Vraag nu direct online aan

Internationaal rijbewijs Albanië

International rijbewijs
International_travel_document
Waarom

Waarom heeft u een Internationaal Rijbewijs nodig?

Een Internationaal Rijbewijs kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld. Dit document bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is te begrijpen voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

In 3 Stappen Uw Internationaal Rijbewijs

Hoe ontvangt u het Internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

5/5

Snel en probleemloos onze IRB

Eliot Mercer & Cara Belmonte

De voorbereidingen voor mijn avontuur in Brazilië met mijn vriend waren bijna compleet, maar we hadden over het hoofd gezien dat een internationaal rijbewijs onmisbaar was. Gelukkig stuitte ik op International Travel Permits; een redder in nood met een klantenservice die niets minder dan uitmuntend was. Ze snapten onmiddellijk de spoed achter mijn aanvraag en binnen enkele uren was het digitale vertaaldocument in onze mailbox. Onze plannen om de uitgestrekte kustlijnen en verborgen parels van Brazilië te ontdekken waren gered. Dit soort responsiviteit en aandacht voor detail maakte onze ervaring met hun dienst niet alleen indrukwekkend, maar ook uiterst persoonlijk en attent.

Moet ik een Internationaal Rijbewijs hebben in Albanië?

Een Brits rijbewijs is geldig in Albanië, zelfs zonder een IRB (Internationaal Rijbewijs), dus als u een Brits rijbewijs heeft, heeft u geen IRB nodig. Indien dit niet het geval is, is het verkrijgen van een IRB een vereiste als u in Albanië wilt rijden.

Wat zijn de vereisten voor een Internationaal Rijbewijs in Albanië?

Om een Internationaal Rijbewijs in Albanië aan te vragen, moet u documenten verstrekken zoals een pasfoto, handtekening, kopie van uw rijbewijs (voor- en achterkant), en een betaalmethode. Indien u nog vragen heeft over uw Internationale Rijbewijs in Albanië en geen internettoegang heeft, kunt u het contactnummer van uw IRB-provider gebruiken. In geval van verlies van uw Internationale Rijbewijs in Albanië, dient u onmiddellijk het contactnummer van uw provider te bellen om het als vermist te melden, zodat zij deze kunnen vervangen.

Belangrijkste verkeersregels in Albanië

Het rijden in Albanië kan een uitdaging zijn als u niet extra voorzichtig bent, aangezien veel wegen binnen en buiten de steden worden gerepareerd. Het begrijpen van enkele belangrijke verkeersregels kan helpen om ongelukken en boetes te voorkomen nadat u zich heeft aangepast aan de verkeersregels van Albanië. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de vereisten voor autorijden in het land om boetes of gevangenisstraf te voorkomen bij illegaal rijgedrag.

Wet op rijden onder invloed

De autoriteiten in Albanië hanteren een nultolerantiebeleid ten aanzien van rijden onder invloed. De maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in het bloed is zeer laag (ongeveer 10 mg in 100 ml bloed of 0,01%), vergelijkbaar met minder dan een blikje bier of een glas wijn. Indien u vermoedt dat u de alcohollimiet heeft overschreden, dient u een ademtest af te leggen. Weigering leidt automatisch tot een boete van ongeveer 5.000 tot 20.000 Albanese Lek of ALL ($ 40 – $ 190), en schorsing van alle rijprivileges.

Snelheidsbeperkingenwet

In Albanië gelden vier verschillende snelheidslimieten, aangegeven in kilometers langs de kant van de weg. In steden is de maximumsnelheid 40 km/u, buiten steden 80 km/u, op snelwegen 90 km/u en op autowegen 110 km/u. Wees alert, want flitspalen zijn wijdverspreid en overtredingen kunnen resulteren in boetes van 500 – 10.000 ALL ($ 5 – $ 100). Rijd altijd binnen de geldende snelheidslimieten.

Minimale rijleeftijd

De minimumleeftijd om een auto te besturen in Albanië is 18 jaar voor Albanese bestuurders. Voor buitenlandse bestuurders is de minimumleeftijd om een voertuig te huren echter 21 jaar. Bestuurders jonger dan deze leeftijd mogen geen auto huren, ongeacht hun rijervaring.

Rijden aan de rechterkant

Zowel Albanese als buitenlandse bestuurders dienen aan de rechterkant van de weg te rijden. Tevens is het verplicht om de veiligheidsgordel te dragen.

Gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden

In tegenstelling tot veel andere landen waar rijden met afleiding niet is toegestaan, is het in Albanië toegestaan om te rijden met een mobiele telefoon, op voorwaarde dat er tijdens het rijden een handsfree-set wordt gebruikt. Het gebruik van handheld-apparaten is echter ten strengste verboden.

Topbestemmingen in Albanië

Ondanks jaren van isolatie wordt Albanië geleidelijk een populaire toeristische bestemming, met zijn historische locaties, prachtige landschappen en gastvrije bevolking waardoor reizigers een geweldige tijd kunnen hebben bij het verkennen van het land.

Tirana

Tirana, de hoofdstad, heeft een bruisend karakter en toont gebouwen uit het Ottomaanse en Italiaanse tijdperk die de rijke geschiedenis van het land weerspiegelen. De stad herbergt diverse musea en kunstgalerijen, waaronder de BUNK’ART, een voormalige overheidsbunker nu omgebouwd tot een kunstgalerij. Bezoekers kunnen in het Blloku-gebied souvenirs kopen en ontspannen in de vele bars, restaurants en cafés.

Nationaal park Butrint

Het Butrint National Park, een verborgen parel van Albanië en UNESCO-werelderfgoed, herbergt diverse ecosystemen en archeologische vindplaatsen, vlakbij het Griekse eiland Corfu. Als u het park bezoekt, kunt u een harmonieuze mix van geschiedenis en natuur ervaren. Let op, souvenirs meenemen uit het park is verboden, tenzij verkocht of toegestaan door een gids.

Rijrichtingen:

 • Volg de wegen Bulevardi Gjergj Fishta, Rruga Muhamet Gjollesha/Unaza en Rruga Dritan Hoxha naar Rruga 29 Nëntori/SH2.
 • Neem vanaf de SH2 de SH4, E853 en SH4 naar de SH78 in Jorgucat.
 • Volg de SH78 en SH99 naar Rruga Skenderbeu in Sarandë.

Kruje

Kruje, ook wel Kruja genoemd, is bekend vanwege de nationale held van Albanië, Gjergj Skanderbeg. Het kasteel van Kruje, hoog op een steile berg, biedt een panoramisch uitzicht over de stad en herbergt een museum gewijd aan Skanderbeg en een 15e-eeuwse kerk. In het stadscentrum zijn er tal van cafés, restaurants en winkels waar u souvenirs, ambachtelijke producten, antiek en lederwaren kunt kopen.

Rijrichtingen:

 • Rijd vanaf Bulevardi Gjergj Fishta naar Rruga Teodor Keko.
 • Volg de SH1 naar Arrameras.
 • Neem vanuit Arrameras de SH38 en vervolg naar Rruga Pengile. Draai daarna rechts, daarna iets links en weer links bij Rruga Pengile. Uw bestemming bevindt zich recht voor u.

Gjirokastër

Gjirokastër, een oude stad in het zuiden van Albanië, staat bekend als ‘de stad van steen’ vanwege de vele beschermde historische gebouwen. Het kasteel van Gjirokastër, een van de grootste in de Balkan, biedt een rijke geschiedenis en is nu een museum voor toeristen.

Rijrichtingen:

 • Neem Rruga e Elbasanit/SH3 en Unaza e Madhe.
 • Van hieruit gaat u naar de Autostrada Tirana naar Elbasan/E852.
 • Ga verder op E852 en volg de aangegeven weg naar Gjirokastër.

Himarë

Himarë is een geweldige bestemming voor strandliefhebbers, met zijn betoverende kustlijn aan de Albanese Rivièra. De historische oude stad biedt een authentieke mediterrane sfeer en lokale zeevruchtendelicatessen. Voor een prachtig uitzicht op de stad, de zee en de zonsondergang, kunt u terecht bij het klooster van het kruis en Athaliostissa, met een panoramisch uitzicht vanuit de oude stad.

Rijrichtingen:

 • Neem Rruga e Elbasanit/SH3 en Unaza e Madhe, richting Autostrada Tirana en Elbasan/E852.
 • Vervolg op de E852 en voeg in op de snelweg Tirana-Elbasan/A3, SH7, SH4, A2 en SH8.
 • Rijd vanaf de snelweg via SH8 naar Himarë.

Berat

Berat, ook bekend als ‘De stad van duizend ramen’, behoort tot een van de mooiste steden van de Balkan. Met een overvloed aan moskeeën uit het Ottomaanse tijdperk en Byzantijnse kerken, biedt de stad een rijke cultuur die bezoekers kunnen verkennen. Verschillende musea tonen lokale kostuums, kunstvoorwerpen en 16e-eeuwse iconen.

Rijrichtingen:

 • Rijd vanaf Rruga e Elbasanit/SH3 en Unaza e Madhe.
 • Volg de Autostrada Tirana – Elbasan/E852, en vervolg via Tirana-Elbasan Hwy/A3 en SH7 naar Qarku I Elbasanit.
 • Volg de aangewezen route naar Berat.

Ionische stranden

De Ionische stranden, gelegen aan de Albanese Rivièra, behoren tot de populairste toeristische bestemmingen van het land. Tal van lokale en internationale muziekfestivals trekken bezoekers aan en het bruisende nachtleven met bars zoals Folie Marine en Havana Beach Club maken dit gebied tot een levendige trekpleister voor toeristen uit heel Europa.

Rijrichtingen:

 • Rijd vanaf Bulevardi Gjergj Fishta naar Rruga Teodor Keko.
 • Vervolg via SH2, SH4 en E853 naar EO Kalpakiou Sinoron in Kakavia.
 • Ga verder op EO Kalpakiou Sinoron naar EO Kozanis Ioanninon/EO20 naar EO Artas Ioanninon/E951/EO5 in Anatoli.
 • Vanaf hier volgt u de aangegeven weg naar uw bestemming in Parga.

Butrint-lagune

De Butrint-lagune biedt een unieke omgeving voor zeilen, avontuur en het spotten van wilde dieren. Door de uitgang naar zee via het Vivari-kanaal zijn er regelmatig vissen te vinden in de lagune. Naast het zeilen, biedt de omgeving ook de mogelijkheid om zeldzame dieren en vogelsoorten te ontdekken die typisch zijn voor deze regio.

Rijrichtingen:

 • Volg de route Bulevardi Gjergj Fishta, Rruga Muhamet Gjollesha/Unaza en Rruga Dritan Hoxha naar Rruga 29 Nëntori/SH2.
 • Vervolg op de SH2 en neem daarna de SH4, E853 en SH4 naar de SH78 in Jorgucat.
 • Rijd verder op SH78 en neem de SH99 om Rruga Skenderbeu in Sarandë te bereiken.
 • Sla linksaf bij Vlashi Express Karrotrec naar Rruga Skenderbeu en volg de aangewezen weg richting Corfu.