Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Bali

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Essentiële Rijregels voor Autorijden op Bali

Ontdek de unieke en uitdagende ervaring van autorijden op Bali met deze belangrijke rijregels:

 • Rijden aan de Linkerkant: Net als in andere delen van Indonesië, rijden chauffeurs op Bali aan de linkerkant van de weg.
 • Minimumleeftijd en Autoverhuur: De minimale leeftijd voor autorijden en autoverhuur is 18 jaar.
 • Snelheidslimieten: Respecteer de snelheidslimieten voor veiligheid: 50 km/u in stedelijke gebieden, 80 km/u op landelijke wegen en 100 km/u op snelwegen.
 • Alcoholgebruik: Momenteel zijn er geen specifieke regels met betrekking tot alcoholpromillage tijdens autorijden in Bali.

Bali, doordrenkt met idyllische stranden en spirituele verjonging, biedt een breed scala aan ervaringen voor avontuurlijke reizigers. Van heilige tempels tot UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals de Tegalalang rijstterrassen en het fascinerende Nusa Penida, Bali is perfect om te verkennen via een roadtrip. Ontdek de adembenemende landschappen en dompel jezelf onder in de diverse activiteiten die dit Indonesische paradijs tot een geliefde bestemming maken.

Veelgestelde Vragen over Internationale Rijbewijzen voor Bali

Benieuwd naar de vereisten voor rijden op Bali? Hier zijn de antwoorden op enkele veelgestelde vragen:

 • Is een internationaal rijbewijs nodig voor rijden op Bali? Ja, een Internationaal Rijbewijs (IRB) is noodzakelijk voor autorijden op Bali. Het IRB fungeert als een meertalige vertaling van uw nationale rijbewijs, essentieel voor effectieve communicatie met lokale autoriteiten. Het is strikt afgedwongen om de verkeersveiligheid te waarborgen.
 • Vervangt het IRB mijn nationale rijbewijs? Nee, het IRB vervangt uw nationale rijbewijs niet, maar dient als aanvullend document voor vertaling. Voor een verblijf langer dan drie maanden op Bali is een Indonesisch rijbewijs vereist, verkrijgbaar via een proces van schriftelijke, medische en praktische tests, samen met een KITAS (tijdelijke verblijfsvergunning).
 • Hoe verkrijg ik een internationaal rijbewijs voor Bali? Het aanvragen van een IRB voor Bali is eenvoudig via de website van International Travel Permits:
 1. Ga naar de website van International Travel Permits en klik op ‘Start mijn aanvraag’.
 2. Vul het aanvraagformulier in met uw gegevens.
 3. Voeg een kopie van uw geldige rijbewijs en een pasfoto toe.
 4. Betaal de vereiste kosten voor het internationale rijbewijs.

Zorg ervoor dat u deze stappen volgt om zonder gedoe en met volledige naleving van de regels op Bali te rijden.

Essentiële Rijregels op Bali voor Veilig en Zorgeloos Autorijden

Ontdek de belangrijkste rijregels voor een veilige reis over de wegen van Bali.

 • Rijstrookgebruik: Net als in de rest van Indonesië rijden we op Bali aan de linkerkant van de weg. Voor chauffeurs uit rechtsrijdende landen vergt dit mogelijk enige aanpassing.
 • Snelheidslimieten: Respecteer de snelheidslimieten voor een veilige rit. In stedelijke gebieden geldt een maximumsnelheid van 50 km/u, op landelijke wegen 80 km/u, en op snelwegen 100 km/u.
 • Helmgebruik voor motorfietsen: Het dragen van een helm is verplicht voor alle motorrijders. De handhaving van deze regel is strikt en het niet naleven ervan kan leiden tot boetes.
 • Alcohol en autorijden: De wettelijke limiet voor alcoholpromillage (BAC) op Bali is 0,05%. Rijden onder invloed is een ernstig misdrijf dat kan resulteren in boetes en gevangenisstraf.
 • Verkeersomstandigheden: Wees voorbereid op drukte op de wegen, vooral in toeristische gebieden zoals Kuta, Seminyak en Ubud. Files en motorfietsen die zich door het verkeer slingeren kunnen uitdagingen vormen voor buitenlandse bestuurders.
 • Parkeren: In drukke gebieden kunnen parkeerplaatsen beperkt zijn. Het gebruik van betaalde parkeerterreinen wordt aanbevolen om problemen met illegaal parkeren te voorkomen.
 • Nachtelijk rijden: Vanwege slechte verlichting op sommige wegen is het over het algemeen veiliger om ‘s nachts niet te rijden, vooral in minder bevolkte gebieden.
 • Verzekering: Zorg ervoor dat uw reisverzekering rijgerelateerde incidenten dekt. Overweeg aanvullende verzekeringen van verhuurbedrijven voor extra bescherming.
 • Wees voorzichtig met dieren: In landelijke gebieden kunnen dieren zoals honden, kippen of koeien op de weg komen. Rijd voorzichtig om ongelukken te voorkomen.

Ontdek de betoverende attracties van Bali terwijl je veilig en zorgeloos rijdt. Met een internationaal rijbewijs kun je dit prachtige Indonesische eiland op je eigen tempo verkennen, van adembenemende tempels tot idyllische stranden en weelderige rijstterrassen. Ga op avontuur en beleef Bali op jouw manier!