkheidsplein in het hart van Minsk niet missen. Dit plein is een van de grootste openbare pleinen in Europa, met een oppervlakte van ongeveer zeven hectare. Bewonder de prachtige fonteinen en dansende lichten terwijl u ‘s avonds over het plein wandelt. Ervaar het bruisende stadsleven van Minsk en geniet van cafés, restaurants, muzikale evenementen, clubs en winkelmogelijkheden.

Routebeschrijving:

Een goed plan is essentieel bij het reizen naar het buitenland. Naast het budgetteren van uw geld, is het belangrijk om uw reisroute te plannen en rekening te houden met de weersomstandigheden in het land dat u bezoekt. Met visumvrije regelingen voor verschillende landen staat Belarus klaar om u en vele andere toeristen te verwelkomen. Wat is er beter dan de rijke geschiedenis en cultuur van dit land op uw eigen tempo te ontdekken terwijl u rijdt? Zorg ervoor dat uw IDP’s en rijbewijs nog geldig zijn om een probleemloze reis naar Belarus te garanderen. Ga naar het noordoosten. Ga verder op М2. Ga verder op E30/M1. Neem de afrit M4 richting Partizansky Avenue. Ga verder op Partizansky Avenue en rijd naar het Partizansky-district. Blijf op de weg tot u bij de Onafhankelijkheidslaan bent.

Gebied van het Braslav-meer

Als u nieuwsgierig bent naar restanten van een oude gletsjer, dan is het Braslav-meerengebied de plek voor u. Deze regio herbergt ongeveer 300 meren, ook wel bekend als de “Blauwe Ketting” vanwege hun azuurblauwe water. Elk meer is uniek in grootte, vorm, diepte, flora, fauna en waterhelderheid. De bossen in dit gebied bestaan voornamelijk uit naaldbomen en loofbomen.

U moet het prachtige bosmeer Boginskoe bezoeken. Bezoek ook zeker het Braslav-meer in de zomer, tussen juni en augustus. Tijdens dit seizoen kunnen toeristen een cruise maken op het populaire Drivyaty-meer in Braslav.

Routebeschrijving:

De reis van Minsk naar Braslav duurt ongeveer drie uur en twaalf minuten. Volg de Onafhankelijkheidslaan, Yakub Kolas Square en Lachowski naar М3. Ga verder op М3 en Р3 richting Slabadskaja St. in Braslav. Ga verder op Lenina St.

Nationaal Park Belovezhskaya Pushcha

Dit nationale park in de regio’s Brest en Grodno is een natuurreservaat dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is het laatste overblijfsel van het oerwoud dat ooit over de Europese vlaktes strekte. Hier vindt u verschillende Europese dieren, waaronder de Europese bizon, Konik-paarden, wilde zwijnen en Euraziatische elanden. Het park trekt jaarlijks naar schatting 300.000 bezoekers, en faciliteiten zoals educatieve centra, een natuurmuseum, hotels en cafés zijn gebouwd om zowel lokale als internationale toeristen te verwelkomen. Het is het beste om het nationale park te bezoeken tussen oktober en april, vooral in de winter wanneer er een kerstthema-holidaymuseum is, dat vooral populair is bij kinderen.

Om het dorp Kamenyuki in het nationale park te bezoeken, kunt u uw reis beginnen vanuit Minsk, wat ongeveer drie uur en drieënveertig minuten duurt.

Routebeschrijving:

Rijd op de Dzerzhinsky-laan. Volg de E30/M1 naar Р84 in de regio Brest. Verlaat de E30/M1. Neem Р101, Р85 en Р98 naar Pushchanskaya Street. U bereikt Pushchanskaya in Kamianiuki. Krijtgroeven

De vier krijtgroeven bij Volkovysk worden liefkozend de “Wit-Russische Maldiven” genoemd vanwege het turquoise blauwe water dat zichtbaar is na krijtwinning. Deze groeven, evenals die in Soligorsk en Bereza, strekken zich ongeveer vier kilometer uit en zijn 15 meter diep, waardoor ze een populaire attractie zijn onder toeristen. Aangezien het gebied nog in ontwikkeling is als toeristische attractie, is de infrastructuur rond de groeven nog niet optimaal. Reizigers die van backpacken houden, kunnen hier kamperen en overnachten. De zomermaanden, van juni tot augustus, zijn de beste tijd om de krijtgroeven te bezoeken wanneer het water in de groeven turkoois gekleurde tinten vertoont.

Routebeschrijving:

De reis van Minsk naar de krijtgroeven duurt ongeveer drie uur en tweeënveertig minuten. Rijd op de Dzerzhinsky-laan richting Р1. Ga verder op de E30/M1 naar P2/Р99 in de regio Brest. Verlaat de E30/M1. Volg Р99 naar Sovetskaya Street in Vaŭkavysk.

Mir Castle

Belarus staat ook bekend om zijn oude kastelen, waaronder het Mir Castle in de gelijknamige stad. Dit 16e-eeuwse kasteel is een van de belangrijkste attracties in het land. Het kasteel, een mix van barokke, gotische en renaissance-architectuur, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de weinige overgebleven architectonische monumenten van het Pools-Litouwse Gemenebest.

Maak een wandeling door de Italiaanse bloementuinen en bewonder het uitgestrekte kunstmatige meer op het terrein. Mir Castle is het hele jaar door geopend van 10.00 tot 18.00 uur, zeven dagen per week.

Routebeschrijving:

Als u vertrekt vanuit Minsk, is het ongeveer een uur en acht minuten rijden naar Mir Castle. Neem Dzerzhinsky Avenue. Volg de E30/M1 naar Р64. Verlaat de E30/M1. Ga verder op Р64 naar uw bestemming in Mir.

Nesvizh Castle

Een ander kasteel in Belarus dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is Nesvizh Castle in de stad Niasviž. Dit woonkasteel was eigendom van de Radziwill-familie in de 16e eeuw en bleef dat tot 1939. In de loop der jaren heeft het kasteel verschillende renovaties ondergaan, waarbij verschillende architectuurstijlen zijn tentoongesteld, waaronder barok, rococo, classicisme, neogotiek en modernisme.

Nesvizh Castle wordt beschouwd als het mooiste paleis in Belarus en trekt jaarlijks duizenden bezoekers die de gracieuze tuinen en aangelegde vijvers bewonderen. U kunt het paleis bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur.

Routebeschrijving:

Nesvizh maakt deel uit van de regio Minsk en ligt op ongeveer een uur en dertig minuten rijden van de hoofdstad. Neem Dzerzhinsky Avenue. Volg Р1 en E30/M1 naar P2. Verlaat de E30/M1. Volg vervolgens P2 en P54 naar uw bestemming.

Brest Fortress

Een van de belangrijkste toeristische attracties in Brest, Belarus, is Brest Fortress. Dit historische fort herdenkt het Sovjet-verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en is een symbool van veerkracht. Het herdenkingscomplex in Brest Fortress herbergt een indrukwekkende ster-vormige betonnen zuil en herdenkt de moedige daden van Sovjetsoldaten tegen Duitse aanvallen in 1941.

Brest Fortress staat bekend als de “Heldenburcht” voor de moed die Sovjetsoldaten in die periode hebben getoond. Het complex dient als gedenkplaats voor deze gebeurtenissen. Het is mogelijk om het fort te bezoeken van 9.00 tot 17.00 uur, behalve op maandag, en meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van Brest.

Routebeschrijving:

Vanuit Minsk is het ongeveer 3 uur en 56 minuten rijden naar Brest. Neem Dzerzhinsky Avenue. Voeg samen op E30/M1. Ga verder op E30/M1 naar uw bestemming in Brest.

Kerk van Sts. Boris en Gleb van Kalozha

Voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis is de Kerk van Sts. Boris en Gleb in Grodno, Belarus, een must-see. Deze kerk dateert van vóór 1183 en wordt beschouwd als het oudste bestaande gebouw in de stad. Gebouwd in de Zwarte Russische architectuurstijl, heeft de kerk gevarieerde facetten van polychrome stenen in blauwe, groene of rode tinten. Pelgrims en bezoekers verzamelen zich hier voor diensten en andere religieuze activiteiten. De drukste uren zijn van 9.00 tot 10.00 uur en de piekdagen zijn dinsdag, donderdag en zondag.

Routebeschrijving:

De rit van Minsk naar Grodno duurt ongeveer drie uur en vier minuten. Ga richting M6/Е28 van Prospekt Pobediteley Avenue en MKAD/М9. Ga verder naar Grodno. Neem Belusha Street en ga verder naar Fisherman’s Street.

Nationaal Park Pripyatsky

Gekenmerkt als de Wit-Russische Amazone, biedt het Pripyatsky National Park in de regio Gomel een habitat voor 51 zoogdiersoorten en 250 vogelsoorten. Dit park trekt bezoekers vanwege zijn diverse bossen en moerassen. Voor safari- en fotografie-enthousiastelingen is dit nationale park een ideale bestemming. Ontdek de verschillende toermogelijkheden en bewonder de lokale fauna zoals herten, elanden, wasberen, bevers en, als u geluk heeft, mogelijk lynxen en nertsen.

Geniet van boottochten en visactiviteiten om het aquatische leven in het park te zien. Ook worden hier jachtmogelijkheden aangeboden. Voor de beste kans om bizons, elanden en andere dieren te spotten, kunt u dit nationale park bezoeken tussen september en mei.

Routebeschrijving:

De rit van Minsk naar Pripjatski duurt ongeveer 3 uur en 25 minuten. Reis via Sverdlov Street, Valadzko Street/Volodko Street en Serov Street naar Р23. Ga verder op Р23 tot u Zarana bereikt. Ga naar uw bestemming.

Spoormuseum van Brest

Bij een bezoek aan Brest Fortress mag u het Spoorwegmuseum niet missen. Dit museum, opgericht in 2002, bevindt zich in de buurt van Brest Fortress en toont historische locomotieven die worden gebruikt in films en festivals.

Dit openluchtspoormuseum in Belarus toont stoommachines, retro-passagierswagons en diesel-/elektrische treinen. Bezoekers kunnen hier meer te weten komen over de geschiedenis van het spoorsysteem van Belarus. Het museum is dagelijks geopend, behalve op maandagen, van 11.00 tot 19.00 uur.

Routebeschrijving:

Het Spoorwegmuseum ligt slechts negen minuten rijden ten noorden van Brest Fortress. Ga naar het noorden. Sla rechtsaf naar Heroes of Defense of Brest Fortress Street. Sla linksaf naar Poplavsky Street. Op de rotonde neemt u de 1e afslag naar Street of Brest Divisions. Sla rechtsaf naar Stationsplein. Ga rechtdoor bij de rotonde. U vindt de bestemming aan uw rechterhand.

Etnologisch Museumcomplex Dudutki

Om meer te weten te komen over de traditionele plattelandscultuur van Belarus, moet u het Etnologisch Museumcomplex Dudutki bezoeken. Stap terug in de tijd en ervaar de geschiedenis en folklore van Belarus. Het museum bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder een ambachtelijke binnenplaats met een kaasfabriek die traditionele kazen en bereidingsmethoden demonstreert. Ontdek hoe lokale smeden werken, bewonder het pottenbakken en geniet van de Wit-Russische sauna.

Proef lokale Wit-Russische gerechten in nabijgelegen cafés en verken de stallen, musea met vintage auto’s en pittoreske binnenplaatsen. Het museum is dagelijks geopend, behalve op maandagen, van 10.00 tot 18.00 uur.

Routebeschrijving:

Dudutki ligt op slechts 44 minuten rijden van Minsk. Rijd langs Kozinets Street, Р23, Н 9038 en Н9342. Vergeet niet de benodigde documenten mee te nemen tijdens uw rit.

Belangrijke verkeersregels in Belarus

Als u van plan bent om te rijden in landen zoals Belarus, is het essentieel om vertrouwd te raken met de “Belarusian Driving Rules” om problemen te voorkomen. Sommige regels kunnen u onbekend zijn. Het is nooit prettig om door de politie te worden aangehouden in Belarus, en het tonen van uw rijbewijs is cruciaal in dergelijke gevallen. Als u een internationaal rijbewijs (IDP) heeft, wordt dit vertaald om verificatie mogelijk te maken. Gewoonlijk wordt het vertaald naar het Engels als u een andere moedertaal heeft, maar het is vooral belangrijk om een geldig rijbewijs te hebben.

Het Internationaal Rijbewijs is vastgesteld in het verdrag inzake het wegverkeer en omvat meer dan 150 landen, waaronder de Republiek Belarus. Afhankelijk van uw land van herkomst kan het verkrijgen van een groene kaart met uw Internationaal Rijbewijs eenvoudig zijn. De politie in Belarus is misschien niet zo toegeeflijk als die in andere landen, maar zij begrijpen de regels met betrekking tot buitenlandse bestuurders.