Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Barbados

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Populaire bestemmingen in Barbados

Het wordt sterk aanbevolen om een auto te huren in plaats van openbaar vervoer te gebruiken in Barbados. Het openbaar vervoer kan schaars zijn, vooral in landelijke gebieden, en u wilt niet de kans missen om Barbados te verkennen met uw eigen auto! Het is eenvoudig om een autoverhuurbedrijf te vinden zodra u bent geland. Zorg ervoor dat u al uw reisdocumenten bij u heeft, inclusief een geldig Internationaal Rijbewijs.

Bij aankomst zullen ze vragen naar uw land van herkomst en natuurlijk uw rijbewijs. Ze kunnen ook informatie vragen over uw verblijfsduur of hoelang u van plan bent de auto te huren. Om een Internationaal Rijbewijs te kunnen verkrijgen, moet u eerst een aanvraagformulier invullen.

Eenmaal ter plaatse, zult u merken dat veel mensen in een motorvoertuig rijden zonder rijbewijs. Er is geen medische verklaring nodig om een Internationaal Rijbewijs te verkrijgen, maar u moet minimaal 16 jaar oud zijn om te mogen rijden. Als u een geldig Internationaal Rijbewijs heeft, kunt u eenvoudig een aanvraag indienen voor een bezoekersrijbewijs.

Verkenning van Bridgetown

Uw verkenning van Barbados kan beginnen in de hoofdstad Bridgetown. Dit 38 km2 grote stadscentrum biedt een perfecte mix van Bajan-cultuur en zaken.

Wat is de beste en slechtste periode om Bridgetown te bezoeken?

Alle attracties en activiteiten in Bridgetown zijn het hele jaar door geopend en toegankelijk. Als u de meest feestelijke sfeer van Barbados wilt ervaren, is de beste tijd om te bezoeken tijdens het Crop Over Festival. Dit driedaagse festival, ook bekend als het carnavalsseizoen, trekt mensen van over de hele wereld naar Barbados.

Wat kunt u doen in Bridgetown?

Als u op zoek bent naar Bajan-souvenirs, dan heeft Bridgetown tal van spannende aangepaste winkels en restaurants. Een bezoek aan de Cheapside Street Market op Cheapside Road voor het meest verse fruit in het Caribisch gebied is een aanrader. Op de markt vindt u ook kraampjes die tassen, hoeden, kleding en andere unieke items verkopen.

Na een dag winkelen kunt u ontspannen op de Richard Haynes Boardwalk. Deze 1,6 kilometer lange promenade tussen Accra Beach en Camelot biedt een prachtig romantisch uitzicht op de zuidkust.

Wat maakt Bridgetown zo bijzonder?

Bridgetown is niet alleen de hoofdstad van Barbados, maar het historische centrum is ook erkend als UNESCO-werelderfgoed in 2012. Als u van oude architectuur houdt, is een bezoek aan het centrum van Bridgetown een must.

De stad is het hele jaar door gastheer van verschillende festivals in Barbados en fungeert als aanloophaven voor de meeste cruiseschepen. Verwacht dus drukte in dit bruisende deel van Barbados.

Hoe bereikt u Bridgetown?

Aangezien Bridgetown de hoofdstad van Barbados is, is er voldoende openbaar vervoer beschikbaar. Alternatief kiezen sommige bezoekers ervoor om te wandelen. Maar waarom wandelen of de moeite nemen met het openbaar vervoer als u voor een betaalbare prijs een auto kunt huren? Alles wat u nodig heeft, is uw eigen rijbewijs en een Internationaal Rijbewijs in Barbados om een bezoekersrijbewijs aan te vragen.

Harrison’s Point Vuurtoren

De vuurtoren bij Harrison’s Point, gelegen op het noordwestelijke punt van Barbados, ongeveer 28,6 km ten noorden van Bridgetown, werd halverwege de jaren twintig gebouwd en wordt beschouwd als een van de vier historische vuurtorens in Barbados.

Wat is de ideale tijd om Harrison’s Point Lighthouse te bezoeken?

De beste tijd om een vuurtoren te bezoeken is overdag. De vuurtoren van Harrison bevindt zich in een uitgestrekt, ongerept gebied van Saint Lucy. Bezoekers kunnen de toren beklimmen en genieten van een prachtig 360-graden uitzicht van het hele noordwesten van Barbados.

Husband’s Road is echter onverhard en vanwege de smalle breedte aarzelen veel reizigers om verder te gaan. Daarom is het raadzaam om de vuurtoren niet te bezoeken bij regenachtig weer, vooral als u niet gewend bent aan de rechterkant van Barbados voor auto’s.

Welke activiteiten zijn er beschikbaar bij de vuurtoren?

De vuurtoren staat open voor toeristen om naar de top te gaan. Voor liefhebbers van landschapsfotografie is Harrison’s Point Lighthouse een uitstekende locatie om foto’s te maken, en ook een favoriete plek voor drone-opnames.

Is de vuurtoren met de auto bereikbaar?

De vuurtoren ligt op ongeveer 35 minuten rijden van Bridgetown en is bereikbaar via Husband’s Road.

Animal Flower Cave

Als u Harrison’s Point Lighthouse bezoekt, is een uitstapje naar Animal Flower Cave in dezelfde gemeente van Saint Lucy de moeite waard.

Wat is de beste tijd om Animal Flower Cave te bezoeken?

Bezoek Animal Flower Cave tijdens de wintermaanden en misschien heeft u geluk om bultruggen te spotten. Dit is een belangrijke reden waarom bezoekers naar deze locatie komen. Er worden regelmatig rondleidingen aangeboden door de grot, die elke 15 minuten vertrekken, en het terrein kan glad zijn, dus wees voorzichtig.

Na de tour kunt u ontspannen in het nabijgelegen Animal Flower Cave Restaurant, dat op een klif met uitzicht op de Atlantische Oceaan ligt.

Welke activiteiten zijn beschikbaar bij Animal Flower Cave?

De grot is vernoemd naar de bloemachtige organismen die er groeien. Naast een uitkijkpunt voor bultruggen, heeft de site een restaurant voor gasten die willen dineren, evenals een speeltuin voor kinderen.

Zwemmen in de grot is ook mogelijk, aangezien enorme golven de grot regelmatig vullen en zorgen voor schoon water.

Is de grot bereikbaar met de auto?

De grot ligt op ongeveer 12 minuten rijden van de vuurtoren en op ongeveer 40 minuten rijden van Bridgetown.

Vergeet niet om uw Internationale Rijbewijs en eigen rijbewijs mee te nemen en controleer of u een Internationaal Rijbewijs nodig heeft op alle locaties in Barbados.

Paynes Bay Beach

Ervaar een onvergetelijke zonsondergang tussen torenhoge palmbomen. Paynes Bay Beach ligt op slechts 12 minuten rijden ten noorden van Bridgetown.

Wanneer is de beste tijd om Paynes Bay Beach te bezoeken?

Het is het beste om het gebied te bezoeken tijdens de droge wintermaanden (januari tot april). Hoewel de temperaturen op het strand behoorlijk koel kunnen zijn, vooral laat in de middag, zal de warmte van de zon u comfort bieden.

Welke activiteiten zijn beschikbaar op Paynes Bay Beach?

Het strand trekt veel zwemmers vanwege het kalme, helderblauwe water. Tijdens het zwemmen kunt u zelfs schildpadden en roggen spotten! Aan het strand zijn ook verschillende loungeplekken te vinden waar bezoekers kunnen ontspannen, een glas wijn kunnen drinken en kunnen dineren.

Als u de omgeving wilt verkennen, zijn er nabijgelegen cadeauwinkels en boerenmarkten waar de lokale bevolking en soms zelfs beroemdheden regelmatig worden gezien.

Barbados Wildlife Reserve

Als dierenliefhebber zult u zeker genieten van het 4 hectare grote mahonie-beschutte Barbados Wildlife Reserve. Ontdek dit reservaat en leer meer over de dieren.

Wanneer is de beste tijd om het Barbados Wildlife Reserve te bezoeken?

Het reservaat is overdag geopend, zeven dagen per week, en u kunt het het hele jaar door bezoeken. De paden zijn geplaveid en goed onderhouden, zelfs bij regenachtig weer.

Welke activiteiten zijn beschikbaar in het Barbados Wildlife Reserve?

Als u de groene apen wilt zien, bezoek dan het reservaat tussen 14:00 en 15:00 uur, wanneer ze gevoerd worden.

Wat maakt het Barbados Wildlife Reserve uniek?

Naast de verscheidenheid aan reptielen, vogels en zoogdieren die vrij in het reservaat rondlopen, herbergt de site ook het in 1982 opgerichte Barbados Primate Research Center. Hier wordt gewerkt aan de bescherming en het behoud van de groene aap.

Is het reservaat met de auto bereikbaar?

Het reserve ligt in de buurt van de grens van Saint Peter en Andrew, op ongeveer 18,1 km van Bridgetown. Het duurt ongeveer 28 minuten om van Bridgetown naar het reservaat te rijden.

Mount Gay Distilleerderij

Mount Gay, gelegen in de gemeente S. Lucy, is de originele maker van de wereldberoemde Barbadiaanse Rum. Hoewel er ook een bezoekerscentrum in Bridgetown is, is de landelijke distilleerderij de meest authentieke ervaring.

Waarom staat Mount Gay bekend en welke activiteiten zijn beschikbaar in de omgeving?

Opgericht in 1703, is Mount Gay ‘s werelds oudste rumstokerij. Bezoek de distilleerderij en leer alles over het verfijnde proces achter de beroemde Mount Gay Rum. Naast een smaakervaring biedt dit 280 hectare grote landgoed een overvloed aan erfgoed en methoden voor het maken van rum die u zelf kunt ervaren.

Er worden rondleidingen aangeboden door de plantage, bronnen, fermentatie- en distilleerhuizen, evenals de obligaties. Ook kunt u genieten van een rumproeverij met de kenmerkende cocktails van de distilleerderij.

Is Mount Gay met de auto bereikbaar?

Vanuit Bridgetown duurt het ongeveer 32 minuten om de Mount Gay-distilleerderij te bereiken.

U kunt proeven zoveel rum als u wilt, maar onthoud dat verantwoord rijden essentieel is. Bezoek Barbados voorbereid met een Barbados-rijroute om alle bestemmingen en activiteiten binnen uw tijdslimiet te kunnen ervaren. Er zijn verschillende rijroutes voor voertuigen die elk deel van Barbados verkennen. Door zorgvuldige planning maximaliseert u uw verblijf op het eiland.

Belangrijkste verkeersregels

Vóór 2011 was autorijden in Barbados een grotere uitdaging vanwege ruige wegen en gebrek aan straatverlichting. Dankzij proactieve maatregelen van de overheid is rijden in Barbados tegenwoordig een populaire activiteit, zelfs onder lokale bewoners.

Het gunstigste rijweer in Barbados valt tussen januari en april, wanneer de wegen niet doorweekt zijn van regen. Desondanks is het rijden in het land het hele jaar door goed te doen, zolang u zich houdt aan de lokale verkeersregels, zoals aanbevolen door de rijautoriteit van Barbados.

Waarom zijn kennis van deze regels belangrijk?

Autorijden in Barbados is anders dan bijvoorbeeld in Nederland. Veel mensen denken ten onrechte dat Barbados overal landelijk is, waardoor ze geneigd zijn aan de verkeerde kant van de weg te rijden. Daarnaast zijn de drink- en rijwetten van Barbados van toepassing, ondanks dat rum een populaire drank is.

Rijden aan de linkerkant van de weg

Een veelgestelde vraag onder buitenlandse chauffeurs is: “Rijdt u in Barbados links of rechts?” Het antwoord blijft links. Buitenlandse chauffeurs die gewend zijn aan rechts rijden, overwegen soms om extra training te volgen bij aankomst.

Een bezoekersrijbewijs aanvragen

Als u van plan bent om in Barbados te rijden, heeft u een lokaal rijbewijs nodig. Hiervoor moet u een internationaal rijbewijs hebben. Bij de aanvraag van het lokale rijbewijs wordt uw internationale rijbewijs gevraagd. Dit dient als vertaling van uw eigen rijbewijs en vereenvoudigt het aanvraagproces.

Bij aankomst kunt u een Internationaal Rijbewijs aanvragen. De kantoren van Barbados zijn doorgaans geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 15:30 uur. Dit geldt ook voor de kantoren van de Licensing Authority van Barbados, waar u een bezoekersrijbewijs kunt aanvragen.

Om de rompslomp van fysieke afspraken te vermijden, kunt u online een Internationaal Rijbewijs aanvragen bij International Travel Permits (ITP) en binnen ongeveer twee uur bevestiging ontvangen. Standaard levering duurt ongeveer 7-10 werkdagen. Voor spoedverzending bieden we wereldwijde expreslevering aan.

Met uw internationale rijbewijs organiseert Barbados regelmatig tests voor het verkrijgen van een bezoekersrijbewijs. U kunt informatie inwinnen bij verschillende kantoren van de Licensing Authority op het eiland.

Gebruik van rijhandsignalen

Als uw auto geen signaleringsysteem heeft, kunt u de Barbados rijhandsignalen gebruiken om andere bestuurders te waarschuwen.

Volg altijd verkeersborden

Bij het plannen van uw route in Barbados ziet u dat bijna elk gebied van het eiland toeristische attracties heeft, inclusief de centrale regio’s. Er bestaat geen perfecte rijroute op Barbados, dus u zult overal verkeersborden vinden.

De verkeersborden in Barbados voldoen aan internationale normen. U kunt het Barbados Highway Code Booklet aanschaffen bij alle kantoren van de Licensing Authority als u deze wilt raadplegen. Dit is handig voor nieuwe bestuurders die niet gewend zijn om aan de linkerkant van de weg te rijden.

Houd u aan de drink- en rijwetten van Barbados

Rijden onder invloed van alcohol is niet toegestaan in Barbados. Naast het onveilige rijweer tijdens regenachtige maanden is rijden onder invloed een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen.

De voorgeschreven limieten voor alcohol in Barbados zijn als volgt:

  • 35 microgram in 100 milliliter adem
  • 80 milligram in 100 milliliter bloed
  • 107 milligram in 100 milliliter urine

Overtreders worden bestraft met een boete van 5.000 USD of twee jaar gevangenisstraf voor de eerste keer, en bij herhaling kan de boete oplopen tot 10.000 USD of vijf jaar gevangenisstraf. Ken dus alle rijregels van Barbados om geen ongewenste aandacht te trekken tijdens het rijden in Barbados.