Comment obtenir un permis de conduire international ?

Qu’est-ce qu’un permis de conduire international (PCI) ?

Un permis de conduire international, souvent appelé permis de conduire international, est un document essentiel pour les voyageurs prévoyant de conduire à l’étranger. Agissant comme une traduction officielle de votre permis de conduire national, le PCI est indispensable pour naviguer légalement sur les routes étrangères. Obtenez votre PCI en ligne de manière pratique grâce à des plateformes comme notre site web, International Travel Permits, assurant ainsi un voyage sans encombre à l’étranger.

Dans de nombreux pays, posséder un PCI est obligatoire pour les conducteurs étrangers souhaitant conduire un véhicule hors de leur pays d’origine. Ce permis élimine la nécessité de tests supplémentaires ou de procédures bureaucratiques, facilitant ainsi des expériences de conduite internationales plus fluides.

Pour obtenir un PCI, les demandeurs doivent postuler avant de partir en voyage, généralement dans le même pays où leur permis de conduire national a été délivré. Il est important de noter que le PCI complète le permis d’origine plutôt que de le remplacer. Par conséquent, les voyageurs doivent porter les deux documents lorsqu’ils conduisent à l’étranger. Cela garantit le respect des réglementations internationales de conduite et renforce la sécurité sur la route.

Voici tout ce que vous devez savoir sur ce document utile qui vous permettra de prendre le volant lors de votre voyage d’affaires ou de vos vacances parfaites.

Requirement Detail
Age Minimum 18 years old
License Validity Must have a valid driver’s license
Application Method In-person or online
Necessary Documents IDP application form, one passport photo, photocopy of driver’s license
Application Fee Starts from 20,- (see pricing options here)
Where to Apply Online
Receiving the IDP Immediately in-person or by mail

Comment obtenir un permis de conduire international ?

Prévoyez-vous de conduire à l’étranger et avez-vous besoin d’un permis de conduire international (PCI) ? Voici comment vous pouvez en obtenir un sans tracas. Sur notre site web, demander un permis de conduire international est un jeu d’enfant. Remplissez simplement le formulaire de demande en ligne et vous êtes en bonne voie.

Une fois votre demande soumise, vous pouvez vous attendre à recevoir votre PCI physique dans un délai de 5 à 10 jours ouvrables ou une copie numérique en seulement 24 heures. Besoin de l’obtenir encore plus rapidement ? Pas de problème ! Optez pour notre service urgent moyennant un coût supplémentaire, et vous aurez votre PCI en main dans les 6 heures.

Avec notre processus de demande en ligne pratique et nos options de livraison rapide, obtenir un permis de conduire international n’a jamais été aussi facile. Postulez maintenant et prenez la route en toute confiance lors de votre voyage international !

Internationaal rijbewijs

Hoe verkrijg je een internationaal rijbewijs?

1. Online aanmelden

Start uw aanvraag voor een vertaling van uw rijbewijs.

2. Upload een foto

Zorg ervoor dat u een recente foto uploadt en de regels volgt.

3. Wacht op akkoord

Wacht op uw bevestiging en u bent klaar om op reis te gaan!

Pays

Ga veilig op reis met een Internationaal Rijbewijs

Op het Internationaal Rijbewijs staan meerdere talen, zodat iedereen begrijpt welke voertuigen u mag besturen. In veel landen moet u een Internationaal Rijbewijs kunnen tonen wanneer u een (motor)voertuig wilt huren. Het komt ook van pas als u identificatie of hulp van de lokale autoriteiten nodig heeft.

Deze vertaling kan gebruikt worden in meer dan 180 landen over de hele wereld en bevat uw naam, foto en chauffeursinformatie in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Het is begrijpelijk voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

Het doet niks af aan de verplichting van de houder om te allen tijde een geldig rijbewijs en paspoort bij zich te hebben wanneer hij/zij in het buitenland rijdt. Met dit Internationaal Rijbewijs mag u niet rijden als u niet tegelijkertijd het geldige rijbewijs en paspoort van uw land bij zich heeft. U moet 18 jaar of ouder zijn om een Internationaal Rijbewijs aan te vragen. Het eenvoudige online aanvraagproces duurt minder dan een paar minuten om te voltooien.

*Als u internationaal reist, moet u altijd uw eigen, geldige rijbewijs bij u hebben. Houd u aan alle verkeersregels en snelheidslimieten wanneer u internationaal reist.

*Een Internationaal Rijbewijs is NIET TE GEBRUIKEN in China, Zuid-Korea en Noord-Korea.
*Een Internationaal Rijbewijs is niet nodig voor Amerikaanse staatsburgers.
*We verschaffen geen Internationaal Rijbewijs voor Japan.

FAQ

Algemene vragen & antwoorden

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen, inclusief antwoorden zodat u geen onduidelijkheden meer heeft over onze service.

Bekijk hier alle vragen & antwoorden

Een Internationaal Rijbewijs is een vertaling van uw rijbewijs in verschillende talen, waaronder Arabisch, Spaans en Engels. Het wordt gebruikt om uw rijbewijs te vertalen in een taal die uw land van bestemming begrijpt. Het is geenszins een vervanging voor uw originele rijbewijs of een wettelijk document zoals een paspoort. Dit document is niet geldig als u uw originele rijbewijs niet bij u heeft. Sommige landen, autoverhuurbedrijven, verzekeringsmaatschappijen en/of verkeersautoriteiten kunnen vragen om dit document te laten zien wanneer u in het buitenland bent, dus het is handig om een Internationaal Rijbewijs bij de hand te houden. Aan de andere kant is het zeer belangrijk dat u altijd uw originele rijbewijs bij zich heeft en toont, samen met de vertaling wanneer er om gevraagd wordt.

Ja, uw gegevens worden in een beveiligde server opgeslagen. Uw gegevens zijn 100% veilig. Zodra uw order verwerkt is worden al uw persoonlijke gegevens binnen 48 uur permanent verwijderd.

Als uw rijbewijs uit uw thuisland in dezelfde taal is als de taal van uw land van bestemming, heeft u hoogstwaarschijnlijk geen Internationaal Rijbewijs nodig. Als uw geldige rijbewijs in het Engels is, heeft u in de meeste gevallen ook geen Internationaal Rijbewijs nodig. Landen als Mexico en Canada accepteren bijvoorbeeld geldige Amerikaanse rijbewijzen en andere rijbewijzen in het Engels. U kunt het beste controleren of u een vertaling nodig heeft door contact op te nemen met de verkeersautoriteiten van het land van bestemming. Het is het beste om een ​​Internationaal Rijbewijs bij de hand te houden voor het geval u het nodig zult hebben. Het is beter om het bij u te hebben en het niet te hoeven gebruiken.

Onze prijzen variëren afhankelijk van de geldigheidsduur en het pakket. Het digitale pakket begint bij 19,95.- en het geprinte pakket begint bij 24,95.- inclusief verzendkosten. Bezoek deze link voor meer informatie: https://internationaltravelpermits.com/prijzen/

Ja, een Internationaal Rijbewijs wordt geaccepteerd door autoverhuurbedrijven. U moet uw originele rijbewijs samen met uw vertaling laten zien. In sommige gevallen heeft u mogelijk aanvullende documentatie en verzekeringen nodig.

Er zijn meerdere manieren om de status van uw aanvraag te controleren.
1. U kunt op de link klikken die u in uw e-mail heeft ontvangen. 
2. U kunt contact met ons opnemen via onze e-mail, zodat we u vragen kunnen beantwoorden.

U ontvangt uw trackingnummer zodra uw bestelling is voltooid. Houd er rekening mee dat het maximaal 3 werkdagen kan duren voordat uw bestelling is voltooid.

Ja, wij hebben een garantie beleid. Ga naar ons restitutie- en geld-terug-garantiebeleid via deze link: https://internationaltravelpermits.com/resitutiebeleid/

Nee. Niet alle landen accepteren een digitale vertaling van uw rijbewijs. Het is het beste om de verkeersautoriteiten van uw land van bestemming te vragen of zij een digitale vertaling accepteren.

Dit document is een vertaling van uw rijbewijs. Onze vertaling is niet door de overheid uitgegeven en is ook geen officieel rijbewijs. Het dient alleen als een aanvullend document dat uw originele rijbewijs vertaalt, zodat u zorgeloos in het buitenland kunt rijden.

Uw rijbewijs wordt vertaald in de 12 meest gesproken talen ter wereld. Dit document is begrijpelijk voor de meeste lokale functionarissen en autoriteiten over de hele wereld.

Nee. Er zijn landen die een geldigheid van slechts 1 jaar toestaan. U kunt dit het beste aan de verkeersautoriteiten van het land van bestemming vragen.

Een Internationaal Rijbewijs is niet te gebruiken in China, Zuid-Korea en Noord-Korea. Het document is ook niet nodig voor Amerikaanse staatsburgers.

 

Op dit moment verstrekken wij geen Internationaal Rijbewijs voor Japan.

Het Internationaal Rijbewijs is niet beschikbaar voor Amerikaanse staatsburgers met geldige Amerikaanse rijbewijzen. Alleen de American Automobile Association (AAA) en de American Automobile Touring Alliance (AATA) zijn door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gemachtigd om een ​​identiteitsbewijs af te geven aan houders van een rijbewijs in de VS.