Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Bangladesh

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Hoe verleng je je internationaal rijbewijs in Bangladesh?

Verleng je internationale rijbewijs via de officiële ITP-website. Volg de procedure zoals bij je eerste aanvraag en maak gebruik van de tarieven aangeboden door ITP. Je hebt de keuze uit een geldigheid van één tot drie jaar voor je IRB, met prijzen vanaf $ 25 voor een jaar.

Controleer zorgvuldig de details, met name je contactnummer op het aanvraagformulier, om vertragingen te voorkomen. Zodra onze klantenservice bevestigt dat je fysieke IRB is verzonden, kan je de verzending volgen.

Is een lokaal rijbewijs geldig in Bangladesh?

Toeristen, inclusief Amerikaanse staatsburgers, hebben een IRB nodig om legaal te rijden in Bangladesh. Hoewel je nationale rijbewijs bruikbaar is, dient het ondersteund te worden met een internationaal rijbewijs. Zorg ervoor dat je altijd zowel je IRB als je lokale rijbewijs bij je hebt om boetes te vermijden.

Vervangt een IRB een lokaal rijbewijs?

Je internationaal rijbewijs is supplementair aan je lokale rijbewijs en geen vervanging ervan. Het is vereist dat autoriteiten beide documenten controleren tijdens het rijden door het land.

Wie kan een IRB aanvragen?

Iedereen met een geldig lokaal rijbewijs die in Bangladesh wil rijden kan een IRB aanvragen. Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn. Het aanvraagproces is eenvoudig via onze website. Ontdek de stappen voor het verkrijgen van een internationaal rijbewijs in Bangladesh.

Een IRB kan op elk moment worden aangevraagd in Bangladesh. Na indiening duurt het maximaal 2 uur voordat je aanvraag in behandeling wordt genomen. Bij goedkeuring wordt je fysieke IRB onmiddellijk verzonden. Zorg ervoor dat je correcte gegevens invoert, twee pasfoto’s bijvoegt, je creditcardgegevens verstrekt en klaar bent om te gaan.

Wat te doen bij verlies van je IRB?

Rijden zonder IRB is illegaal. Bij verlies dien je direct een vervanging aan te vragen. De vervanging is gratis, en je betaalt enkel voor verzendkosten. Controleer de verzendgegevens zorgvuldig om vertragingen te voorkomen en je rit in het land niet te vertragen.

Kan ik mijn IRB gebruiken in andere landen na Bangladesh?

Ja, je IRB, uitgegeven door ons, is geldig in meer dan 150 landen. Zorg er wel voor dat het niet is verlopen voordat je het in andere landen gebruikt. Een geldig lokaal rijbewijs is ook vereist om legaal in het buitenland te rijden. Bezoek internationaldriversassociation.com voor meer informatie over het verkrijgen van een internationaal rijbewijs in Bangladesh.

Welke landen erkennen een IRB?

Meer dan 150 landen wereldwijd erkennen een IRB, waaronder:

 • VS
 • Australië
 • Canada
 • Japan
 • Armenië
 • Ierland
 • Finland
 • Singapore
 • Thailand
 • Pakistan
 • en meer.

Belangrijkste verkeersregels

Voordat je vertrekt, zorg ervoor dat je de benodigde wettelijke documenten bezit om legaal te rijden in Bangladesh. Toeristen hebben een internationaal rijbewijs nodig in het land.

Naast het hebben van de juiste documenten, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de verkeersregels in Bangladesh. Door deze regels te volgen, voorkom je problemen met de autoriteiten en geniet je van een zorgeloze reis.

Vergeet niet de benodigde documenten mee te nemen

Zorg ervoor dat je altijd je lokale en internationale rijbewijs, paspoort en andere autogerelateerde documenten bij je hebt. Controles kunnen op elk moment plaatsvinden, dus het is essentieel om te voldoen aan alle wetten van het land.

Rijden onder invloed en gebruik van drugs is verboden

Alcoholgebruik tijdens het rijden is streng verboden en er geldt een nultolerantie. Hoewel drinken is toegestaan in het land, is rijden onder invloed verboden en kan leiden tot ernstige ongelukken.

Handhaven van de snelheidslimieten

Respecteer de snelheidslimieten om boetes te voorkomen. Limieten variëren per locatie, bijvoorbeeld 80 km/u op snelwegen, 30 km/u in steden en 25 km/u op het platteland. Een snelheidsovertreding kan resulteren in een boete vanaf TK10000 (ongeveer $ 120).

Altijd de veiligheidsgordel dragen

Het dragen van je veiligheidsgordel is verplicht voor zowel de bestuurder als passagiers. Gordels verminderen de impact van een ongeval en dragen bij aan de veiligheid.

Aandacht voor verkeersborden

Verkeersborden bieden essentiële informatie tijdens het rijden. Blijf alert en let op de borden om veilig te navigeren op de wegen.

Geen telefoongebruik tijdens het rijden

Afleiding door mobiel gebruik tijdens het rijden kan leiden tot ongelukken. Gebruik je telefoon alleen als het veilig is om te stoppen aan de kant van de weg.

Rijden met een geldig rijbewijs

Rijden met een verlopen rijbewijs is illegaal. Zorg ervoor dat beide documenten geldig zijn om wettelijk te rijden.

Topbestemmingen in Bangladesh

Verken eersteklas toeristische bestemmingen die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan in Bangladesh. Elke attractie biedt een unieke en levendige ervaring om te ontdekken.

Shat Gombuj Masjido

Shat Gombuj Masjid, een UNESCO-werelderfgoed en religieus architecturaal meesterwerk, is een must-see. De unieke architectuur met tachtig koepels en zestig pilaren trekt toeristen van over de hele wereld aan. Ontdek het kleine museum met wereldwijde artefacten binnenin. Toegang is TK200 (ongeveer $ 3), en de beste bezoektijd is tussen november en maart.

Bevrijdings Oorlogsmuseum

Leer de geschiedenis van het land kennen door een bezoek aan het Liberation War Museum. Ontdek de tentoonstellingen in zes galerijen die tonen hoe het land werd gevormd. Het museum is behalve op zondagen dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, met een toegangsprijs van ongeveer TK 100.

Paharpur Bihar

Paharpur Bihar, ook wel Sompur Mahabihar genoemd, is een bekende toeristische bestemming in Bangladesh vanwege de boeddhistische ruïnes. Bezoek het UNESCO-werelderfgoed om zijn architectonische pracht te bewonderen en leer over de historische betekenis ervan. De toegangsprijs bedraagt TK200, en de ideale bezoektijd is tussen oktober en maart.

Cox’s Bazar

Cox’s Bazar, ‘s werelds langste strand, biedt een ontspannende sfeer en gouden zandstranden. Geniet van zonnebaden, zwemmen en wandelen langs de kust. De beste tijd om het strand te bezoeken is in maart, november en december vanwege het aangename weer.

De Sundarbans

De Sundarbans, ‘s werelds grootste mangrovebos en het thuis van de Royal Bengal Tiger, is een onmisbare bestemming. Bezoek tussen september en maart voor aangename temperaturen en om wildlife te spotten. De toegangsprijs voor buitenlanders is ongeveer TK200.