Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Angola

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Wat zijn de documenten of wettelijke vereisten voor autorijden in Angola?

Om in Angola te kunnen rijden, dien je te beschikken over een identiteitsbewijs, paspoort, rijbewijs, verzekeringsbewijs en een Internationaal Rijbewijs (IRB). Het verkrijgen van een IRB is eenvoudiger en sneller wanneer je deze via onze website bestelt, aangezien we wereldwijde express levering aanbieden. Om je aanvraag te verwerken, dien je jouw naam, telefoonnummer, adres, stad of staat, land en postcode te verstrekken.

Wat is een Internationaal Rijbewijs?

Een Internationaal Rijbewijs (IRB) is een document dat jouw nationale rijbewijs vertaalt naar 12 talen en is te gebruiken in meer dan 150 landen wereldwijd. Dit document is sinds 1926 overeengekomen door de Verenigde Naties om toeristen uit verschillende landen in staat te stellen in het buitenland te rijden.

Voorbeelden van deze landen zijn: Tobago, Verenigd Koninkrijk, Suriname, Soedan, Spanje, Zambia, Jemen, Zimbabwe, Rwanda, Filippijnen, Pakistan, Principe, Myanmar, Mozambique, Maleisië, Lesotho, Libanon, Koeweit, Japan, Jamaica, Hong Kong, Guinee-Bissau, Ghana, Kaapverdië, Canada, Brunei, Brazilië, Botswana, Bolivia, Namibië, Portugal, Zuid-Afrika, Nederland en andere landen.

Wat moet je weten over een Internationaal Rijbewijs in Angola?

Als je geïnteresseerd bent in het aanvragen van een Internationaal Rijbewijs, kun je vandaag nog een aanvraag starten op onze website. Wij bieden een online applicatie en wereldwijde express verzending. Vul eenvoudigweg het aanvraagformulier in met jouw naam, telefoonnummer, adres, stad of staat, land en postcode om een Internationaal Rijbewijs te ontvangen.

Na het invullen van het online formulier dien je jouw pasfoto’s en een kopie van jouw lokale rijbewijs in te dienen om jouw Internationaal Rijbewijs te verwerken. Bij verlies van jouw Internationaal Rijbewijs, bieden we een gratis vervangingsservice aan. Eventueel verlies van jouw Internationaal Rijbewijs kan gemeld worden bij onze klantenservice.

Belangrijkste verkeersregels

Om alle bezienswaardigheden in Angola met jouw huurauto te kunnen verkennen, dien je te beschikken over een geldig nationaal rijbewijs en Internationaal Rijbewijs. Het is ook essentieel om voldoende kennis te hebben van de verkeersregels in Angola, zoals de snelheidslimieten en rijleeftijd. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste verkeersregels om te volgen tijdens het rijden in het land.

Waar moet je aan denken voordat je gaat autorijden in Angola?

Voordat je gaat autorijden in Angola, is het belangrijk om goed uitgerust te zijn en alert te blijven op medicatie die slaperigheid kan veroorzaken of van invloed kan zijn op een ademtest. Het verkeer in Angola rijdt aan de rechterkant van de weg, zoals in de meeste landen. Betalingen aan handhavers of politieagenten mogen nooit ter plaatse contant betaald worden. De wettelijke minimumleeftijd om te rijden is 18 jaar, en een rijbewijs dat in Luanda is uitgegeven aan een 18-jarige blijft geldig tot de leeftijd van 22 jaar.

Snelheidslimiet

Het is belangrijk om nooit de maximumsnelheid te overschrijden. Binnen de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 60 km/u, terwijl op plattelandswegen een maximumsnelheid van 100 km/u van toepassing is. Voertuigen zonder aanhanger hebben snelheidslimieten van 60 km/u binnen de bebouwde kom, 90 km/u buiten de bebouwde kom, 100 km/u op autowegen en 120 km/u op snelwegen. Hoewel er geen vaste snelheidscamera’s zijn, voert de politie wel mobiele snelheidscontroles uit, dus het is raadzaam om de snelheidslimieten te respecteren.

Veiligheidsgordels en kinderzitjes

Het is verplicht voor zowel de bestuurder als passagiers op de voor- en achterbank om veiligheidsgordels te dragen tijdens het rijden. Het is aan te raden om alleen kinderen te vervoeren wanneer een geschikt kinderzitje beschikbaar is. Overtredingen van snelheidslimieten zijn niet ongebruikelijk in Angola, dus het is belangrijk om kinderen te allen tijde veilig te houden.

Voorrang

Op kruispunten dien je voorrang te verlenen aan voertuigen van rechts. Als jouw rijstrook voorrang heeft, dien je de juiste verkeersveiligheidsmaatregelen te volgen. Bestuurders die een parkeerplaats of tankstation verlaten, dien je voorrang te geven. Ook dien je voorrang te verlenen aan voertuigen die zich al op een rotonde bevinden of een spoorwegovergang verlaten.

Inhalen

Bij het inhalen van een voertuig dien je dit voorzichtig te doen en andere bestuurders te waarschuwen met behulp van signalen zoals lichten, claxons of handgebaren. Inhalen is niet toegestaan bij verkeersdrempels, bochten, tunnels, kruispunten, bruggen, direct voor of bij voetgangers- of spoorwegovergangen, of bij het inhalen van een voertuig dat zelf een ander voertuig inhaalt.

Alcoholgebruik

De toegestane limiet voor alcoholgehalte in het bloed (BAG) is 0,06%, wat overeenkomt met 60 mg alcohol per 100 ml bloed. Er vinden regelmatig ademtests plaats en bij een positief resultaat word je naar het dichtstbijzijnde politiebureau gebracht voor een bloedtest. Het niet slagen voor een bloedtest kan leiden tot vergunningsschorsing, boetes en mogelijk gerechtelijke stappen of gevangenisstraf.

Leeftijdslimieten

De wettelijke minimumleeftijd om te rijden is 18 jaar, maar om een auto te huren dien je minimaal 21 jaar oud te zijn. Een rijbewijs uit Luanda blijft geldig tot de leeftijd van 22 jaar voor personen die op 18-jarige leeftijd hun rijexamen hebben behaald. Na het bereiken van de leeftijd van 40 jaar wordt het nieuwe rijbewijs voor een periode van tien jaar verstrekt.

Parkeren

Het is verboden om te stoppen of parkeren in drukke gebieden of locaties waar het zicht beperkt is, zoals rotondes, tunnels, bruggen en onderdoorgangen. Daarnaast is parkeren binnen 10 m van overwegen, binnen 5 m aan beide zijden van tankstations, kruispunten en bij gemarkeerde voetgangers- of fietsoversteekplaatsen niet toegestaan.

Gebruik van elektronische apparaten

Het gebruik van een mobiele telefoon of andere elektronische apparaten tijdens het rijden is verboden. Hoewel deze regel vaak overtreden wordt door de lokale bevolking, is het belangrijk om dit gedrag niet te imiteren, aangezien toeristen vaak strenger worden gecontroleerd. Het gebruik van handsfree apparaten is echter niet verboden en wordt aanbevolen.

Topbestemmingen in Angola

Angola heeft de deuren geopend voor meer reizigers om het land te verkennen. In 2018 kregen 59 landen groen licht om online een pre-visum aan te vragen.

Luanda

Als hoofdstad van Angola heeft Luanda veel te bieden. De stad heeft zich heruitgevonden van oorlogsgebied naar een bloeiend economisch en historisch centrum, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor toeristen die het potentieel van het land willen ervaren. Ondanks het recente herstel van de oorlogsschade, streeft de stad naar verdere ontwikkeling.

Lubango

Gelegen in het zuidwesten van Angola, is Lubango een stad die per trein bereikbaar is op ongeveer 160 km ten oosten van Namibe. De stad, opgericht in 1885, diende als een nederzetting voor kolonisten op het Huila-plateau. De Portugese invloed is nog steeds zichtbaar in de architectuur en cultuur van Lubango.

Huambo

Gelegen in het west-centrale deel van Angola, ten zuiden van de Cuanza-rivier op het Bié-plateau, heeft Huambo een rijke geschiedenis. Het diende als hoofdkwartier van de guerrillabeweging UNITA tijdens de burgeroorlog en is sindsdien op weg naar herstel en ontwikkeling.

Benguela

Gelegen aan de centrale kust van Angola, is Benguela een provincie die bekend staat om haar export van landbouwproducten en industriële activiteiten. De regio heeft prachtige stranden, natuurreservaten en historische bezienswaardigheden om te verkennen.

Benguela herbergt de Benguela-spoorlijn die een van de meest uitgebreide spoorverbindingen van het land is. Daarnaast biedt de provincie prachtige stranden en bosreservaten met een gevarieerde biodiversiteit. Monumenten en koloniale architectuur zijn ook bezienswaardig.

Cabinda

Cabinda is een noordelijke exclave van Angola, gelegen aan de Atlantische Oceaan en omgeven door Congo. Bekend om zijn offshore-olievondsten, is Cabinda een belangrijke bijdrage aan de Angolese olie-industrie. De regio biedt prachtige stranden, natuurreservaten en historische locaties.

Met ruwe olie als voornaamste exportproduct, heeft Cabinda een belangrijke positie in de oliesector van Afrika. Bereikbaar per vliegtuig via een regionale luchthaven, biedt Cabinda stranden, natuurreservaten en historische bezienswaardigheden.

Het klimaat in Cabinda varieert tussen hete en vochtige perioden in het natte seizoen en warm en gedeeltelijk bewolkt weer in het droge seizoen. De zomermaanden van mei tot oktober zijn ideaal voor strand- en buitenactiviteiten.

Malanje

Gelegen in het noorden van Angola, was Malanje voorheen bekend als een belangrijk marktdistrict en katoenproducent. Na de burgeroorlog begon de stad aan een reconstructie en is intussen een toeristische bestemming met watervallen en natuurgebieden.