Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Argentinië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Veelgestelde vragen

Is mijn lokale rijbewijs geldig in Argentinië?

Buitenlandse staatsburgers die in hun thuisland een rijbewijs hebben, mogen dit gebruiken om in Argentinië te rijden. Er zijn echter bepaalde criteria waaraan ze moeten voldoen om in aanmerking te komen. Voordat u een internationaal rijbewijs of een IRB aanvraagt, controleer eerst of u in aanmerking komt voor een vrijstelling. Hieronder vindt u richtlijnen voor specifieke criteria om een speciale vergunning te vermijden:

 • Bezitters van een rijbewijs met het Engelse alfabet
 • Licenties afgegeven door EU-landen, de EER, Australië, Engeland, Zuid-Afrika, Zwitserland en de Verenigde Staten
 • Landen die vallen onder het Verdrag van Wenen inzake het wegverkeer

Indien u niet voldoet aan een van de bovenstaande omstandigheden, is het noodzakelijk om een internationaal rijbewijs te verkrijgen. Dit kunt u online aanvragen via deze website.

Mag ik met een Amerikaans rijbewijs rijden in Argentinië?

Amerikaanse ingezetenen met een geldig Amerikaans rijbewijs mogen dit gebruiken om in Argentinië te rijden. Ze behoren tot de groep landen waarvan de inwoners vrij kunnen rijden in het Zuid-Amerikaanse land zonder een internationaal rijbewijs (IRB) aan te schaffen.

Kan ik met een Brits rijbewijs rijden in Argentinië?

Staatsburgers met een Brits rijbewijs moeten een internationaal rijbewijs verkrijgen om in Argentinië te mogen rijden. U kunt een aanvraag indienen en meer informatie vinden over internationale rijbewijzen op onze website.

Is een Internationaal Rijbewijs vereist om in steden en districten van Argentinië te rijden?

Het is verplicht om een internationaal rijbewijs (IRB) te bezitten wanneer u van plan bent om in het buitenland te rijden, inclusief in Argentinië. Er zijn echter vrijstellingen voor inwoners van EU-landen, de EER, Australië, Zwitserland, Duitsland, Brazilië, Canada, Cyprus, Ierland, Italië, Moldavië, Nieuw-Zeeland, Maleisië, Roemenië, Portugal, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Uruguay, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en landen die deelnemen aan het Verdrag van Wenen inzake het wegverkeer. Inwoners van deze landen hebben mogelijk geen internationaal rijbewijs meer nodig, maar het wordt nog steeds aangeraden er een aan te schaffen, vooral bij reizen naar het buitenland.

Vervangt een internationaal rijbewijs mijn lokale rijbewijs?

Nee, een internationaal rijbewijs is slechts een officiële vertaling van uw originele rijbewijs en kan dit niet vervangen.

Kan ik een auto huren en van Argentinië naar Chili rijden?

Ja, maar u heeft een speciale vergunning nodig om uw huurauto de grens over te brengen. De kosten hiervan bedragen ongeveer $105.

Belangrijkste verkeersregels

Als u in Argentinië een voertuig huurt, is het van essentieel belang om de lokale verkeersregels na te leven. Het is belangrijk om de voorschriften te volgen, de verkeersveiligheidsregels te respecteren en zich aan te passen aan de omstandigheden op de weg. Het naleven van de Argentijnse verkeersregels is van cruciaal belang, aangezien de handhaving van de wet strenger is geworden. Tijdens uw reis kunt u te maken krijgen met willekeurige controleposten en grenscontroles. Het wordt ten zeerste aanbevolen voor toeristen om deze regels te volgen om problemen te voorkomen.

Rij niet onder invloed van alcohol

Aandacht is cruciaal tijdens het rijden. Rijden onder invloed van alcohol kan leiden tot ernstige verkeersongevallen. Het is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersletsel. Bestuurders die betrapt worden op rijden onder invloed kunnen te maken krijgen met hoge boetes en zware straffen. Daarom is het van belang om nuchter te rijden. Controleer altijd of u beschikt over een rijbewijs en een IRB. Zorg ervoor dat het noodnummer beschikbaar is in geval van nood.

Zorg voor het correct dragen van de veiligheidsgordel

Het is verplicht voor alle inzittenden van het voertuig om de veiligheidsgordel te dragen. Controleer altijd of de veiligheidsgordel correct is vastgemaakt. Het naleven van deze regel is essentieel om ernstig letsel en verlies te voorkomen. Als u in Argentinië rijdt, is het belangrijk om de wet te gehoorzamen. Houd er rekening mee dat het niet naleven van de veiligheidsgordelregel kan leiden tot het intrekken van uw bijgewerkte internationaal rijbewijs.

Gebruik autostoeltjes of zitverhogers voor kinderen

Kinderen jonger dan tien jaar moeten worden vervoerd in een autostoeltje dat geschikt is voor hun lengte. Informeer bij autoverhuurbedrijven of zij voertuigen met speciale kinderzitjes kunnen aanbieden. Het is belangrijk om geen risico’s te nemen door uw kind op de reguliere passagiersstoel te laten zitten.

Handhaaf de snelheidslimiet

De verkeersborden in Argentinië zijn goed leesbaar en begrijpelijk. Bestuurders van particuliere voertuigen moeten zich houden aan de standaardsnelheidslimieten per wegtype. Binnen bebouwde gebieden geldt een snelheidslimiet van 60 km/uur en op zijwegen 40 km/uur. Op snelwegen en buiten de hoofdstad geldt een snelheidslimiet van 100 tot 120 km/uur.

Zorg ervoor dat uw internationale rijbewijs of rijbewijs up-to-date is voordat u verder reist. Bij controles zullen Argentijnse autoriteiten dit controleren.

Gebruik van draagbare elektronische apparaten is verboden

Minimaliseer afleiding tijdens het rijden en vermijd het gebruik van mobiele telefoons. Afgeleid rijden kan gevaarlijk zijn voor u en uw passagiers. Indien nodig, gebruik een handsfree systeem om uw telefoon te kunnen gebruiken. Zorg er ook voor dat u een IRB heeft als u in Argentinië rijdt. Buitenlandse chauffeurs dienen een internationaal rijbewijs aan te schaffen. Om gemakkelijk aan te melden, bezoek de website van International Travel Permits. Er is een sjabloon beschikbaar om in te vullen, inclusief uw thuisadres, postcode en betalingsgegevens.

Houd rechts om te rijden

Om een plezierige rijervaring in Argentinië te hebben, blijf altijd rechts rijden. De linkerbaan is bedoeld voor inhalen. Respecteer andere weggebruikers en vermijd roekeloos rijgedrag.

Gebruik van dimlichtkoplampen

Alle bestuurders, ongeacht hun nationaliteit, dienen 24 uur per dag dimlichten te gebruiken op de snelwegen van Argentinië. Dit geldt ook voor hoofdwegen. Overtreding van deze verkeersregel kan leiden tot hoge boetes.

Zorg ervoor dat u over een internationaal rijbewijs beschikt in Argentinië. Voor aanmeldingsinstructies kunt u de website van International Travel Permits bezoeken. Er is een voorbeeld beschikbaar ter referentie.

Topbestemmingen in Argentinië

Argentinië is een verfijnde, dynamische en voortreffelijke natie. Het land beslaat Zuid-Amerika en is een paradijs dat niemand mag missen. Het is de geboorteplaats van de tango, een schat aan natuurlijke schoonheden en een toonbeeld van culturele creativiteit. Reizigers zullen verrukt zijn door de schoonheid en diversiteit die dit land te bieden heeft.

Quebrada de Humahuaca

Quebrada de Humahuaca is een bergachtige vallei in de provincie Jujuy in het noordwesten van Argentinië. Deze vallei speelde een cruciale rol in de oude handel tijdens het Inca-rijk. Ontdekkingsreizigers zullen genieten van de ruige schoonheid van deze vallei met zijn fascinerende zandstenen rotsen. Tal van kleine dorpen, waaronder Humahuaca zelf, liggen verspreid in deze regio.

De beste tijd om deze vallei te verkennen is tijdens de Australische zomer en herfst (januari tot juni). In februari vindt hier een uniek evenement plaats, het ‘Carnaval’, met traditionele dansen, eten en drinken.

Sierra de Siete Colores

Een opmerkelijke bezienswaardigheid in de Quebrada de Humahuaca is de Sierra de Siete Colores. De prachtige kleurschakeringen van de heuvels zijn adembenemend en bieden een unieke fotomogelijkheid. Geschiedenisliefhebbers zullen deze plek fascinerend vinden, gezien de rol die het heeft gespeeld tijdens de Argentijnse Onafhankelijkheidsoorlog.

Rijroute:

 • Begin bij Av. Corrientes en Av. 9 de Julio voordat u naar links gaat.
 • Vervolg de Au. Dr. Arturo Umberto Ilia.
 • Ga naar Av. Int. Cantilo en vervolgens naar Av. Gr. Paz/RN A001.
 • Neem de 2 rechter rijstroken bij de afslag naar Acceso Norte/Debenedetti/Av. Márquez/Autopista.
 • Volg de Au Panamericana/RN9.
 • Houd rechts aan bij de splitsing naar de RN9. Volg de borden naar Ruta Nacional 9/Ruta Nacional 12/Escobar-Rosario.
 • Neem de afslag voor Av. Circunvalación 25 de Mayo/RN A008 en vervolgens voor Sta. Fe.
 • Rijd door naar Au. Rosario-St. Fe/AP01 tot aan de afslag voor Ruta Provincial 80/Arocena/Gálvez.
 • Maak een bocht naar rechts naar RP80 en vervolg op RP10.
 • Neem de derde afslag op de rotonde naar de RN19.
 • Vervolg richting Rafaeila/La Banda en voeg in op de RN34.
 • Neem tweemaal de tweede afslag op de RN34 en blijf op de rijbaan.
 • Sla rechtsaf op de RN9.
 • Volg de RN34 tot RP43.
 • Ga door Ruta Provincial 73a.

San Antonio de Areco

Voor liefhebbers van het cowboy-leven is San Antonio de Areco een must-visit bestemming. De stad is vernoemd naar de Spaanse generaal Areco en herbergt een unieke cultuur en architectuur. Een bezoek aan de kerk van San Antonio biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de stad.

November is een ideale maand om deze stad te bezoeken vanwege de jaarlijkse viering, de ‘Dag van de Traditie’. Toeristen kunnen genieten van paardensportoptochten en traditionele evenementen.

Guiraldes-museum

Na een bezoek aan het historisch centrum van de stad, is een stop bij het Guiraldes Museum de moeite waard. Het museum toont de heilige tradities en de gaucho-cultuur, met werken van de beroemde kunstenaar Mariano Draghi.

Rijroute:

 • Start bij Comuna 14 en neem de snelweg van Au Panamericana/RN9 naar RN8 in Ricardo Rojas.
 • Ga verder naar Av. Int. Cantillo en Av. Gr. Paz/RN A001.
 • Gebruik de twee rechter rijstroken bij de afslag naar Accesso Norte /Debenedetti/Av. Márquez/Autopista.
 • Volg de Au Panamericana/RN9.
 • Ga naar de RN8 richting Alsina in San Antonio de Areco.
 • Houd links aan voor u afslaat naar RN8. Volg de borden naar Ruta Nacional 8/Del Viso/Pilar.
 • Neem de tweede afslag op de rotonde en blijf op de RN8.
 • Sla linksaf bij Alvear/RP31 en ga rechtsaf naar Av. Smit.
 • Sla op Av. Smith linksaf en vervolg op Lavalle.
 • Bij Lavalle slaat u linksaf richting Alsina.

San Martín de Los Andes

San Martin De Los Andes is een oase van schoonheid aan het Lago Lacar. De omgeving, inclusief dichte bossen, kristalheldere meren en majestueuze bergen, biedt een paradijselijke ervaring. Bezoekers zullen genieten van de architectuur van Bustillo en de charmante sfeer van de stad.

De beste tijd om deze bestemming te bezoeken is tussen het tweede en vierde kwartaal van het jaar. Maart en april hebben de minste regenval, terwijl oktober tot december gematigde temperaturen bieden.

Rijroute:

 • Ga van Av. Corrientes naar Av. 9 de Julio en sla vervolgens linksaf bij Carlos Pellegrini.
 • Sla linksaf naar Lavalle vanuit de linkerrijstrook.
 • Maak nog een linkerbocht naar Cerrito.
 • Volg Av. 9 de Julio/Cerrito en sla rechtsaf naar de oprit van Aeropuerto Internacional.
 • Voeg in op Au 25 de Mayo en houd rechts aan voordat u doorgaat naar Au Perito Moreno/AU6.
 • Volg de borden naar Perito Moreno/Accesso Oeste/Autopista 6.
 • Houd links aan op Au Acesso Oeste/RN7 en neem afrit 61 naar Ruta Nacional 5 richting Lujan/Mercedes/Sta. Rosa.
 • Ga verder op Au Acceso Oeste/Au Lujan-Bragdao/RN5. Blijf aan de linkerkant en ga bij een rotonde naar de derde afslag en blijf op Au Lujan – Bragdo/RN5.
 • Volg de snelweg RN5. Sla bij Av. Circunvalacion lng Marzo linksaf.
 • Neem de vierde afslag op de RN35. Verplaats naar de RN152 en houd rechts aan op de RN143.
 • Rijd door RP20/RN151/RP7/RP51.
 • Volg Av. San Martin naar Tte. Cnel. Perez.

La Boca

Kunstliefhebbers zullen genieten van La Boca, een kleurrijke wijk in Buenos Aires. De straten, balkons en patio’s zijn versierd met levendige kunstwerken. Het Museum voor Decoratieve Kunsten van Quinquela Martin biedt een geweldige kijk op Argentijnse kunst.

Dagbezoeken aan La Boca worden aanbevolen, vooral het Museum voor Decoratieve Kunsten van Quinquela Martin.

Caminitostraatmuseum

Het Caminito-straatmuseum is een populaire plek in La Boca, met zijn levendige openluchtmuseum en kunstmarkt. De kleurrijke gebouwen en charmante sfeer maken het een must-visit locatie.

Rijroute:

 • Neem vanuit Av. Corrientes de afslag naar Av. lng Huergo en Av. Benito Pérez Galdos in Comuna 4.
 • Sla af naar Av. Benito Pérez Galdos.
 • Rijd door Pinzon en Palos.