Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Australië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Bent u gereed voor een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en stedelijke belevingen? Australië, het land down under, biedt ongerepte stranden, de mogelijkheid om unieke wilde dieren te ontmoeten – en ja, een bruisend stadse leven!

Hoewel Australië over een handig openbaar vervoerssysteem beschikt, is het huren van een auto in Australië de beste manier om het uitgestrekte landschap van het land te verkennen. Van de ruige pracht van de Great Ocean Road tot de betoverende woestijnen van het Rode Centrum: u kunt gemakkelijk van de stedelijke gebieden naar de outback gaan.

Met dat gezegd zijnde, zijn wij hier om u te begeleiden bij de voorbereiding van uw Australische avontuur.

Heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig in Australië?

Ja, met name voor toeristen is het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs (IRB) essentieel als u van plan bent om te rijden in West-Australië (Perth) of andere regio’s in Zuid-Australië, zoals Victoria en New South Wales.

Dit belangrijke document zorgt voor een soepele en probleemloze reis door de controleposten. Australië houdt zich aan de Conventie van Genève van 1949 voor de erkenning van vluchtelingen. Als uw IRB is uitgegeven overeenkomstig het formaat van het Verdrag van Genève van 1949, mag u ook in Japan rijden.

Online aanvraag voor een Internationaal Rijbewijs in Australië

Om een Internationaal Rijbewijs te verkrijgen voor Australië, kunt u eenvoudig online een aanvraag indienen via International Travel Permits. Het IRB is een Engelse vertaling van uw originele nationale rijbewijs.

Indien uw IRB verloopt terwijl u in Australië bent, kunt u dit makkelijk vernieuwen door te voldoen aan de exacte eisen voor een Internationaal Rijbewijs. Evenzo kunt u, indien u uw IRB verliest, de procedure starten om een vervanging te verkrijgen.

De online aanvraag voor een Internationaal Rijbewijs in Australië is efficiënt en betrouwbare websites zoals de onze kunnen het proces en de internationale verzending vergemakkelijken. Gewoonlijk ontvangt u de digitale kopie van uw IRB binnen een dag. Voor een kleine vergoeding kunt u kiezen voor een snelle verwerking en deze binnen slechts 6 uur ontvangen.

IRB van de Australian Automobile Association (AAA)

Indien u meer informatie nodig heeft over het verkrijgen van een Internationaal Rijbewijs, is de Australian Automobile Association (AAA) een waardevolle bron. Hoewel een Australisch rijbewijs niet vereist is, dient u wel een aanvraagformulier voor een IRB in te vullen, een pasfoto in te dienen en een geldig rijbewijs uit uw eigen land te overleggen.

Het IRB is een jaar geldig vanaf de uitgiftedatum en kan doorgaans worden verkregen bij Australische postkantoren. Het is tevens aangeraden om bekend te raken met de lokale verkeersregels, vooral het links rijden, wat verschilt van veel andere landen.

Belangrijke verkeersregels in Australië

Er zijn talloze manieren om Australië te verkennen, maar voor avonturiers is een autoreis de ultieme keuze! Roadtrips zijn leuk met een vriend, partner of familie, maar solo rijden kan ook een avontuur op zich zijn. Ongeacht de situatie, autorijden is een fantastische manier om Australië te ontdekken. Hier volgt een lijst met tips voor autorijden in Australië als bezoeker.

Links rijden

In Australië is de bestuurdersstoel rechts gepositioneerd, dus u rijdt aan de linkerkant van de weg. Wees u ervan bewust dat tegemoetkomend verkeer van uw rechterschouder nadert.

Respecteer de Uiterste Rechterrijstrook

Wanneer u op wegen met twee of meer rijstroken rijdt, wordt van langzamere voertuigen verwacht dat ze zich aan de meest linker rijstrook houden. De rechter rijstroken zijn bedoeld voor inhalen.

Snelheidslimieten naleven

Snelheidslimieten in Australië variëren naargelang het type weg. In stedelijke gebieden ligt de limiet gewoonlijk tussen de 50 en 60 kilometer per uur. Op plattelands- en snelwegen liggen de limieten gewoonlijk tussen de 100 en 110 km/u.

Geen alcohol en rijden

In Australië gelden strenge regels met betrekking tot rijden onder invloed. Het is verboden om te rijden wanneer uw alcoholpromillage boven 0,5% ligt. Indien betrapt, kan dit leiden tot intrekking van uw buitenlandse rijbewijs en de nietigverklaring van uw Internationaal Rijbewijs (IRB).

Beperkingen voor U-bochten

Over het algemeen is het maken van een U-bocht op een kruispunt illegaal, tenzij anders aangegeven. Victoria en het Australian Capital Territory staan echter U-bochten toe. Om de lokale voorschriften te respecteren, dient u zich te conformeren aan de verkeersnormen die door Australische bestuurders worden gevolgd.

Brandstofplanning

Terwijl grote stedelijke gebieden gemakkelijk toegankelijke tankstations hebben, kunnen landelijke gebieden beperkte opties bieden, waarbij sommige ‘s avonds, ’s ochtends vroeg en zelfs op zondagen gesloten zijn. Plan uw stops bij tankstations dienovereenkomstig om onverwachte problemen te voorkomen.

Noodcontacten

In noodgevallen is het Australische alarmnummer 000. Bij een ongeval met gewonden of dodelijke slachtoffers, neem contact op met de politie. Voor pechhulp bij voertuigen kunt u zich wenden tot een pechhulpdienst. Houd er rekening mee dat elk Australisch staat en territorium verschillende diensten kan hebben.

Rotonde-etiquette

Volg de klok bij het naderen van rotondes en geef voorrang aan voertuigen van rechts. Wees voorzichtig en alert bij het oprijden van rotondes, aangezien sommige bestuurders mogelijk geen voorrang verlenen.

Topbestemmingen in Australië

Met zijn uitgestrekte landschap biedt Australië een overvloed aan natuurlijke wonderen en bruisende steden, waaronder negentien Werelderfgoedlocaties. Het plannen van uw reisroute kan overweldigend lijken, maar u kunt starten met de beste plekken om te bezoeken in Australië, inclusief de belangrijkste bezienswaardigheden.

Sydney

Modern, kosmopolitisch en verfijnd: Sydney is een must wanneer u Australië verkent. Met stranden en de Blue Mountains binnen handbereik trekt deze havenstad liefhebbers van buitenactiviteiten.

Wanneer is de beste tijd om Sydney te verkennen? Overweeg een bezoek tussen september en november of van maart tot mei voor aangename temperaturen en minder drukte. Dit kan ook budgetvriendelijker zijn. Vermijd de periode van half december tot begin maart vanwege schoolvakanties, wat resulteert in duurdere accommodaties en drukke stranden.

Hoogtepunten van Sydney omvatten het iconische Sydney Opera House en de indrukwekkende Harbour Bridge. Sydney’s roem ligt in het wereldberoemde Sydney Opera House, een architectonisch meesterwerk uit de 20e eeuw, en zijn cruciale rol als eerste aanlegplaats voor de eerste kolonisten van Australië. Verken ook de historische wijk The Rocks, ontspan op Bondi Beach of vaar door de haven van Sydney. Vergeet niet te genieten van de beroemde eet- en winkelmogelijkheden van de stad.

Uluru

Uluru, gelegen in het hart van het Rode Centrum van Australië, is een betoverend natuurwonder en een heilige plaats voor inheemse Australiërs. Uluru torent 350 meter boven de woestijnvlakte uit en is 2831 meter boven zeeniveau. Door zijn ovale vorm en veranderende kleuren is het bij zonsondergang bijzonder imposant.

Wanneer is de beste tijd om Uluru te bezoeken? Tussen mei en september vanwege het aangename weer en de levendige kleuren. Vermijd de hete zomermaanden van december tot februari wanneer de temperaturen overdag ondraaglijk zijn.

Aanschouw hoe Uluru van kleur verandert bij zonsondergang, neem deel aan rondleidingen onder begeleiding van inheemse gidsen of wandel rondom deze monoliet. Beleef een ‘Sounds of Silence’-diner boven op een rode duin in de woestijn, met sprankelende wijnen en een panoramisch uitzicht. Geniet van wandeltochten, kamelentochten en zelfgeleide excursies rondom Uluru. Dit monument, voorheen bekend als Ayers Rock, trekt bezoekers van over de hele wereld vanwege zijn rijke culturele en natuurlijke betekenis.

Het Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef is ‘s werelds grootste koraalrif, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en een van de zeven natuurwonderen. Het trekt jaarlijks twee miljoen bezoekers en draagt aanzienlijk bij aan de Australische economie. Dit uitzonderlijke mariene ecosysteem bestaat uit meer dan 2.900 riffen en 900 eilanden en strekt zich uit over 2.300 kilometer.

Wanneer is de beste tijd om het Great Barrier Reef te bezoeken? Tussen juni en oktober vanwege het heldere water, perfect om te duiken. De periode tussen november en mei, gekenmerkt door regenval en kwallen, kunt u beter mijden.

Verken het Great Barrier Reef via cruises, duiken, snorkelen of boottochten met een glazen bodem. De bekendheid van het rif ligt in het feit dat het ‘s werelds grootste levende structuur is (zichtbaar vanuit de ruimte) en een toevluchtsoord voor het zeeleven. Ontdek dit natuurwonder en aanschouw meer dan 1.500 vissoorten, 3.000 weekdiersoorten en diverse zeedieren.

Verkrijg een IRB om Australië te ontdekken

Australië biedt een scala aan ervaringen die zowel het verleden als de toekomst weerspiegelen, van adembenemende landschappen tot bruisende steden.

Terwijl u de drukke steden, ongerepte kusten en afgelegen wildernis verkent, onthult u de natuurwonderen en het rijke erfgoed die van Australië een bestemming maken die u niet mag missen.

Dus, haal uw Internationaal Rijbewijs, huur een auto en boek uw vlucht, want een avontuurlijke roadtrip in Australië wacht op u!