Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Armenië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een internationaal rijbewijs krijgen in Armenië?

Er zijn twee opties om een Internationaal Rijbewijs (IRB) te verkrijgen in Armenië: persoonlijk naar aangewezen kantoorlocaties gaan of de aanvraag online afhandelen. Als u kiest om persoonlijk naar het kantoor te gaan, kunt u de locatie van het internationaal rijbewijs in het Armeense afgiftekantoor vinden.

Is het mogelijk om online een internationaal rijbewijs te verkrijgen in Armenië?

Ja, u kunt uw IRB online aanvragen, vooral voor een snellere verwerking van uw documenten. Bezoek de website van International Travel Permits en vraag uw internationaal rijbewijs in Armenië aan om het naar uw tijdelijke verblijfadres of rechtstreeks naar uw huisadres te laten sturen.

De vereisten zijn als volgt:

 • Geldig rijbewijs uitgegeven door de overheid
 • Paspoortformaat foto van uzelf
 • Paspoortkopie (indien nodig)

Wat te doen als uw IRB is verlopen?

Eeen IRB is meestal één tot drie jaar geldig. Na het verlopen van uw internationale rijbewijs is verlenging niet mogelijk. Om een nieuw rijbewijs te verkrijgen, moet u het aanvraagproces opnieuw doorlopen. U kunt dit online doen via International Travel Permits.

Welke landen accepteren wereldwijd een internationaal rijbewijs?

Meer dan 150 landen wereldwijd erkennen het internationaal rijbewijs als officieel document dat het nationale rijbewijs van elke toerist in 12 talen vertaalt. Enkele van deze landen zijn onder andere:

Georgië, Azerbeidzjan, België, Brazilië, Bulgarije, Denemarken, Estland, Ghana, Guyana, Hongarije, Iran, Litouwen, Italië, Moldavië, Marokko, Nederland, Noorwegen, Pakistan, Filipijnen, Roemenië, Seychellen, Spanje, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Uruguay, Zimbabwe, Oostenrijk, Bahama’s, Chili, Costa Rica, Ivoorkust, Kroatië, Cuba, Ecuador, Griekenland, Kenia, Koeweit, Letland, Libanon, Monaco, Polen, Portugal, Senegal, Servië, Thailand, Turkmenistan, Verenigde Arabische Emiraten, Oezbekistan, Venezuela en meer!

Belangrijke verkeersregels in Armenië

Om veilig en zelfverzekerd te kunnen rijden in Armenië, is het essentieel om bekend te zijn met de algemene rij-informatie, rijwetten, en regels en voorschriften.

Rijden onder invloed is verboden

Armenië hanteert strikte regels met betrekking tot alcoholgebruik en autorijden. Het toegestane alcoholgehalte in uw bloed is 0,0%. Het is dus verboden om alcohol te drinken voordat u gaat rijden. Overtreding van deze regel kan leiden tot het intrekken van uw rijbewijs door de lokale autoriteiten en zelfs tot gevangenisstraf.

Rijd binnen de snelheidslimiet

Om verkeersongevallen te voorkomen, moet u zich houden aan de maximaal toegestane snelheden op verschillende locaties in Armenië. De snelheidslimieten variëren afhankelijk van de locatie. In woonwijken is de limiet 20 km/u, in stedelijke gebieden 60 km/u, buiten de stad 90 km/u en op snelwegen 110 km/u. Overtreding van de snelheidslimieten kan resulteren in boetes variërend van 10.000 tot 32.000 dram.

Topbestemmingen in Armenië

Armenië, een oud land op het kruispunt van Azië en Europa, biedt een rijke geschiedenis, eeuwenoude cultuur en adembenemende landschappen. Van de majestueuze berg Ararat tot de vele complexen en kloosters, Armenië heeft veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar schoonheid en cultuur.

Het is geen verrassing dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in het verkennen van dit boeiende land vol tradities. De gastvrije en warme bevolking heet u van harte welkom.

Yerevan

De hoofdstad van Armenië staat bekend om zijn prachtige architectuur en monumenten in Sovjetstijl, zoals het Plein van de Republiek. Aan de overkant van het plein bevindt zich het moderne deel van de stad, Northern Avenue, met luxe hotels en chique winkels.

Een bezoek aan Yerevan is een geweldige start voor het verkennen van Armenië. Terwijl u door de stad rijdt, kunt u de rijke geschiedenis ervan ontdekken, van oude inscripties tot historische moskeeën, zoals de Blauwe Moskee.

Routebeschrijving:

Vanaf de luchthaven van Jerevan rijdt u in minder dan 20 minuten naar het Plein van de Republiek, dat is ontworpen door de beroemde Armeense architect Alexander Tamanyan in 1924.

 • Volg maarschalk Baghramyan Ave en Halabyan St naar Iosifian St.
 • Ga noordwaarts op Marshal Baghramyan Ave richting Sayat-Nova Ave.
 • Ga verder naar Orbeli Brothers St.
 • Sla linksaf naar Kievyan St.
 • Ga verder naar de Kievyan-brug.
 • Sla rechtsaf naar Halabyan St.
 • Voeg in op de M1 en E 691 richting Yerevan.
 • Ga verder naar uw bestemming in Jerevan.